mamuška
|
Evo, tko. Mene od ležanja že vse boli, jaz ne vem, kako sem prejšnjič preležala vseh 40 tednov DAnes menda že lahko malo vstajam, moram pa še lenarit. Poseg sam ni nobena groza, najbolj zoprno je čakanje pred njim, drugače paje kvečjemu malce neprijetno, ni pa nič hudega. Zbodejo skozi trebuh da pridejo do posteljice, točno na mesto, kjer izhaja popkovina. Od tam vzamejo 2 epruvetki krvi in pošljejo na analizo. Cel postopek nadzira zdravnik z UZ in prav videlo se je, kako je naš "boksal" proti tist igli, kot bi se je bal . Obe z zudravnico sva bili kar trdi, da ne bi mahnil po konici igle, saj to res ne bi bilo dobro. Nekako smo na koncu vsi zmagali. Izvidi so tko, tik nad kritično mejo, vendar je otroček strašansko živahen in še vedno napreduje, čeprav počasneje, tako da Premru pravi, da mi bo še pil živce, ker je en tak hudo "taff guy", ki se ne da kar tako . Glede na izvide bo moral ždeti nekej na enem kupu, ne pa letati po celem trebuhu. Tehta okoli 1.800 gr in še vedno za 2 tedna prehiteva svojo gest. starost. Po tehtenm premisleku se je odločila, da imava kontrolo v torek, ko bom v vsakem primeru dobila injekcije za zorenje pljučk, kajti tudi transfuzija lahko povzroči prezgodnje rojstvo, da smo za tak primer nekako malce bolj varni. 8. mesec je starašansko nehvaležen ravno zato, ker se v teh 4 tednih 100 na uro razvijajo pljuča - najbolje je, če se razvijejvo v celoti v maternici ali pa v celoti zunaj, ne pa fifty-fifty, kot bi bilo zdaj pri meni. Ponovno bodo v tor merili pretoe v možganih ter pulz (ki je povišan), glede a izvide pa se bodo odločili, ali bo v sredo sledila še transfuzija ali se bo dalo še počakat. Radi bi, da bi z eno transfuzijo prišli čim dlje, po možnosti do poroda. Tik pred odpustom sem morala še 1 x na UZ, kjer je Premru točno preverila, da ni kje kake skrite krvavitve, da je otroček v redu, šele nato sem lahko šla domov. Moram reči, da sem z njeno obravnavo res nadvse zadovoljna, vsako malenkost lepo razloži, z avsako malenkost me vpraša, če se strinjam, kaj menim, kako se mi zdi - res vsa pohvala. Počutim se dobro, edino čeraj sem bila tako dehidrirana od tiste bolnice, da sem menda spila čez 3 l vode doma, pa že v porodnišnici več kot liter čaja Nekaj časa sem imela malo krčev, pa par krvavih nitk se mi ej pocedilo, ker je nekaj krvi očitno "ušlo" iz igle, vendar je bilo zvečer že čisto v redu. Danes še bolj počivam, vseeno pa že malo brkljam naokoli. Do Tantre bom šla v torek, zdaj imam tel. št. - jo bom prej vprašala, če ji je prav oz. eč si obiska sploh želi. am vsem pa hvala za pestke - v torek jih spet malo stisnite
|