ninocka
|
Dober večer, na TV ni nič pametnega, moj pa igra igrce. Sem rekla, da si vzamem cajt za vas in mal popucam za nazaj razna vprašanja in odgovore Najprej recept za jabolčno pito: Penasto unmešate 20 dag masla/margarine, 25 dag sladkorja in jajce, dodajte 40 dag moke tip 500, ki ste jiprimešali pecilni prašek in zavitek vanilijevega saldkorja in 1 dcl vina. Zamesite testo in ko je gladko naj na hhladnem počiva 1/2 ure. Olupljena jabolka naribajte na lističe in jih pokapajte z limoninim sokom, d an eporjave. Testo razdelite na 2 dela, razvaljajte na pol cm debelo, potresite del v pekaču z jabolki, posujte s sladkorjem in cimetom in pokrijete z drugo polovico testa. V ogreti pečici pecite na 220 približno 40 min. OHlajeno razrežite in posujte s sladkorno moko. Dajica, jst tud probam sproti metat stvari, da se mi ne nabirajo. Ful ne maram hrčkarjenja. Je bil pa moj oči vedno ful pameten, ko je to delal dedek, zdej, ko je treba pa bajto spucat starih stvari (kavčev, oblek, revij), jih pa samo prelaga iz enga kota v druzga, pa vse je še ful dobro in uporabno Sva z mojim hotla tja peljat en futon (kavč, ki se raztegne v posteljo), star cca. 4 leta in je reku, da starih stvari noče, midva morva pa spat na 40 let starmu kavču, ki je ves polomljen, ampak baje za spat OK (seveda, ker ne spi on na njemu). Ajtak, glede perila v porodnišnicah - načeloma naj bi dobil vse tam (hlačke so mrežaste) in boljš, da ne nosiš nič svojega, ker boš mela doma prevč pranja, tam pa slečeš, vržeš v koš, vzameš čisto in se oni ukvarjajo s pranjem. Če ti bi pa hlačk zmanjkalo, ti jih pa še vedno lahko obiski prinesejo oz. kupijo. IZVIRNO SPOROČILO: jooly "ja, kakšne klobase pa maš to??!! Kako pa sploh lohk hodiš s tem??" mi pač zatekajo... Jst mam pa čevapčiče na rokah. Skupi mava že za pol piknika hrane Glede pranja lupinice - jst sem tud mojo oprala v stroju (maxi coxi), samo na manj stopinj oz. na ročnem pranju in brez centrifuge. Če ti kaj uniči stvari, ti jih itak centrifuga. Jst sem še cel voziček enkrat oprala v stroju (da ne bo pomote - kovinskih delov in gum res nisem tlačla not ) IZVIRNO SPOROČILO: nayya28 Jaz sem se zdj vse noge pobrila,komaj mi je uspel .cel projekt! Dobr, da sem te na kavici vidla v živo in se prepričala, da imaš samo 2. ker po tem pisanju sodeč sem razumela, da si skor stonoga (PS: ne se jezit name ) Naraščaj, jogije za zibko sem jst gledala v baby centru. Pri nam se tud podaja ena zibka, ki je dala čez že mojga in njegovo sestro in sestrične, zdej pa med našimi otroki kroži. Po obliki in merah je enaka kot te današnje, novejše, tko da je tud jogi pasal not iz baby centra (poglej še v arielu, pikapolonici...). Je pa tud moj samo pena, nič kaj bolj konkretnega. Gruška, men se je tud apetit povečal. Sploh sadje mi ful paše, pa kakšen bel kruh in nutela (drugač tege pojem ful malo). Mi je lih moj danes reku, da je šele dons opazu, da sem se zredila Sem ratala takoj slabe volje, pe me je tolažu, češ sej je OK, sej si noseča IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver Sem pred časom kupovala darilo za prvi rojstni dan mojega nečaka. In nisem imela pojma kaj naj kupim. Pa sem vprašala prodajalko, kaj se kupuje za enoletne mulčke. Pa me vpraša: ja ne vem, odvisno od tega kaj ga zanima... Sem ji hotela odgovorit da igra klavir, tekoče govori špansko in angleško in se potaplja. Kaj za vraga naj pa zanima enoletnega fantka? sej mogoče ko bo moja stara eno leto bom na to gledala drugače, ampak pri enem letu pa res še ne razvijejo nekih zanimanj? Ali pač? Mojga so pri enem letu zanimale knjigice in poganjalčki, vse ostalo je bil stran vržen denar. Od ene kolegice je mel pa ful rad kocke, ena druga tamala je pa oboževala punčke. Tko da... Pranje obrobe - isti nasvet kot pri Jooly, lahko pa jo flikneš še v sušilca na program občutljivo perilo. Jst tko sušim bolj občutljive stvari, pridejo ven sicer še vlažne, pol jih pa samo še mal obesim in so takoj suhe. peska porodnišnico lahko izbereš katerokoli, samo če greš z rešilcem te ta pelje v najbližjo pikapikica, mogoče je blo pa tvoji kolegici težko povedat, ker še ni blo vse 100% al pa ker ti nimaš porihtano in bi se potem ti slabo počutila? Vprašaj jo, ker če sta res taki kolegici, je BZ, da zarad te stvari vlečeta zamero... Sem pa jst mela enkrat eno kolegico, ki je skoz hodila k men z raznimi svojimi problemi (služba, ljubezen, fax...), sem jo vedno poslušla in ko je šla sem bla čist izčrpana. Potem sem mela pa jst sranje v službi (so me odpustili),pa ji sploh nisem mogla povedat, ker mi ni pustila do besede, tko da semm kr obupala...potem sem pa itak stike prekinla. Narsaščaj, jst mam tud skoz nos zamašen, zadnje par dni mi pa spetna polno kri teče...uh, še mal pa bomo mele čist druge probleme Moje mlekarne tud še ne delujejo. Upam (ne, VEM), da bodo pa po porodu začele na polno obratovat in dajat zdravo, naravno, polnomastno mleko Eno mal čudno vprašanje - a boste (oz. tiste, ki ste že mamice: a ste) probale mleko? Jst se nisem mogla pripravit do tega, ga je pa moj probal in je rekel, da je ful sladko...jst pa res nisem mogla probat Dominik je pa re pravi korenjak , se mi zdi da je bil moj pol majši, ko se je rodil Sonchek - rabla sva samo osebne dokumente, pa jst sem mela za vsak slučaj še materinsko sabo + potrdilo o predvidenem PDP Moj je prvič odnesel tiste papirje o očetovskem dopustu v službo in CSD po tem, ko sem prišla domov, ker itak nisva vedla kdaj bom rodila, kolk časa bom v porodnišnici in kdaj bo točno koristil dopust. Je bla pa na takratnih obrazcih za porodniško še ena ful bedarija - si mogu vpisat EMŠO otroka - kako že, če še ni rojen in je nima??? Tantra, po moje ne čutiš, da si odprt, vsaj moja sodelavka ni, edin ji je pa ful dol pritiskalo in jo bolelo. Da je odprta 2 cm je zvedla pr G, ko jo je pregledala. Jst sem tud mislila, da mi bo kaj rekla, da sem odprta (glede na bolečine), pa ni nič. angelsound - jst ga bom tud naročila. Evan je mel ful bronhiolitisov in sem mogla ponoči se ful dostkrat zbujat in štet dihanje, pa itak da sem se že, ko je bil zdrav, vsa paranoična zbudila sred noči in poslušala, če še diha...bom pa vzela tud tega z babyfonom, čeprav imava enega doma, ampak nama bosta itak prav prišla dva - ker Evan spi v svoji sobici in imam čez noč prižgan BF, tamal bo pa od začetka pri nama v spalnici in ko bo šel spat, midva bova pa recimo še TV gledala, bom mela pa še ta BF pržgan. Je pa to tud ena izmed stvrai, ki si jih moj želi za dojenčka (sicer mu dol vsi za vse pripomočke itd., je vse prepuščeno meni) Gruška, ker antibiotik si ti dobila za tist streptokok? Men je dala klimicin, ampak not piše, da ni za nosečnice??? Pol si ga pa včeraj nisem upal dat, sem hotla jih dons poklicat in vprašat, pa sem tolk časa spala, da sem jih prespala Bom danes vseen dala, pa jutr poklicala in vprašala. kanarka, naslov tiste trgovine je pa: Lanzarote, Centro Commercial Delland, c/chimida 20 - Playa Honda, 35550 Lanzarote, Islas Canarias (tel: +34/928 821 856). Upam, da nisem falila Kako si pa zdej s pohištvom zrihtala? A si prek neta naročila al kako drugač? Zdej sem pa res se razpisala, upam, da se bo keri dal ta cel roman prebrat Jst sem danes tud polikala neki stvari in jih zložila v predalnik, izločla rozaste stvari in tist, kar mu res ne bom oblekla (ker je že tko al pa tko tolk velik stvari, da kakšnega pajacka manj res ne bom pogrešala), pa oprala sem še kombinezončke in ful enih bodijev in previjalke. Jutri me čakajo pa spet plišasti kompletki, pa nogavičke in žabice in pajacki...hvalabogu za sušilec, si ne predstavljam, da bi mogla to še sušit in čakat, da se posuši, ker imam samo eno stojalo Lahko noč vsem, lepe sanje in čim mnaj vstajanja zaradi WCja