crci06
|
no, a vam povem kako zgledajo kožni testi in jemanje krvi. Grozno. Moj je imel po temnočne more. Ampak počasi: najprej mu pri kožnih testih narišejo nekaj parov križkov s kemikom na eno roko in mu nato v en stolpec križkov piknejo z recimo po domače z alergenom in v drugega brez, potem pa počakate 10 mion in se vidi, če je kje rdeče. To piknejo čisto malo, ni kot injekcija. Npr. kot bi se odrasel dotaknil konice noža. čutiš ostro, pa nič ne boli. Potem pa pride problem, ker je treba pazit, da se rokica 10 min ničesar ne dotika: otroku jo moraš trdno držat stran od sebe in to je pa seveda katastrofa. FINO JE, Č IMATE S SEBOJ KAKŠNE IGRAČKE IPD. Pa dajte gledat na ur, ker ni nujno, da ste po 10 min takoj na vrsti nazaj v ambulanti, da ne boste otroka 20 min matrali... Jemanje krvi: naredijo pikico in potem v bistvu čakajo, da se v epruvetko kri nakaplja (se ne vleče ven z injekcijo kot pri odraslih). Ker pa se gre za špiko, je pa seveda treba otroka ful držat, da si igle ne premakne. In to je pa ta drugi . Sicer se v bolnici zmenijo, da če je treba kri jemat dojenčku, sta 2 sestri in ga ena ful močno drži, kar ga seveda boli. Moj je po prvem dajanju krvi potem fuuull spal, da je mamica sama prešopingirala cel CP. Sem bila vesela, da je bil sit. Drugič je bilo bolj normalno. Skratka: nič jih ne boli razen držanja za roko, običajno mamice bolj boli, če ne vedo, kaj jim bodo počeli. ************** Evo, cel roman, pa upam, da ti pomaga in za ostale, da bodo morale čimmanjkrat dajat kri ali imele veze z alergijo... *************** In za vse naše Tobije, da se bodo fajn in varno držali, pa da jim ne bo treba varnosti dokazovat. Zasanjana, ti se pa pazi Sem kolegici napovedala punčko in smo jo ravno zapili. Še Nejc je žural do 23.15, pa sploh ni kazal utrujenosti. Na koncu sem ga previla in podojila, da je potem nekako do doma skapiral, da bo treba spat... Pa še mamicaje spila 1/4 piva , kar ni ravno običaj, če potem še dojim in vozim. Sem rekla, da če foter ne da za pir, grem pa domov, pa ga bova z mojmu spila. Joj, jaz sem tolk otročja, da sem spet cel kraval naredila. Najprej je zgledalo, da bo očka še kar malo v delavnici delal naprej, ko je vsem bližnjim sporočil, potem je pa skapiral, da mi hočemo tudi nazdravit. Že drugi otrok, pa še zdaj ne ve, kako se temu streže. Ko se je Nejc rodil, ga je pa cela dolina 1 teden pila Aja, pa še to: starejšibratec je ful milo jokal, da rabi mamico, da ga poboža za lahko noč... mije bilo tako hudo, potem mu je pa 20 ljudi vsak svojo zgodbico napletlo, je bil pa čisto zmeden. In kako mu dopovedat, da je še 3 dni ne bo? tetka se je lotila to tako, "da se je mami zdaj tolk namatrala ipd." da sem jo kar prekinila. Kot prvo pojma nima kaj govori (21 let), kot drugo pa fantek še ni star 4 leta. Mislim, haloo? E, me smo se tud namatrale, zdaj nam je pa tko fajn Oh, cela stran, ampak naj mi bo oproščeno, ker je polovica za"javno dobro"
|