mamuška
|
Bravo, žirafa in !! Tako se dela in tako se govori! Seveda bomo vsi še naprej stiskali pesti, da bo na koncu vse v redu! No, jaz sem danes imela enega najpomembnejših pregledov, ki sem ga najprej zaradi petkovih peripetij hotela odpovedat. Nato sem se posvetovala z mojo G in še s Premrujevo in glede na pomembnost, da se prvi rezultati dobijo med 20. in 22. tednom, in glede na dobro počutje, sem se vseeeno odločila, da na pregled grem, pa še smrkolina sem s sabo vzela, saj mu že zelo dolgo obljubljam, da bo lahko šel kukat dojenčka. Detajlno so prečekirali otroka in kar je najbolj pomembno, izmerili pretoke v otrokovih možganih, ki veliko povedo o tem, kako se otroku godi in ali se razvija hemolitična bolezen. Zaenkrat je vse OK, Premrujeva je natančno izmerila pretoke v obeh glavnih možganskih žilah in PPRETOKI SO OK!!!! Za nadaljna 2-3 tedne smo rešeni skrbi, meni se je res odvalil kamen od srca, še moj mož, ki sicer deluje ful skulirano, je nekaj smrkal tam ob postli. Tamau je nekaj časa z zanimanjem gledal v ekran, nato je pa dohtarco napadu, zakaj ima tak čudn računalnik brez miške . Ugotovili smo tudi točno lego posteljice in popkovnice, lega je zelo ugodna, kljub mojemu špehovju, popkovnica je dobro vidna in lahko dosegljia, kar je v primeru, da bi bila vseeno potrebna transfuzija kdaj kaseneje, velikega pomena. Otrok je na 95 percentili po velikosti , vse mere so za 22/23 teden (jaz sem 20 T in 3 dni ). Misli na kak "naraven" porod sem, iskreno rečeno, pokopala, razen če se ka j bistveno spremeni. Bom prvih 19 ur razdelila na 2 dela, v drugo bom šla per takoj na CR. Spola pa še ne povem , ker imam zdaj rezultat 2:2 2 x so videli punčko in 2 x so videli fanta, čeprav mislim, da to, kar smo videli danes, res drži. Po obširnem posvetu s Premrujevo, ki sem jo itak hotela izbrat v Patološki amb za vodenje svoje nosečnosti, pa se je dobesedno vštulila Blejc, sem se odločila, da bom napotnico prenesla v njeno amb in od zdaj naprej res hodila k njej. Od nje sem danes v eni uri izvedela več, kot sem od Blejčeve v 15 tednih, kar hodim k njej , končno sem dobila odgovore na določena vprašanja, ki jih je bLejc vedno znova (namerno?!) preslišala. V glavnem za nami je uspešen dan
|