Encijan
|
Draja, se mi zdi, da si omenila, da imaš težave s pristavljanjem. No, meni je bila to v porodnišnici prava dnevna in nočna mora, tudi s ta malim nastavkom od Aventa smo probali, pa ni ratalo, mi vse skup dol pade, mala pa v jok. Zdaj že dolgo nisem probala, ampak 10 minut pa tudi nisem poskušala. Kateri nastavek pa imaš ti? Mogoče bi mi z večjim ratalo. Zdaj se pristavljava (in dojiva) brez nastavkov, a takrat zvečer, ko mi začne brcat in mahat z rokami, bi morda prav nastavek pomagal, je bradavica od nenehnega pristavljanja in odstavljanja že čisto mehka, tako da ji takoj ven pade. To je ponavadi trenutek, ko "pošljem" moža, da pripravi dodatek, jaz pa vseeno še poskušam pristaviti malo, če le morda ne bi zalaufalo. No, včeraj smo povečali večerno dozo na 100 ml, pa je mala v dveh korakih (v pol ure) popila le 75ml, tako da očitno je prejšnji dan tudi nam nagajala luna oz. mlaj. Bomo videli, kaj bo danes. Aja, tudi sprehod nama je včeraj uspel, sva naredili kar nekaj km, sva takle čas bili že zunaj, danes bomo pa še videli, kaj bo, trenutno še spi. Tudi zjutraj je malo potegnila, sva z vmesnim dojenjem potem spali skoraj do 8:30, tako da se je tudi mamica malo odpočila. Pa včeraj se mi je začela malo bolj smehljati, prav zabavna je bila, mami pa presrečna... Glede prvega ginekološkega pregleda po porodu imam eno vprašanje. Tudi jaz imam G na Šlajmarjevi in je zato ta pregled plačljiv, naročena pa sem zato popoldne. Kar me bega je to, da je laboratorij odprt samo do 15-ih, jaz pa sem naročena šele ob 16:45. Kako je s tem, ali je katera ta pregled že imela in ali je bilo potrebno dati tudi kri. Glede na to, da sem bila slabokrvna in morala zadnje mesece nosečnosti jemati železo, bi pričakovala, da bodo vsaj hemoglobin preverili. Upam, da mi katera lahko kaj pove... Kako so pediatri različnega mnenja glede kaplic AD3! Bi tudi jaz imela takega, ki bi mi rekel, da je dosti, da bo mala na sončku. Jaz sem si svojega drznila vprašati glede Oleovit D3 kaplic, pa je rekel, da glede na to, da zdravilo ni registrirano v SLO, o tem ne sme dati mnenja... Potem si pa misli svoje! Jaz sem v lekarni sicer vzela AD3 kapljice, ampak jih tudi zaradi mozoljčkov še nisem začela dajati. Naj se mala najprej reši ene stvari! Sem pa prav žalostna, včeraj je imela že čisto lepo kožo, danes pa ima spet celo lasišče mozoljčkov. Upam, da se spet ne razširijo po obrazu, trebuščku in hrbtu, tako kot prejšnjič.
|