|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Užaljena zaradi darila
23.1.2007 18:11:38   
Anonimen
Glede na to kaj tukaj prebiram o darilih, bi rekla Rija, da ji moraš najmanj prinest koko, ki nese zlata jajca user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
23.1.2007 18:14:22   
TONČI.
Res čudno. Malo v hecu ................ prinesla ti je slinčke, da jih boš lahko potem še njenemu user posted image  posodila. Pleničk pač ne bo moral za tvojim nosit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.1.2007 18:23:38   
muki1
Nives...kaj pa vem, kot sem že rekla, pa Rija isto ugotavlja, da smo Prekmurci druga fajta user posted image . Mora da bude. Kokoši, kuverte, pri nas ni da ni....mogoče smo res čudni, pa nam zato nočejo speljati avtoceste, ker se bojijo, da se bomo razpršili in razmnožili po Sloveniji.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.1.2007 18:25:29   
rija
Muki, jaz mislim, da avtoceste ni iz kontra razloga: tile prednji se bojijo, da bomo postali škrt kot gorenci in se ne bodo mogli več zastonj pri nas nažirat...user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.1.2007 19:04:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Sončece, kak pa ti veš da obstaja? A tak si fina?

Drugače pa se jaz strinjam z Rijo. Malo se ji prilizujem, mogoče me spet na kavo povabi user posted image .
Jaz osebno nikoli ne grem na obisk( gledat dojenčka) s ,,samo tremi slinčki,,. Pri nas je navada, da se pač obdarujemo kot se šika. Mislim, da anonimni res ni toliko do darila, kot se ji gre za princip. Sicer pa jaz tudi če mi negdo nekaj posodi potem čutim eno tako majhno moralno obveznost do tistega in če ne drugače, ko vrnem stvar nekaj še porinem v vrečko. Ne vem, so me pač moja prekmurska mati tak naučili user posted image

Moram Muki citirat - pokrajinska posebnost pač...user posted image

Sem pa jaz dobila od kolegice vrnjene cote od Piškota v takem stanju, da sem jih lahko samo vstran zabrisala. Pa niti hvala ni rekla, niti ni nič (po naši prekmurski navadi) zraven v vrečo porinilauser posted image  - pravzaprav je cunje vrnila moji tašči, ker je vedela, da je to ura, ko me ni doma... No, je že bivša kolegicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
23.1.2007 19:09:20   
Anonimen
Reci ji, naj ti jih nazaj prinese. Boh ne daj, da bi se ti zaradi tega žrla še nekaj dni. Vse za ljubo zdravje mlade mamice.

Pa v kopalnico jih potem na ogled postavi. Zadovoljstvo ob pogledu nanje in brisanju s štiri slojnim bo enormno. Vsakemu svoje zadoščenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
23.1.2007 19:20:51   
ElaM
U, madonca meni je tudi kolegica posodila ogromno cunj za tamalo, pa sem ji rekla samo HVALA. Zdaj se pa sekiram, kaj če ona enako razmišlja, kot anonimna.
Pa svoje nosečniške cunje, bom tudi dala naprej, isto Tinkarine. Pa zanje nič ne pričakujem, a sem čudna?user posted image
Anonimna, take kot ti, mi gredo na živce, pod krinko dobrodelnosti, daješ okrog cunje, potem pa šimfaš. Bi pa rekla, da ji cunje prodaš. Med dati in prodati je razlika.
Aja, pa še to, glede slinčkov. Saj veš, kako gre pregovor, kdor z malim zadovoljen ni, velikega vreden ni.

:)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.1.2007 19:23:30   
mammy26
Ne vem, kaj naj rečem. Jaz osebno gledam na vso zadevo takole. Res je, marsikdo ni več zadovoljen s tistim kar od nekoga dobi oz. pričakuje v zameno za dane dobrine kaj presenetljivega. Imava tri otroke in vsa oblačila podarim naprej, osebam ki so jih vesela, ki jih potrebujejo in vse kar od njih pričakujem je le beseda HVALA in lep nasmeh, ko vidim njihovo zadovoljstvo. Tudi ko pridejo k nam na obisk,ne pričakujem od njih ničesar. Tudi sama sem bila pri prvem otroku zelo vesela da sem kaj dobila, čeprav sama z možem takrat nisva imela veliko dati osebam nazaj.

A danes, ni več tiste prijaznosti, dobre volje ljudi, da lahko nekomu pomagajo, ampak gledajo le na to, da se bodo lahko pohavlili kaj vse so dobili v dar ali pa kako ni logično da če nekomu nekaj daš, da moraš dati tudi ti nazaj. Potem je bolje, da vso zadevo raje prodajaš kot pa podarjaš.

Kaj čmo, smo pač različni.

Pa lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.1.2007 19:32:22   
Anonimen
Nikoli nisem pričakovala,da bom kaj dobila,zato ker sem sama dajala.Dala sem zato,da sem nekomu pomagala in zato mi je bila dovolj beseda hvala.Kdor daje in zato pričakuje,da se mu bo to vrnilo,ne daje od srca.Sem človek,ki mi darila ne pomenijo veliko,raje imam lepo besedo in odkritosrčnost človeka.
Kadar pa dobim darilo sem zadovoljna,ker sem skromen človek in sem zadovoljna tudi z malenkostmi.

(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
23.1.2007 19:52:57   
lea23
anonimna jaz te popolnoma razumem!! moj bratranec in njegova žena imata dva sina. ob rojstvu prvega sina sta kot darilo od babice in dedka dobila košek za novorojenčka ter nekaj malega denarja v gotovini. vsi smo bili zbrani, ko je babica rekla da želi da gre ta košek iz roda v rod, oz. da ga uporabljajo vsi novorojenčki od nas vnukov. torej od bratranca, sestrične, mene in mojega brata. to smo govorili potem še celih 5 mesecev dokler je v košku spal novorojenček od bratranca. in potem so dobili še enega sinčka, pa smo se spet spomnili na babičine besede.
od tega je minilo štiri leta. v soboto sem na forumu slučajno zasledila temo o nakupu koška za novorojenčka, pa sem se spomnila na košek od babice in dedka ... takoj sem seveda poklicala ženo od bratranca kdaj midva lahko prideva po ta košek da ga bova imela za hčerkico, pa nama ona hladno odgovori - PRODALI SMO GA SKUPAJ Z VOZIČKOM. nekaj sekund sem ostala brez besed, potem pa vprašam zakaj ste ga pa prodali če naj bi košek ostal v naši družini za novorojenčke od nas vnukov? pa mi njegova žena ponovno hladnokrvno odgovori: smo praznili podstrešje pa ga nismo imeli več nikamor za shranit.
toliko o našem sorodstvenem odnosu z mojim bratrancom.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.1.2007 20:40:19   
domci
Ja tudi jaz sem mnenja, da ne podarjaj, če pričakuješ nevem kaj v dar. Jaz sem tudi veliko cotic pobila na posojo pa sem v tistem trenutku lahko rekla samo hvala in sem ji še danes od srca hvaležna. Mam pa tudi jaz po temle branju full slabo vest.
Jaz če nekaj nekomu podarim mu podarim od srca in ne pričakujem nobene stvari v zameno

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.1.2007 20:51:19   
Olivija
Če sem prav razumela je prvič prišla pogledat dojenčka in po pravici povedano se meni zdijo trije slinčki tudi mal malo, ker res lahko dobiš  že za jurja oz. 5 evrov kaj lepšega in ponavadi se res prinese ob prvem obisku kaj večjega.

Pri nama je bilo tako, da je moj bratranec, kateremu sva posodila ogromno opreme za dojenčka, prinesel Juliji ful lep kompletek in še Ani lep ležalnik za Baby borna, kar se je meni zdelo zelo lepo.

Ta druga prijateljica, kateri sem pa zdaj veliko posodila, je pa tudi obema prinesla lepa darila ob prvem obisku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.1.2007 21:05:01   
Anonimen
Ok, te razumem po eni strani, samo po svoje si si za tele občutke res sama kriva. Zaradi svojih pričakovanj. Jaz si malo mislim, da tebe bolj matra občutek, da te izkorišča, kot konkretno to, da je prinesla 3 slinčke in nič več. In pomoje imaš občutek izkoriščanja ravno zato, ker praviš, da finančno dobro stoji. Nasvet: tokrat boš pač morala prebolet to, v prihodnje pa ne podarjaj stvari, vsaj ne ljudem, ki ti dajejo občutek, da te izkoriščajo.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
23.1.2007 21:05:05   
lelaval
Slinčki ti bodo vskako prišli prav - verjemi krepko čez 3 kom jih boš potrebovala. In ob rojstvu kolegici kupi prav tako 3 slinčke. Ko e bo prosila za user posted image cunje ali cunje za user posted image ji pa reči, da bi ji jih z veseljem odstopila, a si jih že oddala eni drugi - si pač vsaki nekaj razdelila. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.1.2007 21:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Ok, te razumem po eni strani, samo po svoje si si za tele občutke res sama kriva. Zaradi svojih pričakovanj. Jaz si malo mislim, da tebe bolj matra občutek, da te izkorišča, kot konkretno to, da je prinesla 3 slinčke in nič več. In pomoje imaš občutek izkoriščanja ravno zato, ker praviš, da finančno dobro stoji. Nasvet: tokrat boš pač morala prebolet to, v prihodnje pa ne podarjaj stvari, vsaj ne ljudem, ki ti dajejo občutek, da te izkoriščajo.

Hvala Tašonka. Si čist zadela in mislim, da imaš prav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
23.1.2007 22:02:18   
Anonimen
Hvala vsem za vaše odgovore. Pričakovala sem različne, vendar roko na srce tako nizkotnih, kot ste napisale ene, pa spet ne. Mič, kaj pa je s tabo? Prav na smeh mi je šlo, kakšen gnev znate izlivati ob takih vprašanjih. Si res dobro razumela moj post?
Res je, da sem bila užaljena zaradi načina obdarovanja in ja, tudi zaradi skromnega darila, ker je prišla prvič obiskat dojenčka. V bistvu nisem gradila nobenih pričakovanj, da mi v zameno za moje obleke nekaj podari, ampak če mi je rekla, da pride gledat mojega otroka, pomeni, da bo nekaj prinesla otročičku. Joj, res sem smotana, mar ne?
Če bi pa pričakovala, da bo darilo sorazmerno mojim nosečniškim oblekam, potem bi pa kar sama prosila napotnico za Pohorski dvor, saj nisem neumna. Da bi ji podarila obleke samo zato da izpadem dobra? Pa kaj je z vami ženske? Mogoče deluje nekomu moj post plitvo, jaz pa totalen materialist. Kaj čem, vsak ima pravico do svojega mnenja, ampak sam zase pa tudi veš.
Jaz veliko več dajem, kot dobim. Dober občutek, probajte kdaj. Pa tudi redkokdaj prosim kaj v zameno, še manj pričakujem. Ampak, kdo mi bo pa verjel, mar ne? Lažje je verjeti, da sem slaba, ker potem ve boljše izpadete, drage moje user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
23.1.2007 22:15:56   
mika
Kokoši, kuverte, pri nas ni da ni.

pri nas tudi...men je blo ful dobro, ko so prišle gledat od moje mame in očeta tete. dobila sem tako dobra peciva, moko sladkor, race, purane, rezance, jajca, mlince...user posted image  
ne vem no, jaz nikoli ne bi šla dojenčka s tremi slinčki gledat, spotoma pa odnesla še nosečniška oblačila zame. res ne, ma pogreznila bi se prej od sramote kot, da to naredim.
user posted image  od mojih prijateljic sem nesla oblačila, kakšno igračko in kuverto

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
23.1.2007 22:21:04   
bini
hm... razumela bi te, če bi stvari ti še kdaj morda rabila oz. bi jih samo posodila... pa tud to ne bi razumela..
jaz sem ogromno stvari posodila in ogromno podarila in kadar podarjam rabljeno stvar jo podarim ali zato, ker je nisem uspela prodat user posted image  - takrat pač rečem, dejmo nekomu polepšat dan namest da to tukej leži v omari... kadar pa posojam pač povem, da nej mi dajo nazaj ko bodo prerastli ... in večina folka to čist šteka... nazadnje sem podarila 20 pralnih plenic racman prijateljema - nič nisem hotela, to stokrat povedala, potem pa dobila bon za 5 tisoč - sem bila hudo navdušena user posted image , še posebej ker RES nisem nič pričakovala...

ti pač nisi bila jasna oz. si nisi na jasnem ali si hotela to prodat al podarit user posted image  - razlika je namreč očitna user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
23.1.2007 22:30:06   
Anonimen
Mič, kaj pa je s tabo? Prav na smeh mi je šlo 

To je bil namen, da se sprostiš user posted image

V bistvu nisem gradila nobenih pričakovanj, da mi v zameno za moje obleke nekaj podari, ampak če mi je rekla, da pride gledat mojega otroka, pomeni, da bo nekaj prinesla otročičku.

Nelogične, da ne rečem neumne so izjave v tem smislu. Nič pričakovanj pomeni nič pričakovanj. Če rečeš, da ne pričakuješ nobenega jajca, to pomeni nič jajc, ne ducata. 0=0, matematično. Nič ni ena.
In če rečeš, da prideš pogledat otročka to pomeni, da ga prideš pogledat. Vsaj v slovenskem jeziku se to tako razume. To, da pogledat pomeni prinesti, piše pa v tvojem slovarju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
23.1.2007 22:30:19   
Pikabu
Mene vedno skrbi, da bi kdo takole razmišljal o darilh, ki jih prinesem, tako da se to kar potrudim. Je pa dejstvo, da nekaj, kar je meni všeč in si mislim, kako dobro sem izbrala, pa potem vidim, da tistemu, ki prinesem sploh ni tako všeč kot meni. Pa včasih tudi kupiš nekaj, kar misliš glede na svoje potrebe, da tudi drugi potrebuje, pa potem vidiš, da jih ne. Kar se pa daril tiče, ki jih jaz dobim. Nikoli ne pričakujem in ne razmišljam, kaj bom dobila, se pa res iskreno razveselim vsake najmanjše stvari. Mi veliko pomeni to, če se nekdo spomni tudi ob kakšnih drugih priložnostih kaj prinesti, da preseneti. To mi pa res naredi veselje.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 45
23.1.2007 22:54:20   
Anonimen
Če si ti užaljena zaradi treh slinčkov, kaj pa naj bi potem rekla tista anonimna, kateri je partner za Novo leto podaril lepo škatlico, v njej pa Coldrex? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
23.1.2007 22:57:17   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Nelogične, da ne rečem neumne so izjave v tem smislu. Nič pričakovanj pomeni nič pričakovanj. Če rečeš, da ne pričakuješ nobenega jajca, to pomeni nič jajc, ne ducata. 0=0, matematično. Nič ni ena.
In če rečeš, da prideš pogledat otročka to pomeni, da ga prideš pogledat. Vsaj v slovenskem jeziku se to tako razume. To, da pogledat pomeni prinesti, piše pa v tvojem slovarju.

Se strinjam. 

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
23.1.2007 23:56:38   
Anonimen
Ma iz firbca sem šla gledat, kaj je naš Piškot dobil od obiskov (imeli smo jih enih 70 - mešalo se mi je že) in res je tukaj med drugim navedeno:
- kura in en body
- kura in bonbonijera
- polšterček in kura
- 2 spleteni copatki
- knjiga Domača lekarna in slinček

In najbolj vesela sem bila kuruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - sem vsaj pravo domačo juho jedla.

Vem,da sta moja mami in tašča en dan po porodu ugotovili, da moram jesti kurjo juha in sta celo uzbuno na selu naredile, da sta 2. januarja prišli do sveže kureuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
24.1.2007 7:34:07   
poem38
Haj, moram se tudi jaz oglasiti, ker je prava groza prebirati komentarje enih, so, roko na srce, prav nizki. Štajerka, Gorenjka, Primorka, whatever, vsaka je vesela, če njen bejbek kaj dobi. mpak trije slinčki??? Imam 7 tednov starega dojenčka, obiskov je bilo mnogo, daril mnogo - dragih, manj dragih, ampak najbolj sem bila vesela, da je prišla prijateljica v dnevih po porodu k meni samo na čvek. Pomenilo mi je full, pa ni nič prinesla. Pa je prišla drugič, tretjič, brez darila, ampak sem bila ful vesela, samo da je prišla na kavo in čvek. In seveda pogledati mojega lepega bejbeka. Res pa je, da me je eno darilo spravio kar v zadrego, full drago, po drugi strani pa je prišla oseba, po sorodstveni  plati zelo blizu otročičku, pa je tudi prinesla samo ropotuljico. Pa ni na tesnem pri denarju , pa me je tudi seveda ruknilo - na negativno stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
24.1.2007 7:40:33   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Jaz se opravičujem že vnaprej za svoje izraze ampak se ne more mveč zadržat, res ne. Sori anonimna, zdaj boš malo pokasirala...že cele praznike tu berem take in podobne zgodbe o darilih da mi gre na bruhanje vse skupaj že. Pa kaj več noben ne more kaj druga študirat ko pa kdo bo komu kaj prinesel in odnesel??? Pa to je vse skupaj žalostno, res žalostno!!

Drugič pa ne davaj cot okoli in se ne delaj dobričine, če imaš surlo do poda zaradi "samo" treh slinčkov!!! Pol pa da še pišeš kak ona ni revna..ja pa daj še napiši da si privošči rit brisat z 4 slojnim papirom, medtem ko ti je prinesla slinčke...vidve sploh nista neke prijateljice, ker jaz bi svoji prijateljici dala goro cot, in pričakovala samo njen nasmešek in dobro voljo in nič drugegea. Če bi mi pa prinesla slinčke, pa bi ji bila verjetno še bolj hvaležna kot ona meni!

user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

prevara
danuska

Ali bi oprostili partnerju če bi vas prevaral?

da (9%)

ne (58%)

mogoče (33%)

Število vseh glasov: 500

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!