Kristina_1
|
Tašonka, tudi jaz ob malem nisem mogla kaj dosti počivati. Zdaj pa sem prisiljena, če hočem, da bo v redu. Tako da zdaj zelo malo vidim sinčka, pa še takrat si ne more kaj dosti z mano pomagat. Zjutraj ga mož pelje v vrtec, popoldne pa ga gre iskat tašča, mož ga pripelje domol po 5h, ko konča službo, ob pol sedmih mali že je, nato pa umit in ob 7.30 že spi. Vse more nadit mož, jaz pa samo ležim v posteljiali pa na kavču. Mali se mi šeš najbol smili, ker zelo pogreša mamo, cel čas je samo mama, mama in je zelo siten in ne ve kaj bi rad - nič mu ni prav. Upam, da bom kmalu lahko vsaj toliko pokonci, da se bom aktivno ukvarjala z otrokom vsaj tisti čas, ko je z mano. Ni ga hujšega, kot da ne moreš skrbeti za lastnega otroka - dokler je še tako majhen. Ampak za novega otročka bomo vsi pač morali malo potrpeti. Rumba, naš malček ve, da ima svoje noge, že odkar sem izvedela, da sem noseča, saj sem imela že takrat roza izcedek. Tako, da sem ga dvigovala le v stol za hranjenje, pa v avto ter kadar sem si ga posadila na kolena ali pa na kavč. Afnica tudi jaz še nisem slišala, da bi bila driska od nosečnosti, bruhanje že. Verjetno si kakšno virozo al pa kej drugega dobila. Ne boj se za otročka, ker bo vzel kar potrebuje kot pravi Tašonka. Teika pri prvem pregledu poveš prvi dan zadnje menstruacije, dolžina ciklusa, družinske bolezni (tudi pri partnerju), prirojene bolezni, uporaba kontracepcije, nosečnosti (uspele in neuspele), teža pred zanositvijo. Sem pogledala v materinskko knjižico, če kaj pozabiš, ga drugič spomniš in ti dopiše, tko da ni panike. Lexl, jaz sem noseča 7 t kot ti, po datumu zadnje menstruacije. Jaz sem imela roza izcedek že na začetku nosečnosti in sem klicala na urgenco, ker je bil moj g. na dopustu, rekli so mi, da ni nič takega, ko pa sem povedala, da sem pred tem imela izvenmaternično nosečnost, sem morala na pregled in predpisali so mi dabrostan in počitek - 14 dni. Pri naslednjem pregleduje g. rekel, da je verjetno prazna vrečka in da vse skupaj ne zgleda dobro. Kontrolo sem imela čez 4 dni, kjer je bilo vidno, da plod raste in zaznati je bilo blage utripe. G. je, da bodo verjetno čez 2 dni usahnili in bo treba čistit, razen, če je prišlo do kasnejše ovulacije in je to razlog za velikost ploda, kar se je tudi izkazalo pri naslednjem pregledu. Sedaj pa sem v ponedeljek zopet opazila krvav izcedek. Zdaj pa mam predpisano strogo ležanje. G. je rekel dokler ne gredo ven kosi, naj bi blo o.k., če pa se krvavitev ponovi pa takoj poklicat. Tako, da ti svetujem da takoj pokliči svojega g. ali pa pojdi takoj na kliničnega. Freycha, potem sva že dve take, ki morva ležat. Upam da bo čimprej bolje in da bova lahko vsaj malo migali. Jaz ležim 24 ur na dan. Vstanem samo za na stranišče in ko grem jest. Še dobro, da mam prenosnika, si ga lahko k postli prnesem, mi bo malo krajšal čas. Čeprav mi zaenkrat prav paše počivat, večino dneva preležim, brez da bi kaj delala (revije, TV, računalnik, ...), le ležim in počivam. Drugače pa sem prej spala max. 6 ur. Drugač pa že skoraj vsi vedo za nosečnost, tko da mi je kar malo grozno vsakmu posebi razlagat, kaj se dogaja zdaj.
|