|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Užaljena zaradi darila
24.1.2007 8:03:21   
Anonimen
Jaz sicer po eni strani razumem anonimno, ker se zdaj očitno vse vrednoti preko daril. Očitno tudi hvaležnost in spoštovanje. Pišem pa zato, ker se pogosto tudi jaz najdem na tisti drugi strani. Pač finančna situacija je  taka, da so moja darila skromna. In povem vam, da tistih razočaranih obrazov nočem več prenašati. Večina kolegic ima vse in še več in tako gladko malo zabrišejo tisto mojo revščino nekam. Zato sem zamenjala taktiko. Prijateljice itak ne pričakujejo nič od mene in jaz nič od njih. Si pomagamo in podpiramo. Podarjenih stvari več ne jemljem, podarjam tudi ne več takim, ki se potem zgražajo, da so stvari premalo dobre za njih. Na kratko, cel menjalni sistem sem dala na minimumuser posted image , nasmeškov pa delim čedalje več in to brezplačno. Pa kdor me hoče...user posted image , za pogovor in smeh sem vedno za. Ampak to je samo moja izkušnja in anonimna, še enkrat, te po svoje razumem, ker štekam kako ta folk deluje.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
24.1.2007 8:30:18   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: Britt

Na kratko, cel menjalni sistem sem dala na minimumuser posted image , nasmeškov pa delim čedalje več in to brezplačno. Pa kdor me hoče...user posted image , za pogovor in smeh sem vedno za. Ampak to je samo moja izkušnja in anonimna, še enkrat, te po svoje razumem, ker štekam kako ta folk deluje.

Ti si pa fejst punca! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.1.2007 8:46:29   
poem38
Jaz pa rada sprejmem, sem vsakega darila vesela, pa tudi rada dam. Žal pač nimam nobene prijateljice, ki bi imela malo starejšega otročička, da bi za njo kaj pokasirala tako, da moram vse kupiti, bom pa z veseljem podarila cotke naprej. Mali itak raste kot šus, jaz pa še raje kupujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.1.2007 9:21:20   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Ma iz firbca sem šla gledat, kaj je naš Piškot dobil od obiskov (imeli smo jih enih 70 - mešalo se mi je že) in res je tukaj med drugim navedeno:
- kura in en body
- kura in bonbonijera
- polšterček in kura
- 2 spleteni copatki
- knjiga Domača lekarna in slinček

In najbolj vesela sem bila kuruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - sem vsaj pravo domačo juho jedla.

Vem,da sta moja mami in tašča en dan po porodu ugotovili, da moram jesti kurjo juha in sta celo uzbuno na selu naredile, da sta 2. januarja prišli do sveže kureuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Pa daj nehajte prekmurke s temi kurami user posted image user posted image user posted image ker se mi že od včeraj kurja juha zaradi vas lušta user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
24.1.2007 10:09:42   
Anonimen
Ampak smo res eni materialisti. Bog ne daj, da dobimo karkoli manj kot sami damo. Nos zavihat do neba.

Kaj naj ne bi bila poanta daril v gesti in ne v samemu darilu?

Pred leti so se mi božični prazniki prav zamerili. Delala sem v knjigarni in ljudje so kot nori kupovali takšna in drugačna darila, puščali na tisoče tolarjev in iz trgovine odhajali znaveličani in slabe volje. Zakaj? Ker so darila kupovali zadnji trenutek, ker so morale biti določene vrednosti in ker so morali gledati na to, da bo dobitnik tega darila z njim super zadovoljen. Ker drugače bo huda užaljenost. Nasploh - obdarovanje že dolgo ni več prijetno opravilo, temveč tekmovanje, kdo bo dal več (v smislu finančne vrednosti). Žalostno. Namesto da bi bili veseli, da se nekdo sploh spomni na nas, gledamo, ali njegovo darilo dosega naša pričakovanja in ali odtehta tisto, kar smo mu sami podarili.

Ko bomo podarjali, ne da bi karkoli pričakovali v zameno, šele takrat bomo spet razumeli pravi pomen obdarovanja (takšnega in drugačnega).

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
24.1.2007 18:48:03   
Anonimen
Moram dodati... Sorči... Full dolgo sem razmišljala, kaj je moja najboljša prijateljica prinesla Piškotu... Potem pa sem se spomnila. V porodnišnico me je klicala, kaj hočem imeti in sem ji rekla, da naj mi prinese robčke za intimno nego. Isti dan kot sem prišla iz porodnišnice pa mi je prinesla vse, kar se potrebuje pri negi otroka iz lekarne - je farmacevtka (fiziološko, gazice, alkohol, hladilno kremico, praško pasto, meni velike hanzaplaste, da sem si prekrila rano od CR, ko sem se tuširala...). V glavnem nič kaj velikega, kot so nosili drugi, ki so prihajali.

Je pa še danes neprecenljivo, da mi v nedeljo, če nujno potrebujem zdravila odpre lekarno, da ji samo povem, da mali bruha in je čez pol ure na vratih s posušenimi borovnicami ali z rehidracijsko soljo...

In ona je botra mojemu sinu in ne bi si želela nobene druge. Zakaj? Zato, ker vsakih nekaj dni pokliče in vpraša, kako smo...

Hvala Ninuš baciluš!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

In zame so dobre prijateljice te - ki te presenteijo na 1001 način.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
25.1.2007 7:11:13   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Ampak smo res eni materialisti. Bog ne daj, da dobimo karkoli manj kot sami damo. Nos zavihat do neba.

Kaj naj ne bi bila poanta daril v gesti in ne v samemu darilu?

Pred leti so se mi božični prazniki prav zamerili. Delala sem v knjigarni in ljudje so kot nori kupovali takšna in drugačna darila, puščali na tisoče tolarjev in iz trgovine odhajali znaveličani in slabe volje. Zakaj? Ker so darila kupovali zadnji trenutek, ker so morale biti določene vrednosti in ker so morali gledati na to, da bo dobitnik tega darila z njim super zadovoljen. Ker drugače bo huda užaljenost. Nasploh - obdarovanje že dolgo ni več prijetno opravilo, temveč tekmovanje, kdo bo dal več (v smislu finančne vrednosti). Žalostno. Namesto da bi bili veseli, da se nekdo sploh spomni na nas, gledamo, ali njegovo darilo dosega naša pričakovanja in ali odtehta tisto, kar smo mu sami podarili.

Ko bomo podarjali, ne da bi karkoli pričakovali v zameno, šele takrat bomo spet razumeli pravi pomen obdarovanja (takšnega in drugačnega).

Še tebi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
25.1.2007 14:35:16   
vesna.com
Jaz sem moji prijateljici,ampak res prijateljici veliko podarila in še veliko ji bom,predvsem mislim te otroške stvari.Od nje sem vedno dobila velik objem in res ne rabim čist nič drugega.
Razumem pa anonimno,ker sem tudi jaz pričakovala da ko bo nekdo prišel na obisk,zdaj kar mam otroke,prinesel nekaj zanje.S tem mislim karkoli,tud vsaki en žvečilni je ok,pozornost se mi je zdela pomembna.Seveda ni tako.Ampak to je blo zato,ker sem jaz takšna da če grem na obisk h komu ki ima otroke,nesem vedno kakšno malenkost oz. sladkarijo,al pa banane,karkoli.No sem pa čez nekaj časa ugotovila da to začneš delat ko maš enkrat sam otroke.In ko sem za nazaj tuhtala je blo res tko.Je pa res če si bolj občutljiv boljše ne pričakovati,ker seveda sledi razočaranje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 58
26.1.2007 11:59:45   
Jolly
No jaz sem bila v podobni situaciji, ampak lahko recem da veliko slabsi. Moja najbojsa prijateljica ze od otroskih let, ki sva bile vedno kot dvojcici, nerazdruzljivi, mi za porocno darilo ni dala niti cestitke. ko pa sem rodila sina, je prisla v bolnico na obisk in prinesla spet nic. Ko sem rodila hcer, pa je po 11 mesecih spet prisla in prinesla 10 dag kave. sama sem ji dajala vedno vse kar sem imela. In tako po dolgem casu spoznas kdo so ti pravi prijatelji.
Res pa je da ji ne bi zamerila, ce ne bi imela denarja, tako pa lahko recem da ga ima kar na pretek

Najbolj tvegaš kadar ne tvegaš... življenje je cesta po kateri so lepe in grde poti - najlepša pot pa je bila tista, na kateri sem spoznala tebe.

http://joker80.moj-album.com/

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 59
26.1.2007 22:35:29   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Jaz se opravičujem že vnaprej za svoje izraze ampak se ne more mveč zadržat, res ne. Sori anonimna, zdaj boš malo pokasirala...že cele praznike tu berem take in podobne zgodbe o darilih da mi gre na bruhanje vse skupaj že. Pa kaj več noben ne more kaj druga študirat ko pa kdo bo komu kaj prinesel in odnesel??? Pa to je vse skupaj žalostno, res žalostno!!

Drugič pa ne davaj cot okoli in se ne delaj dobričine, če imaš surlo do poda zaradi "samo" treh slinčkov!!! Pol pa da še pišeš kak ona ni revna..ja pa daj še napiši da si privošči rit brisat z 4 slojnim papirom, medtem ko ti je prinesla slinčke...vidve sploh nista neke prijateljice, ker jaz bi svoji prijateljici dala goro cot, in pričakovala samo njen nasmešek in dobro voljo in nič drugegea. Če bi mi pa prinesla slinčke, pa bi ji bila verjetno še bolj hvaležna kot ona meni!

joj, rees. jaz sem že tudi sita tehle tem. pa tem o "prijateljicah" tudi. a je sploh še kdo s čim zadovoljen, a sploh še kdo ima prijatelja tko za na kofe, za čveko, da se ne rab sekirat al ga bo usral s plačilom ali pa darilom. grozno. pol se pa sekira uni, ki da, pa uni ki prejme, pa tisti, ki misli, da bi moral več dobit...pol pa hitro v jok, pa na forum.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
28.1.2007 10:48:42   
madela
Te razumem. Ni toliko pomembno darilo,ampak princip. Naj ti opišem kaj se je zgodilo mani,ko je moja "kolegica" prišla pogledat mojo prvorojenko.Res,da je bila takrat še srednješolka,ampak vseeno.Prinesla mi je wc račko in in dišavo za wc školjko.   A ni to cool....!!!!??????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.1.2007 10:57:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Te razumem. Ni toliko pomembno darilo,ampak princip.

Jaz pa tega ne razumem. Kaj pomeni da se gre za "princip"??? Kako se lahko nekomu gre za princip, po drugi strani pa se sikira, ker ni dobil večjega darila? Torej, po moji logiki se gre tu za darilo in ne za princip user posted image V prevodu, če bi anonimna dobila konkretno darilo, bi bil princip totalno nepomemben oz. bi bil "zadovoljen" in niti prisoten. Torej zame dsta darilo in princip eno in isto, brez pardona. Če ni darila, se gre za princip, če je darilo, se ne gre za nič.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
28.1.2007 11:11:18   
Anonimen
Pa tudi vse bolj se mi dozdeva da frazo gre se za princip uporabljajo le zato, ker se lepše čuje, kot pa dobila sem premalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
28.1.2007 12:07:49   
madela
Mogoče imaš prav in sem se narobe izrazila. Ampak za ta denar pa res lahko dobiš en zavoj plenic in jih dojenček bolj potrebuje kot slinčke. Moja otroka namreč nista hotela slinčkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
28.1.2007 12:15:08   
Anonimen
Ampak za ta denar pa res lahko dobiš en zavoj plenic in jih dojenček bolj potrebuje kot slinčke.

Dojenček potrebuje predvsem umirjene in uravnotežene starše. In ne mame, ki dela paniko zaradi "samo treh slinčkov". In potrebuje obiske, ki mu bodo zaželeli dobrodošlico na tem svetu in ne take, ki bodo ne-dokazovali debelino svoje denarnice.

Dojenčku je vseeno za slinčke, plenice, zlatnino in kupe igrač in oblek.

On potrebuje zadovoljno mamo in potrebuje ljubečo okolico. Imejte to v mislih, ko se boste naslednjič odpravljali kam na obisk. In ko boste obiske sprejemali.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
28.1.2007 12:20:56   
madela
Po drugi strani je pa tako,da bi meni osebno bilo nerodno priti gledat novorojenčkauser posted image samo s tremi slinčki,pa ne zaradi mene same,ampak zato,ker so pričakovanja ljudi danšnji dan mnogo večja  "na žalost".  Le redkim je iskreno dovolj le nasmeh in prijateljski objem. A se tebi ne zdi tako?  Če daš premalo te potem samo ogovarjajo,tako kot sedaj to dela Anonimna,pa še mnogo je takih.
Svet se je začel vrteti okrog materialnih dobrin in ljudje hočejo vedno več....user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 66
28.1.2007 12:25:56   
Anonimen
Le redkim je iskreno dovolj le nasmeh in prijateljski objem. A se tebi ne zdi tako?  

Ne.
Mogoče imam samo srečo, mogoče pa premalo pameti, da bi videla drugo plat.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
28.1.2007 13:12:47   
Mary Poppins
Mič, zgleda nas je res ena peščica, ki ne pašemo na ta svetuser posted image Sploh ne vem, če še upam kam na obisk. Skoraj pisne najave, da te sploh sprejmejo, pa čekiranje in celo beleženje, kaj je kdo prinesel, jao jao. Zgleda sem res ubrisana, ker najraje vidim, da nekdo pride praznih rok. Meni je največja pozornost, da pride in ne to, kaj prinese. Kaj hočemo, tudi taki čudaki zemljo tlačimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
28.1.2007 13:15:52   
Anonimen
Se strinjam.Enako mislim in se sprašujem,kam drvi ta svet.Sploh ni več pomembno kakšen človek si,ampak koliko lahko daš in koliko imaš.Res žalostno.

(odgovor članu Mary Poppins)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
28.1.2007 13:19:12   
Anonimen
Mič, zgleda nas je res ena peščica, ki ne pašemo na ta svetuser posted image

Verjetno nekaj več od peščice.

Tisti, ki jim je to tako pomembno, zganjajo okrog tega cel vik in krik in se zdi, da jih je veliko. V tem je razlika.

(odgovor članu Mary Poppins)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
28.1.2007 13:38:08   
Anonimen
Po drugi strani je pa tako,da bi meni osebno bilo nerodno priti gledat novorojenčkauser posted image samo s tremi slinčki,pa ne zaradi mene same,ampak zato,ker so pričakovanja ljudi danšnji dan mnogo večja  "na žalost".

Aja?user posted image  Kakšna naivnica sem potem jaz.

Le redkim je iskreno dovolj le nasmeh in prijateljski objem. A se tebi ne zdi tako?  Če daš premalo te potem samo ogovarjajo,tako kot sedaj to dela Anonimna,pa še mnogo je takih.

Kaj si bodo pa drugi mislili??? Kako sem jaz naivna.

Svet se je začel vrteti okrog materialnih dobrin in ljudje hočejo vedno več....user posted image

Če te to prizadane, potem misliš isto kot oni. Mene to ne prizadene. Jaz sem svoje prijatelje že spoznala. Ostali so mi le tisti, ki so naivni tako kot jaz. Da je: "Le redkim je iskreno dovolj le nasmeh in prijateljski objem. "

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
28.1.2007 14:39:21   
sazi
Sem se želela že večkrat vmešat, pa sem si vedno premislila.
Pojma nimam, o čem je anonimna razmišljala, ko je napisala, da gre "za princip" in če je res tako materialistično usmerjena.
Meni se zdi (če gledam z mojega stališča in če bi bila jaz v taki situaciji), da je užaljena, ker se prijateljica ni dovolj potrudila. In mogoče niti nima veze s tem, kako debelo denarnico ima obdaritelj. Imam prijateljico, ki res nima denarja, ampak ob vsakem praznovanju in posebnih priložnostih vedno napiše čestitko (in mogoče doda simbolično darilao). AMpak to ni čestitka kar tako, v stilu želim vse naj-naj. Se res potrudi in takoj vidiš, da je bila s srcem pri stvari in da ni kupila treh slinčkov mimogrede.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
28.1.2007 17:56:50   
madela
Ojla punce!
No vidim,da ste se pa sedaj mene lotile,a naj vam nekaj povem. Z možem sva dokaj premožna,a nama to ne pomeni toliko. Ko pa greva kam na rojstni da ali kamorkoli pa mi je dobesedno hudo,kajti zmeraj,no skoraj zmeraj,vidim razočarane poglede,češ lahko bi mi prinesla več in to me prizadene.Pa ne prinesem tako malo kot so trije slinčki pa je kljub temu tako. Torej vstrajam pri tem,da ljudje pričakujejo vedno več,vsaj jaz imam takšne izkušnje. Super za vas,ki jih nimate....
Pa pridem k vam na rojstni dan...
Pa ne mi zamerit!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
28.1.2007 18:31:59   
Anonimen

Ojla punce!
No vidim,da ste se pa sedaj mene lotile,a naj vam nekaj povem. Z možem sva dokaj premožna,a nama to ne pomeni toliko. Ko pa greva kam na rojstni da ali kamorkoli pa mi je dobesedno hudo,kajti zmeraj,no skoraj zmeraj,vidim razočarane poglede,češ lahko bi mi prinesla več in to me prizadene.Pa ne prinesem tako malo kot so trije slinčki pa je kljub temu tako. Torej vstrajam pri tem,da ljudje pričakujejo vedno več,vsaj jaz imam takšne izkušnje. Super za vas,ki jih nimate....
Pa pridem k vam na rojstni dan...
Pa ne mi zamerit!!!

Nismo se tebe lotile, ne v takšnem smislu kot ti misliš, res ne.
Tole besedo izkušnje, bi jaz spremenila v prijateljeuser posted image . Nimaš ti takšnih izkušenj, ti imaš takšne prijatelje. Prijateljem, ki imajo skoraj zmeraj dolge nosove zaradi daril in , ki zbujajo v meni žalost zaradi tega, ne bi hodila na rojstni dan.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
28.1.2007 23:25:53   
Zamima
se moram strinjat z nivess user posted image ,...mislim WTF****user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Kaj zdaj to o slinčkih? Halo? Kaj bi pa naj prinesla?

Saj ne rečem, meni so prinesli oh in sploh daril in ena so bila velika, druga malo manj,... ampak, če je bilo iz srca sem bila vesela tudi samo z čestitko z lepimi besedami user posted image  - ja saj vem,da sem naivna pa nezahtevna tud.
Ampak ne mislim pa nobenga blatit samo zato, ker mi ni prinesel darila po mojih pričakovanjih - halo, no pa kam smo prišli???
Mater bom morala na en tečaj za materialiste, če katera ve kje to obstaja naj mi javi plis! user posted image user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?

Z robčki in fiziološko raztopino. (0%)

S pumpico. (0%)

Z baby vac. (0%)

Število vseh glasov: 0

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!