|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
15.6.2007 22:37:49   
frufru
Koliko obrokov GH jim pa ve dajete???. Jaz mu dam samo ob 1h in zvečer rižolino zmešan z mlekomuser posted image , pa se mi zdi da kar haja. Mleka mam pa za izvoz.

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
15.6.2007 23:21:22   
Naja30
Naša poje 2 obroka GH na dan. Okoli 10h sadno kašico, okoli 15h pa zelenjavno.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
16.6.2007 1:17:52   
severnica77
Hvala za odgovore. Saj jaz si tudi mislim, da bi že pil, če bi bil žejen. Se pa res kar veliko doji, plenice pa so tudi polulane.

Naš tudi zelo rad je GH. Predvsem sadje, zelenjavo pa bolj tako, tako ... Dopoldan dobi kakšno sadje, popoldan pa se namučimo z zelenjavo pa še to le kakšne dve, tri žličke.

Dvakrat pa sem mu dala tudi zvečer frutolino - to pa gre za meduser posted image

Čestitke Ožbej in Maks!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
16.6.2007 1:34:51   
Strawberrie Cherrie
Jap, točno pred 6meseci se je rodil moj škrat...user posted image user posted image user posted image user posted image
hVALA ZA ČESTITKE user posted image user posted image
(p.s. - jaz sem ravno ful bruhala ... zgleda da po kebabu, FUJ user posted image )

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
16.6.2007 6:09:32   
frufru
Ožbej in Maks user posted image user posted image za pol svečkeuser posted image user posted image , mamicama pa čimprejšnje okrevanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
16.6.2007 7:34:57   
Naja30
Ožbej in Maks, vse najboljše za polovičko! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mamicama pa veliko zdravja, ja! user posted image

Severnica, verjetno res ni žejen, če n pije oz. zadosti svoje potrebe z dojenjem. Tija je tudi bolj malo pila dokler se je samo dojila. Zdaj ji ponudim malo več tekočine, da ne bi bila zaprta.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
16.6.2007 9:07:26   
TanjaS
Halo halo!

Hvala za čestitke user posted image user posted image user posted image
Joj, gre hitro, jaz kar nočem, da bi tako hitro rastel, še malo pa bodo hodili naokoli in jih bomo lovile user posted image user posted image user posted image

Maks je kar lepo danes spal, se je zbudil ob 3, pojedel in se fino pokakal. Pa sem mislila, d abo problem nazaj zaspati, ker je bil, ko sem ga previjala živahen kot strela, ampak je zaspal čist takoj. Sem kar mal pogledala, če sploh diha. Pol se je pa zbudil ob 6.30 in se pol ure čist sam igral v posteljici. Potem je prišla še Kaja in smo se skupaj malo crkljali.user posted image user posted image user posted image

Zdravje je precej boljše, sicer imam še mal slab glas pa kašljam, ampak je bolje. Maks tudi še kašlja in ima mal smrkeljčka v nosku, ampak je dobre volje. Mislim, da bo. Hvala za lepe želje.

Mi imamo GH samo dopoldan - zdaj je že kar cel obrok. Pa mislim, da bi maks kar jedel, tudi patronažna, ki je bila v četrtek pri meni pravi, da kar pogumno, lahko tudi že kak košček meska v juho (prvo samo juho, mesa še ne), pa mal goveje juhice naj bi probal, pa tko, ampak meni pomeni več GH manj dojenja in mi kar nekako še ni. Ampak bo treba.

Je katera od vas kaj razmišljala o preneganju dojenja? Mene je kar malo groza, ker to pa res pomeni, da so že veliki. Ampak mi je zadnjič patronažna in moja zdravnica (ki je še šolska) obe sta mi rekli, da bo počasi treba zmanjševati, ker otrok potrebuje druge stvari. Eni pa pravijo dojiti, dojiti, dojiti. user posted image user posted image user posted image

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.
Antoine de Saint-Exupery, "The Little Prince"

http://tancid.moj-album.com

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
16.6.2007 9:12:11   
TanjaS
Ožbej, vse najboljše tudi tebi za pol svečke user posted image

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
16.6.2007 9:26:21   
r1ta
Leo, Ožbej in Maks vse najboljšeeeeee! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
16.6.2007 14:57:48   
Naja30
Tanja, ti poslušaj user posted image glede GH. Seveda morajo dobiti še kaj drugega, ampak glede na to, da vsak drugače priporoča, je najbolje poslušati in opazovati svojega otroka. Če ga hrana zelo zanima, mu pač daj tudi popoldan. Če rad je, zakaj ne. Mislim pa, da 14 dni več ali manj dojenja ne spremeni zadeve user posted image
Tija je pokazala veliko zanimanje za hrano in zelo rada je. Včasih moram prav na skrivaj pojesti, da se ne jezi name, češ daj še meni user posted image
Jaz bom še kar nekaj časa dojila zvečer in zjutraj. Pa ne samo zaradi crklanja, ampak da bo pila mleko, ker je to dobro zanjo.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
16.6.2007 15:08:46   
emaa
Jaz sem nehala dojit zdaj v nedeljo, saj pije mleko po flaški, pa še predobro se zaveda zakaj so joški, pol pa če katera preveč k njim stisne, jo pa slači, pa hlasta po njej. Se je dojil 6,5 meseca, popolnoma dovolj, pa še preveč časa vzame, sploh, ko včasih David noče jesti, če mu ne dam jaz, pol je pa tečen, ko čaka, da se Luka naje. Drugače imamo mi dva obroka GH (rižolino je po flaški, zame je mlečni obrok, ne GH) med 12-13 in ter med 15-16. Opoldne zelenjavo, z malo sadja povrhu (pojesta skupaj okoli 200g zelenjave, redko več, pa še okoli 60-80ml sadja), popoldne pa sadje ali skuta tam nekje 120-150g poje vsak. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
16.6.2007 17:16:42   
ELA06
hej,

moje mlekarne so polne, ela se je pa pred 2h jedla..............

5 min kasneje....................... se je glih spomnila da bi še mal jedla...
midve imava 2 obroka GH, zjutraj sadje, popoldne pa zelenjavo... oboje ima rada, se pa zato moje mlekarne privajajo na novi režim. zadnje 2 dni mi bolj trdo kaka, sem prebrala, da skuhat jabolko in slivo pa bo bolje. jutri bom sprobala, pa bomo vidl.

moram končat, ela ima dovolj, greva se mal pocrkljat v postlo, mogoče eno odspiva, ker je tako smotano vreme.....

tipkanje z 1 prstom mi pa kar gre, upam da se nisem prevečkrat zatipkala.

lp

http://ela1.moj-album.com

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
16.6.2007 18:55:39   
Strawberrie Cherrie
Hvala za čestitke user posted image user posted image user posted image
Čestitke tudi Maksu za pol leta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
16.6.2007 20:20:32   
frufru
Čer,
Naš mali ma definitivno nekaj gorenjske krvi. Danes je cel dan EJGA govoril. Pa borovnice je probal in mu nismo bile dobre user posted image , je delal take grimase, da sva z R pokala od smeha user posted image . Pa 4x se je pokakal, ga je breskev zgleda pognala.

< Sporočilo je popravil frufru -- 16.6.2007 20:33:10 >

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
16.6.2007 21:10:02   
Ženkica

Čao čveke!
Frufru: svetovna fotka user posted image .

Najprej da povem, da smo se naučili BRAVO user posted image  z rokicami pokazat user posted image ; ji rečem bravo in ploskam z rokami, nato pa še ona ponovi za mano in se smejčka zraven user posted image ; je tako luštno, ko se otrok nekaj nauči, kar ne morem verjet.

GH - po ta novem bomo mogoče kmalu ukinili flašo; sploh noče več piti mleka po njej; prejle npr. po kopanju ni hotela pit mleka pred spanjem; potem pa sem ji dala kar kašico za lahko noč od Hipa (sicer mi je bilo potem žal, ker sem se spomnila, da bi ji lahko grisolino naredila), je pa tako pojedla, da je bil kar joj, odpira usta kot ta velik. No, če se mene kaj vpraša, bi bili zelo fajn, da bi pila mleko minimalno vsaj še kak mesec vsaj 2x na dan (zjutraj in zvečer).

Z dojenjem sva midve že zdavnej nehali, nikoli nama ni zares zalaufalo; po svoje škoda (trajalo je samo dober mesec); no ja, tudi to ima svoje prednosti, Kaja je itak zrasla v eno veliko luštno punco. user posted image  user posted image

Spanje - spet smo na starih tirih, danes je spala do devetih zjutraj in to na trebuhu, se je sama tako naštimala, če jo dam jaz, potem ni šans, da bi tako obrnjena spala.

Včeraj smo v BC-ju probali stolček PP Prima papa; super je, res, ampak drag ko user posted image ; danes teden gremo na morje in ko se vrnemo nazaj grem v akcijo, bomo kar rabljenega kupili, se jih prodaja malo morje za cca 50 eurov, kar je dosti ceneje od 150 eurov.

No, danes je sicer za nami super dan; zjutraj je bilo še bolj tako tako, ker je bilo čudno vreme, pa smo se vseeno odločili in šli z motorjem in z avtom (s sabo vzeli še babico za varuško) na Cerklje ob Krki na Mobikrog; sva z možem vozila po pisti, super je blo, me je tokkkk not potegnilo, da bom nujno še šla. user posted image  Pa še 100x bolj varno je kot na cesti, ker ni drugega prometa. No, potem smo šli še v gostilno Vovko pri Novem mestu na kosilo (srnjin zrezek je odličen btw) in še k teti na obisk na kavico na Gorjance. Skratka, super dan, srečo smo imeli z vremenom, dežek je samo malo ujel moža ko smo odhajali domov, prej ko sem pa jaz vozila motor do NM-ja pa niti kapljice.

Jutri imamo pa orto familijarni piknik na Rakitni; organizirata tast in tašča, in sem obljubila, da bom neko spešl solato naredila, tko da me tole še zdele čaka, se mi ne ljubi po pravici povedano. Kaja že spi, možek pa se je tudi spravil k nekemu delu, skratka, dogaja, dogaja.

Uživajte.

Ženkica

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
16.6.2007 21:10:57   
Ženkica
Aja, še to sem pozabila, vse najboljše vsem slavljencem za pol svečke user posted image user posted image user posted image ; mi bomo ta mesec stari že 8 mesecev; no comment, kam čas leti user posted image .

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
16.6.2007 21:57:40   
Naja30
frufru user posted image  Res dobra slika! Tija tudi samih borovnic ni marala preveč, tako da ji jih zdaj mešam z drugim sadjem. Je pa možno, da so ga ravno borovnice pognale.

Ženkica, tudi za tvojo pupo user posted image  user posted image  da se je naučila bravo pokazat.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
17.6.2007 11:12:59   
r1ta
Dan!

Japkica spančka zato bom izkoristila čas za nekaj konkretnegauser posted image

Frufru super slika! Vaš Lovro je pa res pojava!user posted image user posted image

Dojenje. Ana se zizamiza še samo 3x, včasih 4x, pa še to se mi zdi da gre bolj za crkljanje kot kaj drugega. Zjutraj je obvezno, pa enkrat čez dan in preden gre spat (+steklenička). Ni pa to neka strašna količina mleka, ker je čez dan kmalu spet lačna. Je pa res da jo zizimizi pomiri in potem veliko lažje in dlje spi čez dan. Najraje pa ima, če še jaz zraven dremuckam, tako da je priklopljena včasih po celo uro, ker mamica zraven zaspiuser posted image .

GH. Tole je pa še vedno en velik bau bau pri naši hiši. Ne gre in ne gre nam, pa ne glede na to kaj zmešam skupaj. Danes sem ji skuhala korenček, pretlačila z vilico in dodala malo mlečne formule pa spet ni šlo. Očitno korenček ni bil pretlačen v prafaktorje, ker se ji malo večji koščki zatikajo in ji dražijo jeziček in potem ji gre kar na bruhanje. Ah... Tole uvajanje GH res ni čisto enostavno.

Ženkica bravo za bravo!user posted image

Takole. Danes imajo nizozemski očetje očetov dan in bom z japkico kupila našemu dada ene hlače. Tukaj v centru mesta so vse trgovine odprte tudi ob nedeljah, tako da bomo šli malo v šoping.

Lepo se imejte!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
17.6.2007 14:48:44   
Shorty_
Ožbej Maks in Leouser posted image user posted image user posted image

Kaja user posted image user posted image user posted image user posted image za ploskanje, Nika se je pa naučila poč poč (ji nastavim svojo stegnjeno dlan ona pa poč poč po njejuser posted image )

No drugače se imamo lepo in uživamo v sončku

lp

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
17.6.2007 14:49:16   
Shorty_
Glede gh pa imamo en slab obrok na dan rižolino zvečer

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
17.6.2007 20:09:05   
frufru
Dan!
Mi smo se danes potepal, smo že zjutraj štartal na piknik. Smo se meli fino. Na eni jasi sredi gozda, malo smo čvekali, metali pikado, igrali fuzbal, pa papcal. Mali je bil spet atrakcija, ker se je samo smejal in nič spal. No ob 3h je le omagal za 3/4h. Ob 4h smo šibal nazaj domov in pol pa na bratrančev rojstni dan, ki je mel 30 let. Pol sva ga pa okopala, zdaj je pa omagal.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
17.6.2007 20:22:00   
ELA06
Kje pa ste vse...tole je blo pa švoh branje!

fru fru svetska slika!

ženkica jaz sem tut čist navdušena ko se Ela kaj novega nauči....Par dni nazaj je začela dajat roko in to desno, pa sem bla tako navdušena kot da smo toplo vodo odkril! Ji rečem daj moja moja, pa se tako stine.... Take malenkosti!

Mi za enkrat nimo nekih težav z GH. Danes je za kosilo pojedla cvetačo in korenček, tistega je blo sigurno 150-160 ml če ne več, potem pa smo imel govejo juho, je bila bolj malo slana, pa sem se odločila da ji dam malo za poskusit...al kar ni nehala jest. Prav super jo je gledat kako rada papca. Včasih ko ji naredim za jest si mislim, da je ful veliko in ne bo nikoli pojedla, pa kar vse lepo zmaže! Sem ji dop. dala jabolko in slivo, ker je bolj trdo kakala, pa je ful pomagalo! Se je pa ene 3x danes pokakala, tako da očitno pomaga!

Jaz ji hrano največkrat z paličnim zmiksam, pa pravijo, da ni to dobro dolgo delat, ker potem otrok ne zna jesti če ni čist spasirano....tut pol ko so že večji. Danes sem ji za kosilo ravno tko zmiksala samo malo manj, da so še taki mali koščki ostal, pa ji je ravno tako šlo!

Jutri imava z mojim obletnico poroke. 2 LETI sva že poročena jaz res ne vem kam gre čas, zdi se mi kot da je bilo včeraj! Odločila sva se, da si za obletnico ne bova nič kupovala ampak greva raje na kosilo/večerjo!

Sedaj grem pa še malo študirat, pol pa spat!

lp

http://ela1.moj-album.com

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
17.6.2007 21:58:14   
TanjaS
Ela, vse najboljše za obletnico, lepo praznujta.

Midve s Kajo sva bili pa na zaključku plesne šole, je bilo kar fino. Možiček se je pa "žrtvoval" in doma Maksa čuval, ga skopal user posted image user posted image user posted image  in lepo spravil pančkatiuser posted image user posted image user posted image . Tako očitno lahko tudi kam že grem zvečer user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
17.6.2007 22:15:51   
Naja30
Mi smo tudi imeli pester dan. Smo bili veliko na svežem zraku, zdaj pa je Tija skopana zaspala.user posted image

Da se še jaz malo pohvalim. Mi pa znamo dat papa user posted image  Samo ne vedno. Ko se ji ljubi user posted image  In lubčka mi da, sicer tako da odpre usta, jaz pa jo cmoknem noter user posted image  

Danes je tudi naša jedla juhco. Sem ji krompir in korenček zgostila z njo in je jedla kot velika. Zelo rada je, kot mami.

Ah, nekam sem čudna danes. Zelo sem utrujena, bom šla kar spat. Lep večer!

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
18.6.2007 5:16:06   
frufru
Naš Lovro je pa danes pančal skoraj do 5h brez zbujanja in papcanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , zdaj pa pumpam, da me ne bo bolelo v joški.
Tole je pa za nas vse kronično utrujene, ki bolj malo spimouser posted image  http://www.babycenter.com/refcap/baby/parentsleep/7968.html

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.