mamuška
|
Ne, jaz sladkorne do zdaj (hitro pljuvam čez ramo in trkam na les!!) nisem imela, tokrat me test še čaka, imam pa vse življenje preveč kil, sploh po porodu so se mi nabrale še pa še. DOkler je sine bil samo na steklenički, sem poskušala z dieto, ki pa sta jo med nosečnostjo imeli 2 moji prijateljici. Ena je imela sladkorja okoli 9, druga pa mislim da 8,5, kolikor se spomnim, nisem pa več 100%. Obe sta zvozili brez inzulina, sta si pa dnevno merili količino sladkorja v krvi sami doma. Dieta v bistvu prepoveduje malo stvari, si pa moraš vse tehtat in balansirat med sabo 8če ene stavri več, je treba druge manj). Med obroki ne sme biti več kot 3 ure premora, zato moraš tudi zvečer še po večerji imet dodaten obrok, če hodiš pozno spat. Je pa res, da si na začetku malo šokiran, ko vidiš tisto ne ravno ogromno količino hrane, ki ti na obrok pripada V dveh, treh dneh se navadiš, ker so obroki pogosti in komot shajaš z njo, vsaj jaz sem. Samo brez panike, res, veliko hujših stvari je, ki te v nosečnosti lahko doletijo, saj sama veš, tole je sicer malo zoprno, ni pa nič tako groznega. Kar pogumno!
|