|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
21.11.2006 11:27:15   
Kristina_1
Rumba, Pupa* in Nemrak čestitke!

Jasnica  in Nokia81 me veseli, da je vse o.k.

No jaz pa sem imela burni vikend, komaj je moj sonček ozdravil, je začel rasti zobek (4.). Cel vikend so bile zopet nočne in vročina je nihala od 38,8 do 39,7. Ampak v nedeljo popoldne se je vse umirilo in včeraj je šel v vrtec, jaz pa v službo.
Ko sem šla dopoldne na stranišče sem znova opazila krvav izcedekuser posted image . Tako da sem spet na bolniškiuser posted image , toda tokrat mam predpisano strogo ležanje do naslednjega pregleda, ki je 29.11.
Upam, da bo vse o.k. in da je to samo reakcija na moje preutrujeno telo in je bilo le opozorilo, da potrebujem počitek. Tako, da zdaj ležim, mož pa bo nekaj časa mama .
.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 401
21.11.2006 14:33:10   
Anonimen
Ni blema, Jelenche.user posted image Še enkrat sori, ker res nisem hotla nobene prizadet in mi je žal, če sem kaj čudno napisala.

Jaz sem bila prejšnjo nosečnost pri dr. Strahovi na nuhalni, zdaj pa razmišljam, da bi šla k dr. Pušenjaku. Pa ne, ker bi bilo s Strahovo kej narobe, ker je prov fajn ženskica, samo Pušenjak ti tudi posname vse skupaj, kolikor jaz vem, Strahova pa ne. Po drugi strani pa ne vem, če ne bom imela slabe vesti, ker bom imela za drugega sončka posneto, za Špelo pa nimam. Tako da se za definitivno še nisem odločila.

Kristina_1, le strogo počivaj, da ne bo šlo naprej. Verjamem pa, da mora bit to ful težko ob malem navihancu. Mene že dva dni kar precej trebuh boli, krvavega izcedka k sreči nimam, samo kaj veliko ne morem počivat, ker mala zahteva svoje. Je pa danes k sreči pridna. Zdaj spi že drugo dnevno rundo in je ni bilo treba praktično nič nosit, kar je ponavadi treba. Mi je mal prišparala. Kot bi vedela.
Grem še jaz malo počivat z njo, dokler še lahko. Potem bo pa tudi mož malo prevzel, ko pride domov.

Lep dan!

(odgovor članu Kristina_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 402
21.11.2006 15:38:09   
jasnicaa
Nokia81 vidiš ti si imela pregled kot je treba z vsemi preiskavami, ki bi naj bile ob tem pregledu. Jaz hodim k dr. Tataloviču na Vič, očitno špara pa čaka do zadnjega preden te da na preiskave v 13 tednu šele opravi krvne preiskave in odpre materinsko knjižico kar se mi ne zdi prav, posebej zato ker vsi plačujemo zdravstveno zavarovanje in ni pošteno da tako šparajo na nas.

Sej če je vse ok je itak vseeno, problem nastane tedaj ko ni, tedaj je še kako pomemben vsak dan.

Tako, da upam da bo vse ok, drugače pa imam tudi nuhalno na isti datum 22.12, tudi pri njemu 15.000 SIT.

Je pa drugače v redu zdravnik pa z boniško ne komplicira.

Kristina_1 res ni lahko v tvojem primeru vse to usklajevati. Bodi pri miru te 3 mesece oz kaker dolgo bo potrebno in misli na pikico. Bo vse ok boš vidla user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 403
22.11.2006 15:08:12   
rumba
Pozdravček vsem in čestitke novim trebuščkom!
Kako ste kaj?
Jaz se še sploh ne počutim nosečo user posted image  No, sicer bi bilo fajn, če bi še naprej šlo tako... za razliko od prvih dveh nosečnosti, ko mi je bilo blazno slabo in da ne govorim o utrujenosti in bolečih x krat povečanih prsih.
Prvi pregled imam šele konec decembra, ko bom že skoraj v 10. tednu. Se mi zdi kar pozno.
Kristina_1 ti kar čimveč počivaj in bo vse O.K. V drugi nosečnosti sem tudi jaz pretiravala (dirjala naokoli z malčkom, ga nosila...) in sem kmalu dobila rahel krvav izcedek in krče. Ko sem počivala, je bilo o.k.. Najtežje je bilo prepričati malčka, da ima svoje noge in da ga mami ne sme več dvigovati (po nasvetu G).
Pazi nase in vse bo dobro.

A že kaj razmišljate o tem, da bi na NS vprašale za spol?

Pobožajte trebuščke in lp!

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 404
22.11.2006 15:09:18   
Jelenche
tašonka user posted image

kar se tiče pa pregledov je pa res zelo različno. Jaz sem imela prvi pregled pri prejšnji nosečnosti že v 5 tednu. Zdaj imam pa šele v 10-tem (pri tej nosečnosti)
sicer pa meni tudi takrat ni do 11 tedna naredil niti krvne preiskave niti urinske, tako ... da je res odvisno od ginekologa.
pa še materinsko knjižico sem si morala sama kupiti, ki naj bi jo načeloma dobila zastonj. 8no pa saj je vseeno stane itak okol 1000 sit) gre za princip

kristina_1 počivaj prosim, pa nič se obremenjevati pa bo vse v redu.

Kako ste drugače? Gre? ja jaaa itak da gre

čuvajte se!

LP vsem

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 405
22.11.2006 15:51:38   
simi27
živjo vsem!

Danes se pa kar dobro počutim, če odvzamem del popoldneva, ko nisem vedela ali bom šla bruhat ali ne. A sem preživela.

Rumba in Jelenche tudi jaz imam prvi pregled komaj v 9t 6/7 pa sem prvič noseča. Ampak vem, da je pri moji G velika gneča. Imam pa Domazet - Finkovo v ZD Fužine. A ima še katera njo? Meni so jo priporočili, ker sem iskala novo G, ko sem se preselila v Ljubljano. Je pa ful prijazna in vse mi je razložila, ko sem bila prvič pri njej (sedaj bom drugič). In tudi sestre so prav zlate. Še smejale smo se, ko sem čakala na pregled.

Tako da upam, da nam bo ta čas hitro minil in da se bomo spodbujale do takrat.

Lepo se mejte!  

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 406
22.11.2006 16:53:11   
Afnica
Evo še mene. Do zdej pravzaprav sploh nisem imela težav. Manjše slabosti tu in tam. Ampak danes ponoči je pa bil pravi pekel. Bruhala sem najmanj 20x. Tudi potem, ko sem imela že praznega želodčka. Da o driski ne govorim. user posted image A se kakšni dogaja tudi to? Za bruhanje mi je znano, da se pojavi..ampak driska?user posted image Zjutraj sem bila pri zdravniku, dal mi je neke praške proti dehidraciji, ker dobesedno teče iz mene. Prav tako me je dal na dieto ob driski (prepečenec, albert keksi, bobi palčke, narabina jabolka, slana skuta, prežganka, banane...) Mene pa skrbi, ker gre vse iz mene, ker sem v 36 urah izgubila 3kg in da z mojo pikico ne bo kaj vredu, glede na to, da se v 7. tednu razvijajo najpomembnejši organi. user posted image Bruhanje se je sicer za enkrat umirilo...ampak drisko imam še vedno...vsakih 5minutk sem na wc-ju.
Jutri imam prvi pregled pri ginekologinji, upam, da bo vse vredu. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 407
22.11.2006 21:33:47   
Anonimen
Pozdravljene!
Se spet malo javljam po dolgem času...premalo časa za vse skupaj, pa še sam spala biuser posted image , pa da ne omenjam mojih slabosti pa bruhanja...jaoooo..

Pozdravljene vse nove nosečke...držim pesti za vas, da bo vse vredu!

Danes bi mogla imet prvi pregled pri G, pa so me zjutraj klicali, da je prišlo, da nekih sprememb in da je pregled odpovedan...kak sem bla razočaranauser posted image user posted image user posted image . Sestra pa mi je rekla, da me bo naročla v sredini decembra...ful me je popadla jeza...se vam ne zdi, da bi to že blo prepozno za prvi pregled???...tak, da sem se mogla prav razkurit pa si izborit termin že prej...naj bi ga imela zaj v petek, če ne bo spet prišlo do kakšnih sprememb. Prav presenečena sem bila nad takšnim odnosom...krizauser posted image !! 

Se mi zdi, da sem zdaj še bolj nervozna in živčna zarad pregleda v petek,...a  mi lahko kera pove, katere informacije moraš vse podat ob prvem pregledu??? Ker se bojim, da nebom vsega vedela...al se pa ravno v tistem trenutku spomnila, ker bom preveč nervozna...da se mal pripravim...user posted image

(odgovor članu Afnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 408
22.11.2006 22:19:58   
Anonimen
Joj, najprej da povem za materinsko knjižico, preden pozabim. Pripada vam zastonj! Tudi če vam jo slučajno pri G zaračunajo, nujno vzemite račun in vam morajo na ZZZS povrnit denar! Klinc, jurja gor al pa dol. Nema. Že tako plačujemo to zdravstvo ko pr norcih, ta knjižica nam pa pripada.

Simi27, jaz sem tudi na Fužinah, ampak pri dr. Gašper-Oblakovi. Jo pa nadomešča Domazet-Finkova, kadar moje ni in je res prečudovita!

Afnica, upam, da se čimprej pocajtaš.Tudi jaz nisem še slišala, da bi zaradi nosečnosti katero takale driska zagrabila. Ampak se ne sekiraj preveč za otročka. Kolikor vem, si otroček vzame vse, kar potrebuje, tudi na škodo tvojega telesa, tako da njemu bo že fajn, samo tebi bo kaj zmanjkalo. Zase pa le poskrbi. Jutri pa sporoči, kako je bilo na pregledu.

Teika, joj, jaz se niti ne spomnim, kaj vse te vprašajo pri prvem pregledu. Ziher sem samo za prvi dan zadnje M. Bom videla šele v torek. Aja, pa povedat moraš, katera nosečnost po vrsti je (štejejo tudi tiste, ki so se mogoče končale z induciranim ali spontanim splavom). Je pa res grdo, da so ti tako skenslali pregled in je prav, da si si ga izborila za petek, ker sredi decembra je res že ful pozno. Meni je že v ponedeljek "komplicirala", da bo že skrajni čas, da naslednji torek pridem, samo prej ni imela termina da me naroči, ker v ponedeljek me niso hotli vzet.

Jaz sem se pa danes malo bolje počutila. Včeraj sem že okol desetih zvečer zaspala in sem spala do 8h zjutraj, tako da sem mičkeno k sebi prišla. Bomo videli do kdaj me bo držalo. Pomoje me bo že jutri spustilo.user posted image Nič... lahko noč user posted image .

(odgovor članu simi27)
  Neposredna povezava do sporočila: 409
23.11.2006 7:10:48   
lexl
Živjo punce. Imam eno vprašanje, še posebej za tiste, katerih prejšnje nosečnosti so se končale s splavom (če želite govort o tem, če ne, pač ne). Jaz sem imela včeraj prvi pregled pri ginekologu. NOseča sem 7 tednov in sledil je pravi šok, saj mi je rekel, da se mu čudno zdi, ker imam vrečko veliko za 2 cm plodek, moj plodek pa je še čisto majhen. Ali ima katera kakšne izkušnje s tem, da je imela preveliko vrečko. Me je naročil čez en teden v porodnišnici na UZ. Rekel pa mi je, da se 25 % nosečnosti konča s splavom, kar tko, verjetno da me pripravi. In da če bom krvavela, da moram takoj na kliničnega na urgenco. Pa še en šok danes zjutraj. Na hlačkah sledovi krvi, sicer take, stare temno rjave, pa vendar ne vem kaj naj si mislim. Ali je to zaradi včerajšnjega pregleda, ker me je pregledal vaginalno, ali se kaj že dogaja. Me je ful strah. Zato prosim, za kakšen nasvet oz. kakšno vašo izkušnjo. Ali naj grem vseeno na kliničnega???
Lep pozdrav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 410
23.11.2006 8:19:10   
simi27
Pozdravljene!

Lexl - jaz bi šla takoj na pregled. Kri lahko pomeni karkoli. V vseh knjigah in tudi meni je sestra rekla, ko sem se naročala za pregled, da je treba v tem primeru takoj na pregled. Se pravi k svojemu G ali pa na kliniko. Tako, da ne čakaj.

Lep dan!

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 411
23.11.2006 8:31:11   
Jelenche
čao punce moje,

Lexl, sicer nisem imela podoben primer (pri meni se je srček ustavil nekje v 10 tednu) tudi jaz sem imela izcedek. Vendar na to, moj ginekolog ni reagiral in je rekel da to ni nič. Veliko nosečnic ima ta izcedek in res lahko je nič, vendar,... prosim te pejt h ginekologu, če te pa noče sprejeti pa kar na urgenco. Če ne drugo, boš vsaj pomirjena!

Jaz imam tudi Finkovo. Sicer šele 11.12. :) Nisem bila še nikoli pri njej, sem zdaj zamenjala ginekologa. Ampka vsiii pravijo da je takooo dobra. Taka človeška. To rabim!

Joj Teika, verjamem da te je razkurilo, itak vse tako nestrpno pričakujemo ta prvi pregled. REs dobro da si si izborila ta petek. Bravo.

Grizo vas vse pozdravlja!!!

LP

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 412
23.11.2006 8:40:44   
kapica
Jutri pupe user posted image !

Kristina, drzi se nasveta G in pocivaj, tudi ne kr tako vstajat, ces, saj nic ne bo. Naj mozek za ostalo poskrbi, ti pa miruj. Mi je zal da te je to doletelo, saj prijetno vsekakor ni.
Afnica, mogoce si pa kaj takega pojedla, ce te je naenkrat driska zgrabila, a? Jaz vem da sem jo imela par dni nazaj, ampak zaradi gob user posted image , ki mi sploh niso pasale. Upam, da se kmalu pomiri. Pazi na to , da dovolj tekocine spijes.

Jaz sem starsem ze povedala novicko, so bili zelo zelo veseli, moaj mama pravi da jo sedaj skrbi za mene kako bo vse in kaksno bo pocutje in tako. Pravi da ji morem o vsem porocat user posted image . No saj jo razumem, ceprav se nisem mamica.

Pocutje je pa v redu, edino kar me muci, je utrujenost, da bi kr spala in spala, ampak tega se nekako ne pripisujem nosecnosti., Mogoce je vreme krivo.

Danes morem iti spet v sluzbo, sem bila tri tedne doma, tako da bo kr kriza. Ce me bojo pa prevec terali, pa grems spet na bolnisko. Kaj me briga.

Lep dan punce in cimmanj slabosti vam zelim  user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 413
23.11.2006 8:43:07   
kapica
Lexl, oprosti, sem pozabila se tebi odgovorit.
Pojdi takoj na urgenco, sploh ce je G vceraj rekel, da gre lahko kaj narobe. Ne cakat da bo cisto prepozno. Mislim da samo od vaginalnega pregleda ne mores krvavit, ali pac? Upam da bo vse v redu user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 414
23.11.2006 10:15:31   
Anonimen
Lexl, jaz nisem imela nič podobnega. Pri meni je bilo vse ok, splavila sem pa zaradi živčnega zloma. So dali potem po abraziji tkivo na pregled in je bilo vse ok, in so rekli, da je potem najverjetneje kar to vzrok, samo dokazljivo ni tako kot kakšne genetske spremembe ali kaj podobnega.
Tvoja krvavitev je pa lahko tudi zaradi vaginalnega pregleda, vseeno se pa pojdi pokazat, da boš mirna.

(odgovor članu lexl)
  Neposredna povezava do sporočila: 415
23.11.2006 12:00:41   
Kety
Končno spet lep sončen dan!

Moj malček sedajle spi in se lahko spet malo oglasim.

Lexl, jaz sem imela takrat rjavkast izcedek skoz, skoraj 4 tedne, pa so mi skoz govoril da je to ok, samo da ni sveže krvi. No, pa ni bilo ok. Tako niti nisem prišla do 1. pregleda, ampak so mi na urgenci, ko sem začela krvaveti ugotovili molarno nosečnost in sem ostala notri na čiščenju. Jaz mislim, da moraš it na pregled glede izcedka. Res se po vag. pregledu včasih pojavi izcedek, ampak pri meni je bila sveža kri pomešana z belim tokom in te je bilo ful malo. le toliko, da je bil izcedek obarvan roza-rdečkasto.

Danes sem prvič bruhala in zdej me ful glava boli, Danes imam pregled in očitno delajo živčki!

Nič, grem počivat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 416
23.11.2006 13:20:49   
Freycha
Zdravo punce!

sem vesela, da se spet oglašam po štirih dneh, ker so me danes spustili iz bolnice. V ponedeljek zvečer (ob cca 22.30) sem začela kar močno krvaveti in sem na vrat na nos letela na urgenco in potem direikt na ginekologijo. Plod je bil živ in mu že bije srčece. Mene so imeli do danes na opazovanju, bašem se s hormonskimi tabletami in sedaj moraj vsaj dva tedna strogo počivati. Noseča sem 7. tednov in 2. dni in plodek je popolnoma zdrav in ok, tudi nobene krvavitve ni videti ob plodu oz. ni nobenega hematoma, kar je super. Resno sem se ustrašila, da bom imela SS, saj je to pri nas v familiji nekaj čisto navadnega (nažalost). Ampak verjetno bom mogla več ali manj vso nosečnost preležati in počivati.

Sem pa vesela, da sem doma, ker sem se končno najedla, saj so nas skoraj stradali v bolnici.

Upam, da bo od sedaj naprej vse ok in da mi bodo hormonske tablete pomagale proti SS.

lp
Freycha

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 417
23.11.2006 14:02:09   
Liona
Čestitke vsem srečkam user posted image , ki pričakujete julija. user posted image user posted image user posted image
Jaz sem malo pred vami in sicer imam PDP 22.6. Malo sem pokukala tudi med julijke. Upam, da mi ne zamerite. Lahko, da moja pika malo potegne in bom tudi jaz julijka.user posted image Nikoli se ne ve. Zadnjič v porodnišnici sem ležala z eno punco, ki je bila že 13 dan čez rok (pa sem šla jaz domov, ona še vedno ni rodila). Tako, da... Vse je možno.
Lexl glede izcedka bom jaz izkušena user posted image  rekla, da lahko pove veliko ali pa nič! V moji prejšnji nosečnosti, ki se je maja končala z abrazijo (ss) sem imela samo enkrat rjavkast izcedek v 7t. Takoj sem šla na urgenco kjer so ugotovili, da je GV velika že 22 mm, plodekje bil pa čisto majhen in brez utripov. Kljub temu smo počakali še en teden, ampak se je izkazalo, da je plodek odmrl že mnogo prej.
No, to nosečnost pa sem od 5t že na bolniški. Začelo se je z bež izcedkom v 5t. Panika. Takoj na urgenco. Nosečnost je bila potrjena v maternici. To je bilo vse. Čez teden dni sem imela ponovni pregled pri svojem g. Videli smo že pikico in utripe srčka user posted image . Ampak ker sem imela še vedno krvav izcedek (včasih sveža kri, včasih rjavkast...), sem imela do 9t preglede vsak teden. Zadnji je bil v začetku 8t. Pikica je bila velika že 1.7 cm in zelo živahna. Zdaj čakam na nuhalno svetlino, ki jo imam 8.12. izcedka pa nimam več nobenega. Nič. Na srečo, ker se mi je zdelo, da bom v nasprotnem primeru znorela. No, vzroka mojega izcedka očitno ne bom poznala nikoli mi je pa moj g rekel, da v zgodnji nosečnosti krvavi 1/3 nosečnic, 50% teh žal splavi. Če so enkrat prisotni srčni utripi % za splav pade pod 10. Tako mi je bilo razloženo.
Upam in držim pesti zate Lexl, da se vse srečno konča. user posted image

Lep pozdrav vsem julijkam 07 in se še kaj beremo,

Liona

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 418
23.11.2006 14:34:50   
Kristina_1
Tašonka, tudi jaz ob malem nisem mogla kaj dosti počivati. Zdaj pa sem prisiljena, če hočem, da bo v redu.

Tako da zdaj zelo malo vidim sinčka, pa še takrat si ne more kaj dosti z mano pomagat. Zjutraj ga mož pelje v vrtec, popoldne pa ga gre iskat tašča, mož ga pripelje domol po 5h, ko konča službo, ob pol sedmih mali že je, nato pa umit in ob 7.30 že spi. Vse more nadit mož, jaz pa samo ležim v posteljiali pa na kavču.
Mali se mi šeš najbol smili, ker zelo pogreša mamo, cel čas je samo mama, mama in je zelo siten in ne ve kaj bi rad - nič mu ni prav. Upam, da bom kmalu lahko vsaj toliko pokonci, da se bom aktivno ukvarjala z otrokom vsaj tisti čas, ko je z mano.
Ni ga hujšega, kot da ne moreš skrbeti za lastnega otroka - dokler je še tako majhen.
Ampak za novega otročka bomo vsi pač morali malo potrpeti.

Rumba, naš malček ve, da ima svoje noge, že odkar sem izvedela, da sem noseča, saj sem imela že takrat roza izcedek. Tako, da sem ga dvigovala le v stol za hranjenje, pa v avto ter kadar sem si ga posadila na kolena ali pa na kavč.

Afnica tudi jaz še nisem slišala, da bi bila driska od nosečnosti, bruhanje že. Verjetno si kakšno virozo al pa kej drugega dobila. Ne boj se za otročka, ker bo vzel kar potrebuje kot pravi Tašonka.

Teika pri prvem pregledu poveš prvi dan zadnje menstruacije, dolžina ciklusa, družinske bolezni (tudi pri partnerju), prirojene bolezni, uporaba kontracepcije, nosečnosti (uspele in neuspele), teža pred zanositvijo. Sem pogledala v materinskko knjižico, če kaj pozabiš, ga drugič spomniš in ti dopiše, tko da ni panike.

Lexl, jaz sem noseča 7 t kot ti, po datumu zadnje menstruacije. Jaz sem imela roza izcedek že na začetku nosečnosti in sem klicala na urgenco, ker je bil moj g. na dopustu, rekli so mi, da ni nič takega, ko pa sem povedala, da sem pred tem imela izvenmaternično nosečnost, sem morala na pregled in predpisali so mi dabrostan in počitek - 14 dni. Pri naslednjem pregleduje g. rekel, da je verjetno prazna vrečka in da vse skupaj ne zgleda dobro. Kontrolo sem imela čez 4 dni, kjer je bilo vidno, da plod raste in zaznati je bilo blage utripe. G. je, da bodo verjetno čez 2 dni usahnili in bo treba čistit, razen, če je prišlo do kasnejše ovulacije in je to razlog za velikost ploda, kar se je tudi izkazalo pri naslednjem pregledu. Sedaj pa sem v ponedeljek zopet opazila krvav izcedek. Zdaj pa mam predpisano strogo ležanje. G. je rekel dokler ne gredo ven kosi, naj bi blo o.k., če pa se krvavitev ponovi pa takoj poklicat.
Tako, da ti svetujem da takoj pokliči svojega g. ali pa pojdi takoj na kliničnega.

Freycha, potem sva že dve take, ki morva ležat. Upam da bo čimprej bolje in da bova lahko vsaj malo migali.
Jaz ležim 24 ur na dan. Vstanem samo za na stranišče in ko grem jest. Še dobro, da mam prenosnika, si ga lahko k postli prnesem, mi bo malo krajšal čas.
Čeprav mi zaenkrat prav paše počivat, večino dneva preležim, brez da bi kaj delala (revije, TV, računalnik, ...), le ležim in počivam. Drugače pa sem prej spala max. 6 ur.

Drugač pa že skoraj vsi vedo za nosečnost, tko da mi je kar malo grozno vsakmu posebi razlagat, kaj se dogaja zdaj.

Neposredna povezava do sporočila: 419
23.11.2006 14:54:05   
lexl
Hvala punce za vse odgovore in podporo. Krvavitve, če tem malim flekcom sploh lahko rečem krvavitev, ni že od zjutraj, ko sem jo prvič videla. Sem se odločila, da bom še počakala, pa tudi ginekolog mi je dal napotnico za UZ naslednji teden v porodnišnici in sem se danes naročila za v četrtek, tko da bom tako kot Liona tudi jaz počakala še teden dni. Seveda, če ne bo vmesnih krvavitev, ker če se mi kri še enkrat pojavi, bom pa tudi jaz šla na urgenco...
Srčno upam, da se bo vse srečno končalo, ker ne bi rada izgubila pikice...
Si še pišemo in še enkrat hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 420
23.11.2006 15:32:46   
Anonimen
Ojej Freycha, a zdej pa še ti? No, držim pesti, da bo vse ok, ti samo počivaj! Se mi prav smilita s Kristino, ker mora bit tole huda psihična vojna, pa preveč ležanja spet ni fajn, čeprav včasih paše malo izležavat.
Kristina_1, saj jaz tudi zdaj tamalo malo navajam, da je ne nosim več toliko. Večinoma mi jo uspe kar v naročju brez nošenja uspavat, zvečer jo pa itak mož porihta, ko je doma. Me zdaj malo večkrat zaboli v trebuhu, sicer brez krvavih izcedkov, ampak sem raje previdnejša. K sreči je tamala vsaj lahkokategornica - 8.5 kile.
Lexl, tudi zate držim pesti, da se ti krvavitev ne ponovi več!
Nič, grem jaz kosilo kuhat. Špela je zaspala (tokrat z nošenjem oz. plesom, ki ga obožuje), mož je na poti domov, jaz pa za štedilnik.user posted image

(odgovor članu lexl)
  Neposredna povezava do sporočila: 421
23.11.2006 16:00:23   
Afnica
Vas zanima kako je blo danes na pregledu??

Na ekrančku sem vidla kar dva utripajoča srčka. user posted image user posted image Besed nimam. user posted image

Tašonka...glede driske je pa rekla, da je lahko problem, če traja več dni- torej je bakterija telesu. Pri meni je trajala en dan- pomeni, da je bila bakterija samo v črevesju. In da se je ščistilo.

Torej imeli bomo kar dva. Sta pa dvojajčna.

Kak sem vesela. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 422
23.11.2006 16:06:31   
Freycha
iiiiiii user posted image  soseda v sobi v bolnici ima tudi dva in mi je pokazala slikico iz UZ in je bilo res luštno videti..... Super Afnica, sem prav vesela zate user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 423
23.11.2006 17:07:05   
polona25
Čestitke afnica user posted image user posted image . Sem ti prejle ravno hotela napisat, da sem tud jaz v nedeljo mela te vrste virozo z bruhanjem in drisko. Dobila pa sem jo od sina, ki jo je prinesel iz vrtca. Tud men so zdravniki rekli, da ni to nič narobe, seveda če ne traja predolgo.

Še enkrat čestitam za  user posted image user posted image . To bo pestro. Le glej da se boš v teh mesecih ki so ti ostali pred porodom dobro spočila, ker potem za to ne bo časa user posted image user posted image .  Ampak bo pa dvojno veselje!

Lexl tudi jaz zate držim pesti, da se bo vse dobro izteklo!!

Ostale pa tudi uživajte in se crkljajte!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 424
23.11.2006 20:33:00   
Anonimen
afnica čestitkeuser posted image user posted image , kr dva na enkrat...kak lepo!

punce...jutr imam pregled pri G....men je tako hudo, ravno tresem se cela, tako živčna sem...saj to ni res... bojim se, da bi blo kaj narobe, kr imam tak nek slab občutekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polona25)
  Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?