Encijan
|
Ja, vizite v P so bile tudi pri nas (LJ) bolj za glavo kot kaj drugega, samo prvič po porodu so pogledali šive ali pa še to ne, se mi zdi, da so gledali le vložek, saj šivov še omenili niso. Ko sem rekla, da me matrajo tudi hemeroidi, so rekli, ja saj smo res nekaj videli in mi predpisali mazilo in led za obkladek. Sem pričakovala kaj več, ampak ker sem rodila prvič, nisem vedela, kaj naj pričakujem. Mi je pa cimra rekla, da je bilo pred leti, ko je prvič rodila in ležala na istem oddelku, precej drugače, bolj temeljito in natančno in je bila sedaj temu primerno razočarana in presenečena. Pikca, s ta malim pa v slingu res super izgledata, jaz sem štorkljo (se mi zdi, da je ista stvar) pred dnevi privlekla iz omare, pa mi male prvič ni ratal lepo spravit noter, danes pa mi niti same štorklje oz. slinga ni ratalo tako namestiti, kot jo imaš ti. Po moje delam nekaj narobe, skratka ful sem nerodna. Moram poiskat na spletu, se mi zdi, da je nekje to lepo predstavljeno, ali pa vprašat prijateljico, ki mi je zadevo posodila (samo je 100 km stran). Bi mi tudi prav prišlo v kombinaciji z vozičkom, saj me je zdaj prav strah, če mala začne tulit kje daleč od doma, jaz pa ture kar podaljšujem, zunaj pa piha in se bojim, da bi se prehladila, če bi jo nosila po rokah. Tu noter pa jo lahko skriješ če je treba, se mi zdi. Pa hvala za vaše odgovore glede nastavka in pregleda pri G. Tinaaja in Draja, bom probala poiskat še Chiccotove nastavke, pri nas jih niso imeli, se mi zdi. Tile Aventovi so res trdi, naši gre kar na bruhanje, ko se skušava priklopit, podobno kot pri tistih anatomskih dudah, ki jih tudi sicer ne mara. Sem včeraj zvečer spet poskusila, ko se je začela "muvat", pa je celo nekajkrat potegnila, potem pa začela kao bruhat. No, potem sva nadaljevali brez nastavka, je bila tako vesela, da sem ga umaknila, da je dala kar mir in bradavico lepo zagrabila, čeprav je bila že čisto "prežvečena". Glede pregleda pa mi še zdaj ni jasno, kako je z laboratorijem, ali je treba priti dvakrat na Šlajmarjevo (ker laboratorij popoldne ne dela), ali pa krvne slike sploh ne gledajo. Bom poskusila poklicat in izvedeti, samo ne vem kam, na svetovanje? Ma, imam daleč do P in bomo morali vsi trije na pot, pa mi ni dvakrat za hodit. Mogoče si bom probala krvno sliko že prej pri osebnem zdravniku dat narest, če se bo dalo zmenit, tega pa imam blizu. L.p. Encijan
|