|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
10.4.2007 7:21:47   
amy26
Dobro jutro,

Tudi mi še uporabljamo pelenice od 2-5 kg, saj se je Ela rodila zelo drobna 2.680g tako da bodo še kar nekaj časa oz. dokler jih porabim, pol bom pa začela z Mullerjevimi Beauty Baby 3-6kg ki jih imam na zalogi.

Kar se zadeva dojenja v javnosti, bom dojila, se da zelo lepo diskretno dojiti ne da bi te kdo gledal v prsi ali modrček, eni podpirajo ko vidijo mamico dojiti drugi spet čudno gledajo, mene te obrazi ne motijouser posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 601
10.4.2007 8:08:24   
A-N-J-A
plenice mi smo porabili 2 paketa newborn,zdaj mamo pa 3-6kg.Samo zgleda da ma naš Bor bolj občutljivo kožico,tko da mam zdaj od Dm-a in mu kar odgovarjajo.Po Fixis ma rdečo rito pampers so pa kot šmergel papiruser posted image .
dojenje v javnosti jaz nimam problemov s tem,saj sem Elo dojila 16 m in to kadar in kjerkoli je naneslo.Nisem nikoli imela slabih izkušenj.Ljudi,ki hodijo mimo pa sploh nisem gledalauser posted image .
tinaaja ja mi imamo Porento in smo ZELO zadovoljni z njouser posted image .
poskok v rasti-pri Boru ga še nisem opazila(itak je skos na joški,če bi bil še mal več še na wc ne bi moglauser posted image ,pri Eli pa je bil pri 3m.
soncek78 dobrodošla na sčuser posted image .
urla kdaj prideta z žabiko na naš konc?

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 602
10.4.2007 9:22:05   
A-N-J-A
Aja tinaaja trgovina Pixel je nasproti Massa,hala 2 tak oranžen napis je gor,ne moreš zgrešit(na žalost)user posted image .

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 603
10.4.2007 9:56:39   
*sonchek*
Jutro user posted image

Mi smo pa včeraj vsi trije kar popadali v posteljo in zaspali že nekaj po 21.uri, prvič pa smo se zbudili ob pol treh user posted image user posted image

Pleničke
pa mi že kakšne 2 tedna uporabljamo 3-6kg, ker so nam Newborn (2-5kg) premajhne - sploh za ponoči, ko ga ne previjam in je zjutraj tako pokakan, da manjša plenička že ne bi zdržala takšne količine kakca user posted image Zaenkrat imamo Pampers, ki sva jih dobila in takoj, ko jih porabimo jih bomo zamenjali, ker so pamperkse res preveč grobe za tako nežno ritko user posted image Newborn pleničke  smo imeli Huggieske, pa so be super obnesle - so res fino mehke. Mali se je včeraj res izkazal - kamorkoli smo šli, je bil povsem nezahteven. Očitno je res rad v svojem vozičku
Katere pleničke pa ve uporabljate?

Tivoli
- midva se morava do centra pripeljati z avtom in tu nastane problem, ker voziček ne gre v moj avto user posted image Bova z možekom zamenjala avtomobile, pa se enkrat res pripeljem user posted image

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 10.4.2007 10:04:39 >

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 604
10.4.2007 10:30:28   
Gio
Dobro jutro!

draja..meni niso dali v P čisto nobenih napotkov glede rane CR. Kar me niti ne čudi, ker v Šempetrski P moraš čisto vse informacije izvrtat. Če ne vprašaš sam, ne izveš nič. Itak pa telo samo opozori, kdaj je dovoj napora. Mene proti večeru malo boli rana, verjetno zaradi nošenja pikice. Kdaj pa se lahko user posted image po CR? Ker nas že daje pomlad ne? user posted image

Zanima me še, kolikokrat na dan naj bi bili dojenčki pokakani? Moja se včeraj sploh ni, ampak je samo lulala. Drugače pa kaka nekje zjutraj in zvečer. Je to premalo??

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 605
10.4.2007 11:36:11   
amy26
Zanima me še, kolikokrat na dan naj bi bili dojenčki pokakani? Moja se včeraj sploh ni, ampak je samo lulala. Drugače pa kaka nekje zjutraj in zvečer. Je to premalo??

Gio, če se z user posted image  dojita pol ni nič narobe tudi če se nebi kakala en teden, še sta pa na adaptiranem mleku pa tudi ni nujno da se vsak dan kaka, če se več kot dva dni ne kaka pol je smiselno dati kakšen kamilični čajček v mlekec namesto vode ali druge stvari ki bi ji pospešile prebavo.

Moja Ela je skor vsakič ko jo previjem pokakana, prebavo ima sto na urouser posted image

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 606
10.4.2007 12:41:28   
tinaaja
gio- sexal naj ne bi dokler traja cisca,ker je kuzna, kao pa 6 tednov ne. jaz ziher ne bom, bomo mal se pocakal. sicer po b3 tednih nekaj se je ni pa se cist konec.

pregled pri G pa imam sele 15.5. - 8 tednov po porodu. Anja - imas ti tud popoldne predled - tist k doplacas (Leonisce)? >Sem misnla, da je to se v sklopu nosecnosti in brezplacen dopoldanski pregled.user posted image

Sonchek - mi uporabljamo plenicke DM babylove in so super user posted image

smo s sprehoda na gradu- jaz sem koma user posted image definitivno preverjeno potka ki gre navzdol tam kjer je vzpenjaca ni primerna za vozicke - da ne bo se kaka naredila take neumnosti user posted image user posted image mala je pa 3 ure pridno spala user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 607
10.4.2007 12:56:04   
A-N-J-A
tinaaja-ja,ja tud jaz mam popoldan 8.5.user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 608
10.4.2007 14:19:32   
Barči78
Oj,

A je tu še katera, ki hrani bejbija po steklenički, ker men se bo zmešalo. Poje komaj 50 - 60 ml, ostalo mu dobesedno vsilim, sploh noče jesti, pol pa itak ven vrže polovico. Ali mislite, da mu mleko ni všeč, ali zamenjamo stekleničko? Ali imate še vedno vse najmanjšo luknjico na cuclju, ker jaz ga hranim celo uro, da popije tist deci mleka, groza.

Plenice: mi uprabljamo Műllerjeve BB, od 3 - 6 kg, pa so res super, tko da zaenkrat ne bomo menjali.

nO BEJBA GRE SEM, MORAM IT.

UPS ČRKE.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 609
10.4.2007 14:52:11   
K_a_t_i
Barči78 - pri nas traja hranjenje skoraj uro in pol - 2×20min zizaland in nato dodatek - rabimo cca. 40 min za 100ml (vmes ene 4krat podremo kupček) user posted image . Še vedno imamo 1 luknjico, sem se pa ravno včeraj spraševala, do kdaj je ta 1 luknja. Glede na to, da mali poliva, verjeto še ni pametno it na več luknjic user posted image

Punce, kako imate oblečene / pokrite tamale v tej vročini? Jaz sem bila danes ob 12h zunaj in sem mislila, da bom na soncu gagnila! Kje je v Lj kakšen lep sprehod po senci? Za vsaj 1 urco hoje? Bo treba nekaj za poleti najdit user posted image .

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 610
10.4.2007 15:05:32   
erna14
mi uporabljamo pamperske,pa so kr neki vceraj je 3 krat kar cez prslo ubistvu kr mim je prcurelo pr nogici tako da sem se danes pogovarjala z eno gospo pa je rekla da je mela njihova snaha iste tezave z pamperskami potem je pa dobila od nekoga
pr nas mamo tud tezavo z vozickom z lubijem sva zamenjala avto za vecjega ravno zato da bova lahko dala vozicek v avto,pa nas je tud ta na cedilu pustu.zadnjic k smo sli v zoo se je res matral 15 min da ga je dobesedno stlacu not,tako da meni ne pride to upostev nism dost na misicah da bi ga tlacla not,tako da sva razmisljala da kupva malo manjsi vozicek ne tako konpakten za taka hitra sprehajanja pa da se hit zlozi.pol se pa vidmo pr tivoliju.zanima me ce bi cudn zgledal da grem v hipermarket merkator z vozickom,ker prov nism se nobeno vidla Z vozickom v trgovini,jst bi se pa tako po trgovini dopoldan sprehajala.
kako ve zdaj oblacte svoje user posted image  za ven,jaz se tok bojim da je prevec oblecen ali da je premal pol pa sploh ne vem.danes k sva sla vn sem mu oblekla body z dolgimi pa hlacke na naramnice cez sem mu pa oblekla plisasto jopcko k je kar mal debelejsa pa ne vem ker naj bi otroka obleku tako kot sebe user posted image sam jaz sm bla v kratkih za zigija pa pomoje nebi blo ravn najbol.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 611
10.4.2007 15:10:36   
erna14
pa je slo uglavnem v vezi plenic ja je od te gospe snaha dobila nsvet da kao pamperske v mullerju in dm so kao nemske,pamperske  v merkicu in sparu pa so narjene za evropski trg in najk bi bile slabse po kvaliteti.tako nekako in sedaj sem se odlocila da poizkusim se to pa da vidm drgac pa jih definitivno zamenjam

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 612
10.4.2007 15:20:01   
tinaaja
Jaz nimam pojma, kako malo oblect. Ker lezi v senci in nismo zunaj sredi dneva, ko je najbolj vroce, ima gor bombazni majcki + hlace in cez zgornji del iz flisa, ki je podlozen z bombaze,. Pa kapico bombazno na glavi. Ce noge ima dekico, je pa v kosari. Nic ne zgleda, da ji je prevroce, ampak nimam pojma, kaj je res.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 613
10.4.2007 16:48:50   
Pikca
Živjo,
pa sem vas uspela prebrati.

Draja, tudi mene si s svojo zgodbo spravila v jok... sem pa vesela, da ste zdaj ok in ti je tudi dojenje steklo.

Mi smo ok, malo sem bila živčna zaradi patronažne, ki mi je zagrozila, da če ne bom nehala dojit tavelike, mali ne bo dosti napredoval... pol je pa še kakšen dan hotel biti skoz na joški in me je mal panika... sem začela omejevat dojenje taveliki in tamalega silit z dodatkom (brez večjega uspeha), no pa očitno brez potrebe, saj se mali zelo lepo redi - ravno danes smo imeli spet tehtanje na sporedu.

imamo pa en problemček - rdečo kožo in pikice po ritki in zdaj tudi po trebuščku... patronažna je najprej rekla, da so glivice in mi od pediatrinje prinesla recept za canesten. Ampak na trebuščku gre na slabšeuser posted image  Je možno, da so krive plenice?

Jaz tudi čisto dobro ne vem, kako bi oblekla malega za ven... včeraj in danes sva bila po 5 min. na balkonu, pa je tako vroče, da sem mu samo bombažno kapico gor dala in ga mal z dekco pokrila.

dojenje v javnosti - isto kot Anja - sem in bom dojila, kjerkoli bo naneslo, tudi jaz nisem imela nikoli slabih izkušenj, res pa, da se nisem posebej ozirala, če kdo bulji.

lp, PIKCA

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 614
10.4.2007 17:17:36   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

imamo pa en problemček - rdečo kožo in pikice po ritki in zdaj tudi po trebuščku... patronažna je najprej rekla, da so glivice in mi od pediatrinje prinesla recept za canesten. Ampak na trebuščku gre na slabšeuser posted image  Je možno, da so krive plenice?

Pikca, lahko je od pleničk, lahko pa tudi od vročine. Mi smo tudi imeli 1 dan pikice po trebuščku (tam kjer je plenica) - sem namazala s hladilnim iz lekarne in je zginilo do naslednjega dne.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 615
10.4.2007 17:19:23   
*sonchek*
No, midva sva se pa spet skoraj cel dan potepala. Preden sva štartala sem skoraj živce zgubila, ker mi je tast malega čist ob živce spravil user posted image Sva prišla ven, pa je priletel zraven in se začel dobesedno dret malemu na ušesa "buci guci cigu migu" user posted image In ko je mali začel tulit, me še vpraša če so krčki!? Kakšni krčki neki!!! Na živce mu gre (kot bi šlo vsakemu!), da se mu nekdo tako prilepi in tuli zraven!!! Matr sem bila jezna!!! Samo, da sva speljala je takoj utihnil in se nato še smejčkal v vozičku!

Glede oblekic pa je imel Anej danes oblečen bodi z dolgimi rokavi, pa spodnji del trenirkice, nogavičke, zgoraj pa zgornji del trenirkice (trenirkica je iz flisa). Aja, pa tanko kapico, da pokrijemo ušeska - ga še ne upam imeti brez kapice, ker še ni zadosti toplo, pa piha in ne bi rada, da bi imel vneta ušeska. Pa pokrit je bil s tanko dekico. Jaz malega zdaj oblačim (tako kot sebe) večplastno, potem pa vidim po rokicah če mu je prevroče ali mu je hladno.

Moram iti obvezno kaj v šoping, da malemu kupim še kakšno trenirkico, pa kakšno frajersko jaknico user posted image

Drugače pa smo malemu zdaj na ležalnik dodali še lok z igračkami, ker že precej opazuje okoli sebe. Včeraj mu je moževa sestrična prinesla ropotuljico v obliki žabice (mehak material), pa se je mali tako smejal, da nam nič ni bilo jasno. Pa na previjalni mizi me zdaj tako začudeno gleda, potem se pa začne kar naenkrat smejati. Sem prav vesela, ker se do zdaj sploh ni hotel previjati in je vedno jokal. Zdaj kraljuje v ležalniku in opazuje pisane igračke... Hm, pa danes je spal samo 2 uri, pa še to v vozičku user posted image Zdaj je še v vozičku buden in me gleda - očitno se mu zdim prav čudna mama user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 10.4.2007 17:25:39 >

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 616
10.4.2007 17:24:35   
*sonchek*
Evo, našla sem nekaj o tem kako obleči naše malčke klik

Neposredna povezava do sporočila: 617
10.4.2007 18:27:31   
Gio
Pozdrav!

Spet sem zaskrbljena..mala ima kar na lepem nekakšen rumenkast izcedek iz lulice. Mislite da so to gljivice? Upam da ni akj hujšega. Je mogoče to od tega, ker je bila zadnič pokakana do pasu in je nekaj zašlo tudi v lulico? Seveda sem tisto očistila kolikor sem lahko...user posted image user posted image

Moja je za ven oblečena v spodnji bombažni body, čez ima pajacek ali pa bombažni kompletek, potem jo dam še v vrečo iz flisa + bombažna kapica. Leži pa v košari od quinnya. Ko je tako oblečena ima tople rokice in se ne poti.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 618
10.4.2007 18:44:31   
draja
Pozdravljene!
Danes nas je končno obiskala patronažna user posted image . Prišla je brez tehtnice, ker je v zD Šiška sploh nimajo in tako male zgleda sploh ne bomo tehtali user posted image . No, v glavnem je bila zelo zadovoljna z našo miško, ki da je zelo lep dojenček in da je lepo odzivna. In to je v bistvu znak, da ji gre Ok in da se v redu dojimo. sem bila zelo vesela, čeprav verjetno mi še ni čisto odpravila skrbi glede tega koliko mala poje, ampak bo že.

Malecka_mateja hvala za nasvete glede CR. meni je danes patronažna odstranila trak in je rana baje že lepa, tako  da ne rabim več obveze. Mi pa ni nič kaj fajn gledati, kako so mi prerezali bušija user posted image .

Pikca meni je danes patronažna rekla, da so redeče pikice na Živinem trebuščku od mojih hormonov.

Gio midva ne bova sexala vsaj teh 6 tednov. Raje malo dlje zdrživa kot bi šlo kaj narobe, čeprav verjetno ne bi bilo nič hudega, če bi že kaj prej. Ne vem pa kdaj je po CR dovoljeno.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 619
10.4.2007 19:32:04   
tinaaja
Pikca meni je danes patronažna rekla, da so redeče pikice na Živinem trebuščku od mojih hormonov.

mi jih imamo tud, patronazka rekla isto...

izcedek je lahko tud od nasih hormonov, nasa ga je imela tud.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 620
10.4.2007 19:54:16   
Dajadada
Draja, super, da Živa tako lepo napreduje. Vidiš, da se vse uredi, tako kot je treba. Glede rezanja - meni niso rezali bušija, ampak presredek in ti povem, da prav nič lepo -vsaj meni se ne zdi. Ampak se bom počasi sprijaznila. Pa še vse imam razbolelo še vedno po 18 dnehuser posted image . Sem upala, da bo šlo kaj prej na bolje, pa me še kar matra.  

Nejc ima pa take rdeče pikice oz. mozoljčke po obrazu kot kakšen najstnik. Patronažka je rekla, da naj bi bili od mojih hormonov, nekje pa sem prebrala, da naj bi nastali tudi zaradi vročine. V stanovanju imamo res kar vroče (cca 24stopinj), čeprav ne kurimo, pa kaj naj naredim vklopim klimo ali kajuser posted image .

Oblekice: Mi se zaenkrat za ven oblačimo v dve majčki, puloverček ali jopico, spodaj pa žabice in hlačke, pa copatki in kapica. Z dekico ga pa pokrijem samo, če zelo piha.

Tivoli: Se vam z veseljem pridružim, ko se zmenite.

Duda: Danes sva mu jo prvič hotela dati, pa nekako ni vedel, kaj naj počne z njo. Sva mu jo tlačila v usta in se smejala zraven, ker se je samo pačil in jo ven metal. Žabika, a vama je tretji dan uspelo? A z isto dudo, ali sta kaj menjala? Eni otročki naj bi bili izbirčni, pa ne marajo vsake. Mi imamo Aventovo silikonsko.   

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 621
10.4.2007 20:29:44   
draja
Dajadada potem pa sem jo jaz s šivi bolje odnesla kot ti,ker me ne matrajo več, pa je 10 dni od poroda. Že nekaj dni jih praktično ne čutim, razen seveda pri vstajanju s postelje,ampak še to je v primerjavi s prvimi dnevi zanemarljivo. Želim ti, da ti čim prej odleže, gled evideza pa se ne sekiraj - ko se bo čisto zacelilo, bo mogoče povsem drugače izgledalo.

Duda Naša Živa je že v porodni sobi sesala prstke (očitno je to počela že v trebuščku) in si jih vedno tlači v usta in se tako v sekundi potolaži. zato smo brez problema že v P uvedli dudo (bolje duda kot prstki) ki jo naravnost obožuje. Jo tako vleče, da je vsa rdeča okrog ust. Vzame pa vsako dudo, ne glede na obliko user posted image . Zgleda, da je to prinesla s sabo na svet. Če pa otrok tega nima v sebi, pa vprašanje če bo sprejel dudo. Poskusite sicer lahko z različnimi dudami, samo ni nujno da mu bo to kdaj pomenilo tolažbo.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 622
10.4.2007 21:03:49   
vms
Ojla mamice in user posted image

Žal se bolj malo potikam po klepetalnici ker sva z Ano Marijo zelo zaposleni, čez dan veliko zunaj zvečer pa arije do onemoglosti.

Moje tretje dete pa se počutim zadnje večere zelo nemočna. čez dan je kot angelček zvečer ko se uredive za spančkat pa nikakor sprejeti dojke kot bi bila tako utrujena, da si je ne zna narediti, čez dan pa ni panike se lepo dojive. in tako zaspi od joka utrujena in čez eno uro v polsnu jo potem podojim.
Imate kakšen nasvet mamice kaj naj naredim. Ali mislite da bi morala zvečer dodajati umetno, da je mogoče tako utrujena, da ne more sesati? Ponoči se dojive na tri ure in potem lepo zaspi naprej. Toda to zvečer pa je prava muka.

Kaj pravite mamiceuser posted image  pomagajte.
Aja pa še to kako oblečete vaše sončke te dni za ven?

lepe pozdravčke in poljubčke vam in vašimuser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 623
10.4.2007 21:12:12   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Barči78

Oj,

A je tu še katera, ki hrani bejbija po steklenički, ker men se bo zmešalo. Poje komaj 50 - 60 ml, ostalo mu dobesedno vsilim, sploh noče jesti, pol pa itak ven vrže polovico. Ali mislite, da mu mleko ni všeč, ali zamenjamo stekleničko? Ali imate še vedno vse najmanjšo luknjico na cuclju, ker jaz ga hranim celo uro, da popije tist deci mleka, groza.

Plenice: mi uprabljamo Műllerjeve BB, od 3 - 6 kg, pa so res super, tko da zaenkrat ne bomo menjali.

nO BEJBA GRE SEM, MORAM IT.

UPS ČRKE.

Naš Matia je tudi hranjen po steklenički z najmanjšim cicljem (avent - tommie t.) in poje 120ml v 10 -15 min.
Imam občutek, da mu doza 120ml ne zadošča več, saj je po 2,5urci že lačen. A bo preveč če mu pripravim 150ml?? Ima pa 6 tednov in 4.300g user posted image  Nebi ga rada preveč futrala, sam fant je lačenuser posted image ??!!

Plenice: Mi smo probali že skoraj vse, ker smo jih dobili
         - pampers (rumene) 3-6 kg so super, te uporabljamo ponoči
         - haggies 2 so bolj švoh, ob straneh mu vse ven pricurlja
         - Mullerjeve BB 3-6 kg so super
         - DM- jeve sem mu dala prvič danes in jo je imel na sebi od 10h - 16h, pa so se zelo dobro izkazale user posted image , nič ni ven pricurljalo, tako da jih bomo še uporabljali
         - Helen H. so tudi zelo vredu

Oblačila: jaz sploh ne vem, kako bi ga oblekla, ker je pri nas zelo toplo (na sončku 20 st C).Danes je imel bodi z dolgimi rokavi, hlače z naramnicami, majčko in še pailko (flis). Ker leži v košarici mu dam samo trakec na ušeska.
Matia je danes dobil izpuščaje za vratom in za ušeski user posted image  verjetno so od vročine

Soncek78 čestitke za Niko in dobrodošla na čvek.

evo kako naš lepotec spančka na sprehodu:

user posted image

user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 624
10.4.2007 21:33:59   
Pikca
Draja in tinaaja, hvala za info. glede pikic po trebuščku. A je potem najbolje, da nič ne mažem?

Glede šivov; jaz sem bila tokrat že drugič odspodaj prerezana in tud nič kaj lepo ne zgleda... pa tudi še nimam čisto zaceljene.

Danes pa sta naša dva tamala že zaspala in mi je kar nekam čudno miren večeruser posted image , no, Jernejček bo najbrž kmalu jedel.

Tačas pa vam lahko napišem svojo ekspresno porodno izkušnjo.

V soboto smo še malo poležavali, ko me je malo po osmi zvilo na WC. Ob pol devetih pa še enkrat, s tem, da mi je tokrat kapnilo, da gre očitno za popadek. Možu in hčerkici sem rekla, da mali že trka... mož me je panično vprašal, če se ima še čas oblečt user posted image , ja ja, sem rekla, tok hitro pa vseen ne gre. Sem se šla stuširat in nekaj pojest in ob devetih so bili popadki že na 5 minut! Klicala sem mamo, da je prišla po Živo (Živa je bila kar prestrašena in je hotela z mano v porodnišnico...) in začela priganjat moža, da zdaj se pa že mudi... popadki so bili že kar močni, ko sva se malo pred deseto odpeljala proti porodnišnici in na poti sem čutila vsako luknjico. 

V čakalnici pred sprejemno sem bila malo čez deset, mož je šel parkirat avto, sestra v sprejemni pa je videla, da že "ornk diham" in me takoj povabila noter ter mi dala haljico, da se preoblečem. Med preoblačenjem mi je odtekla voda in me je začelo tiščat dol... hitro so me spravili na posteljo in me spomnili, da je čas za plitvo dihanje. Prišla je babica, za njo pa še ginekologija - po naključju moja dr. Štolfa in rekli so, da sem že čisto odprta, da pa je otroček velik.

Hitro so me peljali v porodno, popadki pa so bili zelo močni in komaj sem čakala, da bom lahko pritiskala. Antibiotika zaradi ugotovljenega streptokoka mi niso dali, ker ni bilo časa, prav tako ničesar proti bolečinam. Iz sosednje porodne je bilo slišati grozljive krike, moj mož je rekel, saj to je kot v filmu, babičar pa se je pohecal, da imajo to posneto, da nas mal strašijouser posted image . Ker so se mi popadki mal umirili, je gin. odredila še 2 popadka na boku, potem pa je babica končno rekla, da zdaj, če dobro pritisnem, bom pa rodila, če ne, pa še malo na bok. Pritisila sem na vso moč in mali je bil zunaj ob 10.54 - nisem mogla verjeti, da je šlo tako hitro. Dali so mi ga na trebuh, bil je tako topel in - glasenuser posted image . Babica je povedala, da me je žal morala mal prerezat, ker se je začelo trgati... pa mi je bilo v tistem trenutku popolnoma vseeno, tekle so le solzice sreče...

Gledala sva najinega korenjaka in se strinjala, da bi bilo ime Nejc, ki nama je bilo zadnje dni všeč, čisto prenežno zanj... in tako je postal Jernej.

Začuda sem v času poroda pozabila kašljatuser posted image , pač pa me je kašelj spet napadel po porodu, zaradi česar sem dobila svojo sobo, pa masko sem morala imeti. Kašljat s šivi spodaj res ni prijetnouser posted image ... po mojem sem tudi zaradi tega napenjanja imela večjo potpludbo in oteklino... no, po treh dneh je bilo bolje.

Najbolj ganljivo pa mi je bilo gledati Živo, kako je na obisku v porodnišnici gledala bratca in ga božala...

Evo, Jernej se je zbudil, jaz pa ravno končala.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?