|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
28.2.2007 13:53:02   
jota
Pozdravček vsem skupaj!

Sem nova user posted image med vami. Sem v enajstem tednu in pričakujem 2.user posted image . Ravno včeraj sem imela prvi pregled in zaenkrat kaže vse ok. Je pa zdaj pri drugi nosečnosti tako, da imam itak ful malo časa za razmišljat o nosečnosti, ker me čez dan popolnoma zaposli enoletnica. No ja, zdaj ravno spi in imam malo časa za čvekanje. Počutje je za zdaj ok, le nekaj slabosti je bilo na začetku pa utrujenost me daje. Me je že pri prvi nosečnosti in takrat sem res skozi spala, zdaj pa itak ni časa. NS imam 20. marca pa se še odločam, če bom sploh šla. Jo imam ravno v terminu, ko imam službo. Bomo videli. Itak upam, da se bo na koncu vse srečno izteklo. Sem pa v prvi user posted image tudi jaz šla.

Uživajte, počivajte in se pustite crkljati  svojim najdražjim.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
28.2.2007 14:00:50   
Anonimen
Dan!

Super je brat prigode iz NS, čestitke vsem!

Taja83: kot so ti že punce rekle: tista tabela je samo okvirna. Očitno že nisi zanosila takrat, kot si mislila. Tiste tabele so narejene tako, da upoštevajo 28-dnevni M ciklus in nekako najbolj verjetno je, da je ravno 14. dan ovulacija. Pa ni vedno tako!
Moja mama je rekla, da je zanosila takoj po menstruaciji, torej kakšen 8. dan. Ena kolegica pa je zanosila čisto na koncu ciklusa, pa recimo za primerjavo, da je kaka 2 dni pred M. Torej je med njima 18 dni razlike, to pa je več kot 2 tedna, kar pomeni, da je bila moja mama več kot 2 tedna več noseča, kot bi bila v tistem času kolegica. To pa je velika razlika (v cm je lahko tudi več kot polovica odstopanja, bolj v začetku nosečnosti, kot pri tebi).
Očitno je bil user posted image  spečet kasneje kot si mislila. Nič nenavadnega.

No po vsej tej litaniji je bistvo to: ne sekiraj se.

Danes sem bila v šoli. Sem se šla malo pokazat ravnatelju pa sodelavkam/cem, pa seveda so me videli tudi dijaki.
Kr ne moram verjet, ampak FUUUL so bili navdušeni, ko so me videli in ko sem rekla, da pridem nazaj. Pa spraševali so me, kaj mi je, da me tako dolgo že ni in da imajo tistega profesorja, ki me nadomešča že poln kufer. Ampak verjetno ni tako hudo. user posted image
Me kar veseli, da grem nazaj. Jupiii, komaj čakam ponedeljek.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1327
28.2.2007 15:02:32   
guppy
joooooooootaaaaaaaaaaaaaa, Č E S T I T A  M !!!!!! Zdaj smo že 4 dvojne nosečke user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
28.2.2007 15:10:06   
guppy
SEPTEMBRKE 2007

28.8. surya, Posavje
29.8. Nikki24

29.8. Anonimna D, 2n, okolica Doba
?.9. tikca, 1n, Ljubljana
?.9. _mala_
1.9. CUKRČEK, 2n (dvojčki), okolica Vrhnike
1.9. guppy, 1n (dvojčki), Ljubljana
1.9. Marelica, 2n
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana 

3.9. nena80
3.9. Pikica pokica, 2n
4.9. bodoča, 1n
4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. Žabonka, Ljubljana

5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n

6.9. škorpion, 1n, Celje
7.9. Carmy, 2n, Domžale
7.9. lemavrica, 1n, Ljubljana 
8.9. Anonimna user posted image  user posted image , 2n
8.9. misska, 2n, Ljubljana 
9.9. nestrpnica, 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI
9.9. Emm, Velenje
10.9. nefretiti, Celje
11.9. Zoya27, 1n, Izola
11.9. sandra85, Portorož
12.9. jst86, Škofja Loka
12.9. srček, 1n, Strunjan 
13.9. Anonimna user posted image user posted image , 2n 
14.9. duskamb, 3n, Maribor
14.9. Eva*, 1n
15.9. nora, 1n, Ljubljana
15.9. Taja339, 2n, Laško
16.9. cuma, 2n, Koper
16.9. nova169, 1n
16.9. TheAngel, 1n, Kranj
16.9. helenav, 1n, Izola
19.9. *ribica*, 2n, Murska Sobota
20.9. buškica, 1n, Medvode
21.9. žarnica, 2n
23.9. dorotea, 1n, Severna Primorska
23.9. naja07

24.9. tianna, 1n, Postojna
24.9. nejca79, 2n
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana
25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
26.9. ksenija., 3n, Ptuj
26.9. LINA31
27.9. taček
27.9. sevenka, 1n, Domžale
27.9. tanja981, 2n, Mežica 
27.9. katjuša79, 2n, Celje

28.9. jacklyn, 4n, Logatec
28.9. andreja32 (PP 5.3.), 4n, okolica Kamnika
30.9. Tanja Lina, 1n
30.9. taja83, 1n
??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)
??.9. jota, 2n (dvojčki)

user posted image  user posted image  user posted image  nove nosečke: jota (user posted image user posted image ),  !!!

Trenutne težave (večine) septembrk: slabost, boleče prsi, smrdi, mozoljčki, glavoboli, beli/rumeni/rjavi izcedki, nekaterim se že pozna trebušček, knjige še posebej smrdijo, če se je treba učit user posted image , obsedenost s CocaColo, čudne sanje user posted image

Če katera želi, da jo odstranim s seznama, pa se ne bi rada izpostavljala, mi lahko pošlje ZS.

Anonimne, ko pišete sporočila, se podpisujte enako kot ste navedene na seznamu, da vas lahko po tem spoznamo.

Lili17, *Marty*, *ribica*, _mala_, kje ste???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
28.2.2007 15:13:48   
guppy
Dragan andreja32, samo še ti čakaš PP, potem smo pa kompletne. Nekaj punc s seznama se že dolgo ni oglasilo, tako da upam, da ni bilo kaj narobe.

Zdaj smo vse v nekem prehodnem obdobju, ko se veselimo UZ pregledov, po drugi strani pa ene še vedno precej bruhamo... Ne veš, a bi jokal ali se smejal. Pikica pokica, ne dovoli, da ti to zlomi duha, ti se kar zjokaj, če tako čutiš, boš videla, da bo po AC vse v redu.

Mi imamo v petek spet pregled pri G, tokrat verjetno ne bo UZ.
Želim vam čim manj skrbi in čim lepši dan!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
28.2.2007 16:10:13   
sandra85
oj punce...
moram rečt, da mi je danes doooosti boljše...sem slišala ja, da lahko vzamem lekadol...ma sem raje šla mal prej spat in mal potrpela, ker se mi tablete kot alkohol gnjusijo...user posted image mam občutek, da mi bo slabo, če tableto vzamem...edino tifol jemljem kot eno doooobro tableto za mojo pikico...

sem prašala G koliko časa moram še tifol jemat...je rekel da še kak slab mesec( da od viška glava ne boli)
ZOYA mogoče boma me2 celo v isti sobi (če bom v izoli rodila...pa če boš ti v izoli rodila) user posted image

danes sma z mojim nov fotoaparat kupla (malo boljši) ker zaj bomo dooooosti slikali (kako trebušček raste) pol pa pikico, kako bo rastlauser posted image user posted image
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jutri imam NS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!komaj čakam!!! moj tudiuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
28.2.2007 16:55:59   
lemavrica
Ojla,
jest sem še kar pod vtisom od včeraj. Pa moj tud. Jutri imam pa še pregled pri svojem G. pol pa spet en mesec nič. Meni je včeraj na NS napisal PDP 3.9. amapak bom počakala do jutri da vidim še kaj bo moj G. rekel pol pa sporočim če bodo kake spremembe.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
28.2.2007 17:22:52   
guppy
lemavrica, tako sem vesela, da imaš zdaj manj skrbi!!!
Kako kaj razgovori za službo?

sandra85, seveda lahko vzameš Lekadol! Dovoljen je tudi Rupurut (proti želodčni kislini) in Granobil (za vneto grlo).

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
28.2.2007 17:27:16   
lemavrica
Hodim po razgovorih ampak na vsak odgovor je treba čakati najmanj 1 teden do 14 dni. Tko da nekaj jih imam odprtih. Ma se ne bom več tolk sekirala, bo sigurno prej služba prišla kot če bom skoz na to mislila.
Ja se nama je kar kamen odvalil včeraj ko je blo vse ok. Tko lepo ga je gledat, sem dones kar še enkratšla pogledat filmček.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
28.2.2007 17:28:23   
sandra85
rupurut?!
ko bi js to prej vedla...ko me je še par dni nazaj vsak večer tako zgaga dajala...user posted image
hvala guppy, zaj vem za drugič, čeprav upam, da ne bom rabla več user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
28.2.2007 17:39:57   
guppy
lemavrica, ti kar pošiljaj, škodit ne more! Že to, da hodiš po razgovorih je super! Izkaži se, pa samozavestno naprej!!

sandra, uffff, škoda, da nisi vedela. To je meni skorajda dnevni pripomoček.

A še katera pije kot kamela? Prej sem imela navado v službi na mizi držati plastenko z vodo in se počasi nalivati z njo. Ko pa sem prišla domov, sem kar pozabila piti. Odkar sem pa na bolniški, punce moje... Samo nalivam se po 2-3 litre na dan! Žeja sploh ne poneha, zato se ustavim po treh litrih, da mi ni treba non stop lulat user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
28.2.2007 17:42:01   
sandra85
js sem pa vedno sam vodo pila...doma je vedno mogla bit zala...zaj pa mi vode ne gre...more bit kej sladkega (ledeni čaj)
pa vem, da je voda zdrava user posted image ma mi ne gre in ne gre...mi je fuj!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
28.2.2007 17:45:36   
lemavrica
Jest sem tud kar skoz žejna. Včeri zvečer sem skor liter in pol kokakole spila sama ko smo proslavljali nosečnost. Pa dones se tud kar naprej žejna. Če pa ne pijem me pa glava začne boleti. Pa sej bo boljš.
Guppy hvala za spodbudne besede.user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
28.2.2007 18:01:43   
lasekP
Sej ne morem verjet, da so še nosečke, ki jih dajejo enake "slabost" kot mene. Tudi jaz imam rok 5.9. in kot vidim je to zelo roden datum.......user posted image user posted image

Tut men paše coca cola, bolijo me prsi in kar ne morem verjet, da so se mi že tako hitro povečale!user posted image
.........pa ta skrb vzbujajoč rjav izcedek,.........user posted image

Upam, da ne bo zmanjkalo nosečniških oblačil,... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1339
28.2.2007 18:07:49   
Zoya27
guppy, glede teh zdravil, ki si jih napisala. a si sigurna? sem namreč zbolelauser posted image user posted image user posted image , ampak sem danes vseeno še morala v službo user posted image in sem zdaj lubija poslala v lekarno, pa so mu rekli, da je vseeno bolje se posvetovat z zdravnikom.

(odgovor članu lasekP)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
28.2.2007 19:36:29   
jota
Mogoče sem se prej malo nerodno izrazla - noseča sem v drugo in sicer samo z enimuser posted image . Imam pa tudi eno leto staro punčko - no ja, v nedeljo bo upihnila prvo svečko. Kar ne morem verjet, da je tako hitro minilo eno leto. NOOORO! PDP imam pa 24.9., je pa narejen okvirno, ker še nisem imela menstrucije od prvega poroda. Tako da - vse je mogoče. Zdaj grem pa počivat, ker me je tamala čisto izmozgala, pa še ene 10 km sva dons prehodili.

Uživajte

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
28.2.2007 20:56:11   
sevenka
Jaz se moram pa kar prisiliti, da spijem vsaj liter vode na dan. Sploh mi nič ne paše... bi pa skos jedla govejo juhco? To kej šteje med tekočino?

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
28.2.2007 21:16:14   
lemavrica
Tudi jaz že en mesec in pol praktično živim od goveje juhe. Toliko kot sem jo skuhala v zadnjih dveh mesecih je prej v enem letu nisem.

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
28.2.2007 22:15:34   
guppy
Zoya, za Lekadol in Rupurut sta mi rekla osebna zdravnica in ginekolog. Prav tako sem ravnokar spet pobrskala po svoji "nosečniški bibliji", kjer piše:

ZDRAVILA V NOSEČNOSTI

- Nosečnice naj ne jemljejo zdravil, razen če to ni nujno. Preden nosečnica vzame katerokoli zdravilo na recept ali brez njega, naj se posvetuje z zdravnikom (lahko tudi farmacevtom).

- Paracetamol. Gre za nadomestek aspirina, ki se pojavlja pod različnimi imeni, kot so Lekadol, Panadon ali Panadol... Nosečnice ga lahko uporabljajo brez skrbi, da škodi plodu. Kljub temu se splača razmisliti o nemedikametozni alternativi (počitek, prigrizek, kopel, masaža...)

- Aspirin. Med nosečnostjo se mu je priporočljivo izogibati, razen če ga zdravnik posebej priporoča...

- Antacidi (Rupurut). ... skupina zdravil, ki vežejo želodčno kislino in so navadno varni, če jih nosečnice jemljejo po navodilih... Ker lahko vplivajo na druga predpisana zdravila, jih ni dobro uporabljati brez posvetovanja z zdravnikom ali drugih zdravstvenim delavcem...

- Zdravila proti prehladu: ... V nosečnosti je najbolj primerno zdravljenje prehlada s počitkom, pitjem zadostne količine tekočin in zagotavljanjem vlažnosti bivalnega prostora...

- Usta in žrelo: Za Granobil sem pa izvedela od drugih nosečk. Sama sem ga pojedla na tone, ko sem še pela v pevskem zboru in sem imela pogosteje težave z grlom. Tabletke so super, ker naredijo na sluznici oblogo. Ravno danes sem preverila tudi na internetu, če zadeva drži in našla povezavo od proizvajalca, kjer piše: zelo priljubljen v času nosečnosti.

Upam, da komu pride prav.

< Sporočilo je popravil guppy -- 28.2.2007 22:16:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 1344
1.3.2007 8:21:26   
tikca
Dobro jutro user posted image
Ja očitno sem še vedno avgustovka, vendar upam, da me ne spodite od tuuser posted image Na nuhalni je videla, da je malo manjši in je rekla, da bo v prvih dneh sept., včeraj na pregledu pa je moja G rekla, da je čisto normalno velik, pokazala mi je srček, mehur, želodček, male rokice...iiii. Tako, da je moj PDP 27.08.
Za bolečine v nogah je predlagala, da si kupim nosečniški pas in ga močno stisnem čez kolke, morda bo bolje. Se pa ponavadi te bolečine pojavijo kasnejeuser posted image
Pijem pa tudi jaz ogromnoooo čez dan, pa tudi ponoči, ko se zbudim bi najraje vsakič pila. Paše mi pa večinoma samo voda.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
1.3.2007 8:48:33   
žarnica
dobro jutro-...

Je že bil poštar bil pri meni, prinesel odločbo od komisije- tako da sem doma še 2 tedna, pol pa v petek v službo.

KOmaj že čakam na NS, ki bo 15.3.user posted image

Sicer pa tudi jaz spijem zelo veliko tekočine. Pa pojem ZELO veliko sendvičev s suho salamo in kumarcami (čeprav naj ne bi jedli tega, samo si ne morem pomagati).user posted image

(odgovor članu tikca)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
1.3.2007 8:53:25   
Anonimen
Jutro!

Tiste, ki ste na bolniški: boste še šle kaj delat ali boste do konca doma?
Meni so včeraj kolegice kr  malo namigovale, da naj bom raje doma. Ampak jaz komaj čakam, da grem nazaj.

Odkrila sem en hudo dober sendvič: bombetka (tista s semenkami) notri pa malo kisle smetane , tri rezine paradižnika, malo posoljeno.......super.

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1347
1.3.2007 8:57:58   
tanja981
ojla user posted image !

Kak ste kaj? Jz sem spet spala čisto zanič.... Sam da te slabosti že minejo pol bo pa kr boljš vse skupaj.

Sem pa tut jz ena tistih ko me non stop žeja in spijem zelooooo veliko tekočine. Največ seveda vode, ampak mi sama voda dela fuuuul slabo. Sam s čim drugim se pa tut nočem tk nalivat.

No poklicala sem za moje izvide vode, ker sem mogla ponovno na kontrolo. pred 14 dnevi sem mela neke beljakovine ki nam niso ble všeč: no zdaj beljakovin sicer ni, so pa povišani levkociti in bilirubin... Več bom zvedla ob 13h ko moram poklicat mojo g. da mi bo razložla kaj to pomeni.

Vse nove user posted image  lepo pozdravljene! Mam alarm pa moram šibat (pri malecku uvajamo dopoldansko spanje doma in ne v kinderpetu pa mamo kr pestro user posted image )

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
1.3.2007 8:58:37   
sevenka
Dobro jutro!!!

Jaz pa skos jem namaz s papriko od Naturete, zraven pa kakšen sirček. Mmmmm....
Danes sem si spet kupila jogurt za malico, bomo videli kako želodček zadovoljen user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
1.3.2007 9:10:09   
nova169
No po dolgem času, se zopet oglašam. Punce ve toliko napišete, da preden vse preberem mi ne ostane dosti za pisati.
Pišem vam, da vam sporočim, da meni osebno je INGVERJEV čaj zelllooooo pomagal proti slabosti. Pijem ga 2X na dan. Takoj zjutraj na tešče in po kosilu. Pomaga pa tudi velika količnina svežega zraka.
Za vse tiste, ki vas še vedno zelo bolijo prsi pa je rešitev: otroško olje, namažite si bradavice po tuširanju in boste videle, da bo bolje. Jaz sem preizkusila in deluje.

Pozdrav pa seveda vsem novim user posted image .

Lepo nosečnost naprej. user posted image user posted image

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

nosečnost
tanjusi

Ali se ozirate na delodajalca, oz. svoje delo ko načrtujete nosečnost?

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!