|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
19.9.2007 16:41:33   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Bolj merodajna je razdalja simfiza - fundus.

user posted image Ne se smejat, sam kaj pa je to???

Razdalja nekako od sramne kosti do vrha maternice (ni obseg trebuha, ampak merimo navpično kolk je velik trebuh). Tista razdalja, ki nam jo ginekologi merijo na pregledih.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
19.9.2007 17:56:51   
kanarka
Murenček tudi jaz sem ena tistih kritičnih, ki bolj mal čuti.
Ampak ste me potolažile, da če vsaj čisto malo, je to ok. In tako pridno čakam do ponedeljkovega pregleda.
A mi lahko samo poveste o kakšni pomoči ob rojstvu otroka govorite? Meni bodo odnesli papirje na CSD tam okoli 25 okt. A to so tisti paketi ali kaj?

Drugač pa vam moram povedati še nekaj. Zeloooo sem razočarana nad Slovenijo. Namreč rečeno mi je bilo, da lahko preglede opravljam v tujini (EU) in jim potem pošiljam račune, kjer mi bodo refundirali preglede. Papirno sem vse uredila, se prijavila tukaj ipd. Na pregled sem odšla v štirih mesecih 1x (šparala) naredila 2 nujna laboratorijska pregleda in morfologijo, ki mi je tukaj sploh niso zaračunali (zeloo prijazni zdravniki). In kaj se zgodi. Ko pošljem vlogo za refundacijo tistega enega ubogega pregleda  (UZ) in dveh laboratorijskih izvidov, izbrani zdravnik napiše, da pregledi niso bili nujni in potrebni. Bila sem tako šokirana. Niso potrebni????

A morem splavit oz. zakrvavet, da smatrajo pregled za potreben. Pa kje hudiča živimo. Ali smo v EU ali ne. Potem pa naj povejo, da zdravstvene pravice za EU ne veljajo. Sej niso normalni. Medtem, ko bi v Slo lahko verjetno tolkla (glede na starost in težavnost zanostive) bolniško in bila vsak mesec na UZ-ju, mi v tujini nočejo priznati enega pregleda, da ne govorim, da o bolniški ne duha ne sluha, čeprav prispevke še vedno redno plačujem v Slo.

V več kot 15 letih delovne dobe, nisem 1x bila na bolniški, zelo redko pri zdravniku in potem to. Res so me razočarali in vesela sem, da je odločitev padla, da nazaj pač ne več. Sej ni bil to povod, ampak dejstvo je, da je Slovenija poligon za urjenje v vzdržljivosti v težkih pogojih in midva sva si enostavno zaželela lažjega življenja. V Sloveniji sva cele dneve delala in na koncu ugotovila, da država tako ali tako pobere vse in da hude prihodnosti tam pač ni. In zdaj se gremo posle bolj po "Špansko" in zadeva nekako kar dobro funkcionira. Država je razumno lačna in ve, da če hoče ona imeti, mora prvo tebi dati in te motivirati. Super, kaj hočemo več. Red rabimo, kvaliteto življenja si pa tudi zaslužimo. Vsak pameten kmet ve, da lačna krava ne da veliko mleka.

Tokrat se vam res iskreno opravičujem za moje 2 dnevno jamranje, ki sem ga izlila na ta forum. Za konec vam tudi jaz pošiljam nekaj najlepšega od tukaj. Sonce, ki nikoli ne neha delati za nas. user posted image user posted image  in upam, da se je stanje pri vas že umirilo.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
19.9.2007 18:59:58   
Tanayya29
Živjo!
En lep pozdravček tudi od mene...sem nazaj iz materinske šole in moram rečt,da sem fulll utrujena,cel teden že letam ke pa sm..se vid da sm pri koncuuser posted image .

Tok sm lačna in valda spet sama doma,pa sm si kr pico naročila pa solato...komaj čakam da pripeljejo!

Sm si hotla skuhat makarončke,pa jih je blo tok mal in sm ugotovila,da tut moji Aji(kuži)sm pozabla kupt brikete,in bom njej makarončke skuhala(a nism pridnauser posted image user posted image ).Je pa spet nekaj boga...boli jo nogica in verjetno jo bom mogla spet k vet. peljat....se mi fulll smili,ko prideva ke se full trese..no,ampak če jo boli jo moram peljat...

Drugače pa sm mislila,da se mi trebuh spušča,pa vidm,da ne..da ga mam še zmer nekje gor pri joškahuser posted image ,no se mi pa obseg tam okrog popka kr veča...

V petek mam tut jst pregled ,upam da bo vse OK.Sm pa spet brala tam pri Pušenjaku glede UZ.Se mi zdi,da je kr mal alergičen na ta vprašanja,in zdj je celo napisal,da se mu zdi smešno,da so nosečnice zaskrbljene,ker nimajo vsak mesec UZ,da celo strokovnjaki odsvetujejo ...mislm ,kr neki,včasih so mi prav user posted image user posted image te dohtarji...No,jaz upam,da mi ga naredi,bom zihr bolj pomirjena..
A ni tko, no?

No,grem dat moji kužki hrano,in upam,da mi kmalu pripeljejo.....

Murenček!samo,da je vse uredu,in da si ga začutlauser posted image !

Žifafa,Tantra,Mamuška...
držim pesti še naprej

Mamatheauser posted image user posted image user posted image user posted image !!!

a je mogoče katera pa kozorog?al ste same "device"...al kaj je zdj touser posted image user posted image user posted image user posted image

Lep večer....

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
19.9.2007 19:20:14   
Tanayya29
No,pravkar gledam 24 ur....groza kakšni posnetki,ravnokar so sporočili,da so našli še eno smrtno žrtev v Železnikih...

Res hudo za ljudi,ki jim je takorekoč odneslo vse....

V petek bo dan žalovanja za žrtve!

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
19.9.2007 19:39:55   
scubadiver
Nayya28 te čist razumem ko se jeziš na tele dohtarje. Jest mislim da bi vse moški ginekologi morali bit noseči in bi potem mogoče malo bolj razumeli naše skrbi. Dokler pa so se o nosečnosti naučili iz knjig pa ne velja. Sem pa jest zame in mojega tud kar pico naročila ker se mi ni dalo kuhat.

Kanarka, grozno tole da ti niso priznali pregledov. Kaj hudiča se grejo user posted image Zgleda da bi moglo bit res neki urgentnega da bi se našim zdelo nujno. No, na srečo ni bilo. je vseeno boljš plačat kot pa da bi blo po njihovo nujno, a ni res? 

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 4230
19.9.2007 20:59:43   
kanarka
Res je Scubadiver. Nisem se toliko jezila zaradi denarja, ampak zato, ker si nekdo upa zavrniti na taki trhli osnovi, medted ko bi naj pravice za vse člane EU bile iste na najbolj skrajni južni ali severni točki zemlje. To je zame dvoličnost. Po eni strani državi veliko prišparaš, zato da te lahko še bolj udari po žepu. Kje je tu logika?

Ah, moram nehati, ker bom še začela politizirati. Grem rajši na čokolado in malo piko poskušat mičkeno zbuditi.  Lahko noč vsem, čeprav tukaj še kr sonček sije. Grem jaz tudi pogledat dnevnik na 24ur, da vidim, kaj se je res pri vas dogajalo. Pišete, da je kr hudo. Nočko vsem.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
19.9.2007 21:20:34   
naraščaj
Hojla.

prava beda je po TV., Nič pametnaga.
Ne vem a naj se grem sploh umit, ker namesto vode priteče kar kava. Bom mogla mal improvizirat (prekuhat vodo). Namereč ne zdi se mi pametno s to vodo glih umivat, ker opozarjajo po radiju, da je oporečna. Jutr še solate ne morem umit, sicer jo je pa tak čist pomendral dež, je taka kot, da bi bla v sušilcu na ful.

nayyaa28, strinjam se da so eni res mal predrzni, da pa ne omenjam kar se je zgodilo Kanarka teb. To je pa podn od podna.

Tut jaz sem gledala 24ur - groza. za user posted image user posted image user posted image

Punce, a ve že imate prštimane torbe za P (zase in otročka). No jaz še nimam. Še moram nabavt nekaj stvari, sicer niso najbolj pomembne, pa vendar (se izgovarjam na njih).
Za otročka moram še vse stvari oprat (no zdaj kak teden sploh ne bo mogoče, glede na vodo), ker čakam, da porihtamo stanovanje. Kdaj bo že to????? Jaz bi to že ful rada počela (prelaganje cotk, jaz se kar topim zraven).

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
19.9.2007 22:00:13   
gruška
Evo še mene........

ja res groza, kakšno je bilo včeraj..... pri nas na srečo ni bilo hujšega, razen močan naliv.......

Mamathea, vse najboljšeuser posted image , pa nas je res zgleda veliko devičk.......

Jaz sem bila včeraj pridna in sem vse oprala in zlikala, danes pa sem začela pripravljati otroško sobico, tko da sem vse cunjce že zložila v omaro. Jutri grem malo v šoping, grem kupit kompletek za iz porodnišnice, pa borduro za otroško sobo... Sem videla, da je tale PU res aktualen, tudi mi bomo namreč imeli okrašeno s Puji...... Sine ima v sobi vse v Cars-ih, hčerka pa Zi-Za-Zou punčke - ma tolk cort sobo, res punčkasto.... Čez kakšna dva tedna bom še previjalno pripeljala od sestre, sem ji posodila za njeno srčico..... Ko sem jo pred leti dala delat, je mizar vprašal, če pričakujemo dvojčke, ker je res velika..... Ampak praktična 100 na uro. Ko bom uredila še sobo za user posted image user posted image , bom prilimala fotke vseh otroških sobic......

Včeraj sem si začela pripravljati torbo za sabo, pa jo zdaj počasi polnim. Imam seznam in zdaj črtam, kar sem že pripravila, par stvari moram it pa še kupit... Glede na to, da sem že v 34. tednu, pa da sem tamala dva rodila dva tedna prej, pomeni, da imam približno še 4. tedne ..... Zadnje dneve pa bi raje bolj na easy, kot pa norela s pripravljanjem.... Kolegica, ki ima pa 6 dni za mano rok, pa pravi, da si še en mesec ne bo nič pripravila, niti oprala in zlikala za user posted image .... 100 ljudi, 100 čudi, vsaka po svoje, ne? 

Mamuška, kako si kaj? Kdaj imaš Geršakovo? Jaz jo imam 27.9. ob 9-ih!

Lepo se imejte, pobožajte bušije!!!!!! Moja dojenčica nabija cele dneve, da včasih prav zajambram, ker me sune kam.... ampak važno da me!!!!!!!!!!!

Aja, še nekaj. Jaz zdaj ne bom šla v MŠ, pa me zanima, če so kaj rekli glede alkohola in fiziološke..... mnenja so baje različna, v materinski rečejo tko, patronažne doma drugače...... mislim glede čisčenja popka in nasploh uporabe enega ali drugega..... Pri sinu smo uporabljali v že porodnišnici samo alkohol, pri hčerki samo fiziološko, kaj pa zdaj svetujejo??????

Nočko!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
19.9.2007 22:05:23   
nicolina
Dober večer,
da vas tudi jaz mal pozdravim.
Sem kar počivala cel popoldan, sem kar nekam utrujena, pa še zgaga me mantra. user posted image
Kanarka, te popolnoma razumem, ta naša država je res kruta.
Nayya, včasih ima Pušenjak tako čudne odgovore, da ne veš ali se zafrkava, ali misli resno. Drugače sem pa jaz kozoroginja, user posted image  rojstni dan imam 14. januarja, kdaj pa ti?
Mammathea vse najboljše user posted image user posted image user posted image

Grem se počasi stuširat in pančkat, lepo nočko vsem...

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
19.9.2007 22:12:58   
ajtak
No, naj povem, da je moj moz ravno prisel domov in se tusira... Doma ga ni bilo 30 ur...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
19.9.2007 22:17:16   
gruška
Ajtak, zdaj ga pa fino zmasiraj in pocrkljaj.........

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
19.9.2007 22:20:00   
Tanayya29
nicolina user posted image user posted image !Še ena kozoroginja...jst 30.12. za novo letouser posted image user posted image

ajtak
super za moža,da je le prišel,zdj ga pa le malo pocrkljaj ,če že ne spi....

gruška moja info.glede alkohola in fiziološke(ravno včeraj iz MŠ...razložila nam je tko,da fiziološka je gojišče bakterij,tako da ona pravi nujno 70% alkohol)...

no,take info mam jaz,sama pa nimam izkušenj......

lep večer še naprej!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
19.9.2007 22:26:06   
gruška
Hvala Nayya za odgovor, sem vprašala tudi zato, ker sem danes kupovala v Sanolaborju, pa sem želela oboje - in alkohol in fiziološko. Alkohola sploh nimajo tam, fiziološko pa samo Niveino za nos.... ampak prodajalka me je prav čudno pogledala, češ, zakaj pa rabite alkohol za dojenčka...

Neposredna povezava do sporočila: 4238
19.9.2007 22:33:48   
Ilije
Jaz sem pri prvi uporabljala 70% alkohol. Tudi sedaj bom nabavla alkohol za čiščenje popka.

Neposredna povezava do sporočila: 4239
19.9.2007 22:48:11   
kanarka
Joj, sem čist šokirana, kaj se pri vas dogaja. Mam kr slabo vest, ker sem v primerjavi s temi poplavami komplicirala za tako nepomembne zadeve.  Se vam moram opravičiti. Nisem vedela, da je stanje tako grozno. Skratka, dokler imamo naše male pike, zdravje in so nam take katastrofe prizanešene, je vse ostalo nepomembno.
Tokrat pa res lahko noč vsem in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
19.9.2007 22:53:56   
zirafa76
user posted image pozdrav se od nas...

Sem dozivela pravo masazo mojegauser posted image na moj ubogi zadnji del...pa se en panadol..pa je 100xboljseuser posted image user posted image ...kaksne bolecine....

Kanarka..ko sem brala tole tvoje, sem se spomnila name...Jaz sem si ravno iz tega razloga uredila celotno zdravsveno zavarovanje v tujini na osnovi zacasnega bivanja(sem v Bratislavi) in imam enake pravice tukaj kot doma v SLO...Ker se mi je kar zdelo, da s tem cakanjem in priznavanjem stroskov v SLO je zauser posted image user posted image ...Tako pa sedaj koristim vse in se pozvizgam na SLO..tam se vedno placujem zdravstvo, dokler bo moje stalno bivalisce tam..da vsaj porabim vse prispevke in socialno...pa denarno pomoc itd...
Ker me je ta nasa drzava tako raz..user posted image ..ko sem delala  tujini, zahtevajo placilo davka, priznajo mi pa sedaj ne, da sem delala tam..baje nimajo dogovora med drzavama..a o davkih pa ja..tako da ne morem dobiti redne porodniske ampak socialno..Mah..saj ti povem..na user posted image user posted image mi gre.....

Glede raztopine..Jaz sem nabavla alkohol..no, so mi ga kar dal....sem povprasala kaj je boljse, pa sem dobila to..vam bom pa lahko jaz kr kmalu povedla...user posted image user posted image iz prakse....

Torba..je pripravljena..manjka mi samo mazilo za bradavice...Kaksnega pa priporocate oz.se nabavi???Nekaj so mi ponujal Aventovega....user posted image user posted image ne vem...
Pa se eno spalno srajcko sem si narocila kar iz Neckermana za nosecke, ko jo lahko tud pol uporabljas..tak faj zgleda..no, za bolnico bo ze...sicer imam raje pizame, sem nabavla se eno..Disneyevo...user posted image user posted image A nisem otrocja????Druge so pa z al angelcki(hudomusnimi al pa so otroski motiviuser posted image )

Ja, ta Pooh..sem tud jaz sla iskat posteljnino se eno z temi motivi, pa vceraj sem v C&A kupla dva plisasta kompletka z medvedkom Pujem v roza...tak cart za moje user posted image user posted image user posted image  ...Je rekel moj, da ne bo mel casa videt, kako jima bo pasal komplet, ker bo cele dneve delal...ker zapravljamuser posted image user posted image user posted image ....
Jutri greva iskat se malenkosti.....user posted image user posted image user posted image

Se nekaj..Kaj boste pa oblekle za iz porodnisnice?????
Jaz imam pripravljeno..vse x2user posted image user posted image
body z dolgimi rokavi, hlacke bombazne, majcko plis ter pajacek plis brez podplatov(tak je model), nogavicke, copatke tople....enauser posted image  z zajcki..usesi, drugauser posted image  z medvedki..user posted image user posted image , rokavicke bombaz, kapico bombaz ter se eno za povrhu mal debelejso...V rezervi pa se prav dopli komplet jaknica z kapuco ter hlace iz flisa, ce bi bilo mrzlo...dekico ter avtosedez...
A mislite, da je dovolj????

Ja, pozdravcek od mene....moje dve so user posted image user posted image aktivne danes zelooo....je prisel ati domov, so se bolj poskocle ob njegovem glasu..je to mogoce?????

Mamuska ter Tantra....drzite se.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .......se malo....

papa.....

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

Neposredna povezava do sporočila: 4241
19.9.2007 23:21:11   
jooly
Babe čvekave... sej se vas sploh ne da dohajat user posted image

Že35 - tvoj možek je pa res legenda, je kr z  mopedom prletu po ruzakuser posted image . Drgač pa hvala za Milko, lahko si misliš, da je že do Celja ni blo večuser posted image  (ampak smo ble 3, da ne bo pomoteuser posted image )

Ajtak - ne zamert, ampak res me ferbec matra, kaj tvoj nick pomen - a je kšna kratica al res kej pomen, al... pa da ne bom sam ferbčna - mene nekdo kliče joli, ampak ker je ob moji prijavi ta nick že obstajal, sem ga mogla priredit, pa je ratalo jooly.

Kdaj ste dobile pri G papirje za CSD? Moja sestra je bla namreč zadnjič na dopustu, ena študentka jo je nadomeščala, ampak mi ni nič dalauser posted image . Naslednjič ko imam pregled (9.oktobra) bom noseča 35 tednov - do takrat bi pa že skor mogla met kej porihtan s tem - kaj pravte?!

Naraščaj - zdele si me pa pošteno spravla v zadrego, ko sprašuješ, če ima že katera pripravljeno torbo za v porodnišnico... Jst nimam še popolnoma niiiiiič - ne vozička, ne previjalne mize, ne cunc.... niiiiič. Sicer vse nekje imam (nekaj na podstrešju - še od Staša, nekaj sem posodla kolegicam, pa še čakam da dobim nazaj,...), ampak pripravljeno pa res še nimam totalno nič. A se keri zdi da sm mal za luno user posted image user posted image user posted image  ?? Drug teden štartam - res! user posted image

Žirafa76 - jaz sem imela v 1.user posted image  za bradavice kar navaden Bepanthen - ta moderga. In tud v porodnišnici so mi to priporočal. O me je kr groza tega, sam da se spomnim... mene so bradavice tko bolele, da se bolečin ob porodu sploh ne spomnim...user posted image  najrajš bi si jih stran porezala user posted image .
Sicer pa bomo me otroke verjetno oblekle v kaj bolj toplega, ker nas boš ti po vsej verjetnosti kar za par tednov prehitela user posted image . Kje boš rodila - verjetno si že pisala o tem, pa ne utegnem vsega prebrat...?

Debeluška30 - hvala za kompliment okrog mojga trebuha user posted image . No, v bistvu sem taka že od 3. meseca user posted image  - sem se na začetku prov bala, da če bo šlo tko naprej, me bo razgnal do konca,... ampak se je stvar stabilizirala na vso srečo. BTW - zbrala sem tapison, zdej sam še kšn nenadejan priliv na TR čakam, da mi ga lahko zavijejo in pripeljejouser posted image .

Za vse gasilce - kapo dol za ves pogum in požrtvovalnost (pa ne samo v Slo, spomnimo se tud Hrvaških Kornatov ipd...), in čist prov sem se odločla, ko sem pri dohodnini tistih 5 % nakazala PGD. Da bi meli čimmanj dela!!

Se tipkamo...

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
19.9.2007 23:45:22   
zirafa76
samo da vam povem..
Po celodnevnem tektonskem premikanju user posted image user posted image , se je moj trebuh spustil vidno..celo dlan polozim pod prsa, diham normalno in sem postala lacna nonstop....hmmmm...
Kaj pa zdaj????

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
19.9.2007 23:58:03   
mamuška
Oj, punce, dons je ne tak žalosten danuser posted image Najprej vse tele poplave, men se ljudje tolk smiljo, imam žlahto na poplaljenih območjih, kriza na kvadrat. K srečis os icer vsi samo pretreseni, preplašeni, sicer pa celi.  Sestrčna j že 2. dan sama z otrokoma, ker se mož enostano nemore prebiti domov.

Potem me ob 7,30 zbudi SMS. Počim telefon, da zleti nekam v neznano, čez ene pol ure ga le zbezam k sebi in preberem SMS od skoraj sosede in prijateljice "močno krvavim, grem na urgenco!" Punca je nekje okoli 8/9 tednov noseča, blazno zaželjena nosečnost, vsi presrečni. Nato še nekaj časa gojim z njo tihe upe, da gre za dvojčke in je odmrl samo en plodek, ob 12h je vseh upov konec in mene kar polivajo solzeuser posted image user posted image Uboga mamica, točno vem, kaj prestaja, jokam zanjo in zase, čeprav je ona imela to smolo, da je še videla utrip ploda tik preden se je izločil. Ves dan sem čist pod vtisom, se sploh ne morem spravit na druge misli. user posted image

Sin je nafehtal svojega "dojenčka", krstil ga je za  Matica, enih 5 x ga je že previl, 2 x skopal, 5 x nafutral, ga cinga in nosi okoli, zdaj spi z njim v "ud ta pravga dojenčka" košku - košek je tik ob njegovi postelji - skratka čist je not paduuser posted image Me zanima, kako dolgo bo to navdušenje trajalo.

Jutri imam UZ pregled, naš mišek sicer brca, pa ne prehudo, spet se je obrnil nazaj dol, tako da me je kar strah izvido.

GRUŠKA  pregled imam tud jaz 27.09. , mislim da okoli 10h, ne da se mi it pogledat čez celo stanovanje - itak ura gor ali dol pri njej  nič ne pomeni. user posted image Zdaj me že naročajo tudi na CTG zaradi spremljanja utripa user posted image , tko da sem za leeeeeeeeeeeep čas dobrauser posted image . Zbita sem fizično in psihično v nulo. Jutri pa š evožnja v LJ.  Torbo imam spakirano zase, za pikca pa so oblačilca pripravljena doma, da jih mož zagrabi skupaj z lupino, ko bo treba prit po naju. Če povem čist po pravici, sem zdaj že tok sita vsega, negotovosti, strahu, pregledov, skakanja poLJ, da bi šlakar koj rodit, če bi le bila sigurna, da bo pikcu bolje zunaj kot not.  Ajd, dost sem težila. Mejte se!

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
20.9.2007 0:00:02   
Mamathea
Pozdravljene

Najlepša hvala vsem ya čestitke ob rojstnem dnevu, zelo ste me presenetile, da ste mi v tolikšnem številu zaželele vse dobro.
Danes je že 5. dan praznovnaj mojega roj. dneva in če bo šlo tako naprej bom kmalu imela veliko, veliko preveč kg, saj za vsak obsik pripravim kaj za pod zob, pa seveda tortica je obvezna... Jutri pa imam pregled pri gin. in me je že danes groza, ko se spomnim, da bo tam spet treba na tehtnico. Pa bo že.
Jaz nimam še čisto nič pripravljeno za v porodnišnico, saj se mi zdi do 26.11 še tako zelo daleč. Bom pa rodila v Lj porodnišnici, ker sem opazila, da pri meni na seznamu ni napoisanega kraja. Sicer pa to ni tako zelo pomembno. Imam pa nakupljenen oblekice, banico za kopamenj, voziček nam še manjka, pa posteljica je nekje na poti v lj... Skratka upam, da bo vse prispelo ob pravem času.
Lepo se imejte, jaz grem počasi spančkat.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
20.9.2007 8:28:44   
tintin
Hojla čvekce,
res se vas skoraj ne da dohajatuser posted image
Torej v Kranju smo včeraj začeli z MŠ, je bilo relativno zanimivo, samo posledično imam čisto razbolen hrbet (sedenje na neudobnih stolih)...
Gorenjke in ostale, danes se dobimo a ne? Za Manco že vem, da pride..ostale pa saj veste: Kranj - Kavarna Brioni - 16h. Kot zaenkrat vem pričakujemo Debeluško30, Scubadiver, Nayyo28, Manco, mojo malenkost in morda Mamuško. Tudi vse ostale very welcome.
Sicer pa en lep dan vsem skupaj!

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
20.9.2007 9:00:16   
murencek
Za vse gasilce - kapo dol za ves pogum in požrtvovalnost (pa ne samo v Slo, spomnimo se tud Hrvaških Kornatov ipd...), in čist prov sem se odločla, ko sem pri dohodnini tistih 5 % nakazala PGD. Da bi meli čimmanj dela!!

SE pridružujemuser posted image  Te nesreče so pa res tudi mene šokirale, prizadele. Sploh pa žrtve. Pa to, da bolnice Franje ni več user posted image  Se spomnim, ko smo jo obiskali. No, vsaj prospekte sem shranila, in celo s stene prepisala eno lepo pesem vojaka, ki se je zdravil. Zdej je pa kr vse izgubljeno user posted image .

zirafa76, se pridružujem za bradavice. Nam so svetovali Bepanthen. Pa ko nehaš dojiti, si moraš malo stisniti svojega mleka na bradavice - menda to najbolje pomaga. Sicer smo pa že imele v mislih, da so sedaj popularne Multi-gym blazinice za dojenje (že vsebujejo mazilo, ko jih daš gor). Menda so super vsem mamicam. No, kolegica mi jih je dala, k jih je rabila 2 dni - porabila je 2 para, jst jih imam še 8.

alkohol ali fiziološka - ne vem. V šoli za starše so svetovali alkohol, kolegice imajo fiziološko (k je alkohol preagresiven - preveč izsuši). Tko d jst ne vem, kaj bom uporabljala. A ima kakšna drugačne izkušnje?
naraščaj, res hvala za nahrbtnik. user posted image  Sem videla, da ima spodaj v žepu tudi previjalno podlogo (manca je pozabila poslikat). Tko da ne bom kupovala dodatne podloge za po obiskih (ko bo treba previjat).

user posted image Hvala za nasvete, gibe glede brcev user posted image . Kr pomaga. Res ste zlate!!!

mamuška, res tragedija pri kolegici. V mislih sem z njo in držim pesti, da bi prebrodila vse hudo. REs je sranje, ko se ti to zgodi!!!

Meni so pa spet na ZZZS Koper zasrali glede bolniške. Sem že pred časom dobila bolniško do porodniške. Ker pa se mi je vmes izteklo delovno razmerje, so mogli postopek ponoviti še za zavod za zaposlovanje (si morete misliti, koliko papirologije gre v nič user posted image ). No, ko sem dobila ponovno odločbo, je pisalo, da imam bolniško le do konca julija. No, zdej bo zdravnik ponovno poslal na ZZZS, ker so naredili napako. Kr neki, samo da so pota...

kanarka, zirafa76, sploh se mi ni sanjalo, da je kaj takega možno. Sicer je pa kolega vedno govoril, da je EU naš konec (k se tekom zgodovine stvari ponavljajo in smo ga vedno nasrkali...)
Fino bodte!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
20.9.2007 9:02:07   
murencek
zirafa, imenujejo se multi-mum lanolin blazinice za dojenje - sem se zmotila.

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
20.9.2007 9:52:38   
naraščaj
Dobro jutro.
Evo pa vam jaz pošiljam eno dišečo user posted image .
Jaz sem pa tok jezna. Danes bi mogl prit streho rihtat (postavit oder in počas začet delat) in vesta kaj , ni ne duha ne sluha o kakmu majstru. Ma klin jih gleda. Pol bom pa mela vse na kupu.

IZVIRNO SPOROČILO: jooly
Naraščaj, zdele si me pa pošteno spravla v zadrego, ko sprašuješ, če ima že katera pripravljeno torbo za v porodnišnico... Jst nimam še popolnoma niiiiiič - ne vozička, ne previjalne mize, ne cunc.... niiiiič. Sicer vse nekje imam (nekaj na podstrešju - še od Staša, nekaj sem posodla kolegicam, pa še čakam da dobim nazaj,...), ampak pripravljeno pa res še nimam totalno nič. A se keri zdi da sm mal za luno [

No saj jaz sem ravno zato spraševala, ker mama vse nekje, sam nič prštima, pol pa me je mal panika zagrabla,ko ene ful pišejo, da že majo vse porihtan. tko, da nisi edina.

Mamuška, tut men je hudo za kolegico. Vedno se to dogaja tam kjer je nosečnost težko pričakovana. To je največja žalost.
Tamali je pa prava slika s tem dojenčkom. Nisem še vidla fantke, da bi bli tok navdušeni nad pupami. Moj nečak - sam pisštole gor in dol. Res pa da mora bit naš starejši (9let).

Marunček, no fajn, da ti je všeč.  Ja jaz semvedla, da je spod podloga, ker sem ga že prvič prečekirala kr v trgovini. Pa tut v sestrinem jebila. Je ful praktično.

Drugače pa pa je dobra tudi sam krema lanolin za bradavice, je baje ni treba spirat.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
20.9.2007 10:24:34   
hruškica84
ojla vsem user posted image !

kako ste? vidim da ste se ful razpisale...komaj sm utegnila vse prebrat....

vidim da počasi že pripravljate stvari za user posted image . jst se bom tudi kmalu lotila...ta vikend belim stanovanje, potem pa se lotijo priprave tudi pri meni...komaj čakam...

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?