|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
26.9.2007 20:48:03   
Ilije
Oprosti barika, ker sem spregledala tvojo stavo.
Torej naše stave stojijo takole:
  • scubadiver stavi na zirafo76
  • ilije stavim na zirafo76
  • nicolina stavi na zirafo76
  • potepinka stavi na zirafo76
  • nayya28 stavi na zirafo76
  • ajtak stavi na 1. zirafo76 ter na 2. tantro
  • naraščaj stavi na murenčka
  • mamathea stavi na zirafo76
  • ninocka stavi na  ilije
  • gruška stavi na katko
  • barika stavi na 1. zirafa 76, na 2. tantro in na 3. mamuško
  • sliva10 stavi na murenčka

Če sem katero še spregledala z mojim hitrim branjem, naj mi prosim oprosti in seveda popravi ali dopolni seznam.

Drugače pa je kljub bolj tko tko vremenu za mano zanimiv in prijeten dan. Dopoldne sem imela za urejanje papirjev na Zavodu, občini itd. ter za nakupovanje v Celju (sem našemu Arotu kupila tko šmeksi blazinico za spat... zgleda tko kot en zelo udoben kavč).

barika kako to, pa da že v ponedeljek nastopiš porodniško? A ni to malce zgodaj?

tintin... moj lubi je tud menjal službo, ko sem prvič rodila, sedaj pa spet sanja nekaj v tej smeri.

ninocka... očitno so čudne sanje del nosečnosti. moja kolegica ima non stop takšne čudne sanje, jaz jih zaenkrat še nimam, sem jih pa imela v prvi nosečnosti, ko sem se ful obremenjevala s študijem.

utripanje... ja tud po moje je to kolcanje.

nayya28... jaz pa nimam svojega avta in ga tud nočem imet, ker mi je vse skupaj dodaten in nepotreben strošek. Ga v bistvu niti nisem rabila ne pri prvi in pričakujem da ga tud pri ta drugi ne bom. Tudi ko sem še v službo hodila sem se vedno tko z lubijem zmenla, da sva si ga delila ali kakorkoli že. Res pa je, da sem zelo nesproščen voznik in resnično ne uživam v vožnji. Da vam zaupam še eno prigodo o avtu in prvui nosečnosti. Sem mogla eno soboto, že bolj proti koncu nosečnosti, sama v šoping. Parkiram na edini frej parkplac pred našo lokalno trgovino (tko mal čudn seveda). In ko pridem ven, opazim, da nimam dovolj manevrirnega prostora, da bi zvozla ven... Ratam čist živčna, skoz neki popravlam, dokler mi končno ne poči film... ustavim prvega deca, ki pride mim in ga prosim naj mi zmota avto ven, ker jst ga preprosto ne morem... verjetno si je tud mislu tist stavek, eh kaj čmo BABA ZA VOLANOMuser posted image

Drugače pa je bilo moje popoldne ful adrenalinsko, sploh če pomislim, da sem že skor pri koncu z nosečnostjo. Smo šli nabirat kostanj in da smo sploh prišli do kostanja, smo mogl it čez en pašnik, sem lezla pod električnimi pastirji. Sicer pa sta se na tem pašniku pasla samo dva bika in konjuser posted image . Potem smo pa šli po eni drugi poti nazaj, pa sem še čez eno leseno, mal polomljeno brv, plezala. Je šla ena teta mim po cesti in je kr vidla kok so se mi noge tresle, pol me pa še vpraša ko sem tko nekje na sredi potoka, če se mislim skopat al kaj? No vse se je lepo končalo, kostanj smo že pojedli, sam zdej me že neki časa tko dol prtiska, da mislim, da mi bo vse ven padl. Očitno sem potrebna počitka.

Lahko noč, če se danes ne tipkamo več!

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
26.9.2007 20:56:18   
Mamathea
Pozdravljene

Kot sem obljubila vam malo poročam trenutne cene iz Tosamine trgovine v Viru pri Domžalah, danes sem bila tam in moram rečt, da nisem bila ravno navdušena nad cenami, saj sem si predstavljala, da so tam nekateri izdelki mnogo cenejši:
Tetra plenice "to-to" - 10 kom: 14,53 EUR
Baby krpice "to-to" za umivanje 6 kom (male zarobljene pleničke): 5,09 EUR
Blazinice (vatice - natrgane za čiščenje obrazeka...) 1 paketek: 0,98 EUR
Vrečka za umiavnje za enkratno uporabo 3 kom. : 2,88 EUR
Povijalna plenička 1 kom: 2,82 EUR
Vložki Vir 80 10 kom : 1,21 EUR
Vložki Vir Nature Super 10 kom: 1,54 EUR

To je vse kar sem jaz tam nabavila.

Glede pomoči staršev je pa pri nas tako, da nama moji starši ogromno pomagajo, tako finančno kot tudi drugače. Ker imamo doma hišo, midva pa živiva v stanovanju jim vadeno "navlečema" vso robo na podstrešje... pa se nikoli nič ne pritožujejo. Moževi starši nama veliko pomagajo s hrano iz domačega vrta, domače vložene kumarice, ozimnica... Res imava srečo glede tega in si oba želiva, da bi tako tudi ostalo. Sicer živijo vsi (njegovi in moji starši) 100 km od naju, midva pa v Lj, ampak pomagajo nama pa vseeno po svojih močeh.
Glede špikanj po jajčnikih... tudi mene danes zelo, zelo špika v desnem jajčniku... pa tudi nasploh imam čudne bolečine v spodnjem delu trebuha, ne vem kaj je to, to je zdaj nekaj novega, ponavadi me je bolelo bolj pod rebri, zdaj pa se je zgleda dete premaknilo malo bolj navzdol.
"Murencek" lepo, da si se javila, v mislih smo s teboj in držimo pesti, da bi se vse kar najbolje izteklo.
A se vam ne zdi, da se morda mi malo slabše počutimo zaradi polne lune. Dokazano je, da se takrat rodi največ otorčkov in menda je v porodnišnicah res trenutno strašanski naval. No k sreči bo polna luna kmalu začela "crkovati" in bo naše počutje spet boljše.
Zdaj sem pregledovala oblekce, pleničke in stvari za bebico in imam kar veliko različnih številk, največ jih je v velikosti 62 in 68, pa sej je tako ali tako boljše, da je malo večje, kot pa premajhno.
Mislim, da imam oblekic dovolj, ne vem pa, če je 30 kom tetra plenic dovolj? Po mojem bo treba še kakšno nabaviti, kljub temu, da bomo uporabljali pleničke za enkratno uporabo.
Lepo se imejte, čimbolj mirno noč želim vsem. Lepo spančkajte, pridno pocartajte možeke in bebice pa sladke sanje.

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
26.9.2007 20:56:22   
Ilije
Gruška kot vidiš nisi edina, ki skor celo stran napišeuser posted image user posted image

• scubadiver stavi na zirafo76
  • ilije stavim na zirafo76
  • nicolina stavi na zirafo76
  • potepinka stavi na zirafo76
  • nayya28 stavi na zirafo76
  • ajtak stavi na 1. zirafo76 ter na 2. tantro
  • naraščaj stavi na murenčka
  • mamathea stavi na zirafo76
  • ninocka stavi na  ilije
  • gruška stavi na katko
  • barika stavi na 1. zirafa 76, na 2. tantro in na 3. mamuško
  • sliva10 stavi na murenčka
  • nemrak stavi na murenčka

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
26.9.2007 21:18:25   
Tanayya29
hojla...
no 2 uri me ni doma,pa ste veliko napisale....user posted image user posted image
murencek srecno,kakorkoli se bo izteklo,..bojo ze poskrbeli zate,o tem ni dvoma,bo vse uredu,....

jolly  bos kej porocala,kako je bilo v postojni na predavanju,ce se ti bo dalo...mogoce bi sla tudi jaz,vendar nameravam roditi v KR,pa ne vem,ce lahko grem?Bom poklicala in vprasala.
mamathea mozno,da imamo zaradi polne lune vec problemovuser posted image ..na to sploh pomislila nisem!

gruska na poti je 4 otrok?sem prav razbrala?user posted image

scubadiver kako je s pritiskom?drzim pesti,da se stanje izboljsa...

pozdravcek

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
26.9.2007 22:23:11   
Laubica
Murenček -drži se!!!!
Tudi jaz stavim na Murenčka

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
26.9.2007 22:28:15   
barika
barika kako to, pa da že v ponedeljek nastopiš porodniško? A ni to malce zgodaj?

pa neeeuser posted image , jaz sem na zavodu prijavljena, pa zdej ko grem počasi v Rim, se morem iz zavoda kao odjavit, da mi ne dajo podpore (tak ko da dobim ful €user posted image ), pa sem pol kao na "porodniški"... se pravi, ni mi treba iskat službe, pisat prošenj (no to mi že zdej ni treba, ker imam eno kul svetovalko, je rekla nej uživam v nosečnostiuser posted image , pa dokončam izpite), prej sem imela pa status študenta.

Avto, jaz imam svojo ropotarnico staro 16 let, pa je še v odličnem stanju (no gume bo treba menjat), pa si je kr moj user posted image  prilastil avto za v službo, ker jaz ga ne rabim ker imam kao vse pred nosom (ja no sej je res), če pa rabim prevoz se pa ne smem sama pelat, ker imam osebnega šoferja... men je pa tak fajn ...

lep pozdrav in lahko noč...

Neposredna povezava do sporočila: 4606
26.9.2007 22:37:17   
TANTRA
Pozdravljene,

najprej murencek, drži se, kakorkoli boš videla, da bo vse ok...

Glede epiduralne in vakuuma in glavobolov, ki jih ima moja hči... Zaradi težav se je zdravila na Pediatrični kliniki.
Zdaj jo raje zdravimo z reikijem.

Jaz perem z Dash tekočim - nasvet dermatologa.

Tudi jaz sem bila v Tosamini trgovini in sem dokupila še Baby soft krpice To-to za enkratno uporabo za umivanje nežne otroške kože  (v škatli jih je 50 kom) stanejo pa 1,39. Za umivanje ritke so enkratne.
Za čiščenje popka pa zloženec 5x5 cm (škatla 50 kom) 2,70 (se jih ful porabi)
In pa mrežasta hlačke za po porodu 5 kom 2,08.

Vse skupaj pozdravljam in držim pesti, da še dolgo zdržimo v enem kosu...

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
26.9.2007 22:37:20   
Ilije
scubadiver stavi na zirafo76

ilije stavim na zirafo76

nicolina stavi na zirafo76

potepinka stavi na zirafo76

nayya28 stavi na zirafo76

ajtak stavi na 1. zirafo76 ter na 2. tantro

naraščaj stavi na murenčka

mamathea stavi na zirafo76

ninocka stavi na ilije

gruška stavi na katko

barika stavi na 1. zirafa 76, na 2. tantro in na 3. mamuško

sliva10 stavi na murenčka

nemrak stavi na murenčka

že 35 stavi na murenčka

Trenutno stanje stav je 8:4 za zirafo76, v primerjavi z murenčkom. Mogoče pa kmalu dobimo odgovor na vprašanje, katera bo prvauser posted image  

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
26.9.2007 22:39:48   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: TANTRA

Zdaj jo raje zdravimo z reikijem.

Kaj pa je to reikiuser posted image

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
26.9.2007 23:06:40   
scubadiver
Nayya moj pritisk še vedno precej slabo kaže. Ta visok se še vedno giblje okoli 150 tako da grem jutri v porodnišnico. No, razen če bi skozi dopoldne padel. Me je kar mal strah. Zatečena nisem, glavobola nimam, tako da bi bil to edini znak preeklampsije. Upam da se do jutri normalizira.

Mirno noč s čimveč spanja vsem,
Scuba

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
26.9.2007 23:57:07   
mamuška
GRUŠKA, pridem, če me le ne odplakne, pri nas naliva kot obsedeno, uro imam 10:20, pa bom šla najprej vodo dat, pol v P na CTG in UZ, če se bo izšlo, pol pa nazaj v Leonišče. Upam, da se tokrat vidiva, išči najobsežnejšo nosečko user posted image

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
27.9.2007 8:33:58   
barika
dobro jutro user posted image , eno user posted image user posted image  za vse user posted image

najprej da vam malo pojamram... spet so me krči grabl, bogi moj user posted image , spet ni spal zaradi mene user posted image , pa začela se je ceremoniada z nočnimi obiski  wc-ja. zbuam se na 2 uri (ko user posted image  user posted image )...
pa spet ta dež, a ni že dosti škode nareduuser posted image

pri mojemuser posted image  sem opazila, da se nenormalno "izbuli" ven, verjetno nogica, ker bi lahko prijela, in to samo na desni straniuser posted image , pa kolca ga, to pa je verjeno to utripanje, ko ste včeraj pisaleuser posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
27.9.2007 8:35:11   
nemrak
user posted image user posted image ,
dobro jutro!!
Štajerska user posted image  za vse zaspanke!!!
Meni še vedno trebuh zelo trdi. Tako, da me kar boli.
Imam pa danes tako akupunkturo in bom dr. Ocvirkovo malo povprašala kako je s tem. A še katero kaj špika , saj ne vem kako naj vprašam , notri v nožnici. A bi bilo to možno mehčanje materničnega vratu??

Počivajte v tem slabem vremenu, saj drugega tako ni za delat!!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
27.9.2007 8:46:20   
barika
nemrak, mene je dva dni po malem špikal tam dol (not), pa včeraj ko sem šla na sprehod, mi je vse dol tiščalo (upam, da se že ni začelo), sanjal se mi je pa .... da se odpiram, pa me moj ni hotu v P peljat, ker mi ni voda odtekla, mislim ej..user posted image
dej če se boš spomnala vprašaj Ocvirkovo, kaj bi bilo to, pa še nam povejuser posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
27.9.2007 9:02:03   
nicolina
Dobro jutro, hvala za kavico in tudi jaz vam pošiljam belokranjsko user posted image .
Pri nas dežuje kot noro, tako zaspano vreme je.

Jaz sem kar dobro spala, s tem da sem šla 4 krat na Wc in potem se tudi user posted image  zbudi in ima potem žur. user posted image
Tudi mene je ene dva dni nazaj kar nekam zašpikalo v nožnici, ampak ne dolgo, ene parkrat, a da bi to blo mehčanje materničnega vratu? Možno.
Pa tudi včasih se meni trebuh  na eni strani tako izobči, lahko bi ga prijela za nogico. user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
27.9.2007 9:07:48   
TANTRA
Reiki je univerzalna energija. Polaganje rok na čakre. Izvajajo jo bioenergetiki...Jaz imam 3 stopnji in lahko zdravim...Zaenkrat bolj sebe in družinske člane. Pomaga pa zelo. Jaz sicer ob hujših težavah poiščem svojega mojstra, tako kot sem ga sedaj ko sem bila v porodnišnici in so se mi zgodili vsi pogoji, da lahko naravno rodim....Vsaj upam.

Nemrak, to otrdevanje sem imela tudi jaz. Pomaga počitek, buscopan, magnezol.  Tisto špikanje pa ni odpiranje, so hormonske spremembe priprave na porod. Tega otrdevanja je proti koncu vse več... Vendar dokler ne boli kot popadek ni nič hujšega. Če pa ob tem otrdevanju zaznavaš bolečine kot pri popadku pa takoj na pregled.

Tisto utripanje je res kolcanje. Med merjenjem ctg se to ful dobro vidi in sliši.
Mojemu se kar pogosto dogaja, sem pa videla tudi novorojenčke, ki se jim je kolcalo...Jaz si to predstavljam, da se ful hitro napije plodovnice, ker mu je všeč ali hrana ali pijača in potem se mu kolca...user posted image user posted image user posted image user posted image

Scubadiver, tvoj pritisk pa je res visok, upam, da boš ok opravila.

Sem pa na internetu našla eno super zadevico za mere ploda in okvirno težo:
http://babymed.com/tools/ultrasound/third%5Ftrimester/#Results

lep dan

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
27.9.2007 9:16:10   
scubadiver
 Dobro jutro tudi z moje strani in hvala vsem za kavice.

Jaz sploh več ne vem a me heca pritisk al aparat. SEm si na začetku nosečnosti ravno zaradi že takrat mal višjega pritiska (okoli 130) kupila v lekarni aparat in sem izbrala enega od boljših ravno zato da bo zanesljiv. No danes zjutraj sem si mirila 4 krat na tešče.
Rezultati zgornjega: 147, 137, 132, 127, spodnji pa ves čas normalen okoli 80. In nimam pojma a naj zganjam paniko in grem v porodnišnico al naj se pomirim in ostanem doma user posted image

Spala sem danes tud bolj slabo, sem se ves čas zbujam, na WC mi pa ni treba ponoč hodit. Lepo zdržim od večera do jutra.
Trebuh mi prav nič ne otrdeva, špika me ne, tako da zgleda da imam še vedno kar srečo. No razen tegale pritiska ...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
27.9.2007 9:23:57   
naraščaj
Dobro jutro še iz moje strani in havl aza kavo.tut pri nas vliva ko iz škafa. Sam da se ne ponovi prejšnji torrek.

IZVIRNO SPOROČILO: nemrak
Meni še vedno trebuh zelo trdi. Tako, da me kar boli.
A še katero kaj špika , saj ne vem kako naj vprašam , notri v nožnici. A bi bilo to možno mehčanje materničnega vratu??

Men celo noč trdi, občasno dobim še kak krč zravben, da kr zvezde vidim, sam pol popusti. Ja, tut mene že ene dva dni špika not v nožnici. Tak ful čudn filing. Jaz mam kontrolo šele drugo sredo.
Celjanke, kaj vete do kdaj lahk jutr grem v laboratorij- mam pa za tokso in vodi. A je okol 10-11 prepozn. Ker če bi to zlaufal pol lahk jaz mamo peljem, kerma tut mamografijo.
Barika, kar se pa nočnih obiskov WCja tiče, jaz sem tam vseke 2uri, kaj še le bo ko se nam bo otrok spustil???? Je pa ful nadležno. Jaz se komaj zvalim iz posle, ker mam istočasno ful trd trebuh pol me pa še pod rebri fajn zategne.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
27.9.2007 9:29:53   
naraščaj
scubadiver, vsaj poklič in vprašaj, boš bolj mirna, me pa tut bomo vedle kako in kaj če se pri keri to pojavi. Držim pesti, da bo vse ok.

Danes je user posted image  mal podremal z mano., Kadar je takovreme kr ne more vstat in na srečo ni mel nobenga sestanka zjutraj in sva se mal stiskala. Kak paše. Sam trebuh mi je skos napot, pol se pa obračam kot vrtavka. Moj se ful reži.

No se beremo.

23.6.2010 Ajda

Neposredna povezava do sporočila: 4619
27.9.2007 9:32:26   
Tanayya29
Jutro!
Jaz tudi nisem nic spala...no,mene ponoci tudi skoz spika,pa kdaj tudi cez dan,sploh,ko sem bolj utrujena..vidim,da imamo vse iste problemeuser posted image .
sm se ze navadila,kdaj me full spikne sploh,ko hodim...pa sm na pregledu imela vse se zaprt in OK stanje,pa ze neki casa zaznavam to spikanje.

sicer pa tudi tukaj full dezja.napovedujejo ga se in se.

Tantra hvala za informacije,iz prve rokeuser posted image ,nam prav pridejo...

scubadiver mislim,da tak pritisk ni razlog za paniko,pa poklici svojega G. pa ga vprasaj,bos bolj mirna...

Si grem skuhat kavico*vase sem ze popila*....

se se oglasim...pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 4620
27.9.2007 9:57:46   
potepinka
Dobro jutro

Hvala za kavice.

Ja vidim da imamo kar iste težave,mi je včeraj ful dol tiščalo,špikanje v nožnici,bolečine v jajčnikih,na wc pa itak hodim na 2 uri.

Sem pa ponoči sanjala da so murencek in zirafa rodile in povile svoje štručke.

Jah kar nekaj se mi je pletlo po glavi.No upam da bo danes kaj boljše z temi bolečinami,vreme je pa itak sam za počivat.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

Neposredna povezava do sporočila: 4621
27.9.2007 10:00:59   
barika
mogoče nas je pa špikalo ker je bila (baje) polna lunauser posted image user posted image

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
27.9.2007 10:07:02   
Tanayya29
no,pa zgleda da nas res vse spika...user posted image user posted image ..

lulanje..tudi jaz ponoci na 2 uri..

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
27.9.2007 10:10:01   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: barika
mogoče nas je pa špikalo ker je bila (baje) polna luna[image]

A hočeš reč, da nas že opozarja, da smo pri naslednji pa že me na vrsti?? user posted image user posted image user posted image

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
27.9.2007 10:13:59   
barika
ne vem, mogoče, tile tedni letijo ko nori, včeraj sem bila 34 teden, v sredo bo že 35....user posted image
počasi že finiširamouser posted image

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?