|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
10.7.2007 17:51:30   
Tanayya29
Živjo!En lep pozdravček vsem..
Upam, da uživate v tem ne tako vročem dnevu, baje prihaja drug teden en val vročine -do 35 stopinj..No, vsaj tako pravijo...;))
Špelka,moja sestra je zdravnica in je rekla da te tablete za železo po statistiki v zadnjem trimesečju jejo 2/3 nosečnic, tako da to ni nič kej takga...jst sm tut na dobri poti, da začnem s tem...sicer pa suhe slive, jetrca..vnos hrane pripomore,predvsem hrana pa Elevit,moji sestri se je med nosečnostjo tko izboljšal hgm,jst mam pa že od zmeri nizkega...sicer se trudim s prehrano ampak mi ne gre najbolje...Sicer pa Pušenjak pravi da pri nosečnicah pod 110 začne vnašat železo,in da je kriza ko je hgm tam okol 80,..tako, da vsak G. po svoje..sicer pa res najbolj pripomore vnos hrane...

Žirafa  držimo pesti zate, pa scubadiver zate tudi...

En lep pozdravček in pazite nase in na svojeuser posted image

< Sporočilo je popravil nayya28 -- 10.7.2007 18:01:38 >

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
10.7.2007 18:29:26   
Laubica
user posted image Čestitke vsem za uspešne preglede
Žirafa tebi zauser posted image user posted image user posted image (zelo lepo ime Isabela in zraven bi pasala Viktoria)
Špelka-moja svakinja ki ima rok 14.8.bo tudi imela Vitouser posted image ,zgleda da je to kar zdaj moderno ime
Mi smo tudi na razprodajah nakupili za našega 8 letnika,potem še pa za mojo dušo nekaj malega za našega bodočega hlačmana,2 bodija,pižamico,hlačke,zoknčkeuser posted image
Naš razgrajač je vsak dan bolj nemiren in me že kar zbuja z njegovim premikanjemuser posted image ,postajam pa vse bolj utrujena in zadihana(že zdajuser posted image )
Čuvajte se mi smo v 24tuser posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
10.7.2007 19:10:42   
maks
Živjo!

Za vse tiste, ki imaste kakršnekoli težave: user posted image user posted image user posted image ter le bodite optimistične!
Jaz sem tudi danes mislila, da bom kaj več kupila, pa ni bilo nič oz. slaba izbira cifr. Sem kupila dve bluzici z dolgimi rokavi; eno za prijateljico, ki ima 17 julija rok, v lila barvi, za našega pa zlo podobno, v sivi barvi, ker pač ne vemo spola. Pa sem mislila še kaj, pa ni bilo nč takšnega..

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
10.7.2007 20:38:12   
Ilije
Pozdravljene souser posted image !

Kako ste kaj? Vas je vreme dodobra ohladilo? No mene je in že komaj čakam nov vročinski val.

Drugače me pa že od včeraj nekaj skrbi. Sicer si še nisem čisto na jasnem, ali je to tista 'kr neki' nosečniška zaskrbljenost ali pa je res nekaj kar je skrbi vredno. Skratka... včeraj sem šla s tamalo na sprehod, ona s kolesom jaz pa peš za njo. Pri vožnji po hribu navzdol mi je nekoliko pobegnala naprej, zato sem seveda stekla za njo, saj se zaviranja šele učimo. No in ko smo končno prišle domov se je začelo. Najprej rahlo zbadanje v predelu nad sramno kostjo, ki se je ponoči samo stopnjevalo, do te mere da sem komaj prišla do stranišča. Danes se bolečina nadaljuje, kar me še bolj skrbi pa je to, da moje pikice skoraj ne čutim. Tudi ko sem jo šla lovit z AngelSoundom sem zaznala njen utrip, a se mi je še po nekaj sekundah spet skrila. Kaj mislite, da bi morala jutri poklicat mojo ginekologinjo, če ne boljšeuser posted image

Lp, I.

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
10.7.2007 20:40:15   
Tanayya29
Hojla!jst tudi nisem nič pametnega kupla na razprodaji, no za mojgauser posted image sm kupla en moder puloverček,pa postelnino za v posteljico(full je draga,k sm vzela vse..obrobo ,kovtrček,rjuhco, povštrček)-raje bom kr tiho glede cene...no, za mamico ni nič ostalo user posted image .sm kr zaključla pa šla..

Že 35
jst sm tut že vsa zmatrana,ampak bolj zarad službice,delam v vrtcu in sm skoz na nogah..no pa še ta teden pol pa 4 t. dopusta!komaj čakam...pa morje in mau počitka...

Sicer pa tut moj ponoči brca hihi..sploh zvečer , ko se umirim je pravi razgrajač.user posted image user posted image
Punce, ste se za ime že odločle?
Moj bo Taj...mam že od začetka to ime izbrano..kaj pa ve?

En lep pozdravček in nočko vsem čvekicam in njihovih user posted image user posted image

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
10.7.2007 20:43:59   
Tanayya29
Draga IILJE..upam, da bo vse okej,kakšen dan pride veš...
jaz tudi v vrtcu k skoz za tamalmi tekam se zgodi, da me kj zaboli, vendar mine..če te pa je strah pa raje pokliči G.,ponavadi lepo pomirijo....upam,da bo vse okej...

mirno nočko,N.

Neposredna povezava do sporočila: 2156
10.7.2007 21:40:20   
tintin
Jaz sem pa danes zapravljala za našega user posted image na razprodajah. Bila v Marks and Spencerju, HM, Zari, Premamanu in Baby Centru. V Marksu, Zari in Baby Centru imajo kar nekaj "jesensko - zimskih" stvari. Midva imava vse, razen zimskega kombinezončka in zimske kape. Ostalo od oblek pa sva vse kupila danes. Zapravila cca 120 evrov.

Neposredna povezava do sporočila: 2157
10.7.2007 21:41:24   
tintin
Aja, ker ne veva spola sva kupovala belo, rumeno, oranžno, modro, zeleno, sivo in bež.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
10.7.2007 23:41:32   
mamuška
Gruška, tudi jaz imam pregled 26.7, to je zadnjič ko dela pred dopustom. Očitno bo gužva! Jaz imam uro popoldanuser posted image , mislim da ob 13,20 - kdaj pa ti?? Mogoče se pa vidiva?!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
11.7.2007 8:57:26   
nicolina
Dobro jutro user posted image .
Danes se še kar nadaljuje mrzlo vreme, ampak meni kar paše. je za drugi teden napovedan vročinski val, tako, da nam bo še vroče. user posted image user posted image
Ste kar pridne, ste že zapravljale za svoje user posted image , jaz sem zdej bolj za sebe, ker bom za user posted image  dobila veliko od svoje sestrice. Kakšno stvar bom dokupla in to bo to.

Vprašala bi vas, kako se prilepi slikica sem gor, sem jo hotla, pa mi nikakor ne gre.user posted image

Lepo uživajte in se pazite...

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
11.7.2007 10:41:02   
Laubica
Nayya pri nas je zdaj trenutno aktualno ime Timonuser posted image
Tudi jaz še samo ta teden delam,pol pa 14 dni dopusta ,jaz dela pa v frizerskem salonu in to sama in mi je tudi silauser posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
11.7.2007 10:49:52   
tintin
JUTRO vsem skupaj, no jaz pa jutri odhajam na dopust in se vrnem čez 10 dni. Uživajte v senci, počivajte, veliko pijte (vode) in pazite na naše user posted image .
lp vsem.user posted image

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
11.7.2007 10:50:52   
Laubica
user posted image Tintin uživaj maximalno user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
11.7.2007 11:11:31   
potepinka
dober dan!

Čestitke vsem za uspešno opravljen pregled.

Jaz sem pa gledala v ariel ležalnik ta ki je v akciji in ga bom šla iskat se mi zdi ful ok. pa še cena le ful ugodna okoli 20e.
Drugače še tudi jaz nisem nič kupovala nekaj si bom sposodla nekaj pa bom kupila.

Glede imena pa imamo pri nas kar komedije o imenu se odločata mož in hči,seveda mamica pa potrdi ali je lepo ali ne.
Jaz bi imela Mark,hči Vid ali Lan,mož pa se še odloča Kevin ali Vid.

No bomo videli kaj se bomo odločili. 

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
11.7.2007 12:01:57   
mamuška
Meni tale ohladitev tudi kar paše. Pri nas smo z imeni za deklico soglasni in bo Veronika, za fantka pa še iščemo - v igri so Benjamin, Dominik, Primož in še kaj. Novodobna tričrkovna imena in razna eksotika pri nas odpadejo.  Konfekcijo nismo nič kupovali, do zdaj imamo kupljen voziček in lupino, nekaj oblekic je od prorojenca, nekaj pa bomo dobili v izposojo kot prvič.

Čakam pa še vedno plenice od Štroklje user posted image Še dobro, da jih ne rabim zdaj, rok dobave je bil obljubljen že pred 1 mesecemuser posted image !

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
11.7.2007 12:32:22   
murencek
Živjo še od mene!
Hvala vsem za čestitke. Res je fajn, ko smo takole druga drugi v oporo.
Ilije, raje kar pokliči G. Se nikoli ne ve. Pa še bolj mirna boš.
Mamuška, glede imen se definitivno strinjam s tabo. Tudi pri naju odpadejo novodobna tričrkovna imena (brez zamere, ampak nama s partnerjem nikakor ne dišijo). Prisegava pa na tradicionalna imena!
Me pa zanima nekaj: A kej veste, kolk las odpade po porodu? Kako bi to lohk mal omejili? No, sej jst nisem dolgolaska, sam postriči se čist na kratko mi pa tud ni. Včeraj sm pri frizerju od kolegice slišala, da je dobila eno olje, sam se ne spomni imena. Ji je pa kar malo pomagalo.
Ja user posted image , tale ohladitev mi je zakon! Sploh ne vem, kako bom preživela vročino, ki prihaja!
No, uživajte in LP!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
11.7.2007 13:56:16   
Špelka
Tintin - maksimalno uživaške počitnice ti želim - ZADNJE V DVOJINI! user posted image user posted image user posted image  

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
11.7.2007 14:02:44   
Špelka
MAMUŠKA - Mene pa zanimajo tele štorkljine plenice. Sem gledala na internetni strani, pa si ne znam povsem dobro predstavljat! A to maš hlačne pleniške in potem menjaš frotiraste vložke, al kako? user posted image  Prosim te, če mi malo napišeš o teh pleničkah!? Ker sem namreč tudi jaz privrženka vsega kar čim manj onesnažuje okolje!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
11.7.2007 15:38:53   
mamuška
Špelka, krojene plenice in vložki - oboje se pere. Čez krojeno plenice in vložek pa pridejo prekrivne hlačke, ki preprečijo iztekanje tekočine. Imaš 2 vrsti plenic, ene so flanelne, primerne za manjše dojenčke do cca 12. mes, potem so frotiraste, ki so bolj vpojne in tudi bolj "glumazne", zdaj paprihajajo nove, bambusove, o katerih ti ne vem še nič povedat, jih še nisem prejela. Za lažje previjanje je dobro imet še plenične predloge, ki so prav tako iz celuloze, naravi prijazne, ti pa prihranijo veliko dela pri sprianju kakcev s plenic. Novorojenčku niti ne rabiš dajat vložka v krojeno plenico, je sama plenica dovolj.

Za eno previjanje si torej zložiš: najprej prekrivne hlačke, not krojeno plenico, vanjo (po potrebi) vložek in čez previjalno predlogo. Če je paketek pokakan, dvigneš previjalno predlogo in jo s "pridelkom" vred odplakneš v WC-ju, je razgradljiva. Če je predloga samo polulana, jo lahko 1 x opereš v stroju.  Pokakane plenice sem jaz vedno splaknila pod mrzlo vodo, nato pa sem plenice hranila v vedru od jupola, ki se dobro zapre. Prala sem na cca 2-3 dni.  Za ta sistem povijanja rabiš nujno vsaj 12 plenic+2 prekrivne hlačke, če hočeš bit bolj komot in manjkrat prat, je bolje 15-20 plenic+dodtane prekrivne hlačke, ki jih uporablja ponoči. Priporočam volnene "na štumf". Plenice zelo trpežne, moje so po enoletni uporabi (prej sem imela tetra) kot nove. Prala sem 2-3 x na 60, nato 1 x na 90 stopinj, pa spet na 60,  sušila sem zunaj ali na radiatorju - sušilec sem zelo redko uporabljala. Prala sem z navadnim pralnim praškom s prbl 1/3 predpisane doze praška (je čez in čez dovolj), namesto mehčalca sem dodajala kis in sivkino olje. Kasneje, ko je bil sin večji, sem za ponoči dajala po 2 vložka.

Toliko za začetek, te še kaj zanima, pa vprašajuser posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
11.7.2007 22:09:08   
Špelka
Uh, mamuška, super si, hvala za tako izčrpen odgovor! user posted image user posted image user posted image  Moram reči, da sem danes tukaj gor prvič slišala za te plenice, no popoldne sem se dobila s kolegico nosečko, ki je prav tako omenila te plenice ter da jih namerava uporabljati. Torej - če jaz prav računam:

- 15 plenic po 14,40 EURA = 216 EURA
- 15 vložkov po 3,5 EURA = 52,5 EURA
- 3 prekrivne hlačke po okoli 22 EURA = 66 EUROV
- plenične predloge po 6 EUROv = x * 6 EURA

Vse skupaj pride 340 EUROV pa še nekolikokrat po 6 eurov za plenične predloge. Hm.... Plenice Pampers pa zavoj z okoli 50 plenic pride pribl. 30 EUROV. Pa če pleničke menjamo vsaj 5x na dan, je en tak zavoj za 10 dni. Previjamo pa otroka približno 1,5 leti intenzivno, kar znese, da na otroka porabimo najmanj 50 takih zavojev. To znese približno 1500 EUROV! Uh! user posted image  Se pravi, da se tudi s finačnega vidika pralne pleničke kar izplačajo! user posted image user posted image user posted image

Torej so koristi pralnih plenic 3:
- okoljski
- finančni
- zdravstveni (v "umetnih" plenicah ja namreč kar za 1 stopinjo topleje, kar lahko negatino vpliva na plodnost v kasnejšem življenju, zlasti pri fantkih)

Jaz mislim, da sem že kar prepričana....

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
11.7.2007 22:53:29   
gruška
Ojla,

joj, Mamuška in Špelka, sta se pa razpisali o teh plenicah (pozitivno). Bom prav razmislila, če se ne bi tudi jaz odločila zanje, čeprav je treba priznati, da je s Pampers veliko hitreje oz. ko se user posted image  pokaka, hop v smeti in novo na rito...... Mamuška, mi boš kaj več razložila 26. na pregledu, očitno se bova videli, ker imam jaz uro ob 12:50, pol ure pred tabo. Tam pa tako vedno čakaš najmanj dve uri.......

Danes sem dala na polikliniki kri za sladkor - vrednost je bila 6.1, kar je v mejah normale. user posted image  Sem vesela, da mi ni treba še enkrat na "ta dolg" pregled... in da lahko brez slabe vesti pojem še kaj sladkega.... Na srečo se mi ne pozna dosti, do zdaj sem se zredila 6kg in jih imam 55. Pri prvem sem se zredila 21kg, pa sem tri mesece po porodu vse izgubila.

Jaz še vedno vztrajam pri tem, da bom začela kupovati za user posted image  šele septembra in nisem kupila niti ene stvari še, čeprav me kakšna stvar zamika. Oblačila moram tako ali tako najprej pregledati, kaj mi je ostalo od hčerke, potem bom videla, če še kaj oz. kaj rabim....

Lepo pančkajte!!!! Nočko

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
12.7.2007 8:12:11   
mamuška
Špelka, dokupit boš morala z rastjo otroka še kake prekrivne hlačke, ki so po velikosti. ZAto se ne splača imet eč kot dvojih dnevnih+ nočne naenkrat. Je tvoja računica kar prava, prišteti moraš šekak cent za pranje in prašek, pa je vseeno še precej plusa.  Zadnje čase pa berem, da predvsem za racmanove plenice mnogi odvsetujejo povijanje, češ da naj otroci ne bi bili dovolj gibljivi, da jih plenice utesnjujejo. Pri nas je imel sin hude težave s tonusom in asimetrijo, povijala sem ga v tetra, ki so bistveno širše in "mogočnejše", pa je vseeno plazil pri 6 mes, pri 6,5 mes pa stal na svojih nogah brez naše pomoči, z 10 mes je shodil.

Predloge boš videla, so ogromne. Vsaj do 1. leta jih komot režeš na pol, tako da imaš eno rolo za 200 povijanj. VSaj jaz sem jih, pa po 1 x sem jih oprala, če so bile samo polulane.

Zdaj pa kliče novi dan!

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
12.7.2007 8:12:42   
mamuška
Gruška, velja! Se idiva!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
12.7.2007 9:10:07   
murencek
Živjo!
Mamuška in Špelka, res je fajn ta vajina debata o plenicah! Hvala za inf. Tudi jst bom razmislila o tem. Moram pa napisati, da je bilo tudi pri nas v šoli za starše govora o tovrstnih plenicah. Na začetku plačaš več (kot npr. za Pampers...), ker rabiš nakupiti več. Potem na dolgi rok se pa bolj splača imetite plenice. In je res, Špelka, tvoj izračun je super!
Komaj čakam, da pokažem očkotu in ga prepričam!
LP

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
12.7.2007 9:47:00   
murencek
Aja, Mamuška, še to: katere plenice so boljše, tiste s pritiskači ali z ježki?

No, jst sm posurfala malo po Štorkljini strani in je vse bolj razumljivo, jasno. Seveda pa bom vesela kakšnih drobnih nasvetov, da se slučajno ne zaštrikamuser posted image !

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ivf
mišaaa

po katerem postopku IVF ste zanosile?

1 (77%)

2 (7%)

3 (5%)

4 (3%)

5 (2%)

6 (6%)

Število vseh glasov: 465

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!