Encijan
|
No, da vam povem, da včeraj z malo nisva uspeli iti na sprehod, dopoldne sva se ravno uštimali za ven, pa je bila spet lačna, tako da se je vse skupaj vrtelo v krogu: dojenje, previjanje, oblačenje, dojenje, previjanje..., potem sem šla raje kuhat kosilo in sprehod prestavila na popoldne, pa se je zgodba ponovila, ob 18-ih pa se meni ni več dalo oz. sem se bala, da se vse še enkrat ponovi. Pa tako lep dan je bil! Zvečer pa je bilo tudi precej čudno, običajno zvečer en oz. pol obroka (doslej samo 70ml) dobi po flaški (adaptirano mleko), ker meni zmanjka oz. se njej ne da več vleči in začne opletati z rokicami in nogicami, pa jokat zraven. Vms, mislim, da je precej podobno kot pri tebi. No običajno se po tem obroku umiri, morda še malo poziza pri meni, potem pa zaspi - al na rokah, al pa pri nama v postelji. Včeraj pa je hotela še zizat (dude noče!), pa se je zgodba z opletanjem ponovila in sem šla že pripravjat še en obrok in malo pustila možu, pa je potem zaspala malo preden sem zamešala prah v vodo... Bomo danes malo povečali večerno dozo, pa da vidimo, če je bil to problem. Še vedno upam, da bom enkrat polno dojila, ampak zdaj nam to rata le enkrat na teden, sicer pa vedno en obrok dodamo. Pred 14 dnevi sem morala nekajkrat dodati še en dopoldanski obrok, tako da upam, da bomo tudi tega večernega uspeli enkrat skenslat. Mi je pa pomagalo, ker sem si nehala zapisovat ure dojenja, na začetku sem to delala in je bilo precej obremenjujoče, zdaj pač dojim po potrebi in niti ne vem kolikokrat čez dan, ponoči pa 3-krat, spimo ene 4 ure v kosu, potem pa ob 1 in 4-5 spet jemo. Sem pa poskusila tudi s črpanjem in nekajkrat res ful načrpala, ampak je trajalo, zdaj pa se mi ne da tako dolgo in načrpam le do 40 ml, pa še to sem skoraj opustila. Kaj pa vem, v glavnem da dete raste in se razvija! Smo bili pa zadnjič pri dermatologu, ker se Špelini mozoljči kar niso hoteli posloviti in so se razširili že na trebušček, hrbet in tudi rokice, pa srbeti jo je začelo in se je po ličkih začela praskati. Dobili smo dermalno raztopino, ki je stvar pozdravila v par dneh, pa precej nasvetov zraven, ki se kar razlikujejo od tistih iz MŠ, namreč otroka čim manj umivati in kopati, ker dojenčkova koža ni tako zelo umazana in zna najbolje poskrbeti zase, če se ne vmešavamo preveč, torej nobenih krem, mil, olj ipd. in čima manj vode. Kopati tudi čim manj, sploh ne z milom, ker se takrat uniči zunanji zaščitni plašč in telo potem rabi nekaj dni, da ga obnovi, potem pa ga s kopanjem spet uničimo... Hja, mi se zdaj nismo kopali že en teden in bomo še kak dan počakali, pa je drugače kopanje mali kar všeč. Smo jo pa pred obiskom D po nasvetu pediatra kopali v oljni kopeli, pa D zaenkrat tudi to odsvetuje, da je preveč mastne in se lojnice zapirajo in koža ne diha. Na oko in otip je bila koža res prijetna, a pravijo, da ni OK. Pred obiskom D smo po nasvetu P zaradi suma na alergijo na jajca in kravje mleko zamenjali tudi adaptirano mleko za tisti večerni obrok (iz Aptamila PRE na SOM, ki je narejen na osnovi sojinega mleka), jaz pa sem oboje izločila iz svoje prehrane. Že tako nisem vedela, kaj naj sploh jem! V glavnem, za letošnjo veliko noč sem ostala brez pirhov in potice. Pa se vsaj zredila nisem, kar pa tudi ni slabo... Evo, gremo papat...
|