mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka A bo vam kdo pomagal oz. vam je kdo pomagal pri pripravah (mislim na mame, sestre, kolegice...) kaj polikat, pospravt po stanovanju... Jst ful tezko delam, ce imam tamalega doma, ker mi skoz "pomaga" in moram pol se za njim pospravljat. V varstvo ga pa nimam kam za dat, da bi mi pa sestra al pa mami prsle pomagat pa ni sans...mami mi je celo rekla, naj si najamem nekoga, da mi spuca, pa se mi zdi tko mal za mal. Sej vem, ni njena obveznost, da mi puca, samo bi mi pa zdej njena pomoc ful prav prisla. O sestri pa itak ne bom zgubljala besed, glede na to, da k men ni prsla na obisk ze 4 mesece, pa se takrat je prsla samo zato, ker je bil moj v bolnici. Če se še tko matram, ne uspem vsega prebrat, kar napišete Glede pomoči, ninočka: jaz imam to srečo, da če požvižgam, takoj priletita na kup tako moja mama kot tašča, vendar se temu ogibam, kjer in kolikor se da. Recimo, da sem 2/3 vsega, kar je, pripravila (oprala, zlikala, zložila) sama, ostalo 1/3 pa je polikala tašča, ki blazno rada lika. Tamalega porinem predvsem z mojo mamo ven (tašča ne vozi, nima izpita), kajti zdaj nisem več za kje po Pokljuki, Planici ipd lazit, 5 km je moj maksi-maksimalni domet, tamau pa kar poka po šivih od prebitka energije. Tako da kadar ga je mati pripravljena šlepat s sabo po hribih, ji ga "obesim", da se znori in zgoni brez škode. Ni pa to vsak dan, v povprečju recimo je tko, 1 x tedensko + tisti dan, ko imam kontrole. Sicer pa sine z veliiiiiiiko vnemo pomaga, če mu le pustim. Ima tudi soj likalnik, ki se ga ne da nastaviti višje kot za volno in z njim "pegla" vse take kose, ki se na višje ne smejo. Vidim, da malemu tudi ni več toliko dotega, da gre od hiše oz. od mene, tako da malo ga že shecam, da ne bo povsem na meni obvisel, prehudo silim ga pa tudi ne. ja, z dojenčkom imamo še vedno "vaje v slogu" , včeraj sem mu morala oblekco kupit in sem skor na rit padla, ker ta šrot stane VEČ , ko toblekce za žIVEGA otroka. Priznam, da nisem preveč lepo govorila, ko sem to prekladala. Se že menim z babi, naj kaj nakvačka, naštrika al kukr že - 20 eur za eno coto za plastičenga dojenčka zihr ne dam pa če svet dol pade! Murenček - brez panike, verjetno so našli preveč bakterij v urinu, bodisi, da si premalo pila ali pa se ti je zaredil kak uroinfekt. Čimprej ponovno oddaj urin in pač pojdi na pregled. Če sicer nimaš drugih težav (pritisk in otekanje), je malo verjetno, da gre za kaj hujšega. Držim pesti. Gorenjke, ajz niti slučajni nisme bila več v stanju it kamorkoli kot domov. Meni zadnej dni res tsrašansko dol tišči, kar nekam na široko hodim , imam občutek, kot da bo glava vsak cajt zunaj . Zoprno. Danes se me je lotil še išias ponovno na polno, cela desna stran je čist adijo, tko da sem čist neuporabna. Tišče pa me na obeh straneh, a pogosteje na levi. Prijatečjica je pa čist boga, drugega 2 dni po splavu niti pričakovat ne moreš. Držte se in imejte se lpo!
|