|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
20.11.2006 9:04:06   
Jelenche
dobro jutro punce moje,

vidim da je skoraj vsem slabo. No če vam še vedno ni, verjemite, vam pa še bo user posted image .
Samo to ni nič hudega.

čestitke siskamiska in rumba, vaju bom dala na seznam!

men je sicer glede slabosti malo bolje. Celo na stranišče ne hodim tako pogosto, no vsaj ne ponoči. user posted image

Sicer sem pa zeloooo zmatrana in bi skoz samoooo spala.

no še nekaj o nuhalni

Merjenje nuhalne svetline
je presejalni test, kjer s pomočjo ultrazvoka ugotovimo ali obstaja povečano tveganje, da se rodi otrok s kromosomsko nepravilnostjo. Preiskava se dela med 11. in 14. tednom nosečnosti in je za plod nenevarna.
Izmerimo nuhalno svetlino – širino špranje med kožo in mehkimi deli, ki pokrivajo vratno hrbtenico ploda. Z ultrazvokom pregledamo tudi plodovo telo in odkrivamo različne razvojne nepravilnosti. Nuhalna svetlina je povečana pri 80% plodov, ki imajo Dowsonov sindrom.
Če je tveganje za rojstvo otroka s kromosomsko napako 1:300 ali več, se posvetujete z izbranim ginekologom o nadaljnjih diagnostičnih postopkih.

http://www.fetalmedicine.com/f-downs.htm 

to je uradna stran, kjer je možno najti info o nuhalni, ter licenčne zdravnike za opravljanje nuhalne.

cena nuhalne je  v Lj 12.000 sit

noooo zdaj pa še seznam popravim user posted image

pridne bodite

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 376
20.11.2006 9:06:51   
Jelenche

nabiramo se, nabiramo,... user posted image

Julijke srečke nosečke:user posted image         

Grizo          ???  (sporoči rok)

Polona25   ???  (sporoči rok)

corfu          ???  (sporoči rok)

Tejči77       ???  (sporoči rok)

Teya           1. 7. 2007 

noka81       2. 7. 2007

Yvona         5. 7. 2007

Rožica82    5. 7. 2007

Jasnicaa     7. 7. 2007

Tašonka     7. 7. 2007

Kristina-1   8. 7. 2007

Jelenche     8. 7. 2007

Lali82         9. 7. 2007

lexl            11. 7. 2007

Freycha     12. 7. 2007

Afnica         13. 7. 2007

Anja O.      14. 7. 2007

Kety           15. 7. 2007 

Teika          15. 7. 2007

siskamiska 15. 7. 2007

Kety99       17. 7. 2007

Bety           19. 7. 2007

simi27         21. 7. 2007

kapica         27. 7. 2007

rumba         27. 7. 2007

Čestitke vsem user posted image  user posted image user posted image user posted image

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 377
20.11.2006 10:04:14   
lali82
jelenche - meni je ginekologinja prestavila rok na 7.7. 2007

Kako ste kaj punce? Jaz sem danes že bruhala in to ves pomarančni sok, ki sem si ga zjutraj naredila iz svežih pomaranč.
A ste za nosečnost že komu povedale? Midva sva do sedaj povedala samo ožjim družinskim članom pa najboljšim prijateljem. Tako da mislim da se že širi naprejuser posted image Jaz se kar težko zadržujem da ne bi vsem raztrobila...

En lep dan vam želim!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 378
20.11.2006 10:40:24   
kapica
Jutro nosecke user posted image !
Tudi jaz vidim da vam je vsem precej slabo, morem rect da me je kr strah kaj vse me se caka user posted image . Mene samo tu pa tam, res redko kaksna slabost oblije, pa to ni nic hudega, samo tak cudek obcutek. Edino kaj je da me doli v jajcnikih precej stiska, sploh zjutraj  ko vstanem me tako spika, da mislim da je kaj narobe. Ampak potem spet mine, tako da predvidevam da spada zraven .
Jelenche hvala da si to z nuhalno pokazala kje se najde. Jaz namrec o tem se nic ne vem user posted image .

Lali,jaz sem za nosecnost ze povedala starsem , obojnim, in dvema prijateljicama. Drugi pa bodo zvedel malo pozneje, ko pridem iz prvega UZ da vidim da je res vse v redu.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu lali82)
Neposredna povezava do sporočila: 379
20.11.2006 10:58:57   
kety99
Jelenchy hvala  za izčrpno informacijo o NS! Torej se mi še ne mudi. Čestitke vsem novim nosečkam! Midva sva najprej povedala staršem, potem pa sva se odločila, da bova povedala tudi ostalim, ker sva preveč vesela, da bi novico obdržala zase.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 380
20.11.2006 11:10:40   
jasnicaa
Joj punce, sem kr malo nervozna ob 14 imam prvi pregled user posted image  pa me živčki dajejo.

Upam da ne bom kaj pozabila vprašat oz. povedati.

nas je pa julija že kar nekaj user posted image  , vsem žellim čimbolj  user posted image  veselo user posted image

(odgovor članu lali82)
Neposredna povezava do sporočila: 381
20.11.2006 12:15:01   
Jelenche

Teya           1. 7. 2007 

noka81       2. 7. 2007

Yvona         5. 7. 2007

Rožica82    5. 7. 2007

Jasnicaa     7. 7. 2007

Tašonka     7. 7. 2007

Lali82         7. 7. 2007

Kristina-1   8. 7. 2007

Jelenche     8. 7. 2007 

Freycha     12. 7. 2007

Anja O.      14. 7. 2007

siskamiska 15. 7. 2007

Kety99       17. 7. 2007

Čestitke vsem user posted image  user posted image user posted image user posted image

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 382
20.11.2006 12:22:57   
Jelenche
lali, sem popravila
user posted image

jaz v bistvu nisem skoraj nobenemu povedala. Sem imela slabo izkušnjo prej. Sem vsem povedala, vključno s službo potem sem imela pa splav. Tako da zdaj ne povem nobenemu do nuhalne (ve pa moj mož in naj prijateljica)

zdaj sem pa pač previdna

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 383
20.11.2006 12:24:51   
corfu
Ali se vaša druga nosečnost kaj razlikuje od prve?

Meni je slabo, tako kot prvič in upam, da kmalu mine.

Kaj pa razpoloženje? Meni zelo niha, sem zelo optimistična, pa potem kar jokam, če mož pride 10 min kasneje iz službeuser posted image user posted image . Bogi moj mož. Vem, da sem tečka a si ne morem pomagat, upam, da to obdobje hitro mine. Žal sem ena tistih, ki ji nosečnost ni ravno najlepši del življenja. Ah...pa bom že mogla zdržat!

Čao

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 384
20.11.2006 12:25:39   
corfu
Kar se tiče nosečnosti vsi že vedo zanjo.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 385
20.11.2006 12:51:00   
Pupa*
Pozdravljene punce,

pridružuje se vam še ena presrečka nosečka - julijka... user posted image  včeraj naredila test user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Po mojem izračunu PDP 25.07.2007 user posted image

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 386
20.11.2006 12:52:05   
kety99
Ja verjamem, da tiste, ki imate za sabo slabo izkušnjo (SS) o nosečnosti raje še molčite. Tudi jaz bi. No sej mene je tud tega mal strah, kaj če gre naprej, pa kako potem spet vsem povedati, da nisem več noseča....user posted image  Tko da upam, na najboljše.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 387
20.11.2006 13:27:15   
simi27
Živjo vsem!

Jaz se počutim totalno zanič. Upam, da bo kmalu bolje.

Tudi misva sva povedala najinim prijateljem (tistim, ki jima zaupava in smo si res blizu), v petek pa bova povedala še najinim staršem. To bo tudi majhno presenečenje za rojstni dan mojega očeta in tašče. Imata oba rojstni dan na isti dan. Tako da upam, da bo nosečnost potekala v redu. Tudi mene malo skrbi, ker si ne predstavljam, kako bi slabo novico sporočila naprej.
Moram pa tudi pohvaliti mojega, ki se res trudi in naredi večino stvari v gospodinjstvu, da se lahko jaz odpočijem. Res je fajn. To obdobje se moramo pustitit razvajati.

Lepo se mejte!

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 388
20.11.2006 15:45:42   
nemrak
Pozdravljene juljike user posted image user posted image user posted image !
Lep pozdrav tudi tebi Tejči77user posted image user posted image !
No, pa se javlja še ena user posted image , ki naj bi imela PDP po mojih izračunih 14.7., več pa mi bo povedal G šele 7.12, ko imam prvi uradni pregled. Sedaj naj bi bila noseča malo več kot 6 tednov in je tudi začetna napihnjenost minila. Slabosti tudi ni več. Počutim se NENOSEČO!!!
Sem pa hvala bogu bila prejšnji teden na urgenci (rahlo rjav-rdeč izdecek) in mi je moj G potrdil nosečnost. Sem že videla mojo majhno pikico . Ni še bilo utripa, vendar tam je !!!
Pridne bodite in čuvajte svoje majhne pikice!!!!!

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 389
20.11.2006 16:47:20   
Freycha
user posted image user posted image  samo še 9. dni do pregleda user posted image user posted image

Midva tudi kar poveva. Saj se v današnjih časih vsi zavedajo, da so SS nažalost nekaj normalnega in če bi do tega pač prišlo, bi pač povedala, da nisem več noseča. Mogoče midva drugače na to gledava, ker nisva načrtovala tega. Sicer čez kako leto že, danes pa še ne. In mogoče tudi zato vse skupaj bolj na lahko jemljeva in se čisto preveč veselim, da bi lahko svoja velika usta držala skupaj user posted image user posted image user posted image

Sicer pa upam na najboljše in sploh ne razmišljam, da bi lahko šlo kaj narobe, čeprav imamo v družini SS........

Drugače pa sem že malo boljše volje, kot sem bila. Tudi slabo mi je malo manj, kot mi je bilo včasih oz. mi je bolj dopoldan, popoldan pa slabost navadno mine. Včeraj pa sem pretiravala s sladkim in mi je bilo noro slabo, dokler me ob pol enajstih zvečer ni prijelo, da bi jedla kebab in sva ga seveda z dragim mogla it iskat, potem pa sem se dobro počutila user posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 390
20.11.2006 18:38:45   
Rožica82
Pozdravljene!
Tudi jaz komaj čakam moj  prvi pregled v sredo-še dva dni. Drugače sem v redu- nobenih nosečniških težav tako da včasih komaj verjamem da sem noseča. Zaenkrat z možem še kar varujeva najino sladko novico, v sredo po pregledu bom povedala mami, ostali bodo pa še malo počakaliuser posted image
POBOŽAJTE BUŠČKE IN UŽIVAJTE!!!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 391
20.11.2006 20:25:22   
Anonimen
Sem imela pa pestro danes. Pregleda nisem imela. So me odslovili, ker nimam urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja. Mater sem bila jezna, ker imam vse plačano, ampak ker sem z letošnjim letom preselila sedež svojega s.p. na svoj stalni naslov, na stari upravni enoti pa tega niso registrirali, me s stare davčne terjajo za prispevke in mi delajo probleme. Zavarovanje sem si sicer zdaj uredila, ker sem iz zdravstvenega doma letela po tamalo v varstvo in na ZZZS, ampak kartico lahko šele jutri potrdim, pregled so mi pa prestavili na naslednji torek, 28.11. Tako da nisem še videla svoje pikice.

Kety99, NS delajo od 11. do 14. tedna, se pa ne spomnim točno, kdaj je najbolj idealno, ampak se mi zdi, da 12. teden.

Rumba, Pupa* in nemrak, čestitke in dobrodošle!user posted image

Povedala sem jaz samo nekaj prijateljicam, pa mož je v službi stegnil jezik, samo so obljubili, da bojo tiho, ker delava v isti firmi, svojim šefom mislim pa povedat šele po prvem pregledu, če bo vse ok. Enako bova domačim povedala ob prvi priliki po prvem pregledu.

Corfu, meni se zaenkrat druga nosečnost od prve nič kaj bistveno ne razlikuje. Zdaj so se mi začele slabosti, pa bomo videli, kako dolgo bojo trajale. Joške me še ne bolijo, to še čakam, ker prvič so me na začetku prav satansko.

Jaz imam tudi za sabo že en SS, pa zaradi tega ne skrivam nosečnosti. Ne vem, ne vidim razloga, da bi zaradi SS to počela. Vraževerna nisem, usmiljenja pa tudi ne kasiram zaradi tega.

(odgovor članu kety99)
  Neposredna povezava do sporočila: 392
20.11.2006 21:03:35   
Teya
Jelenche, tudi meni je G prestavila pdp in sicer na 5.7.

o svojem počutju raje niti ne bi govorila user posted image user posted image  lahko pa vam zatrdim, da nismo zadovoljni...ne jaz, ne moj dragi, še najmanj pa naš mali user posted image  

KOMAJ ČAKAM, da mine ta 1. tretjina!

ČESTITKE vsem in srečno!!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 393
21.11.2006 7:17:39   
noka81
Jaz imam pa čez eno uro pregled pri ginekologinji, prvi po pozitivnem testu. Živčki delujejo s polno paro. Upam na najboljše. Danes mi za razliko prejšnjih dni (še) ni slabo. Zelo utrujena sem, pa kožo imam kot pubertetnica, polno mozoljev. Kriza!

Ko mine ta pregled, pa greva v akcijo sporočanja, zaenkrat ve le ena prijateljica.

Lep, prijeten dan vam želim.

Noka

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 394
21.11.2006 8:34:00   
Jelenche
pozdravljene punce,

pupa in nemrak čestitkte!!!! in dobrodošle pri julijkah

tašonka, pač vsak po svoje a ne? jaz pač ne bom povedal do nuhalne. To je moja odločitev in NE skrivam nosečnosti, ampak  razglašam pa  tudi ne na veliki zvon! Če me bo kdo vprašal če sem noseča, bom povedala. Mene je abrazija malo prehudo opekla. Pa ne zaradi usmiljenja ali česarkoli, ampak je bila bolečina ko sem morala vsakemu posebej razlagati, zakaj abrazija in kako in oh in sploh, je bila pač prehuda. In ne želim še enkrat skozi to.

no pa dosti o tem

jaz se malo bolje počutim, včeraj sem spaaalaaaa in spaaalaaa in sem se prav fajn naspala. Spala sem pa od 18:30-6:00 uuuuuu kako je blo dobro. No sicer sem se vmes zbudila in me je mož nasral. Takole je bilo. Pač sem se zbudila in zunaj je bila tema in nisem imela občutka koliko je ura oz. koliko časa sem spala. Pa mi mož reče "Ti danes ne boš šla v službo?" ... vsa zmedena rečem da seveda da bom šla ... in se kobacam ven iz postelje. In gre on v kuhinjo, jaz pa vsa omotična kot piščanček za njim. In se sesedem z vso težo na stol in gledam okoli.... hahaha... ampak vsa zaspana še.In se slučajno obrnem in pogledam koliko je ura in vidim da je 23:00.... hahaha glih toliko da ni fasal kaj po glavi tale moj možek. No potem se mi je smejal, jaz sem pojedla eno banano in šla naprej spat.
Sva se pa fajn nasmejala

LP punce

R. Tagore

(odgovor članu noka81)
Neposredna povezava do sporočila: 395
21.11.2006 8:43:38   
Jelenche

noka81       2. 7. 2007

Teya           5. 7. 2007 

Yvona         5. 7. 2007

Rožica82    5. 7. 2007

Jasnicaa     7. 7. 2007

Tašonka     7. 7. 2007

Lali82         7. 7. 2007

Kristina-1   8. 7. 2007

Jelenche     8. 7. 2007 

Freycha     12. 7. 2007

Anja O.      14. 7. 2007

Nemrak     14. 7. 2007

siskamiska 15. 7. 2007

Kety99       17. 7. 2007

pupa*         25. 7. 2007

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 396
21.11.2006 9:41:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jelenche

tašonka, pač vsak po svoje a ne? jaz pač ne bom povedal do nuhalne. To je moja odločitev in NE skrivam nosečnosti, ampak  razglašam pa  tudi ne na veliki zvon! Če me bo kdo vprašal če sem noseča, bom povedala. Mene je abrazija malo prehudo opekla. Pa ne zaradi usmiljenja ali česarkoli, ampak je bila bolečina ko sem morala vsakemu posebej razlagati, zakaj abrazija in kako in oh in sploh, je bila pač prehuda. In ne želim še enkrat skozi to.

Ne vem sicer zakaj si osebno vzela moje besede, ker ni na nobeno letelo niti ni bilo mišljeno kot kakšno pametovanje ali kaj podobnega, zato ne rabiš bit užaljena ali prizadeta. Imam občutek, da so te moje besede razjezile, pa čisto brez potrebe, ker ni bilo nič osebnega. Pač moje mnenje, moje stališče, moj lajf. Sori, če sem te kaj prizadela.

(odgovor članu Jelenche)
  Neposredna povezava do sporočila: 397
21.11.2006 9:53:34   
jasnicaa
user posted image user posted image  včeraj sem dala prvi pregled skozi. Pikica se je lepo vidle in bitje srčka tudi , velika je 15 mm. Sem pa v 8 tednu. Tako da zaenkrat vse lepo user posted image . Nasledji pregled kjer ti naredijo vse teste in nuhalna imam 22.12

Moram pa povedati,, da sem imela poleg dnevnih slabosti danes ponoči nočne ob 2 zjutraj user posted image , upam da bo tako stanje čimprej mimo sem dokaj izčrpana on nenaspanosti in slabosti, ki se vlečejo čez celi dan.

Z srčkom sva takoj povedala staršem in dobrim prijateljem v službi bom pa konec decembra ali začetek januarja.

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 398
21.11.2006 11:00:38   
Jelenche
Ne vem sicer zakaj si osebno vzela moje besede, ker ni na nobeno letelo niti ni bilo mišljeno kot kakšno pametovanje ali kaj podobnega, zato ne rabiš bit užaljena ali prizadeta. Imam občutek, da so te moje besede razjezile, pa čisto brez potrebe, ker ni bilo nič osebnega. Pač moje mnenje, moje stališče, moj lajf. Sori, če sem te kaj prizadela.

Ja, sem res pretirano reagirala, sorry. Je vse še dokaj sveže. Nisem namenoma.

jasnicaa super, kje pa imaš nuhalno?

jasnicaa, če je tok hudo, kot pišeš, pejt lepo k zdravniku in naj ti da bolniško.

men je ginekologinja rekla, da mi lahko splošna zdravnica da 1 mesec bolniške, tako da bom decembra šla mal na obisk k zdravnici. da si malo odpočijem, pa še v službi je zdaj fuull stresno.

R. Tagore

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 399
21.11.2006 11:05:09   
noka81
Pa sem ugledala svojo pikico. 8 tednov in en dan, PDP ostane 2.7.2007. Kar takoj po pregledu sem šla v laboratorij na odvzem krvi in urina. Izvide, če bo vse ok, zvem šele ob naslednjem pregledu čez osem tednov. A vas tudi naročanjo v takem razmaku?

Za NS mi je svetovala dr. Strah iz Domžal. Tiste, ki ste že bile ali planirate, ali se odločate za osnovni pregled ali tudi tisti, kjer odvzamejo kri? Meni je gin rekla, da stvar presoje vsake posameznice.

Drugače pa sem zares vesela, zadovoljna, da je vse ok.

Žal imam poleg službe še faks, tako da sem utrujena do konca in še malo. Ta vikend sem prosta obveznosti, zato bo spanje in počitek na vidiku. Komaj čakam...

Punce, ostanite zlate kot ste!

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Zanositev
SpetGaja

Koliko časa ste potrebovale za zanositev?

1-6 mesecev (68%)

6-12 mesecev (8%)

1-2 leti (8%)

dlje od 2 let (16%)

Število vseh glasov: 223

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!