|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
27.2.2007 13:40:10   
Pikica pokica
Na AC naročajo šele v 17. tednu. Prej tega posega ne opravljajo. Naročila sem se pa kar pri dr. Pušenjaku, saj je baje velik strokovnjak na tem področju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
27.2.2007 15:00:10   
tanja981
ojla user posted image !

No drugi pregled je za mano, s pikico je vse ok, velika že 31,7mm, vse ostalo tako kot mora bit. Mi je pa g dala še dve številki za NS, če slučajno pri pušenjaku ne bom dobla termina. Glede izcedkov ni nobene tragike (dans ni blo nč kaj za videt, sam mal več sluzi) tako da če bi tk naprej ni ovire za kopanje itd...

Glede 3d in 4d ultrazvoka - 4d je kk bi najlažje razložla - nadgradnja 3d, kjer je posnetek v gibanju. Torej se za 4d UZ smatra 3d posnetek. Se pravi 3 dimenzije + čas. Vsaj toliko sem jz razbrala iz raznih člankov itd.. 3d UZ pa so trodimenzionalne slikice. Navadni UZ pa je 2d :) Če se motim, me bo pa že kera popravla a ne? user posted image

Ja tut jz se pridružujem klubu cocacola fanatikov. No meni paše vse z mehurčki pa naj bo to coca cola, fanta, bitter lemon itd... Sam da pika user posted image

Tk zdaj pa pičim malo počivat dokler lahko!

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
27.2.2007 15:55:26   
dorotea
O, kako ste pridne punce...sem rabla celo večnost , da sem vse prebrala.user posted image

Tikca je napisala, da jo bolijo sklepi in kosti... to kar povej ginekologinji al pa splošni zdravnici...sem mela dva taka primera na praksi...pr eni , ki so jo bolele kosti je blo tko , da je imela premalo kalcija in pole je otroček rabil njenega od njenih kosti...in potem zaradi povečanje razgradnje lahko to tud včasih boli, če si preobremenjen,tko da le malo povprašaj.... drug primer, ki pa je malo bolj podoben tvojemu...so nosečnico in tud pole še mamico boleli sklepi...zapestja, koleni, kolk...kot ena vrsta artritisa v nosečnosti...smo ji vzeli kri pa je imela slabo...v smislu nizkega hemoglobina. Da, te ne bom plašila...po vsej verjetnosti ni nič in je samo prehodno...je pa prav, da o tem poveš svojemu zdravniku. moje skromno mnenje.

user posted image user posted image user posted image Čestitke vsem, ki ste že čez nuhalno svetlino, pa je blo vse ok...in tudi tiste, kjer je blo tveganje povečano...ne se preveč sekirat...ti rezultati so večkrat zmoteni...vse je odvisno tud od zdravnika, lege otroka itd. Tko da korajžno!

Jst pa grem jutri na UZ, ki je namesto NS, ker nanjo ne grem. Tko, da bova končno videla najino pikico. Jupiiii!!!! komaj čakam in vam kaj poročam. Lepo se mejte!

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
27.2.2007 15:57:11   
sandra85
punce...evo mene po dolgem cajtu...user posted image sm bla ful boga- še posebej učeri!!!

sem popoldan klicala G, da me spodaj srbi ta izcedek in da bi rada, da mi kej da...in je rekel naj pridem, ko končam delat, pa mi je sam pripisal neke vaginalne tablete(za not dat)

upam, da bo pomagalo!!!
sem rekla G, da so se mi slabosti vrnile in da me glava boli in je rekel, naj se ful pazim , ker razsaja viroza, da niso te slabosti kej drugega...user posted image
glava me je za p..... bolela cel dan (nisem upala nobene tablete vzet, sem raje trpela ko user posted image )
grozno slabo mi je blo, krče sem umela, v želodcu in jajčnikih....zvečer pa sem še vročino doblauser posted image
v glavnem slaboooo!!! danes nimam več vročine, glava me pa še vedno grozno boli...pa slabo mi je na trenutke...
js upam, da bo že enkrat konec tega in da bomo res žarele, kot bi mogle...

EMM kje imaš NS? js imam tut v četrtek...

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
27.2.2007 17:39:58   
Anonimen
Sandra85: upam, da se čim prej pozdraviš. Kolikor vem Lekadol lahko vzameš, da ne boš tako trpela.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1305
27.2.2007 18:09:05   
Emm
Sandra85:
V Velenju pri dr. mohorko,kr precej daleč od tebe.

Moje slabosti vedno bolj pojenjajo ampak s pritiskom pa imam res preglavice,mislim da me bo pogubiluser posted image . Glava me boli non stop in vrtoglavice imam take da glave s vzglavnika ne dvignem ko se počutim slabo.
Upam da bo minilo.
Mi zna katera kako svetovati kaj naj naredim??user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
27.2.2007 18:51:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

Kar nekaj časa se že nisem javila, no jaz sem včeraj povedala v službi. So bili vsi veseli in hkrati presenečni. Šef je bil par sekund brez besed.user posted image user posted image

Vidim, da že pridno hodite na NS, jaz jo imam 12.3.. Ali morda katera ve koliko pridejo slikice in 3d CD v Dravljah?

Cena NS v Dravljah je 50€, če ti pa še na CD posname pa 60€.

Jaz sem bila danes pri zobozdravniku. Naredila mi je dve plombi, tako da imam sedaj zobe porihtane. Če ne bo kakšnih nepredvidenih stvari, moram priti šele januarja 2008user posted image .
Mi je pa danes celo štalo en jogurt naredil - dobila sem tako drisko, da sem komaj do WC prišlauser posted image . Hrana mi še vedno ne diši, čeprav vem, da moram nekaj pojest... Najbolj mi paše samo pit. Eh, jutri bo že boljšeuser posted image  

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 1307
27.2.2007 20:11:47   
sevenka
Joj punce jaz sem šla danes s sestro v btc in sva zašle tudi v Baby Center. Nisem se mogla upreti, pa sem kupila eno dudo in eno lušno majhno kapco za dojenčka za srečen začetek. Saj to ne prinaša nesreče, kaj? Me je komaj spravila ven iz trgovine, cel dan bi bila notri in gledala. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
27.2.2007 20:50:15   
guppy
Emm, proti glavobolu poskusi naslednje: na glavo si daj mrzel obkladek (na primer kuhinjsko krpo, ki si jo namakala v mrzli vodi), noge pa v toplo/vročo vodo (kolikor ti pač paše). Lahko se usedeš na rob kopalne kadi in tam namakaš noge, sočasno pa seveda ne pozabi na ta obkladek.

Sporoči, če je terapija uspela!

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
28.2.2007 6:36:14   
CUKRČEK
Proti glavobolu fino pomaga metino olje v kombinaciji s sivkino kremo.....vse imam jaz od Justa. Res zakon zadeva....vmasiraš v sence in glavobol preneha. Razen seveda, če gre za kako drugo zadevo. Meni naprimer pri glavobolu med virozo ni pomagalo....drugače pa vedno ful pomagačetudi so glavoboli ful močni.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
28.2.2007 7:40:44   
lemavrica
Jutro user posted image ,
včeraj sem bila na NS. Rezultat je dober, je 1:5792. Sploh ne zanm opisat občutka k sva ga zagledala. Moj je bil čist tiho in kar gledal v tist ekran, jest sem pa tud kar gledala. Mal smo imeli problemov, ker se mali ni hotel obrniti v pravo lego da bi Pušenjak lahko izmeru NS in me je kar pošteno prerukal po trebuhu. No in na koncu sva ga vidla še v 3D. Ene parkat je poskočil, mal je pomahal, pol je šel pa nazaj spat. Srček sva tud slišala. Sploh sem še dones čist pod prvim vtisom.
No in po pregledu sva mogla enmu povedat in prvi je izvedel brat od mojega. Kakšno veselje je bilo to da bo stric.

Pušenjak je približno napovedal da bova imela fantka.

Lep dan.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
28.2.2007 8:32:29   
sevenka
Kako lepo lemavrica user posted image . Koliko pa je že kaj velik?
Jaz tudi komi čakam mojo NS.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
28.2.2007 8:37:01   
lemavrica
Sej res velikost sem pa pozabila napisati. Velik/a je 6,6 cm. Midva sicer še vedano misliva da je punčka. Bomo videli na morfologiji oz. na dan poroda.
Mal me je Dr. Pušenjak sicer razočaral, ker je bil kar malo živčen ko se mali ni hotel obrniti da bi lohka zmeril, pa tud kej veliko ni povedal. Kljub temu da sva bila naročena ob 19.uri je imela za mano vsaj še tri nosečnice in se mu je kar malo mudilo. Pa to no da se ni spomnil da bi še kako sliko naredil, imava samo filemček.

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
28.2.2007 9:23:04   
Anonimen
Lemavica: ČESTITAM!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Uživaj še zdaj naprej v tej ekstazi. Si prav v zamaknjenem stanju tam gor, ko ti po trebuhu broža in gledaš svojega pikeca. Super je!

Neposredna povezava do sporočila: 1314
28.2.2007 9:36:47   
bodoča
Dobro jutro!

Končno sem tudi jaz dočakala svojo NS, žal sem mogla it sama, ker je bil možek odsoten. No, glavno, da so rezultati dobri 1:3314, škratek je velik/a 6,2 cm in pridno raste. Bila sem pri dr. Pelkič Kseniji v Mariboru in je bila res super, je imela tudi gužvo, samo si je vzela ful časa in mi lepo v miru vse razložila, posnele sva tudi cd in naredile slikico. Je pa mali/a pravi mali lenuhec, samo spal/a bi, me je mogla zdravnica kar "prerukat", da se je malo zbudil/a. Pol pa se je za glavo prijel/a z obema rokicama, ko da bi hotu reč: "Joj, pa kaj me budite." Kar oddahnila sem si, da je vse vredu in da se čist normalno razvija.

Aja, če bo katera šla še k tej zdravnici na NS in hoče imet cd, morate prinest s sabo DVD - R (in ne DVD + R tako kot jaz, šesreča, da je imela ona tam nekaj rezervnih cd-jev). Cena pa je za pregled + izvid + cd + slikica 50 eurov.

mojeustvarjanje

Neposredna povezava do sporočila: 1315
28.2.2007 9:38:02   
lemavrica
Čestitam user posted image .
Moj je bil tud bolj zaspane.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
28.2.2007 10:01:40   
bodoča
Hvala za čestitke, sem bila prej ko sem pisala tako vzhičena, da sem pozabila na čestitke.

Tudi tebi in vsem ki so že imele NS čestitke pa vse dobro za vnaprej user posted image !

mojeustvarjanje

Neposredna povezava do sporočila: 1317
28.2.2007 10:48:10   
taja83
Živjo!
ja jaz tud komi čakam NS, ki jo imam šele 19. 3.  punce zanima pa me nekaj v 8 T sem imela prvi pregled in takrat je bila pikica velika 0,88 cm. ginekolog je rekel da je velikost v redu, ampak jaz sem pa na ringarajini strani vidla tabelo kjer je velikost v 8 T približno 1,6 cm in me je sedaj začelo malo skrbeti, ker s fantom sva kar velika

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
28.2.2007 10:52:39   
nejca79
user posted image super punce, da je z vašimi user posted image
Lemavrica, meni je Pušenjak tudi dan po NS napovedal fantka, pa ga imam res....
Jaz imam sicer super ginekologa (privat) vendar on ne dela NS, ampak ena druga v njegovi ambulanti, pa je bla bolj malo zgovorna, tako da sem se drugi dan spomnila, da mam fulll bolečine in se naročila pri Pušenjaku, pa sem bla full navdušena nad njim, te zna tako lepo pomiriti......vse tako umirjeno razlaga, pa res pove vse kar te zanima pa še malo več....torej mislim, da od tvoje frajle ne bo nič, bo kar en mali user posted image . No,sej so tudi oni zlati, na koncu je itak najbolj važno, da so zdravi in zadovoljni otročki.

Jaz si želim zdaj eno Špelo Marelo.... upam da bo, je nosečnost čist drugačna.

Me pa zanima, za tiste, ki že imaste dva, kaki je odziv prvega otroka bil na novega člana....

pa lep dan tudi ostalim, ki ste še v pričakovanju NS - in čim manj bruhic:o)))))

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
28.2.2007 10:54:05   
sevenka
taja83, ne skrbi glede velikosti, bo pa v kakšnem tednu hitreje zrastel kot ponavadi. Moja pikica je bila v 8t velika 1,3 cm in sem tudi mislila, da je majhna.
Drugače pa imava na isti dan NS 19.3. Jupiiii! user posted image

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
28.2.2007 11:30:40   
Pikica pokica
Pozdravček!
Danes sem imela pregled pri svoji g. v CE in me je tolažila, da moje tveganje za DS vseeno ni tako veliko in da je to tako, kot da bi en izmed 8. razredov otrok imel DS.
No ja.. Vseeno mi je še sama izmerila NS, čeprav nima licence, se je pa izobraževala tudi na tem področju in kasneje posvetila bolj drugim stvarem. Kar nekaj časa je merila in izmerila max. 2,3 ( na NS mi je bilo izmerjeno 2,9) in čeprav mi tveganja po njenem rezultatu ni mogla izračunati, ker nima programa, me vseeno ne uvršča v tiste s povečanim tveganjem. No, vseeno grem na AC, saj bom le tako 100%.

Sem pa prava jokica zdaj in mi je že prav nerodno. Že tako si v nosečnosti bolj čustven, ampak ko se s kom pogovarjam o tem, mi pa kar solze začnejo liti. Enako je bilo danes na pregledu. Ampak upam, da tam zastopijo, kakšna je situacija in da me ne gledajo čudno.

Izmerila je tudi vse ostale stvari in celo malo pikico in je vse v mejah normale, kar me tudi malo tolaži, saj se poavadi otroki z DS počasneje razvijajo oz. imajo razne nesimetrije glede delov telesa.

Uf.. čakanje do 23.3. bo ubijalsko, potem pa na rezultate skoraj mesec dni še bolj :((

Ampak bom že preživela. Vse za mojega drugega sončka.

Čao

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
28.2.2007 13:14:11   
dorotea
Pikica pokica drži se! Te prav razumem...čakanje bo res hudo...pa najbolje da probaš odmislit in razmišljaš, da bo vse v redu. Pole tudi bo. Samo ne se preveč sekirat in žalostit...ker pole se bo tud tvoj mali slabo počutil. Smo s tabo!

Jst sem tudi pravkar iz UZ!!!user posted image user posted image user posted image Naša pika je en teden mlajša kot izračunamo po izostanku menstruacije...ma jaz sem itak to vedla, ker imam 35 dnevni cikel...tko da je mikana bubica, nekaj več kot 4 cm, ker ima v bistvu šele 10 tednov. Ma nama je vseeno mahala...takoj ko sva jo-ga zagledala, pol je še mal pobrcal, se pretegnil in se zvil nazaj v klobčič. Ga je tud našega rukala, da bi se še mal pokazal...je imel cel potresuser posted image Ma je taka lepa štručka...mi pa je delala UZ najprej prek trebuha ko je bil možek zraven, pa srček je bil kot nor...pol pa sva ga medve pogledale še vaginalno in je blo še bolje videt...srček ko utripa, rokice, prstke , želodček, nosek , učke...vse! Tud izvidi so bli vsi Ok( voda in kri) tko , da se zdaj vidimo šele čez 6 tednov. Torej fajn...zdej moram sam za redno prebavo skrbet...kr sem ugotovila, da mi dela spet slabo, ko sem nekaj dni zaprta.
Bodte lepo!

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
28.2.2007 13:25:47   
Anonimen
Pikica pokica, vse bo OK. Boš videla, da bodo rezultati amniocentoze pokazali zdravo dete.
Meni je sicer NS pokazala dobre rezultate pa grem vseeno na amniocentozo - leta so tukajuser posted image .

Ena je napisala, da je otroček manjši kot piše v tabeli na RR - tam so orientacijske mere. Tako tudi piše v spremnem besedilu.

Čestitke vsem, ki ste že prebrodile slabosti, tiste, ki se pa še "matrate" pa držim pesti, da bo hitro minilouser posted image .

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 1323
28.2.2007 13:40:26   
katjuša79
Evo mene iz GP. Sem končno vidla svojo pikico. user posted image So mi kar sovze zažele tečit. Zaenkrat je vse ok,, velika je 28mm, zdaj se moram pa še na NS naročit. Mi je ginekologinja predlagala dr. Strahovo.

Hvala bogu je z pikico vse vredu zato sem pa toliko bolj žalostna zaradi sebe. vodo sploh nimam vredu, morem čez teden še enkrat na pregled, da vidijo kaj bo. Drugače moram več pit. kri mi sestra ni mogla vzeti, me je kar 3x piknila pa ni šlo, so se vse žile skrile. pa še shujšala sem za 5kg. Skratka zdravnica me je kregala, da naj vsaj pijem, če že jes ravno ne morem. user posted image user posted image user posted image . men je pa tako hudo, ker mi res vse smrdi. Se bom pa potrudla za svojo pikico. bomo vidli rezultate čez en teden.

Še to ste mi take lušte naredle z tem jagodnim kompotom, da mi ga je moral moj kar kupit. je fool pasu sam sem ga čez pet minut nesla na wcuser posted image . no ja kaj pa še sploh v men ostaneuser posted image user posted image .

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
28.2.2007 13:41:49   
guppy
Emm, so migrene minile?
user posted image  user posted image  user posted image  vsem, ki ste z NS in UZ !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Vožnja s kolesom
krtačka

Kdaj se je vaš otrok znal voziti s kolesom na pedala brez pomožnih koles?

pred 3. letom starosti (16%)

med 3. in 4. letom starosti (31%)

med 4. in 5. letom starosti (33%)

med 5. in 6. letom starosti (12%)

po 6. letu starosti (7%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!