*sonchek*
|
No, midva sva šla danes samo na en hiter sprehod, ker precej piha, pa tudi jaz sem danes malo lena za hojo Krčki - našega po malem ves čas malo napenja, pa prdka, ampak mu zato ne dajem kapljic. Vsakič malo potelovadiva na previjalni mizi, da se fino sprdka, pa je. Krčki so se pri nas nekajkrat pojavili zvečer - en večer je bilo tako hudo, da je mali tulil uro in pol, zavračal dudo, joško, pomagalo ni niti ujčkanje, nošenje, ne tisoč in en položaj, ki smo jih probali, zvijal se je, bil ves rdeč v glavo...groza! In potem, kot bi odsekal - utihnil je in zaspal na mojih rokah. Preventivno mu dajem vsak večer pred spanjem malo sladkih kapljic (od galenskega laboratorija), ki mu pomagajo, da se hitro sprdka, pa je potem mir, ker se ne napenja. Kapljice AD3 in D3 - meni je pediatrinja že takoj, ko mi je predpisala AD3 rekla, da se bom verjetno kmalu vrnila po D3, ker bo imel mali po AD3 krčke. In zato mu jih niti nisem začela dajat. Oleovit D3 kapljice pa so pravzaprav iste kot Plivine D3, le da so Plivine narejene na vodni osnovi (zato je tudi doziranje večje - 3 kapljice/dan), Oleovit D3 pa so narejene na oljni osnovi (so bolj koncentrirane in je doziranje manjše - le 1 kapljica/dan). Jaz sem svoji pediatrinji povedala, da AD3 kapljic ne mislim dajati in da bom poskusila z Oleovit D3. Kaj mi je rekla? Da jih mamice zelo pohvalijo, ker otročki po njih nimajo krčkov Sicer pa, vsak naj ravna po svoje, a ne? Nekatere mamice se niti ne ubadajo s temi kapljicami in jih sploh ne dajejo. Mnenja so različna. Jaz npr. še vedno mislim, da je za otročka najbolj koristen sonček in svež zrak. Navsezadnje, kako pa je nam uspelo zrasti brez teh kapljic? Temenca - naš jih je imel, pa smo kupili kremo od Mustele. Zjutraj sem ga namazala, čez dan je nosil kapico, zvečer pa smo ga skopali in umili glavico, pa počesali z glavničkom in je zdaj že nekaj časa mir. Cena je res zasoljena, se pa splača. Uh, sem pozabila povedat, da smo mulca še nekrat sami doma slikali in danes je dal možek delat osebno izkaznico z našimi slikami (smo jih pretentali, da so slike od Tivolija ). Za potni list pa niso bile dovolj dobre slike - ker se mulc na sliki prav veselo smejčka in ima rahlo priprte ustnice - je pa prav luškan na teh naših slikah (na uradnih je bil naravnost obupen!). Osebno dobimo drug teden (smo malo pojamrali, da se nam fuuuul mudi), potem pa za prvomajske praznike šibamo za 5 dni na morje!!!
|