mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: murencek Živjo! mamuška, še to. Mene poleg tega, ali so boljše plenice z ježki ali pritiskači zanima še sledeče: 1. Katere hlačne nogavice in vložke? (na strani od Štorklje je kar nekaj modelov in se ne morem odločiti) 2. A si ti imela vse prekrivne hlačke na štumf? 3. Plenične predloge so itak v roli - tko da ni panike. A si rabila še kakšne pripomočke? Ta vprašanja so se mi pojavila, ko sem prebrskala stran http://www.storklja.si/t3/index.php?id=926 Joj, hvala za nasvete! LP, zdej bom pa res mal nehala pisariti ! Murenček, pritiskači ali ježki je stvar okusa. Meni osebno so ježki bolj všeč, lažje reguliraš, ena druga ti bo rekla obratno. Pri ježkih moraš paziti na to, da jih, ko jih daš prat, stisneš skušaj, da se ti ne pripopajo kam drugam in da ti kake bolj občutljive zadeve ne scufajo. A kakšnih hlčanih nogavicah ti to??? Verjetno misliš hlačne plenice, ane? Jaz sem imela za sina ježke z vložkom (prve na spisku!) - aja, pazite, če kupujete in naročate!! VSE PLENICE SO ŽE Z VLOŽKI!!! Meni se za otroka tja do 1. leta (ok, malo je že odvisno od otrokove teže, recimo do 10 kg) zdijo flanelne super, medtem ko so frotiraste malo prehude - so večje in bolj glumazne, res pa, da odlično vpijajo. So super izbira recimo za ponoči, ampak šele kasenje, vsekakor ne v prvih mesecih. Na začetku kaj dosti dodatnih vložkov ne pride v poštev, mogoče 5 kom, za hudo silo. Jaz sem začela po 2 vložka dajat za nočno spanje šele okoli 18-ih mes, prej je z enim frotirastim čist v redu shajal. Saj boste same videle: ko opazite, da je flanela (predvsem ponoči) premalo, dokupite kakega ježka iz fortirja in kak dodaten vložek. Vendar poudarjam, ne v prvih mesecih. Neznanka so zdaj tele nove plenice iz bambusa, ki jih še ni, menda bodo do konca meseca, in po opisu sodeč bodo kot nalašč za novorojenčke. AMpak kaj konkretnega vam še ne znam povedat. Vse plenice je treba pred prvo uporabo OBVEZNO vsaj 1 x, še bolje je 2 x, oprat!! Jaz sem imela za ponoči dvojno pletene volnene prekrivne hlačke - čist zadnje na psisku. Pozimi in poleti, dokler sem mu jih le navlekla na rit. Je pa tukaj finta: te hlačke je zelo dobro pred prvo uporabo za vsaj 24 ur namočit v lanolinsko kopel, ki jo prav tako kupite pri njih. voda mora biti OBVEZNO MRZLO MRZLA, hlačke pa s tem dobijo nekaj mehkobe, se pa tudi skrčijo!! Priporočam vam, da kupite raje velikost 74/80, kot manjše, te zdržijo nekako vsaj 3 mes, odvisno od velikosti novorojenca. Jaz sem pri tetra plenicah začela kar z 80/86, ker se je sin rodil velik 56 cm in težak 4.510. Je pa tako, da se te hlačke pere zelo redko, praviloma se jih zjutraj sleče in obesi ven na sonce in zrak, ki jim vzame ves vonj. Če jih na vsak način hočete prat, jih obezno perite z lanolino v mrzli vodi-samo ne vsak dan. JAz sem jih prala cca 1 x mesečno, pa še to bolj zaradi občutka ali če so slučajno bile pokakane. Za čez dan sem imela goratex prekrivne na ježke, bumpy - tretje po vrsti na zdajšnji listi, 2 kom. Ene so na riti, druge se zračijo. Enako bom imela tudi sedaj: volnene za ponoči in verjetno vsake po ene od prvih dveh pozicij. Tale bumpy ni bil ravno špica od špice, še vedno pa bistveno boljši od tistega, kar ponuja konkurenca (racman). Priporočam vam, da prekrivne hlačke perete na roko in sušite BREZ sušilca, sicer gre membrana, ki je tik ob nogicah, zelo hitro po šivih sfalit. Obstaja en "dirty trick" kako se hlačke, ki ne tesnijo več, popravi: z notranje strani jih našpricate s vodotesnim sprejem za čevlje (prozornim seveda!) in držijo spet nekaj časa. Približno vsake 3 mes pa je le treba kupit nove, že zaradi rasti. Prekrivnih hlačk prav tako ni treba vsakodnevno prat, jih pa treba dobro prezračit in presušit, 1 x tedensko pa oprat, da se ne navzamejo vonja. Plenične predloge so, vsaj za mene, prostovoljni muss, kajti prihranijo ti ogromno dela in prvo leto jih komot prepolovite, saj sicer celo ritko zavijete vanje. Nujno pa ni, pač po občutku. Se pa da, seveda, tudi brez njih, samo dela in madežev je več. Prihranite si slabo voljo in niti pomislite ne kake kobacajeve predloge, ker niso piškavega oreha vredne. Eni hvalijo tudi neke predloge, ki se dobijo v muellerju in so menda cenejše - ne vem, jih nisem sprobala. Razen lanolinske kopeli za volnene prekrivke drugega ne rabiš. Vsem, ki se boste s plenicami srečale prvič, toplo priporočam - NE KUPITE VSEGA NAENKRAT!! Kupite recimo max. 10 plenic ali če imate možnost - sposodite si jih od koga za en teden. Na MON-u je kar precej uporabnic. Kakor se vse krasno bere in sliši, so ženske, ki se nanje nikdar ne navadijo, ki jim ni všeč sto drobnih malenkosti. V izogib slabi volji ob zgrešeni investiciji kupujte raje po kosih, sproti, vedno lahko vse dokupite naknadno, medtem ko boste veliko težje prodale naprej. Še kaj?
|