Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 12:56:03
|
|
|
|
Vrtnica79
|
ojla mene pa zanima kako je z EA v Mariboru. 10 .12 pričakujemo drugega . Prvič sem rodila brez ea, sedaj pa me mika da bi probala tak način poroda
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 14:05:59
|
|
|
|
Tinča1
|
Oj! Se vam lahko pridružim? Sem sveža , ki imam rok komaj januarja. Kaj zelenke tud sperjemate?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 14:10:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Vrtnica79, za EA moraš v Mb porodnišnici imeti srečo. Najprej se moraš nekje po 30. tednu nosečnosti dogovoriti z dr. Zabavnikom, ki potem naredi kratko predavanje o EA in te seznani z vsemi prednostmi in slabostmi EA. Če želiš, te potem da na seznam za EA. Kar pa še ni nujno, da EA dejansko pri porodu tudi dobiš. Namreč čez vikende in ponoči mislim da EA niso možne, ker anasteziologi niso prisotni. Čez teden pa je tudi odvisno od tega, kako zelo so anasteziologi zasedeni pri drugih operacijah. Torej EA v MB dobiš, če imaš srečo, da je anasteziolog z znanjem o EA prost. Tinča1, seveda sprejemamo tudi zelene. Saj smo tudi me bile enkrat prvič na tej temi. Torej Vrtnica79 in Tinča1, dobrodošle med mariborskimi nosečkami!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 16:56:44
|
|
|
|
Vrtnica79
|
,zvesta, hvala za odgovor mogoče še veš kaj o plačilu Kako se boš pa ti odločila. Pozdravljena tudi Tinča 1 . Si prvič ?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 18:46:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Vrtnica79, če dobiš EA je brezplačna. Jaz sem pa prelena, da bi se šla z dr. Zabavnikom dogovarjat. Zato bom kar brez EA!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 19:20:01
|
|
|
|
Anonimen
|
kako
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.6.2007 19:48:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Vrtnica79 in Tinča1, dobrodošli med nami Seveda, da sprejemamo zelenke, sej smo me tudi bile
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 12:12:01
|
|
|
|
Tinča1
|
Ja prvič sem noseča, kaj pa ti? A mogoče katera ve, na prvi pregled UZ sem naročena v 13 tednu pri dr. Pelkičevi. Ko sem rekla, da bi po mojem prvi moral biti prej, v tem tednu pa NS, je sestra rekla da to je NS brez izračuna tveganja. Sem rekla, da bi na ta datum potem imela rada tudi NS z ziračunom tveganja. Pa je rekla saj sem vam rekla, da to je NS brez izračuna tveganja. Kot da se pogovarjam z debilom, ali kot da ona tam ne dela. Ima me, da bi se ponovno naročila na NS z izračunom tveganja, ali naj kar takrat rečem za izračun. Ima mogoče katera izkušnje s to "pametno" sestro? Je pa res, da niti ne vem, kje leži, niti srčka nisem vidla.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 12:44:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Tinča1, a Pelkičeva je tvoja osebna ginekologinja? V ordinaciji ti verjetno izračuna tveganja ne bo povedala, zato ker ima drugače ona za merjenje NS privat ordinacijo, kjer se za izračuna tveganja zaračuna 50 €. Se boš najverjetneje za izračun tveganja morala kar tam naročit. Lahko pa pokličeš v njeno privat ordinacijo na Gregorčičevi in se pozanimaš. NS se pa dela med 11. in 14. tednom. Se mi pa zdi 13. teden malo pozno za prvi pregled. Ponavadi ga opravijo do 10. tedna.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 19:09:57
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Jaz sem imela UZ na prvem pregledu v 7. tednu! Za NS pa mislim da moraš doplačat ( po 35. letu ). Jaz sem drugič , 2001 sem rodila prvič . Ali mi lahko katera pomaga kako narediti " trakec"
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 19:32:37
|
|
|
|
Pandica
|
Vrtnica79 dobrodošla med mariborskimi Ticker si narediš tako, da klikneš gor recimo na mojega, vpišeš noter tvoj PDP in pol ta naslov, ki ga boš dobila kopiraš in samo prilimaš v podpis v tvoj profil tukaj na RR. Upam, da sem ti vsaj malo jasno razložila, pa saj ni težko, boš videla, da bo šlo, če ne pa samo še vprašaj
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 19:36:39
|
|
|
|
Pandica
|
Joj, mislim, da ti ne bo šlo kliknit gor na moj ticker zato pojdi na eno stran kjer si želiš narediti ticker: Baby Gaga, LaFemmeBonita.com, Lilypie Free Baby, Pregnancy and Baby,... A gre?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.6.2007 23:12:29
|
|
|
|
Vrtnica79
|
hvala za pomoč!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 9:48:45
|
|
|
|
rakinja
|
Pozdravljene Kako ste?Kak to da nobena nič ne piše kaj vam je ste malo lene? Zasledila sem da imamo dve novi srečki nosečki lep pozdrav obema in prijetno druženje z nami.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 12:13:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Živjo! Se vam lahko pridružim......mislim, da se še nisem. Sicer sem iz okolice Celja, ampak bom pa rodila v MB. Tam imam tudi G. Če ne prej, naj bi 10. 9. 2007 prispela v porodnišnico. Bo takrat še katera tam?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 12:26:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Nefretiti, sevda si dobrodošla tudi ti med nami. Kako pa to, da si se odločila za mariborsko porodnišnico?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 13:23:10
|
|
|
|
rakinja
|
Nefretiti:Pozdravljena med nami Tudi mene zanima kako to ,da si se odločla za mb porodnišnic?Kaj že veš kaj pričakuješ? ali ?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 13:38:35
|
|
|
|
sanwebdra
|
Serbus še od mene! Takooooooooooooooooo zavidam vsem nosečkam, ki ste se vrgle v bolniško še pred porodniško ... Sem šla prej na malco v Europark, pa sem vas vidla milijon ... jaz pa še kar trpim ... in še bom do začetka septembra ... svinjarija ... Vse nove dobrodošle ... sem včeraj srečala znanko, ki je mesec in pol pred porodom, pa še ni bla nikoli na naših straneh - sem jo na hitro podučila kaj in kako, tako da upam, da se nam bo kmalu pridružila. Jaz imam pa v petek morfologijo, pa upam, da bo takrat naš/-a pokazal/-a kaj ima med nogicami ... zdaj pa sem še jaz firbčna ratala ... No, naj bo dovolj... lepo se imejte ... srečnice na bolniški!!!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 13:47:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Sanwebdra... Malo napačno si vse skupaj razlagaš. Jaz bi z veseljem delala, če bi le lahko. Vsaj 2x sem bila tik pred tem, da zaključim bolniško in grem nazaj delat. Pa si zaradi bebe ne upam. Veš, ni lahko biti cele dneve doma. Nikamor ne smeš, sploh če ti na odločbi komisije piše, da imaš izhode k zdravniku. In potem se doma dolgočasiš, nabijaš telefonski račun, sitnariš... Če se že pregrešiš, da kam greš, pa se ves čas sprašuješ, če te doma kdo išče s komisije. Ali pa se oziraš okrog, kje boš videl kakšnega soseda, sodelavca, ki te bo naznanil in boš imel pol v službi probleme. Tako da le delaj, če lahko. Jaz bi z veseljem.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 13:52:05
|
|
|
|
sanwebdra
|
ZVESTA - saj vem, super, da je z mano vse OK in mi je hudo za vas, kjer je panika ... Razumem, da bi tudi ve verjetno rade delale... danes imam pač enega tistih dnevov ... ko se mi niiiiiiiiiiiiiiiiiiiič ne da, pol pa še šefi najedajo ... Samo malo se smilim sama sebi ... malo potrpežljivosti bi prosila - samo danes.... lp
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 13:55:46
|
|
|
|
NRMM
|
Zvesta glede na to,da sva iz istega kraja in glede na to,da sem jaz že od začetka na bolniški (mi je enako pisalo,da so izhodi samo k zdravniku) in ni bilo nobene kontrole se tudi ti ne rabiš bati. Mene bi našli vsepovsod le doma ne,tak da boljše,da niso iskali . Glede na to,da si že en čas na bolniški pa nima firma več nič s tabo,tako da vsaki pomisleki glede problemov na firmi so odveč. Dobrodošle vse nove. Se pa očitno pripravlja k dežju .In navadno,ko grem jaz po tamalo v varstvo in,da bi lahko bile popoldne zunaj začne deževat,super res . Gorazdova ti še v enem kosu? Zakaj nas pa ne prideš nič pozdravit k junijkam? Lep dan vam želim
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 14:05:26
|
|
|
|
Anonimen
|
NRMM...saj jaz sme zdaj že cel mesec na dopustu... Pa šetam okrog kolkor mi stanje dopušča... Sem pa pač govorila za čas, ko sem bila na bolniški....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 14:06:59
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Pozdravljene ! Tudi jaz sem na bolniški pa se vedno bolj dolgočasim ! Še dobro da obstaja RR. Tiste ki morate delat , ne se sekirat jaz zdaj namreč samo jem in se redim . Lep pozdrav vsem
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 14:15:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla punce... NRMM, še vedno v enem kosu... Samo čakam, pa čakam, kdaj se bo mali odločil, da pride na svet.. Bi full želela, da me preseneti pred 19.junijem.. Hihi... Ja, k junijkam.. Ma, tam se vse poznate, da bi jaz prišla tja, bi me ignorirale Punce, imam neke bolečine v spodnjem predelu trebuha.. Baje da se maternica širi.. To drži? Lep pozdrav, uživajte na sončeku
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 4.6.2007 14:27:59
|
|
|
|
NRMM
|
Gorazdova noben te ne bo ignoriral,pa poznamo se med sabo tudi ne tak hudo,je pa res,da se bo kmalu tema za čvek tam tak zaprla in se selimo na ''starši lapamo'' . Punce junijke tam rojevajo kot po tekočem traku,tak da je mene strah it še kaj bolj pogosto tja gledat . Verjetno se širijo porodne poti (krči/mehča maternični vrat,medenica boli tudi v takem času),glede na pdp se ti maternica ne bo več veliko razširila. Zvesta ne se jezit,tudi jaz sem povedala kaj in kako v bolniški,ni pa to taki bav bav kot nekateri govorijo. Vrtnica ne sekiraj se glede apetita in kg,to je del nosečnosti,ki po porodu mine.Moje mnenje zdej jej,ker potem nikoli ne veš kakšne diete bodo potrebne,če boš dojila.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?