|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
27.9.2007 10:42:17   
Mamathea
Dobro jutro še iz moje strani
V Lj zaenkrat ne dežuje in je prav lepo pogledat skozi okno, ko ne pada. Verjetno pa bo tudi še padalo.
Drugače vse enkae težave kot druge.

Lp

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
27.9.2007 10:48:18   
TANTRA
Scubadiver, ja vseeno povprašaj zdravnika glede pritiska.Bolje dvakrat več kontrole, kot da bi bilo kaj narobe...

Pa še en nasvet: Ko boš rodila omeni oddelčnemu zdravniku da si imela v nosečnosti visok pritisk..Sem imela eno v porodnišnici, ki je bila sprejeta zaradi visokega pritiska na predčasni porod...Spodnjega je imela nad 90 zgornjega pa nad 150....in po porodu je ni nihče nič meril in nič vprašal. Ko pa je prišla domov je na obisk prišla babica in ji najprej zmerila pritisk...In je imela še višjega kot pred porodom in jo hotela z otrokom poslat nazaj v porodnišnico...Je šla sama in dobila zdravila, ki se lahko jemljejo med dojenjem..
A ni čudn, pa saj je po moje v kartoteki pisala diagnoza.....

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
27.9.2007 11:02:15   
scubadiver
Tantra ti si res en naš leksikon. Najlepša hvala za nasvet. Bom po porodu povedala za težave.

Sem pa zdele klicala v porodnišnico na nujno pomoč. SEm naletela na eno zelo prijazno sestro, ki mi je povedala, da zaenkrat ni razloga za tako paniko da bi morala prehlajena letat okoli zaradi pritiska. Da je meja za paniko 95/150. Moj spodnji je vedno normalen, zgornji pa kot sem že povedala ful čudno niha. Me je potolažila da naj kar umirim živčke in naj raje pocajtam najprej prehlad. Tako da bom res danes kar še lepo doma. Sem vesela da me je vsaj poslušala, da nisem naletela na kakšno od unih ki se hočjo vseh in vsega znebit po hitrem postopku.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
27.9.2007 11:23:05   
nemrak
user posted image user posted image ,
naraščaj, jaz sem dala prvič kri v ZD v Celju pop. okoli 16 ure. Ker je moj G v Šentjurju in tam laboratorij dela samo dop.
Mislim, da delajo do 18h.

Barika, bom vseeno vprašala danes Ocvirkovo in vam javila.
Imam pa pregled pri svojem G v ponedeljek in mi bo delal UZ in bom tam videla , če se je MV kaj skrajšal od zadnjič.
Sem pa brala na forumu, da jo je isto špikalo in da je bila že kar pripravljena in malo odprta. Bila pa je noseča 37t.
Jaz bi kar rada, da se bi mi že začel malo mehčati, saj vem kako je bilo hudo, ko so mi čisto nepripravljno sprožili porod.

Lep pozdrav!!

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
27.9.2007 11:28:32   
TANTRA
Scubadiver, veš v teh več kot 3 tednih sem marsikaj zvedela v porodnišnici.
Ja tudi mislim, da pri tebi ni kake hude panike dokler se ne bi povišal...Sploh pa
ti ne želim ležanja in čakanja v porodnišnici, saj je tisočkrat lepše doma...

Meni se kar dogaja, da dobim kakšen ta prav popadek....postane mi vroče, trebuh je trd več kot minuto, z dihanjem je boljše...So mi rekli v porodnišnici, da dokler ni pogost ni panike....

Me je pa v bolnici ful bolela sramna kost, da sem se komaj premikala...Rekli so, da so to le priprave na porod...Tako, da če mi kaj zvija, stiska, boli, nočem nič paničarit, ker ne bi spet rada pristala v bolnici.... Samo še rodit pa pika....

Pa še to...Jaz sem zakrvavela točno na polno luno v avgustu...Je bil tak naval v lj porodnišnico, da so jih vozili na vrazov trg zaradi pomanjkanja postelj....
So sestre komentirale, da je res, da je na luno več sprejemov, bolečin, krvavitev, porodov....
Punce pazite se danes....še skoraj cel dan polna luna!!!!!

No, pri meni je danes mali ful živahen pa tudi trebuh me bolj boli...Upam, da ne bo kaj hujšega.... grem takoj vzet buscopan, pa magnezol...

Pozdravček...

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
27.9.2007 11:39:33   
TANTRA
Nemrak, upam, da bo tvoja še malo zdržala ....Veš pri 35 tednih je še zelo majcena.... Držim pestiuser posted image user posted image user posted image

Jaz sem imela tudi špikanje in pekoč občutek pa ni bilo nobenih sprememb....
Pušenjak je komentiral pri viziti da to paše k nosečnosti....
Verjamem pa da se proti koncu res začne mehčati in odpirati, bolj ko gre h koncu...
Sicer so pa puncam ki so prišle predčasno rodit dali v nožnico eno tableto za mehčanje in odpiranje mat. vratu....V presledku 6 ur so ponavljali, vmes ginekološki pregled, če se dogaja, ctg...in je skoraj vsem ful pomagal...Ko si ene 3 cm odprt te pošljejo v porodno in nadaljujejo za umetnimi popadki v žilo..
Upam pa, da boste še malo zdržale, tako kot si želim sama vsaj do ene 36 tedna...da bi imel mali približno blizu 3 kg... Zdaj ima po moje okrog 2,5 kg in je res malo.... Res je, da ima zaradi injekcij razvita pljučka, toda vsak teden v trebuščku je zanj bolje kot zunaj...
Zdaj namreč najbolj pridobivajo na teži...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
27.9.2007 11:47:18   
naraščaj
Ojla, sem kicala v laboratorij v CE in je rekla, da jutr je brezveze, da hodim, ker pol cel vikend stojijo vzorci. Haloo. Tak, da bom šla v ponedeljek zjutraj in upam, da bodo izvidi do srede gotovi. G mi je rekla naj grem 2-3 dni prej.

Sem mal šprejšla nekaj brat za eno izobraževanje pa sem kr zaspala zraven. Sploh nimam volje, da bi kaj brala. Poleg tega moram napisat še eno seminarsko - ni ideje in volje sploh.user posted image user posted image user posted image . Pojma nimam kdaj bom to naredla. Pa bi blo zlo fino, če pred porodom, ker pol itak ne bo cajta.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
27.9.2007 11:54:58   
Ilije
Pozdravljene!

Ko vas takole berem, me je kar malo strah... Vse to špikanje, boleče sramne kosti, krči, pritisk, otrdevanje trebuha... Ali bo sploh katera zdržala do novembrauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
27.9.2007 12:13:48   
nemrak
TANTRA, saj ne mislim še iti rodit. Ni še tako hudo.
So mi pa v prvi nosečnosti sprožili porod s tabletko.
Zjutraj po viziti so mi jo dali in rekli, da bom naslednji dan zjutraj dobila še eno. Sem bila pa čisto nepripravljena in MV zaprt 3cm.
Okoli 13h so se začeli rahli menstrualni krči, brez otrdevanja trebuha (se sploh ne spomnim, da bi mi kdaj tako trdel kot sedaj).
Cel pop so se stopnjevali krči in na pop viziti se ni še nič spremenilo.
Še ob22.30 sem bila popolnoma zaprta in mi je dežurna rekla, da naj grem spat. Jaz pa popadke. Pa spati. user posted image
Celo noč sem se matrala v svoji sobi in je bolelo kot user posted image .
Ob 6h pa sem morala na CTG, ki ni nič pokazal. Saj tudi ni mogel, če pa nisem mogla biti na miru 1 minuto. Sem se šla pokazat v porodno in sem bila na presenečnje G 4-5 cm odprta. Predrla je mehur in dobila sem klistir.
Ob 7h sem prišla v porodno in dobila umetne popadke.
Ob 10.30 se nama je rodila naša princeska.

TANTRA, zato bi bilo fajn , če bi bila sedaj vsaj malo bolj pripravljena, če bi mi že morali sprožiti porod. Takrat so mi ga 3 dni pred PDP, jaz pa še vsa nepripravljna.
V ponedeljek bom že vedela malo več.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
27.9.2007 12:17:48   
Dajica
Jaz mislim, da bom kr zdrzala do novembra, ker imam pdp cisto konec novembra, tko da mozno, da ce bom cez rok, da bo ze december. Mogoce bi se raje videla, ce bi bil december, se mi zdi ta mesec bolj "veseli". V bistvu pa je cisto vseeno kdaj, le da bo vse vredu. Imam pa natanko cez 2 meseca na danasnji dan rok.

Je pa tudi mene ze kr malo strah, ko se takole bliza nas dan D. Pa se vceraj sem mojemu rekla, ko sva lezala v postelji, a ni fajn, ko se ulezes v posteljo, pa spis do drugega dneva, dokler se ne zbudis. Sem rekla, se malo, pa tega ugodja ne bo vec. Pa bo treba vstajat na vsake ?? (pogosto) ur. Uff, upam, da mi bo ratalo, ker sem taka zaspanka po naravi.

Bo pa zanimivo brati, ko boste ve, ki imate v zacetku novembra rok, ze rodile in boste dale ze vse skozi, mene bo pa se VSEEE cakalo. Ve boste ze skoraj z enomesecnimi izkusnjami, jaz pa se nosecka, ce bo slo vse po datumih, kot mora. Vam bom kar zavidala.

Kateri priimek pa boste dale otroku, tiste, ki niste (se) porocene? Svoj ali partnerjev?

Lp

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
27.9.2007 12:20:38   
nemrak
partnerjevega.
Ga ima prva in tudi druga ga bo imela.
No, mogoče se pa 1x le poročiva user posted image

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
27.9.2007 12:20:52   
jooly
   Glede epiduralne in vakuuma in glavobolov, ki jih ima moja hči... Zaradi težav se je zdravila na Pediatrični kliniki.
Zdaj jo raje zdravimo z reikijem.

To mi je že jasno, ampak kdo ti lahko zagotovi, da so glavoboli posledica vakuumskega poroda??!! Tega enostavno ne kupim user posted image
Vakuumskih porodov je pri nas kar precejšen odstotek in prepričana sem, da če bi bile take posledice, bi porodničarji in pediatri ta način poroda pač odpravili in v takih primerih končali porod s carskim rezom,
seveda je to samo moje skromno mnenje... user posted image

nayya28 bos kej porocala,kako je bilo v postojni na predavanju,ce se ti bo dalo ... veš de bom, če ne bom kr not ostala user posted image

Pomoč rabim... kako se naredi "dvojni citat" - se pravi, da bi rada dvema odgovorila in zraven v okvirček dala njuno vprašanje npr. da vem na kaj se nanaša.? Ker mi kr novo sporočilno okence odpre.user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
27.9.2007 12:21:57   
TANTRA
Nemrak, tudi jaz ti privoščim, da bi se ti po normalni plati že kaj dogajalo..To si tudi sama želim..

Sem pa videla kar nekaj nosečnic, ki jim ctg ni nič pokazal, so pa imele ful popadke ....
Sicer so v Lj. porodnišnici pri tistih, ki so se ful matrale ponoč poklicali dežurnega in so šle sredi noči v porodno...

Tudi sama si želim, da bi čimhitrej minilo...

Sicer pa če boš morala res rodit dajta s tvojim user posted image  to pomaga ....baje...

Opažam pa, da takih krčev in bolečin nisem imela pri mojih dveh...Danes pa se mi zdi en ful slab dan, saj se ne počutim dobro....

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4638
27.9.2007 12:29:33   
TANTRA
Jooly,

ne bom nobene prepričevala glede epiduralne.... Sama sem to doživela in je ne bi več...Pritiskala sem kot nora, popokale so mi vse žilce...Pa ni hotela ven...So mi celo hoteli narediti carski rez, pa se jim ob 3 zjutraj ni dalo...
Ko sem videla hčerko, vso modro, utrujeno, z glavo kot vesoljc (za polovico dvignjeno ) sem se zgrozila....
Jaz lahko rečem le za mojo kako je bilo z njo... Pa nevrologi in preiskave....
Vsak poseg ima svoj rizik....

Vsak ima svoje mnenje..Če pa to doživiš pa verjetno ne bi hotel nikdar več-----
Vsaj jaz za to ne, ker sem pri drugi kljub močnim bolečinam lahko ful pritisnila in rodila...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
27.9.2007 12:38:05   
TANTRA
Pa še nekaj, sem v teh treh tednih marsikaj videla in slišala ....Pa ni vse tako kot si mi mislimo in želimo...Se marsikaj zgodi in naredi ko ne bi bilo treba...
Pa te trije zdravniki pregledajo in imajo vsak svoje mnenje... In res ne bi o tem, ker včasih zmanjka časa, drugič pa izkušenj...
Zase lahko rečem, da sem za odpust imela malo sreče .... Sprašujem pa se še danes, če se že ne bi pripravljala na cr, če me slučajno ne bi pregledal še en drug zdravnik, ki je bil dežuren, pa je malo bolj pogledal v kartoteko......

Upam le, da bom tudi rodila z čimmanj zapletov...Brez cr in vakuuma...

Lahko pa rečem, da je vakuum alternativa, ko zmanjka časa, ko je treba končat porod, za pripravo na cr pa ni časa...(internist, ekg...)...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
27.9.2007 12:39:37   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: Dajica
Jaz mislim, da bom kr zdrzala do novembra,

Kateri priimek pa boste dale otroku, tiste, ki niste (se) porocene? Svoj ali partnerjev?

Jaz upam, da bom tut  zdržala do novembra, sicer sem ravno na sredi novembra.

Moj user posted image  bo mel partnerjev priinem, čeprav sem ga fejst jezla, da bo mel mojga. Sem pol spogajala, da pa je ime za pupo po moje. user posted image user posted image user posted image  Čeprav, še te pa te vpraša, če sem ziher glede imena. Pa mu odgovorim al eno al pa drugo. Drugače pa sva za priimek že na CSDju povedla, ko sva urejala očetovstvo.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
27.9.2007 13:10:16   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: Dajica

Lp

Oba. Ima tudi Iris oba.

IZVIRNO SPOROČILO: jooly

Pomoč rabim... kako se naredi "dvojni citat" - se pravi, da bi rada dvema odgovorila in zraven v okvirček dala njuno vprašanje npr. da vem na kaj se nanaša.? Ker mi kr novo sporočilno okence odpre.

Jaz kr iz tistega novega okna, ki se odpre, skopiram (CTRL+C), kar želim kopirat. Pa pazit moraš, da zraven pipopaš oglate oklepaje z besedico quote.

IZVIRNO SPOROČILO: TANTRA
Sem pa videla kar nekaj nosečnic, ki jim ctg ni nič pokazal, so pa imele ful popadke ....

Jaz sem tudi bila ena takih pri prvi nosečnosti. Pridem zjutraj v P na CTG, pa mi nič ne pokaže. Mi naredi G še amnioskopijo in pravi, da je plodovnica OK, če bom pa slučajno krvavela pa je to posledica posega. Pa me je že pred CTGjem celo noč špikal, pa se je potem tud doma vse skupi nadaljeval, dokler si po kosilu le ne grem merit časa med špikanjem in se izkaže, da so to verjetno popadki. Greva z dragim spet nazaj v P, me priklopijo na CTG, ki pa nič ne kaže, me pregleda G in čist začuden, saj vi boste pa že rodili...

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
27.9.2007 13:27:50   
Špelka
Čao, souser posted image !

Po dolgem času se javljam tud jaz...

Najprej - moje pesti so še vedno močno stisnjene za Tantro, Murenčka, Mamuško, katko in Žirafo. Pa sevede tud vse ostale - nikol se ne ve, kdaj kera začne prehitevat po desni.... user posted image  Kar se pa stav tiče - pa jaz stavim (čeprou z minimalno prednostjo) na Murenčka.

Kar se tiče priimkov - najin user posted image  bo imel le en priimek - njegov. Se mi zdi brez veze otroka obremenjevat z dvema priimkoma (podpisi, razlage, itd.).

Šolo za starše sva tudi midva prejšnji teden uspešno zaključila ter sva že en teden kvalificirana bodoča starša! user posted image user posted image

Prejšnji teden sem mela tudi pregled (dopolnjen 30. teden). Izvedela sem večinoma dobre novice - z malim vse v redu in "po reglcih", le na ritki še frajer sedi.... user posted image  V 34. tednu bomo ponovili UZ in upali na veliki obrat.... teža je bla malo pod 1.600 g. Kar se tiče spola, smo zdaj tam, kjer smo bili pred morfologijo (tam so nam napovedali user posted image ). user posted image  Sedaj se je namreč nekaj videlo med nogami, samo G ni mogla rečt, al so jajčka al je popkovina. Ko sem se obrnla malo na bok, se ji je bolj zdelo da je popkovina, samo nič pa ni sigurno. Jaz sem se kar začela smejat-  bolj koz hočeš naravo prehitet, bolj te ona zaje____ nazaj! user posted image  Nama je tako vseeno - samo da bo user posted image  zdravo! user posted image

Cunjice in pralne plenice - so na mestu, oprane in zložene! user posted image

Počutje - vedno slabše, ker me bolijo medenične vezi, križ.... user posted image  Ampak tehle par tednov bomo že še zdržali - je vredno! user posted image

Tako - lepo se mejte, bejbe, pa moj user posted image  pozdravlja prav vse vaše nogometaše, boksarčke, itd. v vaših trebuščkih! user posted image

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
27.9.2007 13:28:57   
barika
uf, moj user posted image je pa danes ful miren (se spomne vsake tolk mal brcnat), verjetno je zmatran od skor 14 dnevnega intenzivnega brcanja al ga pa "luna nosi"user posted image user posted image
sem šla v vrtec po kosilo (juhica, krompir, čufti) pa mi že nadevajo v posode, pa reče ena prijazna kuharca... ja kdaj pa boste rodil.. jaz pa, ja kr kmal,novembra, pa je šla, pa mi dala še en čuftuser posted image user posted image user posted image

jaz pa upam, da bo user posted image  zdržal v trebuhu, tam do enga 37 tedna, ni pa treba da je čez rok, ker nimam namena rodit z EA (sem bolj čudne sorte, pa, ne bi rada da je kej narobe, pa še cena je user posted image user posted image user posted image  168€, če se ne motim, v SG se pa ne mislim vozit, pol že grem rajši v MS na ultivouser posted image )

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
27.9.2007 13:52:15   
naraščaj
Barika, a v CE je taka cena za EA. Še dobr, da nisem razmišljala o tem. Bom ta dnar porabl aza nakup kakih user posted image  stvari. Jaz bi se tut hitrej odločla za Ultivo kot za EAS. Ne vem zakaj me ni prepričalo.

Sem cel dopoldne iskala navodila od pralnega stroja, saj do sedaj pol funkcij nisem uporabljala (npr. dodatno izpranja,..) Pol je pa polno enih gumbov in nisem vedal ker je ker. No sem jih našla in naštudirala.

Naša ma tut že cel dopoldne  aerobiko. Skos me nekaj žoka pod rebri, večinoma bolj po levi - hvalen bogi, da ne tolk po desni, ker me tam že itak boli.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
27.9.2007 14:15:23   
TANTRA
No, zdaj ko berem tole o ea in posvetu z anestezistom in plačilu mi je pa jasno, da je moralo biti kar dosti zapletov, da so uvedli nova pravila.
Takrat ko sem jaz dobila ea, je bila brezplačna, ni bilo posveta z anastezistom, nisem nič podpisala o tveganju.... 
Sicer pa naravni porod boli ampak ko dobiš štručko ti je vse poplačano in vse utone v pozabo...
Mene je bolj strah cr, ker sem vidla kake revce so bile potem, pa še kakšna je staknila infekcijo... Tako da upam, da ga ne bo...

Sem pa danes tako utrujena..Tole vreme, luna...

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
27.9.2007 14:33:29   
Ilije
scubadiver stavi na zirafo76

ilije stavim na zirafo76

nicolina stavi na zirafo76

potepinka stavi na zirafo76

nayya28 stavi na zirafo76

ajtak stavi na 1. zirafo76 ter na 2. tantro

naraščaj stavi na murenčka

mamathea stavi na zirafo76

ninocka stavi na ilije

gruška stavi na katko

barika stavi na 1. zirafa 76, na 2. tantro in na 3. mamuško

sliva10 stavi na murenčka

nemrak stavi na murenčka

že 35 stavi na murenčka

špelka stavi na murenčka

Stanje stav je naslednje... 8:5 za zirafo76 v primerjavi z murenčkom

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
27.9.2007 14:52:59   
Dajica
No, meni se je pa danes tisto hitro trzanje iz vrha maternice oz. pod prsnico preselilo na spodnji del, nekje v visini popka oz. malo pod popkom. A to pomeni, da se je obrnila? Ker na zadnjem pregledu je bila z nogicami navzdol, se pravi, v medenicni vstavi. Upam, da se bo obrnila na glavico. Je rekla G, da bova naslednjic preverile polozaj.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
27.9.2007 15:24:18   
ninocka
Jst sem mela pa dons polno zaseden dan - zjutraj vstala, zrihtala malega za v vrtec (se celo nismo pregovarjali glede oblekc), pol sla nazaj spat, pojedla zajtrk, pol me je pa klicala kolegica, da pridem k njej in njenemu pikcu na obisk. Sem sla kr z avtom (ziviva pa ene 500 m narazen, ampak jst na zalost v hrib in ne vem, ce bi se danes nazaj prlezla user posted image ). Pol se je ena druga kolegica ustavla pri meni, pol sem sla pa v Hoferja pogledat za cunjice za tamalega (majo spet neko akcijo) in so ble same velike stevilke, pa vse tolk razmetan, da se mi niti ni dal stefnat tam not. Sem si pa kupila fige in nektarine (pa draze kekse, ki jih ni vec user posted image ), potem pa se prometno zrihtat. In valda lih sred najvecjega naliva, pa se bla sem s fordom in nisem nasla, kje se brisalci przgejo, razen enga gumba, k so 4x pobrisali, pol pa konc. Sem skoz un gum prtiskala, ko se pa pripeljem na parking, pa najdem, kje se przgejo...user posted image user posted image user posted image ...ma lih kontra, k moj narjen, in sem bla vsa zgubljena user posted image user posted image
Tam je bil pa en ful prijazen decko, mi je vse lepo porihtal, sem mogla pa napisat podrobno izjavo, kje, kako, zakaja sem izgubila prometno user posted image user posted image user posted image Kr neki, ker je itak mojmu zgleda iz denarnice ven padla in smo to pac sele par dni nazaj ugotovili. Sej zdej, ko imam duplikat, bomo pa se original nasli user posted image

Sicer sem pa noc dobro prespala, jst sploh ne hodim lulat ponoci user posted image , sam vstanem s pojstle pa k stara mama. Njaprej se oprem na naslonjalo pojstle, da se dvignem v sedec polozaj in potem se pocasi dvigujem in se z drugo roko opiram se na steno...pol na koncu se pa se za kriz primem, da se cist poravnam in nardim par korakov (obvezno jamram, ker me vse boli), pol je pa ze kul...sem lih za kaksne domace videosmesnice...user posted image user posted image user posted image

Ko sem jst prvic rodila,  je bla tud naslednji dan al en dan prej polna luna in je bla porodnisnica nabita. Potem so pa v enmu dnevu jo cist spraznili in sta ble polne samo 2 sobi (so valda sle vse istocasno domov). PA so potem lahko se tla spolirali, pa razkuzli vse...prej pa taka guzva...user posted image user posted image zgleda ma ta full moon res vpliv na to (ceprav baje znanstveno ni nic dokazano).

Spelka, ti bos pa res dobila presenecenje user posted image user posted image user posted image ...sej ce pa ne bi hotla vedet, bi  ti pa ze na 1. UZ verjetno pokazal vse kar ima oz. nima user posted image user posted image

Priimek bo imel partnerjev, tako kot prvi. Pri prvem sem najprej hotla, da bi imel obadva, pa sem si potem premislila. Sva se pa neki casa zdej ful hecala (ko nisva nasla oz. nama nobeno ime ni blo vsec), da bo ta imel isto ime kot prvi, samo moj priimek user posted image (da jih bomo locli, seveda) user posted image

Scubadiver
, samo da si pomirjena...mogoce ti bo pa zdej se pritisk padel...user posted image Glede merjenja pritiska pa si ga baje ne smes takoj zaporedoma merit, ker potem lahko tud naprava narobe pokaze.

Nayya, je lep tale moj puntic...pa moj ma se (pazi to) SKY DOME (stresno okno, nama se je ful smesen zdel ta izraz user posted image ), pa zatemnjene zadnje sipe, pa lite feltne. Prve dve stvari zarad mulcev, feltne so ble pa ze cisto preseravanje...user posted image Midva imava vsak svoj avto, sva pa prej imela, dokler se ni rodil Evan, samo enega (mojga starega hyundaia, pred tem pa se eno staro hondo). Sva bla cist vesela, za najine potrebe itak nisva vec rabla. Preden sem rodila, sva pa kupila druzinski avto (karavana).  Ko sem bla pa jst na porodniski, pa ne vem, kako bi brez avta - sem skoz hodila na kaksne kavice, pa mal k mojim na obisk...takrat ko se mi je "sprdnlo". Drugac bi mogla pa vedno vse v naprej splanirat, pa pol zjutri mojga pelat v sluzbo (z otrokom vred), da bi mela avto. Sej, ko sem sla v sluzbo, je avto bolj stal, ampak sem se pac razvadla in ne vem, kako bi brez njega. Je pa res, da imam jst do avtobusne postaje cca 30 min pes, pa se bus mi pelje 1x na 1/2 ure. PA tuki ni nobenga bankomata, stacuna je lih tolk velka, k moja dnevna soba (seveda tud nic zalozena)...tko da mi je avto v bistvu nuja.
Macke in dlake - 2 macka, obadva dolgodlaka, en je crno -bel, en pa rjav (pusca pa sive dlake user posted image user posted image )...jah, na vseh cunjah so dlake, sem se s tem ze sprijaznila, jst hodim kr z unim valjckom po svetu, pa se vsake tolk casa mal "povaljam"...kaj pa cem druzga...moti me edino to, ko se mi vcasih na zlikane cune ulezeta in pustita en kup dlak gor, ker je to samo se enkrat za v stroj user posted image user posted image user posted image drugih neumnosti, ki jih delata, sploh ne komentiram. Sta pa ratala ful nevzdrzna, odkar sem sla v sluzbo...sva z mojim ze resno razmisljala, da bi jih dal uspavat, pa mi je tezko se locit od njiju...user posted image user posted image user posted image
scubadiver, ni samo tvoja macka  "cudak" - ce bi spoznala moja dva zlatkota zakladkota, bi svojo macko verjetno se castila, kolk je pridna user posted image

Pomoc starsev - enih in drugih - nama kr pomagajo, ponavadi s kaksnim varstvom (to vecinoma moji, da ce lih nisva mogla, sta ga sla onadva v vrtec iskat), njegovi pa tud ga obcasno pocuvajo, ponavadi skocva takrat v trgovino al pa kaj podobnega...tasca mi se ful dostkrat perilo zlika user posted image user posted image user posted image , pa zdej mi je tud rekla, da lahko ona vse prepere in polika, samo nocem. Njegovi nama tud obcasno pomagajo s kaksnim denarjem oz. prispevajo zraven za kaksne stvari. Pa dostkrat nama skuhajo kaj za jest, al pa za v skrinjo. Najman pomoci dobim pa od sestre (niti ne cuva tamalega, niti ne pride tko na obisk al pa da bi mi kaj pomagala), ce pa ze zacne pospravljat, bi mi pa kr vse po svoje prestavla in neko reorganizacijo nardila, kar pa seveda ne dovolim. Stvari imam postavljene tako, kot meni pase, saj jst zivim tam in ne ona. Mi je pa enkrat celo ene 20 plenic zlikala (cist takoj
po porodu), pol je pa rekla, da je to ful naporno in da se ji ne da vec user posted image
Velika britanija, sej pri nam sta tud naceloma samo 2 UZ, vsi ostali so samoplacnisko. Ampak da je 3D UZ tolk drag tam...sem mislila, da je ful cenej, glede nato da ga mate vi tam ze verjetno kar neki casa user posted image Za ta denar si raj karto za SLO kupi, prides na obisk k domacim, pa mimgrede se UZ nardis user posted image user posted image
grsuka, ja dobila naj bi antibiotik - enga ze zdej, pa potem se ob porodu. Pri prvem niso vedli, da imam ta streptokok, tko da me niso nic zdravili - so ugotovili se le, ko so malemu vzeli bris popka in so ga nasli not. Ful delajo paniko zarad tega streptokoka, ker je res nevaren za novorojencka, a moja G to obravnava, kot da bi mela neki cist nedolznega (npr.  izcedek)...mislim...sem se zdej jezna...

Aja, some pa vceraj klicali iz G ordinacije, in sporocili, da so mi dali v PO datum in da sem do takrat se pri njih pacientka in mi dali datum cez 2 tedna za pregled...user posted image user posted image user posted image user posted image jeeej, spet bom 4 ure tam visela, zato da me stehtajo in pristisk zmerijo...takrat bi mi mogli ze CTG delat, pa bodo spet pozabili user posted image user posted image user posted image

NO, to jemoj roman za danes...mogoce se kaj napisem kasnje...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
27.9.2007 15:48:21   
Mamathea
Pozdravljene
No prej sem sem morala na hitro posloviti saj sem bila v službi, pa tudi sedaj sem še v službi, ampak počasi odhajam domov. Malo sem še pokukala na forum in vidim, da ste veliko "načvekale" od dopoldan pa do sedaj. No pa sej hvala bogu imamo vsaj druga, drugo, da si kaj povemo, se potolažimo....

Danes je res en tak čudno zspan dan in sedaj grem malo v horizontalo, potem zvečer pa malo naokoli.
Lepo se imejte, pridno božajte bušije in imejte se rade.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?