dskubin
|
duda - Naša je tudi ne mara preveč, včasih jo zagrabi, amapk večinoma pluva ven. Bi pa rada, da bi jo imela, ker ima hude napade krčkov in potem joka in joka in nič ne pomaga. Sin se je pa tako zagrizel v dudo in jo vlekel in bil posledično tiho . Je pa bil od dude ves rdeč, zato smo nabavili tole dudo (ortodontsko), pri kateri ta plastika okoli ne pride do ust, temveč se jih dotika samo silikon, samo je zdaj pa nikjer več ne dobim, da bi jo nabavla še za tamalo http://www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=36&Itemid=53&lang=en oblačenje - Še ena, ki nima pojma, kako oblečt otrokam, pa čeprav je tadrugi. mazanje po obrazu - Jaz po obrazku z ničemer ne mažem, se mi zdi, da do ene pol leta naj ne bi, amapk mislim, da poleti za na plažo bo vseeno treba nekaj dat gor, čeprav bomo iskali senčko. spanje - kaj je že to? krčki - NIČ NE POMAGA! plenice - komaj čakam, da dovolj zrase, da bo za v Hoferjeve. Drugače pa smo do sedaj sprobali nemške pamperske (mi delujejo kar nekako trdo in grobo od zunaj), angleške huggieske in fixies - oboje so mehkejše. Nobene nam ne puščajo mimo (no, parkrat nam je šlo čez, ko smo jih vihali dol zaradi popka), ampak prav zadovoljna pa nisem. So mi bile za dojenčka pri prvem zelo všeč angleške Pampers sensitive (res ful mehke in fantastičen elastičen trak zadaj), ampak so jih bogsigavedizakaj umaknili s tržišča, zdej pa ne vem al samo pri nas al povsod. šivi - tokrat me je res tako lepo zašila, da po enem tednu nisem čutila več nič, pa tudi za pogledat so lepi (no, boljše, da jih ne bi bilo). Ampak se je res potrudila in si vzela čas, čeprav je babica nekaj zamahovala in z očmi zvijala. Prvič pa je bila cela katastrofa, so me vezali cel mesec, nisem mogla normalno hodit, sedet,... Poskusila sem vse živo (izpiranje z vodo, kamilicami,... na koncu pa mi je pomagal (po nasvetu Pušenjaka) hipermangan - kupi se v lekarni, naredi tako bledo roza raztopino in to pol daš na vložek, da ti vlaži spodaj cel čas - no po tem, je bilo pol hitro boljše). previjanje punčke/fantka - Tejčica, meni se zdi ravno obratno - lažje mi je bilo previjat fantka, ker pri njem sem točno vedla, da prihaja presenečenje. Tamali se dvigne, pol pa hitro pokriješ, pri pupi pa pride kar iznenada . Ampak najbrž je to samo zato, ker je bil pač prvi otrok in sem zdej navajena na fantka, tole je pa zdej nekaj novega. dojenje v javnosti - jaz sem in bom dojila, in me en k... briga, kaj si drugi o tem mislijo. Če jim ne paše, naj pa drugam gledajo. Je pa res, da se če se le da, umaknem malo bolj na samo, al pa tudi če sem v neki množici, se dam nekam na rob in ne v center pozornosti. Ker malo mi pa gre na živce, da nekateri bulijo ves čas, ampak da zaradi tega ne bi dojila, to pa ne. kopanje - mi se čebričkamo po prešernu . Včasih je to vsak dan, al pa na tri dni. Kot pač imamo čas pri dveh. Čisto vsak dan ne znese - al spi eden al drugi, al smo preveč sitni, al sem sama doma, al pa je že nekaj. No, se pa fino umijemo in obrišemo, važno, da smo čisti. Mam pa srečo, da oba uživata v vodi , samo kaj, ko je treba potem tudi ven in je pol . Komaj čakam poletje. jjasna če imaš mleka za izvoz, ti ne bo šlo, če si boš redno črpala. Ne poslušaj pametnjakovičev okrog. Preverjeno. Jaz sem bila prava mlekarna pri taprvem do 6. meseca. Samo ti pa res pobere časa in živcev - se mi zdi, da sem cele dneve samo črpala, sterilizirala, hranila, previjala - ker jedli smo pa 10x na dan. Ostanek mleka sem pa jaz nabirala skupaj in zamrznila, potem pa sem porabila za kašice (mleka je bilo tolk, da nismo rabili kupovat kašic, ki se delajo z vodo ampak smo kupovali tiste, ki se mešajo v mleko, navadno je to nadomestno, ker drugega naj še ne bi dajal tako zgodaj, mi pa smo namesto tega mleka uporabili moje ). Samo jaz sem si črpala iz drugih razlogov - krvaveče bradavice . Je pa moja nečakinja bila tak zaspanček in si je moja svakinja prvi mesec skoraj izključno črpala, potem ko pa je postala tamala dovolj močna, se je začela lepo prisesavat in se je dojila 18 mesecev. Tako da, če se ti le da, vztrajaj, črpaj, pristavljaj, upam, da vama bo čimprej uspelo. Jaz si tudi sedaj črpam, ampak je tega približno pol pol - za pol obrokov si izčrpam, ostalo dojim, so pa moje bradavice veliiiko boljše, kot pri taprvem (zato, ker sem si vse pripomočke odnesla s sabo že v porodnišnico) , tako da res upam, da se bomo čimprej samo dojili oziroma vsaj večinoma. Ker se pa res ne predstavljam tega črpanja, pranja,... spet pol leta. . Jaz imam tudi vdrte bradavice pa dojim vseeno - z nastavki. Mi pa smo bili danes (no včeraj) na sistematskem. Mala se je poredila za mravljo manj kot kilo , drugega pa nič ne vem, ker smo prespali. Čisto zares. Pediatrinja se je trudila na vse možne načine, da bi jo zbudila, jo je obračala, premetavala, ji zvonila okrog ušes, mala se je pa samo malo drla in takoj spet mrknila. No, vmes se je še podojila in spala naprej. Je rekla pediatrinja da ji ni še noben otrok do sedaj celega sistematskega prespal . No, sem jo obvestila, da če hoče videt žzbujeno, naj nas naroči po 7ih zvečer draja - jaz zaenkrat dojim vsak obrok iz ene dojke in zaenkrat je to dovolj, ker preverim in mala niti ene povsem ne izprazni. Pri sinu sem do konca dojila tako, ker na en obrok itak ni nikoli pojedel več kot 120 ml, je pa res, da smo do ene 6 mesecev (tudi ko smo prešli na obroke GH) jedli na 2 uri , ampak mali ni spravil vase niti ml več pa pika. Če smo ga pa malo posilili, je vrgel ven. In tako je tudi sedaj pri 18 mesecih - namreč ko se on odloči, da ne bo več jedel, je konec, pa čeprav sta na krožniku samo še 2 žlici - če mu jih vsiliš, potem vrže ven (malo pobruha). sonchek - mi smo s čebričkom zelo zadovoljni - oba otroka uživata notri. Samo bi ti svetovala, da če ga misliš kupit, ga dej zdaj, ker pri 4ih mes. verjetno ne bo hotel več noter, ker bo navajen, da brca in čofota in ima veliko prostora. Čebriček pa je namenjen ravno temu, da je utesnjeno in se novorojenček počuti kot v maternici in mu je zato prijetno. Sicer imamo mi Shantalo, ki je malo večja od tummy tuba in je zdej kar malo velika (ampak lahko založiš s kakšno brisačo), je bil pa taprvi not do enga leta - ampak od vsega začetka. Če misliš pa res tako pozno kušpit, bi si jaz prej sposodla od koga, da vidiš, če ti bo sploh hotu not bit. Aja sem se pa spomnila da smo taprvega, ko je imel krčke dali not sedet pa ga založili z brisačami, pa mu je pomagalo. Pri tej princeski zdej pa ne pomaga nobena maža osebni dokumenti - mi moramo čimprej naredit osebno, ker hodimo k meni domov na s. Primorsko čez italijansko stran, ker je hitreje. Pa da ne rečem, da smo tako navajeni čez hodit, da smo danes hotli it malo pohajat, ko smo bili po sistematskem že vsi spakirani v avtu in se kar peljemo. Tik pred mejo pa mi moj poda dokumente, da jih pokažem, pa mu jaz rečem: ja, sej za Diti sploh nimamo še dokumentov . In sem pol rekla policaju da bomo pač samo obrnili in so nas spustili mimo . Aja, mi bomo tamalo kar doma slikali in pol poslali po netu slike razvit - se da tudi tako, preverjeno naredijo tudi sliko za osebne dokumente. Pa še večkrat lahko slikaš otroka, da dobiš sliko, kakršno hočeš, nekateri fotografi si pa ne vzamejo časa, če otrok ne sodeluje in ti naredijo akr nekja, samo da je. No evo, kaj dela mamica, če je slučajno malo miru ponoči, namesto da bi spala. Lep pozdrav punce, ne vem, kdaj bom spet lahko nazaj UUU, MADONCA, SEM NAREDILA DOLŽINSKI REKORD, mi je uspelo skoraj celo stran popisat
< Sporočilo je popravil dskubin -- 12.4.2007 3:54:03 >