|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
12.4.2007 3:53:07   
dskubin
duda - Naša je tudi ne mara preveč, včasih jo zagrabi, amapk večinoma pluva ven. Bi pa rada, da bi jo imela, ker ima hude napade krčkov in potem joka in joka in nič ne pomaga. Sin se je pa tako zagrizel v dudo in jo vlekel in bil posledično tiho user posted image . Je pa bil od dude ves rdeč, zato smo nabavili tole dudo (ortodontsko), pri kateri ta plastika okoli ne pride do ust, temveč se jih dotika samo silikon, samo je zdaj pa nikjer več ne dobim, da bi jo nabavla še za tamalo user posted image
http://www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=36&Itemid=53&lang=en

oblačenje - Še ena, ki nima pojma, kako oblečt otrokam, pa čeprav je tadrugi.

mazanje po obrazu - Jaz po obrazku z ničemer ne mažem, se mi zdi, da do ene pol leta naj ne bi, amapk mislim, da poleti za na plažo bo vseeno treba nekaj dat gor, čeprav bomo iskali senčko.

spanje user posted image - kaj je že to?

krčki - user posted image user posted image user posted image NIČ NE POMAGA!

plenice - komaj čakam, da dovolj zrase, da bo za v Hoferjeve. Drugače pa smo do sedaj sprobali nemške pamperske (mi delujejo kar nekako trdo in grobo od zunaj), angleške huggieske in fixies - oboje so mehkejše. Nobene nam ne puščajo mimo (no, parkrat nam je šlo čez, ko smo jih vihali dol zaradi popka), ampak prav zadovoljna pa nisem. So mi bile za dojenčka pri prvem zelo všeč angleške Pampers sensitive (res ful mehke in fantastičen elastičen trak zadaj), ampak so jih bogsigavedizakaj umaknili s tržišča, zdej pa ne vem al samo pri nas al povsod.

šivi - tokrat me je res tako lepo zašila, da po enem tednu nisem čutila več nič, pa tudi za pogledat so lepi (no, boljše, da jih ne bi bilo). Ampak se je res potrudila user posted image in si vzela čas, čeprav je babica nekaj zamahovala in z očmi zvijala. Prvič pa je bila cela katastrofa, so me vezali cel mesec, nisem mogla normalno hodit, sedet,... Poskusila sem vse živo (izpiranje z vodo, kamilicami,... na koncu pa mi je pomagal (po nasvetu Pušenjaka) hipermangan - kupi se v lekarni, naredi tako bledo roza raztopino in to pol daš na vložek, da ti vlaži spodaj cel čas - no po tem, je bilo pol hitro boljše).

previjanje punčke/fantka - Tejčica, meni se zdi ravno obratno - lažje mi je bilo previjat fantka, ker pri njem sem točno vedla, da prihaja presenečenje. Tamali se dvigne, pol pa hitro pokriješ, pri pupi pa pride kar iznenada user posted image . Ampak najbrž je to samo zato, ker je bil pač prvi otrok in sem zdej navajena na fantka, tole je pa zdej nekaj novega.

dojenje v javnosti - jaz sem in bom dojila, in me en k... briga, kaj si drugi o tem mislijo. Če jim ne paše, naj pa drugam gledajo. Je pa res, da se če se le da, umaknem malo bolj na samo, al pa tudi če sem v neki množici, se dam nekam na rob in ne v center pozornosti. Ker malo mi pa gre na živce, da nekateri bulijo ves čas, ampak da zaradi tega ne bi dojila, to pa ne.

kopanje - mi se čebričkamo po prešernu user posted image . Včasih je to vsak dan, al pa na tri dni. Kot pač imamo čas pri dveh. Čisto vsak dan ne znese - al spi eden al drugi, al smo preveč sitni, al sem sama doma, al pa je že nekaj. No, se pa fino umijemo in obrišemo, važno, da smo čisti. Mam pa srečo, da oba uživata v vodi user posted image , samo kaj, ko je treba potem tudi ven user posted image in je pol user posted image . Komaj čakam poletje.

jjasna če imaš mleka za izvoz, ti ne bo šlo, če si boš redno črpala. Ne poslušaj pametnjakovičev okrog. Preverjeno. Jaz sem bila prava mlekarna pri taprvem do 6. meseca. Samo ti pa res pobere časa in živcev - se mi zdi, da sem cele dneve samo črpala, sterilizirala, hranila, previjala - ker jedli smo pa 10x na dan. Ostanek mleka sem pa jaz nabirala skupaj in zamrznila, potem pa sem porabila za kašice (mleka je bilo tolk, da nismo rabili kupovat kašic, ki se delajo z vodo ampak smo kupovali tiste, ki se mešajo v mleko, navadno je to nadomestno, ker drugega naj še ne bi dajal tako zgodaj, mi pa smo namesto tega mleka uporabili moje user posted image ). Samo jaz sem si črpala iz drugih razlogov - krvaveče bradavice user posted image user posted image . Je pa moja nečakinja bila tak zaspanček in si je moja svakinja prvi mesec skoraj izključno črpala, potem ko pa je postala tamala dovolj močna, se je začela lepo prisesavat in se je dojila 18 mesecev. Tako da, če se ti le da, vztrajaj, črpaj, pristavljaj, upam, da vama bo čimprej uspelo. Jaz si tudi sedaj črpam, ampak je tega približno pol pol - za pol obrokov si izčrpam, ostalo dojim, so pa moje bradavice veliiiko boljše, kot pri taprvem (zato, ker sem si vse pripomočke odnesla s sabo že v porodnišnico) user posted image , tako da res upam, da se bomo čimprej samo dojili oziroma vsaj večinoma. Ker se pa res ne predstavljam tega črpanja, pranja,... spet pol leta.user posted image . Jaz imam tudi vdrte bradavice pa dojim vseeno - z nastavki.

Mi pa smo bili danes (no včeraj) na sistematskem. Mala se je poredila za mravljo manj kot kilo user posted image , drugega pa nič ne vem, ker smo prespali. Čisto zares. Pediatrinja se je trudila na vse možne načine, da bi jo zbudila, jo je obračala, premetavala, ji zvonila okrog ušes, mala se je pa samo malo drla in takoj spet mrknila. No, vmes se je še podojila in spala naprej. Je rekla pediatrinja da ji ni še noben otrok do sedaj celega sistematskega prespal user posted image . No, sem jo obvestila, da če hoče videt žzbujeno, naj nas naroči po 7ih zvečer user posted image

draja - jaz zaenkrat dojim vsak obrok iz ene dojke in zaenkrat je to dovolj, ker preverim in mala niti ene povsem ne izprazni. Pri sinu sem do konca dojila tako, ker na en obrok itak ni nikoli pojedel več kot 120 ml, je pa res, da smo do ene 6 mesecev (tudi ko smo prešli na obroke GH) jedli na 2 uri user posted image , ampak mali ni spravil vase niti ml več pa pika. Če smo ga pa malo posilili, je vrgel ven. In tako je tudi sedaj pri 18 mesecih - namreč ko se on odloči, da ne bo več jedel, je konec, pa čeprav sta na krožniku samo še 2 žlici - če mu jih vsiliš, potem vrže ven (malo pobruha).

sonchek - mi smo s čebričkom zelo zadovoljni - oba otroka uživata notri. Samo bi ti svetovala, da če ga misliš kupit, ga dej zdaj, ker pri 4ih mes. verjetno ne bo hotel več noter, ker bo navajen, da brca in čofota in ima veliko prostora. Čebriček pa je namenjen ravno temu, da je utesnjeno in se novorojenček počuti kot v maternici in mu je zato prijetno. Sicer imamo mi Shantalo, ki je malo večja od tummy tuba in je zdej kar malo velika (ampak lahko založiš s kakšno brisačo), je bil pa taprvi not do enga leta - ampak od vsega začetka. Če misliš pa res tako pozno kušpit, bi si jaz prej sposodla od koga, da vidiš, če ti bo sploh hotu not bit. Aja sem se pa spomnila da smo taprvega, ko je imel krčke dali not sedet pa ga založili z brisačami, pa mu je pomagalo. Pri tej princeski zdej pa ne pomaga nobena maža user posted image

osebni dokumenti - mi moramo čimprej naredit osebno, ker hodimo k meni domov na s. Primorsko čez italijansko stran, ker je hitreje. Pa da ne rečem, da smo tako navajeni čez hodit, da smo danes hotli it malo pohajat, ko smo bili po sistematskem že vsi spakirani v avtu in se kar peljemo. Tik pred mejo pa mi moj poda dokumente, da jih pokažem, pa mu jaz rečem: ja, sej za Diti sploh nimamo še dokumentov user posted image . In sem pol rekla policaju da bomo pač samo obrnili in so nas spustili mimo user posted image . Aja, mi bomo tamalo kar doma slikali in pol poslali po netu slike razvit - se da tudi tako, preverjeno naredijo tudi sliko za osebne dokumente. Pa še večkrat lahko slikaš otroka, da dobiš sliko, kakršno hočeš, nekateri fotografi si pa ne vzamejo časa, če otrok ne sodeluje in ti naredijo akr nekja, samo da je.

No evo, kaj dela mamica, če je slučajno malo miru ponoči, namesto da bi spala.

Lep pozdrav punce, ne vem, kdaj bom spet lahko nazaj user posted image

UUU, MADONCA, SEM NAREDILA DOLŽINSKI REKORD, mi je uspelo skoraj celo stran popisat user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil dskubin -- 12.4.2007 3:54:03 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 651
12.4.2007 7:03:29   
tinaaja
Evo me,dežuram na RR , s ta malo v naročju. Sem jo dve uri uspavala,no zdaj mi je zaspala in jo bom prenesla v posteljo in zraven molila,da nadaljuje s spanjem,ker tud jaz še komaj gledam.

prevzemam dezurstvo user posted image user posted image user posted image do 2:30 spala, pol pa se je brini zdelo, da je cas za akcijo..  vmes je se mal spala, ampak danes na sprehodu bo treba pazit, da si ne stopim na podocnake user posted image user posted image

skacica - glede zamasenega noska - a ima izcedek al samo tko diha kot da je zamasen? ker moja tko diha, ampak nos ni zamasen. je suh in tko diha tud zaradi mehkega neba (neki tazga je patronazna rekla)... sem tud jaz misnla, da je ze ne vem kaj, ampak ni. sam fiziolosko moram prkrat na dan not spricnt, a se vedno vsake tok diha kot starcekuser posted image

dskubin - jaz bi tud tako dudo user posted image user posted image   se priporocam, ce jo kje vidis, pa bom se jaz pogledala in jo lohk kupim se zate, ce najdem - izgleda super. kok so hude dudice na tem linku - vse bi kr mela user posted image user posted image

jaz brine tud ne mazem po obrazu z nicemer..

sivi- jaz sem takoj sedela, sicer ene dva dni dokaj tezko, ampak sem. doma me je dva dni bolelo pri ustajanju iz postelje. iz neke groteskne oblike  spodaj se zdaj stvari normalizirajo - hvala bogu. verjetno bo treba pa se nekaj casa,, da bo vse ok. kaj pa kaksna krema za mazat, da se zadeva zmehca oz da ne otrdi? a poznate kaj?

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 652
12.4.2007 7:58:30   
Žabika
tinaaja: z vozičkom smo mi zelo zelo zadovoljni! Imamo rdeče - črno kombinacijo - tako ta športno! Zelo je lahek, v avto spravit ga ni problem, zelo stabilen je in zaenkrat še ni bilo terena, kjer bi me pustil na cedilu. Če je zelo veliko korenin, ga pa pač obrnem in lezemo s s tavelikimi kolesi naprej! Res super je!

Moj nasvet glede mazanja kakršnih koli ran je, da tega ne počnete. Ne rane po CR, ne ranic v spodnjem štuku! To mi je svetovala plastična kirurginja, njena utemeljitev pa je, da če rano mažemo jo mehčamo, kar pa pomeni, da se bo zabrazgotinila na večje kot bi se sama po sebi!

dskubin: si se pa res razspisala in to sredi noči!

kopanje: mi pa se še kar kopamo vsak večer! Hani zelo paše, meni pa tudi, da se še dodatno utrudi in potem spi! Sonchek tudi jaz mislim, da bosta morala čebriček uporabiti prej!

slikanje za dokumente: preverjeno lahko za osebno slikamo sami! Mora pa biti enobarvno ozadje, otrok mora imeti odprte oči in naših rok se ne sme videti! Za potni list pa ne vem!

Ima pa en čuden urnik naša Hana; ne glede na to kdaj zaspi - med 9to in 10to zvečer, se zbudi ob 2h, pa ob 5h in potem ob 7h. No danes mi je ob petih jedla samo nekaj minut in posledično sem zjutraj komaj čakala da se zbudi, ker bi morala drugače sama opravit njeno delo - sicer na roke! Potem pa se je najedla in nazaj mrknila.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 653
12.4.2007 8:15:27   
tinaaja
Dskubin - http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=158806 je to to? user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 654
12.4.2007 8:22:31   
A-N-J-A
dskubin in tinaaja te dude se dobi v BC,mi jih mamo ene 20,po celem stanovanju ležijouser posted image .
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=158806

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 655
12.4.2007 8:49:17   
dskubin
JUHU, smo spali skoraj celo noč (z vmesnim hranjenjem, ampak brez dretja) user posted image , pa tamalga (ups, tavelikega, kaj čem, se ne morem odvadit) mi je tašča odpeljala v San Simon in prideta šele na kosilo user posted image

A-N-J-A hvala. tinaaja, ja, to je to. Ja, sej jaz sem jih pred letom in pol nabavla najprej v BC, samo zdej pa imajo na netu samo 0-6, pa bi rabla večje, za tamalo bom pa vzela, ko še kaj drugega nabavim. V našem BC v Kopru je pa tako boga zaloga (imajo samo eno cherry dudico že celo večnost, ki pa nam ne gre, to je tista taokrogla), naročajo pa niti ne, se mi zdi, ker vedno rečejo da ne vejo, kdaj bo prišlo, al pa naslednji petek, pa je šlo teh petkov mimo že malo morje... Zato sem potem našla še enega uvoznika (metronic komet), samo nimajo več tega na netu in sem kar v njihovem skladišču naročala, so meli pakunge po 2 skupaj. Bom mogla zgleda v LJ v nabavo al pa vseeno poklicat tja v skladišče. So pa dojenčki res občutno manj rdeči okoli ust s to dudo, če so močni sesalci, ampak izgleda pa prav smešno proti drugim dudicam, morem rečt. Ampak meni in našemu falotu so pa edino te dudice všeč.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 12.4.2007 8:53:43 >

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 656
12.4.2007 8:52:29   
Ela80
IZVIRNO SPOROČILO: erna14

pa je slo uglavnem v vezi plenic ja je od te gospe snaha dobila nsvet da kao pamperske v mullerju in dm so kao nemske,pamperske  v merkicu in sparu pa so narjene za evropski trg in najk bi bile slabse po kvaliteti.tako nekako in sedaj sem se odlocila da poizkusim se to pa da vidm drgac pa jih definitivno zamenjam

Dobro jutro,

glede planičk je Erna14 res to kar si napisala jaz sem dobila v dar ene, ki niso mullerjeve oz nemške in če jih pogledaš je ful razlika. Une poljske so kr neki, čist mehke in Eli je skoraj vsakič pri strani čez prišlo. Sedaj mi je pa prijateljica dala nemške sensitive pamperske in so še boljše. Pri nas se pa baje ne dobijo ona jih je prinesla iz Italije. Ela je imela malo vneto ritko in ji je takoj zginilo, tko da je tut ful razlika ali iso te iz mullerja nemške navadne al so pa te sensitive nemške, tko da bomo kr to uporabljali.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 657
12.4.2007 8:53:43   
amy26
dskubin, zakaj pa ne naročiš v BC preko spleta, dostava je zelo hitra pa splača se ti naročiti preko 5.000 SIT, ker pol imaš zastonj dostavo. Jaz sem glih kar poslala eno naročilo, naročila sem pa predvsem instant čajčke pa ene dve dudi od chiccota da jih poskusim na Eli.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 658
12.4.2007 9:00:29   
dskubin
Amy26, sej najbrž bom po netu naročila, ampak morem najprej najt nekaj za ta dnar, k zdej nič takega večjega ne rabimo, pa še bonov od BC, ki smo jih dobili od obiskov imamo nekaj za porabit. Samo dudic se mi pa ne splača, ker palčaš še poštnino pa še pošta si vzame manipulativne stroške, to pa znese še za 2 dudi. Ja, sej tolk zlo spet ni, ampak NE DAM. Pa rabim tudi večje dudice, ki jih pa že celo večnost nimajo.

Ela80, a te Pamper sensitive so v beli pakungi slučajno? Ker jaz sem pri taprvem imela take angleške in so bile najboljše od vseh! Mehke, nežnem, elastične in nič ni prepuščalo.

Aja, pa še neki, že celo večnost nobenga glasu od Anne2007. Zdej bi pa že mogla tud ona rodit.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 659
12.4.2007 9:11:09   
A-N-J-A
tinaaja si me prehitelauser posted image .

Jaz pa zdele jem pa pišem,ker drugač nimam časa.saj preberem vse pišem pa težko,ker mam skos ta malga v rok.
Mi smo cel dan več al manj zunaj,al pa po Btc-ju letamuser posted image .Sem tok jezna ampak ni šlo drugač sem imela tok stvari za zrihtatuser posted image .
Evo ta malga ma spet na joški,si je  kar oddahniluser posted image .
kopanje-mi  se kopamo vsak dan v Shantali in mu je ful všeč,se čisto umiri in dobi oke kot sovica.Zadnjič mi je celo zaspal notriuser posted image .
oblačenje jaz ga mam v bodiju,hlačah,pa v bombažni jaknici s kapuco,popoldan pa samo v hlačah in bodiju pa mal z dekco pokrit,brez kape.Ga mamo pa v košari,tko da mu nič ne piha.
krčki,jaz sem se prepričala da krčki ne obstajajo,ampak ga samo malo zvija preden se pokakauser posted image .Dajem mu pa Vetrovne kapljice,da gre lažje dreki venuser posted image .
mazoljčki mi smo čist mazoljasti in upam da to ni znak alergije na mlekouser posted image .
skačica ne kompliciraj z zamašenim noskom mi ga imamo že od rojstva pa se vsak dan kopamouser posted image .
Več kasneje grem vozičkatuser posted image .

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 660
12.4.2007 9:18:12   
amy26
Aja, pa še neki, že celo večnost nobenga glasu od Anne2007. Zdej bi pa že mogla tud ona rodit.

Ane2007 sem pa jaz včeraj zasledila na RR, sam ni nič napisala

ANJA, tudi moja je polna mozolčkov po obrazu, prej jih je imela po vratu zdej pa že dva dni na obrazu, lahko da je od hrane ali pa so hormoni od mleka, kaj pa vem, vsekakor upam da kmalu zginejo.

Tudi jaz imam en kup opravkov za zrihtat ( od registracija avta, otroški dodatek, oddat dohodnino, oddat odloičbo za pomoč od občine, mal v Bc ali HM da kupim eno malo flis jopico,....)vendar s tamalo ne morem nikamor, oz. bo treba ker nimam varstva, pa tudi če bi ga imela ne zna še dobro jesti po flaški, jo bo očitno treba mal navajati.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 661
12.4.2007 9:32:08   
tinaaja
mi smo tud mazoljcke na obrazu pridelali user posted image danes sem klicala patronazko, da ni vec izcedka iz popka in je rekla, da kar danes pride skopat user posted image user posted image tko da zdaj cakam na to, pol pa sibava  na sprehod..
jaz bom narocila dudo - dskubin, ce zelis jo se tebi, pa ti jo posljem.. pa tale lok gledam, da bi zraven vzela http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170186  se mi ne da hodit v btc user posted image

poleg anne2007 so se kar zgubile tud druge cveke - mooneve, dolgolaska, sibil,...

brina je koncno omagala -od 6!!! zjutraj, tko da sibam umit banco pa sebe juhuhu

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 662
12.4.2007 9:32:43   
tejčica
Mi imamo pa danes že 1 mesec!user posted image  Sploh ne morem verjet. Mali je to noč spal od desetih zvečer pa do sedmih zjutraj. Kar nisem mogla verjet. No, sedaj pa je spet malo mrknil, ampak najbrž ne za dolgo ker bo kmalu lakota. Potem pa šibava na zrak.

Pikca, ste potem šli na sprehod včeraj?

Ste me pa spomnile na vrtec. Bom tudi jaz morala pohitet. Mi ni jasno kako bomo poštimali če februarja ne bo Vid sprejet v vrtec. Je kar dolga potem do septembra z varstvom za kombinirat.

Slikanje za dokumente - Tajo smo slikali ko je imela dva meseca. Pokonci sem jo držala v naročju, sem pa imela čez sebe plenico tako da se me ni videlo.

Alarm, šibam...

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 663
12.4.2007 10:07:22   
*sonchek*
Evo, jaz sem imela pa prvi pregled po porodu pri ginekologinji. Joj, je bil kar malo čuden občutek, ko te spet vaginalno pregleda. Drugače pa smo hitro opravili - malo je poskakala okrog našega mulca, ki je bil z mano, hiter pregled in pogovor o kontracepciji. Punce, si bo katera dala obroček? Jaz sem proti, bomo očitno nekaj časa zeeeelo previdni user posted image

Kopanje - bomo kar nabavili čebriček, pa da vidimo kako se bo obnesel. Hvala za info o čebričkanju user posted image

Dokumenti - slikanje je danes odpadlo, bomo šli v petek, ko bo več časa. Smo se pa pozanimali in bomo dali delati potni list kar na naši občini.

Krčki - včeraj je bil naaaajbolj grozen dan. Mali je zvečer dobil take krčke, da ni pomagalo popolnoma NIČ. Jokal je uro in pol, brz prestanka in na koncu je bil že skoraj brez glasu in se je začel daviti. Jaz sem se samo zjokala in sesedla od šoka, očka pa je prevzel malega. Po uri in pol pa kot bi odsekal - utihnil in zaspal je na mojih rokah. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 664
12.4.2007 10:59:57   
Anonimen
Kotracepcija po porodu - tudi jaz ne vem kaj naj bi... mirena? No, ker drugega ne mislimo imeti še kakšne 3 leta, kondomi so bljak, tablete mi ne ustrezajo,... kaj mi še preostane?

Kopanje in hranjenje - danes sem klicala našo patronažno, ker je rekla, da bomo danes ali jutri prvič kopali našega mulca (ja prvič, pa je bil star že 3 tedne!!!) in me vpraša kdaj se dojiva... pa rečem, da nimava neke ure, ker je pač odvisno do kdaj zjutraj spi in kdaj spi čez dan. Budim za hranjenje ga pa ekstra ne, ker tako ali tako ne spi pol dneva skupaj. In pol me vpraša, če nimamo točne ure hranjenja?user posted image A ga ve imate?user posted image

Lp, jjasna

(odgovor članu *sonchek*)
  Neposredna povezava do sporočila: 665
12.4.2007 11:12:50   
Ela80
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Ela80, a te Pamper sensitive so v beli pakungi slučajno? Ker jaz sem pri taprvem imela take angleške in so bile najboljše od vseh! Mehke, nežnem, elastične in nič ni prepuščalo.

Pampers sensitive so zelo podobne pamperskam iz mullerja samo se mi zdijo bolj mehke in res imajo rahlo elastiko spredaj in zadaj, tako da sedaj nimamo več problemov, da je Ela pri strani mokra. Piše nekaj po italijansko gor mislim pa da so v rumeni in beli pakungi nisem pa čist sigurna, ker sem jo vrgla stran. Narejene so pa v Nemčiji, tako kot tiste iz muillerja.

Mi smo imeli tudi včeraj pregled pri g, sem imela kar tremo, kot da bi šla prvič ampak je bila res ful nežna in ni nič bolelo. Je že več kot šest tednov od poroda pa me šivi še vedno bolijo in je rekla, da me bodo še kar neki časa. Mi je baje en šiv popustil oziroma se razrahljal ampak je rekla, da ni panike. Glede bolečin šivov pa pravijo, da te baje bolijo tudi takrat ko se menja vreme. Mene sedaj bolijo predno grem spat, tko malo me trgajo potem je pa ok.

Glede zaščite pa tudi jaz ne mislim imeti obročka, druge možnosti pa do 6 mesecev otrokove starosti itak ni, razen kondomi.

Mi smo danes spali od 10 do 3:30. Tamala je tok pridna, da smo vsi ful spočiti. Sploh nič ne joka, razen ko me pokliče. Včeraj je dopoldan spala v dnevni sobi in sem jo prišla pogledat in je bila že zbujena in gledala kot čuk, sploh ni dala glasu od sebe. Gode pa skoz, sploh ni nič tiho, razen, ko res ful trdno zaspi.

Sedaj se že par dni ful smeje, joj kok je dober občutek, ko vidiš kok je happy, prav srce mi zaigra.

Glede dude, moja jo obožuje, to bi skoz dudlala, jo ji morem kar vn potegnit, ko trdno zaspi, ker še kar v spanju vleče, ko nora.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 666
12.4.2007 11:17:19   
skačica
DOBRO JUTRO!user posted image

Evo,naša je spala do treh,pol pa mutila do šestih zjutraj-spala,se dojila,spala,dojila,.....potem jo je pa mož ven odnesel in jaz sem potegnila do desetihuser posted image user posted image user posted image .
Zdaj pa spet spi na moji roki,mož je pa za nagrado dobil dve uri frej,da se je šel z motorjem vozit.user posted image user posted image user posted image . Hvala bogu,da je doma še do naslednjega četrtka.

kopanje,hvala za nasvete,jo bom danes z užitkom namočilauser posted image . Res sem komplicirala glede noska in jo samo umivala,danes jo pa skopam.

tinaaja,hvala,ker si prevzela dežurstvouser posted image ,ker bi mene drugače pobralo. Kdaj se bom spet naspala tako kot včasih? Je pa vredno za tako lepotičko tudi kakšno noč prebedeti. Sem pa celo nosečnost prespalauser posted image .

Dokumenti-midva bova dala delat osebno za Izo in to v kratkem,čeprav nameravamo čez mejo šele julija,ko gremo na morje. Ja,al pa če nas kaj prej prime in gremo v Avstrijo v šoping al pa kaj takega.

sonchek,ti si vsaj že mimo z ginekološkim pregledom. Jaz ga imam šele 7. maja,glede kontracepcije pa ne vem. Nekaj bo treba. Razmišljala sem o injekcijah in o Mireni,prepričana pa še nisem. Sicer sva pa Izo čakala eno leto in morda sploh ne rabim kake hude kontracepcijeuser posted image .

Evo moram letet. Med pisanjem je mala trdno zaspala v naročju in sem jo prestavila na sedežno. In kot ponavadi je po petih minutah spanja na sedežni,budna kot čuk. Pa kaj hudiča je na sedežni drugače kot na mojih rokah????user posted image user posted image user posted image

Evo,sirena je pojačana,moram letet.

Neposredna povezava do sporočila: 667
12.4.2007 11:39:54   
*sonchek*
Kontracepcija - nekaj bomo že pogruntali. Jaz se za obroček definitivno ne bom odločila (poznam kar nekaj primerov, ki so imeli hude težave z odstranjevanjem le-tega, pa ne bi rada tvegala user posted image ), kondomi odpadejo (se mi zdi prav čudno, da bi se šla te "igrice" z možem user posted image ), tabletke odpadejo zaradi dojenja, o vzdržnosti pa niti ne razmišljam user posted image No, pa tudi za naslednjega družinskega člana se še ne bomo odločali (sploh po včerajšnjem večeru, ko sem nemočno gledala trpljenje našega piškotka user posted image ).

Dokumenti - mi bomo dali delati le potni list, osebne pa sploh ne. Planirava malega zelo hitro napokati in pobegniti malo dlje od Hrvaške user posted image

Ure hranjenja
- midva imava kar nekako stalne ure (pol ure gor ali dol), pa vmes mogoče kakšen dodatni obrok. Si je mali kar sam postavil urnik user posted image

Jaz pa jem kosilo pred računalnikom - se mi zdi, da odkar je skoraj cel dan buden, sploh nimam več nič časa user posted image user posted image ), pa oči je trenutno bolj popularen od mami (mi je očitno zameril včerajšnji večer, ko mu nisem znala pomagat user posted image ) - me že cel dan gleda tako grdo, očiju se je pa že 3x nasmehnil user posted image Fovšija! Še dobro, da je šel oči v službo, da se mulcu spet prikupim user posted image Trenutno spi v ležalniku (v posteljici čez dan ni govora - se začne dret že, ko stopiva čez vrata sobe

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 668
12.4.2007 11:42:11   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

In pol me vpraša, če nimamo točne ure hranjenja?user posted image A ga ve imate?user posted image

Tale je pa dobra! Sem se kar nasmejala user posted image . Me zanima, če ma ta tvoja patronažna kej otrok? Mora bit, da jih nima, al ma pa "idealne".
Pri nas imamo urnik "kadarsemizizazahoče".

Sicer pa sem zdajle kar malo presenečana - Žiga se je zbudil ob 9h, se malo pocrkljal na zizi in kar mrknil nazaj. Še vedno spi?! Zgleda, da ga je oči ob 6h mal preveč nafutral (mu je mal mleka potem čez noska ven prišlo user posted image ) -> po temeljitem čiščenju le-tega je zapančal. No, vmes je samo malo pojokcal, medtem ko so iz njega takšni rafali prihajali, da je joj. Pa take plane je mami mela, kako bova šla do mulerja po plenice (a se da v mulerja z vozičkom user posted image ), po naslednjem hranjenju pa na sprehod. No, pa bo samo en "izhod, ker moram ob 16h šibat v Trbovlje h ginekologu na prvi čeking (joj, kako se mi ne da vozit - moram nujno najdit v Lj enega user posted image ). Me je kar mal groza, ko mi bojo po takoooo dolgem času spet tam dol nekaj šarili! user posted image

Skačica - tole okrog kavča se tudi jaz sprašujem user posted image . Boljš pri mamici ves zvit in zverižen, kot na kavču!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 669
12.4.2007 11:46:43   
tinaaja
Sonchek, joj si kar predstavljam, kok hudo ti je moralo bit ob teh krikih groze.. Jaz sem se zadnjic tud skoraj zjokala user posted image

Jjasna - ja preostane ti od kontracepcije "pazi" varianta user posted image midva bova to pa kondome.. ampak dokler ne dobimo M, sploh ne vemo, kdaj so bolj nevarni dnevi user posted image In ne nimamo tocne ure hranjenja, dojimo se, ko ji pase, al je to na 30 min al pa 3 ure. Mal cudno vprasanje od patronazne - moja vsakic ponovi, da naj jo hranim, kolikor ji pase.

Smo se skopali in zdaj ne smemo ven user posted image no bomo popoldne sli na sprehod.. jaz pa se nisem uspela do tusa prit user posted image mala noce zaspat - user posted image ga mal sracka.. na zizi zaspi, pa jo dam v poslo al pa lezalnik in je sova in cuk v enem user posted image
pikice na trebuhu - pri nas naj bi bile, ker je mali prevroce user posted image user posted image mami mora otrocka manj oblacit, pa nic flisov za ven, pa samo eno majcko doma,..pa tko... user posted image no vsaj vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 670
12.4.2007 11:57:44   
tinaaja
Trenutno spi v ležalniku (v posteljici čez dan ni govora - se začne dret že, ko stopiva čez vrata sobe

tole mi je pa znano user posted image user posted image user posted image user posted image brina bi bila pa sam na rokah od mami user posted image pri moji mami ji se tud pase, oci, tasca pa rata user posted image user posted image tud zdaj lezi v narocju v nekem polsnu in z mano bere rr.. vmes mi rata dat se kaksno zlico kompota v usta ..

ja mi bomo po razmisleku tud potni list dal delat.. ker ce bomo sli kam dlje pol se rabi bolj kot osebna..

kati - v centru se da v mullerja z vozickom, sam imas pol tekoce stopnice user posted image btc enako, nisem paziher ce niso v btc samo stopnice zunaj, brez urejenega dostopa za vozicke

Neposredna povezava do sporočila: 671
12.4.2007 12:01:32   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Sonchek, joj si kar predstavljam, kok hudo ti je moralo bit ob teh krikih groze.. Jaz sem se zadnjic tud skoraj zjokala user posted image

Groza res user posted image Upam, da se to ne bo ponovilo - me je prav strah kaj bo, če se to zgodi, ko očija ne bo doma user posted image Včeraj je bil prava odrešitev, ker sem bila sama že čisto na koncu - čisto nemočno sem gledala in ujčkala malega, pa oba sva jokala kot dež user posted image
Danes sem mu dala že zjutraj kapljice, pa zdaj leži v ležalniku in prdi user posted image Čez kake pol urice pa šibava do Anejeve prijateljice Loti in gremo vozičkat (pa spet na eno pivce user posted image ).

Oblačenje - jaz ga oblačim čedalje manj. Potipam rokice, če ima potne in prevroče, pa zadaj tilnik in hrbet - če sta prevroča, ga malo slečem. Sem ga zadnjič tudi jaz malo pregrela, ker je imel rdeče pikice za ušeskom user posted image No, saj se bomo navadile, a ne?

Punce, a katera mogoče maže malčke po obrazku s kakšno kremo?
Jaz Aneja ne izpostavljam soncu in vetru in ga z ničemer ne mažem.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 672
12.4.2007 12:38:21   
amy26
v centru se da v mullerja z vozickom, sam imas pol tekoce stopnice btc enako

kati, tinaaja v Mullerju - BTC, imaš na vhodu stezico za voziček, notri pa je dvigalo, jaz sem pogosto hodila z vozičkom notri sploh v spodnje nadstropje kjer je otroška kozmetika in hrana. 
tako da greste komot zapravljat z user posted image   user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 673
12.4.2007 13:03:30   
tinaaja
user posted image user posted image user posted image user posted image amy,se dobro,da imamo vas mamice,k ze obvladate navigiranje po trgovinah user posted image
jeeee uspel se mi je stusirat- mala je na koncu ze vkluvcila sireno, tko da sem ssi posusila lase na hitrco in imam trenutno sracje gnezdo na glavi.. a male ne moti, vazno,da ima zizo.. danes be jedla na slabo uro user posted image user posted image to be se naporen dan..

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 674
12.4.2007 13:13:35   
skačica
sonchek-je pa mali res revček s takimi krčki. Pri nas hvalabogu tega ne poznamo. Sicer se malo zvija in jamra ko kaka,to je pa tudi vse.

Hranjenje-midve nimava nobenega urnika,včasih na pol ure,če smo na sprehodu pa spi tudi po 4 urce. Ko sva pa doma,se mi pa zdi,da je skoz priklopljena. Ponoči je tudi ena daljša pavza vmes,potem se pa zbudi in do jutra vleče na pol ureuser posted image . Upam,da bova prej ali slej ujeli en spodoben ritemuser posted image

Evo,ati je prišel nazaj ves svež(mu tudi paše odklop),sedaj je pa šel iskat v restavracijo kosilo. Sem že tako lačna.
Moje kilce gredo počasi a vztrajno dol-do sedaj 11kg,še tam nekje 10 ali pa vsaj 8 kg treba dol spravit . Saj bo.

Midva ne bova uporabljala kondomovuser posted image ,mi niso všeč in se mi upirajo,možu pa še boljuser posted image . A nobena ne razmišlja o injekcijah? Sicer se bom tudi jaz pogovorila o tem še z G. ampak zaenkrat razmišljam samo o Mireni in o inj.. Morda se celo bolj nagibam K mireni. Bom videla. Ne načrtujeva drugega otročka še kakih 5 let razen če naju prej kaj prime,ampak zaenkrat tako misliva.

Mala spi na sedežni že kakih 15 minutuser posted image
No,očitno mi bere misli in se že dere. Adijo

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?