|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
18.11.2006 17:57:24   
gaya

Ojla,

mi smo šele dobro domov prišli- Sva ble na obisku pri babici in dediju, pol pa še zviz v trgovino. sva sprobali kengurujčka. ZAKON Tamauček je notri najprej ogledala celo štacuno, pol pa veselo zaspalauser posted image .

Punce kapljice že imam, samo jih je blo pa sam 7 in bom vsaki ene poslala. žjih niso mel več na zalogi. Je fermacevtko skor kap, je rekla uni da navjo predoziraluser posted image , ji je povedala da je za več oseb.
Drugač pa je pri teh kapljicah SAMO 1 NA DAN.

altati  zate mam pa tud une ta druge, ampak se jim ne reče več tko, ampak mal drgač. Kolk pa teh daš pa ne vem, boš mogla pa prebrat.
pon gre to na pošto, pol vam pa na ZS sporočim kolk stane.

zdaj pa šibam, mala kljiče

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 676
18.11.2006 20:44:16   
mtina
Hvala punce za nasvete: glede te količine mleka sva ugotovila sledeče: včasih nam uspe, da spije le 140ml in je čisto zadovoljen, včasih pač 170 ml. Sam sem pa nekaj ugotovila: na škatli od Novalak (mleko) piše, da lahko pri teh mesecih spije 120 ml, na Milumilu pa, da 170 ml. potem sem šla pa gledat še kalorije in vrednosti in ugotovila, da je Novalak močnejše mleko - vsega ima več. Tako, da je stvar v tem. Jaz mu sedaj ne bom poveličevala količine, če bo potrebno bova pila čaj, če bo pa kakšen obrok želel še več, ga bo pa dobil. Ker ga ne morem gledat, ko joče in išče. V končni fazi pa tako kot mi je rekla ena kolegica: njen se je isto zredil pa so ji rekli, da je predebel, ampak zato, ker hrani po flaški, če bi dojila bi bilo pa v redu. Zakaj? Saj lahko bradavico tudi mu izpuliš iz ust.  user posted image  Jaz sem se odločila, da ga ne bom stradala in bom skušala delat čim bolj po občutku.

Lp, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 677
18.11.2006 21:05:13   
mis
No, pa še jaz. Mala je ravno zaspala...user posted image

Danes je bila super noč. Sej vem. Zdaj se hvalim, danes bo pa štala...user posted image  Včeraj smo imeli pri enih prijateljih večerno srečanje in se je mala zbudila ob pol polnoči, ravno, ko smo šli domov. Podojila sem jo in je spala do pol štirih. Ob štirih je zaspala in se zanimivo čez 15 min zbudila. Zopet pristavim in izprazni še drugo dojko, potem pa spi do devetih. Uau! Naspana! Potem sva dobila ene obiske, potem malo pospravila stanovanje, potem pa so prišle k meni kolegice, dobre prijateljice. Je blo prav lušno. Veliko otrok in danes smo izvedele, da je ena noseča. user posted image

Lep dan. Zdaj je mala po uri in pol tečkanja zaspala. Bomo vidli za kako dolgo.

19.9., Arabela  (Katarina)
27.9., Pikabu (Maks)
28.9., mojceca (Katarina)
30.9., gaya (Gaja)
3.10., Lu
4.10., meri (Staša)
8.10., ta.naja (Anej)
9.10., beki24 (Tinkara)
9.10., altati (Jaša)
10.10., vava (Luka)
10.10., @lina (Matjaž)
11.10., Amazona  (Ajda Iza)
11.10., frrrr (Jaša)
14.10., mtina (Žan)
15.10., mamica 81 (Eva)
16.10., tasha23 (Gael)
17.10., mis (Tina)
18.10., clody (Nejc)
20.10., muki1 (Iva)
21.10., nanica (Blaž Vid)
22.10., lucika (Aidan)
23.10., Maxica (Lan)
25.10., psaša (Miha)
26.10. Evik (Matjaž)
27.10., ženkica (
3.11. naja 78 (Lan)

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 678
18.11.2006 22:03:44   
tasha23
Živijo, končno se vam malo javim (kaj me ni nobena pogrešala???user posted image user posted image user posted image )

Tako, mi smo kot sem že napisala s tretjim tednom dobili kolike in si pomagamo s kapljicami Mylicom iz TS in moram priznat, da malo pomagajo. Gael pa ima malo zamašen nosek in tako je tudi malo tečen.

Sem se pa malo ustrašila, saj se je mali zredil cca pol kile v 3 tednih in je patronažna rekla, da se premalo redi, se pa je potegnil, da mu oblačimo že pajacke 62-68 (rodil pa 51) user posted image . Očitno je šel v dolžinouser posted image . Sva pa z ljubim poskusila mu dodajat umetno mleko še po dojenju (en dodatek dobi, saj na žalost jaz nima dovolj mleka - mali je pravi požeruh) tako kot je patronažna svetovala, pa je bogi user posted image  bruhal v loku, saj je bil že sit in otroka pa res ne moreš siliti!!! Čez dan pa spije od 500-600 ml (še vedno si pumpam, ker imam ranjene bradavice, in sedaj pa kontroliram koliko mali spije... drugače pa sem si kupila nastavke, za dojenj, ko gremo kam za cel dan, ker ne maram jemati pumpice s sabo.)
Se pa Gael tako rad kopauser posted image  in kar mi je res smešno : prve tri tedne je tulil ko smo ga previjali in slekli ter se pomiril šele ko smo ga oblekli, sedaj pa se je situacija obrnila in sirena se upali ko ga začnemo ponovno oblačituser posted image user posted image user posted image

V torek imamo prvo posvetovalnico in komaj čakam, da slišim mnenje pediatrinje kako kaj napreduje naš malček.
Pogosto pogrešam forum vendar mi enostavno zmanjka časa in ne utegnem vas prebrat kaj šele pisat. Zdaj pa moji 3 sončki spančkajo in imam malo časa, da prečekiram na hitro... me pa na drugi strani sobe gleda kup perila za zlikat user posted image  - samo se nočeuser posted image user posted image .

Punce tako lepo je imeti otročka, ti pa hitro zmanjka časa za veliko stvari... Komaj čakam spomlad, ko se bomo dobile in spoznale.

Grem, ker se kup noče sam zlikati. Želim vam  mirno noč in lepih trenutkov z vašimi domačimi.

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 679
18.11.2006 23:47:04   
frrrr
ojla, js tut nimam več tolk časa za RR... ta teden laufa vse, sam interneta stradam user posted image

včeraj bil en fajn dan in prerastel v fajn noč... tamauček zaspal ob 20ih, ob 0:30 sva se dojila in zaspala nazaj do 5ih... spet se najedla in previla, ker je bilo vse mokro... potem pa še do 8ih spat...
no, danes po hranjenju sprehod do 11:30 in super dan z zelo malo krči... pol je pa tamauček pogruntal, da je danes sobota in ne rabi it ob 20ih spat user posted image je do 21:30 bi buden kot čuk in začel jokat, če sem ga dala v posteljico... no, bomo videli kako bo to noč...

grem spat... sm lena kot user posted image likanje čaka... pa se mi ne da, bom jutri...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 680
19.11.2006 7:26:52   
Clody

Dobro jutro punce!

Dons sm mal zgodnja. Moj glih previja Nejca in sm rekla, da izkoristim.

Te dni sploh ne utegnem nič napisat. Obiski se vrstijo vsak dan, potem sm pa tolk izmučena da izkoristim vsako minuto za počitek.
Mali mi še vedno vleče na 2 uri, zdej je začel tud ponoč, kar te res izmozga. Sm mu probala dat 100 ml svojga mleka po flaški, če bi bil mogoč večji razpon med spanjem in dojenjem, pa nič - isto. Sm rekla, da morm vzdržat vsaj ene 5 mescou pol bomo pa vidl.

Plus vsega tega se pa še nosek maši na veliko in ker nemore dihat, mi še spi nne več. Niti s pumpico ne morm vlečt, ker ima zabasan čist zadaj nekje. Morm povedat da se še sama seb smilim in samo gruntam al mamo prvevroče, al je premal oblečen,..user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala bogu da smo mu vsaj ritko pozdravl, ker je imel res že velke rdeče flekce. Sm vstrajala s fenom in paško pasto in je ratal!user posted image

Cajta res nič ne ostane, tko da bom še enkrat pohvalila vse tiste ki imate 2 ali več sončkov, ker si sama ne prestavljam rihtat še kakega starejšega bratca ali sestrico, čeprou me  tud to čaka!!

Tko, jest sm tud pojamrala, zdej pa šibam ponudit joško, ker ati že upije, da sta fertik!!

En lep dan sem skupaj!

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 681
19.11.2006 9:02:00   
gaya

Jutro,

jst sem tud danes pogojno naspana user posted image , odkar se spet smo dojiva ni več spanca po 5 ur skupaj. ampak tud to baje še pride. Me pa nekaj zanima, glede na to, da jem skoraj vse, pa mala nima krčev, vsaj ne da bi jst vedla, ampak včasih ko pa kaka, pa tko joka zraven, da se meni srce trgauser posted image , a je možno da je od moje prehrane. Pa kako hudiča naj vem od katere, ker res pozabim kaj jem user posted image . A je možno da je tuna tista ki bi ji delala zgago v ritkiuser posted image , ker tega pa res pojem veliko. A se to dogaja tud ostalim, ki pazite na prehrano?

Pa midve sva tudi dobile mozoljčke po celem obrazku, je hujš k pubertetnica. In jo sedaj umivam s hrastovim lubjem. A je prav, da jo vedno ko jo previjam z vatko namočeno v lubje umijem po obrazu?

katarina od Arabele vse naj naj naj naj za dopolnjena 2 meseca. user posted image user posted image user posted image user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 682
19.11.2006 14:29:12   
frrrr
vprašanje za gayo... ima tvoja Gaja še vedno rumene beločnice oz. kako dolgo jih je imela? naš Jaša se mi na terenutke še vedno zdi rumen, čeprav so mi rekli v porodnišnici, da ni več nevarno in je pomembno le to, da pridno pridobiva na teži -> to sigurno, vendar ima očke še vedno rumene user posted image

vprašanje za vse... ena pred mano je že povprašala kako veste, da so plenice premajhne in je potrebno večje nabavt? nisem zasledila odgovora zato ponavljam vprašanje

pr nas nč udarno novega...
včeraj mali pogruntal, da je sobota in je lahk dlje pokonci... smo se dojili ob dveh in potem ob šestih... pa ob dveh smo se morali previt in preoblečt, ker je bilo premočeno... mogoče so plenice premajhne (uporabljamp Pampers 2)...
zdej smo en obisk že dali skoz, eden je pa še napovedan...
morm vmes še mau polikat...
dedca mi spita, ker smo se fajn najedli...
grem tv gledat in likat... pol pa še mau počivat...

mejte se!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 683
19.11.2006 16:44:25   
Evik
HOJLA  VSEM,
mislim, kako vam uspe še obiske imet??? mene čist utrudijo...

v glavnem včeraj je bil ta  hud dan - namesto 22ega je bil 23 dan- nič spanja, jokanje, čudno kakanje ( tekoče - pa velik je lulal) -jest totalno neprespana naenkrat zagledam da ima mečavo čist noter - to je bila pika na i - jaz v jok - potem sem se pomirila poklicala patronažno - do takrat je bila že ok- dobr da je zadnjič ena o tem pisala, da sem vedela, da se to lahko zgodi. potem čez noč sicer spal ampak tako na 2 uri, do 1 uro, ni mogel kakat - se je totalno napenjal, mislim da si ti tasha spraševala - pri mojem je tudi tako da se matra ko kaka ali ko prdi, tako da pride do joka. no potem sem ob 5h imela dovolj in sem šla kuhat čaj, sem skuhala kumino in janež in mu dala po flaški (sem bila čist negotova, a je vse tako kot mora sterilizirano ipd, no saj to sem že prej naredila) je pil čist divje sam mu nisem do konca dala, sem ga raje dala na joško. no in čez dve uri je steklo - je spustil vetrove, se je pokakal, potem smo šli na dolgi sprehod, da so se mi končno joške napolnile in se je nalokal overdose. sem rekla, da je ko križanka, vsak dan kakšno novo geslo ali dve rešujemo (ma sreča je ko rešimo, čeprav nas naslednji dan čaka novo), ampak je rekel dragi, da včerajšnje je bilo res težko.

kako sem vedela za ponoči da je pokakan - sem ga slišala pa še vohala mi je bilo kar jasno, kar se podriranja kupčkov tiče sem pa ugotovila, da ga moram takoj dat na ramo, ko spusti bradavico, tud če spi, ker drugače je za zrak že prepozno, za ponoči pa vidim
da je to potrebno šele pri jutranjem dojenju - tistem ob 4h ali 5h prej pa ni take panike.
za plenice - ne vem - tudi nameravam patronažno vprašat - prevelike sicer niso, ampak sem videla da se mu že nekaj dni elastika pozna na nogah... tako da ne vem.
se pa kmalu začnemo kopat, menda v torek- komaj čakam - ja Matjaž je zdaj tudi rad nagec. danes zjutraj sem poskusila, da se pokaka in spusti pline tudi tako, da sem ga slekla da je lahko migal, pa čez dan je imel samo ta prvo pleničko, tako da mal pomiga, se mi zdi da je tako lažje s prebavo.
ooooh, paše tole da sem se izpovedala.
ja, čez noč pa sem kar srečka zaenkrat, saj se zbuja, ampak vsaj ne joče.
kar se tiče naše "odvisnosti" pa tole -  mene dragi čist razume, ker nekomu moram povedat kar me teži ali veseli in to nekomu ki isto doživlja  - to je zame namesto druženja, ker obiski in telefoni mi ravno blazno ne pašejo.

aja - pa veselim se spomladi, ko se bomo videle - kaj se ve, morda pa še stranko ustanovimo. bomo pomenu oktober (oktobrska revolucija, avrora ipd) dali čisto nov pomenuser posted image user posted image user posted image - kaj pravite

no punce najlepše se imejte
jaz sem full srečna, da smo preživeli včerajšnji dan.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 684
19.11.2006 18:16:07   
mtina
Kot že veste jaz ne dojim: ali je možno, da malemu eno mleko ne paše več? Po vsakem hranjenju ima krče.

Hvala

Sonce!!!

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 685
19.11.2006 18:23:23   
Maxica
En lep pozdravček. Spet to gnilo vreme, čeprav nas je prebudil lep sonček. Sem že rekla, hura, bomo šli ven, pa preden se mi vsi prebudimo in uštimamo, se je že dež ulil.  user posted image Tako da bomo kot kaže tudi današnji dan lepo preživeli v stanovanju. No, mož in Max bosta verjetno šla na obisk k njegovim starim staršem, ampak meni pa ni v interesu z Lanom hoditi po stanovanjih - preden se oblečemo, pa jemo pa itd. Mah, se mi ne ljubi, priznam.
Pikabu, a vi pa že krst? Jaz sem pa rekla, da bomo kr počakali, da bo šla zima skozi. Katerega zavetnika ste pa izbrali za Maksa? Naš Max ima god 14.avgusta, ko goduje sv.Maksimiljan Kolbe. Za Lana pa še nismo čisto prepričani. Z možem nočeva dati še dodatnega imena, sva pa govorila s prijateljem Slavkom (saj veš, tisti župnik - skavt, ki naju je poročil - sva enkrat govorili o njem) in je rekel, da se bo malo pozanimal. Sem pa pol tuhtala, da če bi pa godoval na vse svete (1.november), zavetnika bi mu pa izbrala kar pokojnega papeža Janeza Pavla II. A misliš, da se to da, se kaj bolj spoznaš na to?
Super ideja, ta z Nodijevim balonom.user posted image

Samo ta tvoja menstruacija/čišča pa že res malo čudno deluje. Jaz bi se šla kar pokazat. Morda res premalo počivaš. Jaz vem, da če sem kakšen dan ful aktivna, se mi kar malo malo vlije sveža kri. Če pa počivam cel dan, pa ni niti sledu o kakšni čišči več. Malo se opazuj, pa probaj kakšen dan, ko je mož doma, biti malo manj aktivna, pa boš videla.
Muki, lepo pozdravljena. Hehe, saj vem, saj sem ti napisala, da sem že sitna, samo me je pa res že skrbelo, da niste morali spet v kakšno bolnico. Odvisniki gor ali dol.user posted image
LEP POZDRAV TUDI MOŽU OD NAŠE PREDRAGE MUKI.user posted image user posted image
Čestitke Arabeli in punčki Katarini za dva meseca.user posted image user posted image
Psaša, probaj mazati ritko z Bepanthenom, jaz ga že od skoz, pa imamo skoz lepo ritko, že pri Maxu je bilo tako.user posted image
Evik, glede joka se pa strinjam. Mene tudi čisto iz tira vrže, če se mi joka. Ga pristavljam na levo, na desno dojko, pa kr tuli, pa dam dudo, pa ga dam pokonci, nič. Samo tuli. To mi je res grozno. Zdaj sem pogruntala, da v takem primeru se jaz uležem, pa ga dam na trebušček ležati na sebe. Se brž pomiri. Očitno samo rabi mojo bližino. Ni lačen, ampak samo pri meni bi se rad pocertal.user posted image
Evik, a smo komot, iskalnik tudi obstaja.user posted image  Naj ti bo, ker si lih tiuser posted image - sezamov napitek - zavreš 2 dcl vode in daš, ko zavre, noter 1-2 žlički sezama, kuhaš 20 minut in popiješ.user posted image
Pikabu, Lan se ponavadi tudi tako naglas pokaka (ponavadi med dojenjem), da mislim, da to bo pa zdaj ena orng porcija, tako da brž šibava na WC (no, pa tudi smrdi ful), ampak potem sem pa čisto razočarana, ko je čisto en majhen kupček drekca pekca.user posted image  Zaropota pa res ful.
Mis, hvala, super za seznam. Res si pridna.user posted image
Frrr, čisto možno je, da ima Jaša še vedno rumene beločnice. Dojenje pri tem fajn "pomaga". Ni pa nobene panike, sčasoma bo izginilo.
Za velikost plenic - ne vem, mi smo pri dvojki sedaj. Zaenkrat se mi zdijo v redu, ker se mu lepo zapnejo in ga ne tiščijo. Mah, malo po občutku delaj, pa če se ti lih pogostokrat začne dogajat, da prepuščajo, to tudi pomeni, da je čas za večje.user posted image
Evik, kaj Matjaža še niste okopali?user posted image  Ima popek še moker?
Naš Lan je pa iz dneva v dan bolj zvedav. Dopoldne ima sploh budno obdobje, zdaj sem pa opazila, da ful z glavo spremlja vse. Kamor se premaknem, gre z glavco za mano. Uf, še ene dva tedna, pa bomo že na konju. Saj je iz dneva v dan bolje, no, ampak kakšen dan, ko noče spati in bi bil samo na rokah, je pa res kr naporen.
Takole, dovolj bo od mene za danes. Lepo preživite preostanek nedelje.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 686
19.11.2006 18:35:41   
Arabela
Katarinca je stara že 2 meseca!!!
Hvala za čestitke...

Danes je pravi angelček... zjutraj sva šli na pokopališče, nato smo šli na pizzo... in mala je bila ves čas pridna, ni nič kaj preveč jokala.. zdaj pa že celo popoldne spi, razen kadar jo podojim...

Plenicke... jaz sem videla da so ji premajhne ker so jo tiščale ob straneh in ker je bila vedno mokra ko se je polulala, ker nisem mogla koncev več skupaj spraviti.... zdaj imamo Pampers 3!!!

Drugače vse ok.. sploh ne morem verjeti da sta minila že dva meseca.. in mala je čisto drugačna.. vsak dan nas s čim preseneti.. pravi cukrček je .....

PRijetni večer in noč vam želim.. se slišimo jutri...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 687
19.11.2006 20:26:25   
mis
Arabela čestitke tvoji Katarini!user posted image

No, jaz pa se moram pohvalit, da je naša mala danes spala od 23h do 4h. Potem sva se do 5h dojili in malo sem jo spat spravljala. Vedno se mi je razbudila, ko sem jo dala v posteljico. Nopotem do sedmih spanje, pa jest, pa do 8:30 spet spanje. To je bila sedaj že druga dobra noč! Mislim, da se stanje res izboljšuje.

Jaz imam tudi v torek prvo posvetovalnico. Tiste ki ste že bile, kaj vse pregledajo? Kako to izgleda?

A kera pozna plenice Lumpi? Včeraj sva jih dobila za darilo (4-9kg) pa ne vem kakšne so kaj.

Mi smo imeli pa danes skoraj cel dan sončekuser posted image . Uživajte!!!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 688
19.11.2006 21:07:36   
@lina
Gaya, enostavno boš vedela če malo presekaš s tuno in je par dni nič ne ješ, potem pa spet probaj en dan. Če vmes ne bo problemov, potem se pa spet pojavijo, imaš odgovor na dlani.

frrrr, naš ima en uček še vedno malo rumen, pa še to se mi zdi samo na momente. Zadnjič naju je pediatrinja na prvem pregledu samo preventivno poslala na konotrolo bilirubina, ker redi se več kot dovolj (1,6 kg), tudi koža je lepa... Pa mi je zdravnica tam na pediatriji rekla da videti ni problematično, saj sploh nima tistega zelenkastega odseva kože (kar bi bilo, če bi bila zadeva kritična)...izvide pa sicer dobim čez kakšnih 10 dni po pošti, pa bomo videli.
Plenice - če imaš pamperske, veš tako, ko trakci ne dosežejo več živalic oz. znaka na sprednji strani plenice (živalice so pri večjih številkah), se pravi idealno je, ko je trakec na eni in na drugi strani lepo do znaka (ne čez znak in ne preveč stran od znaka). Pa seveda ko so večinoma premočeni - mogoče bi bilo za vašega dobro, da mu daš čez noč eno številko večje, čez dan so mogoče trenutne še dobre.

Mtina, krči niso problem zaradi hrane, ampak nezrelega živčnega sistema v črevesju (tako je strokovno to opredelil dr. Pušenjak v enem svojem odgovoru). ni torej razlog, da mu mleko ne paše več, enostavno mora črevesje dozoreti.

Mis, na prvem pregledu pregledajo - očke, grlo, posluša srček, preveri refleks prijema za palec, refleks hoje (če otroka držiš tako, da se stopalčka dotaknejo podlage, začne hoditi, res!), gibljivost kolkov, otipa trebušno votlino itd. Od sistematike (po Denverjevem testu; btw. tisti list Denverjevega testa, kaj vse preverjajo pri posameznih mesecih imam skeniran, če katera želi, me lahko kontaktira na ZS, pošljem po mailu) te pa vpraša, ali se oglaša, ali se spontano ali celo zavedno nasmehne, sledenje rdečemu cofu, odziv na zvonček, kako pase kravice itd.

Mi smo danes dopoldne uživali - smo šli na sprehod v mesto, se ustavili na soku in se martinčkali na soncu - saj sonce se je skrilo, ko smo prišli domov... Ampak sprehod je bil pa zelo prijeten...

Lepo se imejte...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 689
19.11.2006 23:10:33   
Pikabu
Ojla.

Danes je pa pri nas vreme zatajilo, cel dan je po malem padalo, pa tako kislo je bilo. Pa ni panike, smo imeli toliko obiskov, da ni bilo šans, da bi šli kam ven. Sem jih bila ful vesela, ampak mi je potem vedno tako hudo, ker se ne morem vsem enako posvetiti, so bili pa samo eni najavljeni, ostali so pa danes klicali, če smo doma in da so že na poti. Meni je bilo res super, Maksu pa malo manj. Sicer je bil v času obiskov priden in se je veselo pri vseh crkljal, ko so pa odšli, je bila pa cela histreija. Je bil lačen, pa sploh ni mogel jesti. Prav znerviran je bil. Potem sva se pa crkljala v postelji, da se je pomiril, nato je lepo pojedel in zaspal. Zdaj pa pridno spi.

@lina,
jaz bi te prosila za tale Denverjev test. Pri nas ga sicer ne dela kaj dosti, le sem in tja kakšno stvar, ali samo starše vpraša, če otrok to zna, me pa zanima, ker bi tudi sama rada spremljala. Ti pošljem na ZS mail.

Jaz sem pri Emi prešla na večje plenice po občutku. Številla tri ima, se mi zdi, kilažo od 4-9, ko je Ema imela okli 5 kg, sem ji začela dajati večjo številko. Maks ima tudi že okoli 5 kg, pa bomo porabili dvojko in potem gremo na trojko. Imamo pa že kupljene.

frrrr,
upam, da ne boš huda, če tudi jaz odgovorim namesto Gaye: meni je rekla pediatrinja, da na obrazu in v učkah najkasneje izgine to rumeno. Jaz niti ne vem, kdaj je dokončno izginilo, zdaj je že dobro in ni čisto nič več rumen.

Arabela
, čestitke tvoji Katarini. user posted image user posted image user posted image user posted image Res hitro čas beži...

Maxica,
mi smo tudi pri Emi imeli tako hitro krst, je bil isti čas. Sem tudi najprej gledala, če bi imeli kasneje, predvsem, ker je velika gužva z drugimi stvarmi, pa sva se vseeno odločila, da zdaj to speljemo. Cerkev je ogrevana, oblačilca sem pa tudi že skombinirala. Naš Maks ima pa zavetnika Maksimiljana Celjskega, goduje 12. oktobra. Sem tudi jaz mislila, da bomo imeli Kolbeja, pa so mi rekli, da je ta god bližji njegovemu roj. dnevu in je menda navada, da naj bi bil god po roj. dnevu, če je možno, tako da smo se odločili za tega. Glede Lana ti pa odgovorim na ZS. Glede čišče in M sem pa zdaj kar prepričana, da gre za M. Več je je zjutraj, ko se zbudim in vstanem, čez dan pojenjuje. Upam, da kmalu gre in da se znebim tega vložka. Sicer imam pa čez malo več kot en teden pregled, pa bomo videli.

Ene ste pisale o tisti inekciji kot obliki kontracepcije? A so kakšni stranski učinki? Kot recimo pri tabletah? Jaz ne grem nikoli več na tablete, ker so tudi krive, da sem se redila, pa želja po slončkanju mi je čisto upadla in če imajo inekcije kakšen podoben učinek, potem se ne bi odločila, sicer me pa kar malo mika kaj takega.

Fontanela: kaj že pomeni, če je vdrta? Sem pozabila, oz. sploh ne vem, če sem kdaj vedela. user posted image

clody
, ni panike. Ti kar veselo razmišljaj o drugem. Pri drugem je vse drugače. Sva se ravno danes s setrično pogovarjali, kako pri drugem manj kompliciraš in je lažje. Meni se zdi, da zdaj še bolj uživam, ko imam dva, kot prej, ko sem bila sama z Emo doma. Pa na sprehodu mi je bilo vedno dolgčas, zdaj imam pa Emo, pa ves čas klepetava, pojeva pesmice, se učiva kaj novega, skratka, uživava. Maks pa medtem pridno spi. Pa jaz imam zdaj bolj pospravljeno in urejeno kot sem imela pri Emi, pa celo skuham več kot sem prej.

Zdaj grem pa še malo knjigo brat, potem pa spat.

Lep začetek novega tedna vam želim. Meni tako hitro mine. Je komaj ponedeljek, potem se pa dvakrat okoli obrnem in je četrtek, pa petek in spet uživanje čez vikend. Pa altati bo jutri nazaj. user posted image user posted image user posted image Si čez vikened frej vzame. user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 690
20.11.2006 7:10:31   
beki24
A sm prvauser posted image ??

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 691
20.11.2006 7:30:33   
beki24
No zdej pa lahko naprej pišemuser posted image

Pikabu- če je fontanela telo vdrta je to znak dehidracije( da otrok dobi premalo tekočine)

Naša vsak dan dobi malo čaja(bebe), pa če jo kaj zvija tudi kapljice proti krčkom.....baje je dobro, ker je pozimi zaradi kurjave zrak bolj suh......pa noska ima tudi zmeraj polnega, jaz to spucam tako, da notri nakapam fiziološko raztopino, potem probam s pumpico malo povleči ven, nato z vatko in na koncu še s tistimi debelimi palčkami, ki so na koncu malo ožje( ne moreš prav globoko v nosek), še obrišem, če se smrkel kam zatakneuser posted image ......seveda vse to ne gre brez jokauser posted image

Danes je spala od 20.30 - 1.00, potem pa od 2.00- 6.00user posted image , pa zdaj tudi spi, moja princeska, ampak bo kmalu sirena, ker je prej premalo pojedlauser posted image

Jaz jo previjem ponoči samo če sumim, da je zelo pokakana, pa glede na to, da čakava, da se flaša pogrejeuser posted image , se zbrihta v vsakem primeru- ja, sej zato pa sva potem ponoči 1h pokonci, preden jo prepričam, da je še zmeraj nočka in da bi šla mamica še malo spatuser posted image

Včeraj so bili na obisku, tast in tašča, pa sestrica od mojga s tamalo- in kaj je počela naša miška- 5 minut preden so prišli je zaspala in se zbudila točno 5 minut po tistem ko so odšli- a ni enuser posted image  user posted image user posted image user posted image . Zdaj veste kaj početi, ko ti ne pašejo obiskiuser posted image
Meni se je pa tako fino zdelo, ker sem bila jezna še od prejšnjega obiska, ko sva lepo prosila in jih pol ure prepričevala, naj ne hodijo na obisk , če so bolani ( nečakinja ima 4 leta in je bila bolana- Tinkara je imela pa 14 dni), pa so se naslednji dan vseeno vsi prikazali na vratihuser posted image -- to včeraj je bila potem čisto zaslužena kazenuser posted image -- KAJ SM JST NESRAMNA!!

Sočustvujem z vsemi, ki že imateuser posted image , no sicer sem bila pa jst zaradi vnetja in šivov tudi 4 tedne odvisna od Virovih vložkov in mrežastih hlačkuser posted image
Pa šivi so se tako zarasli, da je spodaj vse trdo in sumim, da vsi šivi sploh niso do konca zdržali in se tudi vse sploh ni zaraslouser posted image

Še ena je imela podoben problem ( ne vem katera), če ti po šivih ostanejo brazgotine in trdo tkivo- reci ginekologinji, da ti da neko mažo za mehčanje tkiva( vsaj jst ji bom rekla), ker malo se pa pri tem da pomagat!!

V drugo sem se pa že odločila, da jim bom že na začetku povedala, da če me bodo rezal, naj za šivat pošljejo nekoga, ki to zna, da ne bom jst potem po porodu vsak teden v porodnišnici viselauser posted image

Morm vam dat še mal novih slikic v album, vam sporočim ko bouser posted image

en lep pozdravček

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 692
20.11.2006 7:32:38   
gaya

Jutro,

sem mislila kako bom še sedaj eno kitico z gajo odspala, pa sem ko sova user posted image . Midve imava noči za enkrat kar v redu. Razen teli kupčki so naju začeli zajuser posted image . Kar nekako ga ne podere, pa pol razmišljam, če je možno da je začela tko lepo jestuser posted image . Sicer podereva kupček že vmes med dojenjem enkrat, tist gre hitro, po dojenju pa nič.

frrr Gaja je mela pri 4 tednih pri prvi posvetovalnici še malo rumene očke. Pa je moj pediater rekel, da ni problema. Kot so že druge rekle, dokler pridobiva na teži ni noben problem.

Ja jst sem zdaj ukinla tuno, in ravno zdaj poslušam iz spalnice spet napenjanje, kot da bo zdaj zdj eksplodiralo v riti, samo joka pa ne zraven. Tko da možno da jo je prej zraven še zvijalo. Jah bom pač počakala mal s tole tuno, pa bom po 3 mesecih spet probala. Sem pa jaz tud začela zdaj pazit kaj pojem, ker se mi res smili, ko more kakat. Pa ena je pisala da veš da ma tamauček krče, ker je drekec malo bolj zelen. Ravno danes sem opazila d ma zelenkasto obarvan drekec, a to pomeni da ma krče. Pol ma pa res visok prag bolečine, ker (trkam na les) nič ne joka tko kot nekatere pravite. Samo kadar kaka, pa mogoče kdaj v spanju.

kapljice tiste ki jih boste dajale oleovitd3 ali boste to sporočile pediatrom? Jst razmišljam da bi poklicala, rekla da ad3 povzročajo mali krče in da bomo dajali D3. Kaj pa ve mislite?

Saj res, mi smo spomladi domenjene za eno orenk vozičkanjeuser posted image , a se vam že kaj sanja kje se bomo dobile? Ker rabimo veliko maneverskega prostorauser posted image .

kontracepcija jst pa razmišlaj o tem hormonskem obročku, ki drži do pet let. Pa moram zdaj na naslednjem pregledu vprašat če ga imam lahko k dojim. Ker moj mož pravi da je dal obrt nazajuser posted image , da ima dovolj 3 "babe", jst pa ga tud ne bom silia s še kakšnim otrokom. Sem z Gajo čist zadovoljna. Ker pomoje bi mojga fršlok, če bi bla v 4 spet bejbika user posted image . Prav da verjetno ima vojske s kromosomom Y user posted image . Sem ga ravn včeri potolažla, da pri 3 hčerah ni hudiča da ne bi imel enega vnukauser posted image , pa bo njega vozil v trgovine po bagrjeuser posted image .

No zdaj grem pa pogledat kaj dogaja v zibki, k je vse tiho postalo, pol pa sebe spedenam, pol pa mal pospravim danes, ker za vikend smo samo svinjaliuser posted image .

Se še kaj tipkamo, pa lep začetek tedna.

Kamlu bo miklavž, pa od Muki Neža bo prišla na svoj račun ( Srečen Božič) user posted image , tega jst ne morem pozabit.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 693
20.11.2006 8:07:32   
vava
Dobro jutro!
Jaz sem bila pa cel vikend sama doma in priznam, da je kar naporno. Dragi je šel na eno fešto v kočo sredi hoste. Je prišel kar "zmatran" domov, ampak pravi pa da je ful pasalo, ko je celo noč spal brez vstajanja. No pa tak žur, ki ga izkoristiš da se fino naspiš. user posted image
Sicer smo pa vsak dan bolje, vedno manj je jokcev in stokcev. Čeprav je bilo danes zjutraj napenjana izpod kovtra in potem kakcev toliko, da je bilo dela za celo komunalo, ko smo plenice menjali.
Berem, da otročkom dajete čaj. Do zdaj sem mislila, da se otroku ne sme dodajati ničesar in da naj bi pil samo mleko? Koliko, kakšne in zakaj pa dajete čajčke?

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 694
20.11.2006 8:24:31   
gaya

vava jst jo dojim, pa čez dan dobi po flaški še 100 ml čaja in sicer mi je patronažna svetovala hippov čaj, ki je od prvega tedna dalje. Je pa za prebavo in uspavanje, tko piše na škatli. Moram pa rečt, da odkar ji dajem ta čajček veliko lažje kaka. Ampak me je patronažna posvarila, da najbolj je dajat čaj 1 uro po obroku, če ga hoče. Ker takoj po dojenju je itak sit, kasneje pa se bo nažlampal čaja, pa pol premalo pojedel in pol se otroci kao ne redijo. Tko da midve tkole funkcionirava zdaj dobre 3 tedne, pa se lepo rediva in kakaa. Sicer se reva še kar matra, ampak to je res verjetno zarad moje prehrane. Je pa blo prej preden sem ji začela čaj dajat še hujše.

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 695
20.11.2006 9:24:36   
@lina
user posted image user posted image gaya, veš kako pravijo od enega fotra samo ene vrste otroci - to pravijo tisti, ki imajo otroke istega spola... medtem ko tisti, ki imajo fantka in punčko, pa pravijo "kdor zna, zna!" user posted image

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 696
20.11.2006 9:30:16   
Arabela
Dobro jutro!

Pri nas vse po starem...Ponoči sva se dojili ob 3uri zjutraj, ampak sem jaz spet vmes zaspala ko sva kupčka podirali in je mala spet 2uri spala na meni... user posted image  kako jo razvajam... Zdaj pa sva se že 2 dojili, vmes je tako kakala, da je bila do vratu (ne pretiravam) pokakana... zdaj pa sem jo končno uspavala s plesanjem in petjem.. tokrat je bil na vrsti CD CECA... user posted image user posted image .. malo spreminjam glasbo in poslušava vse zvrsti..

Čajček.. tudi meni ga je pediater predlagal, da ni nič hudega če ga pije, samo moja ga noče oziroma se mi zdi da ga ne zna piti.. ona bi samo mamino joškico in mleko....
Oleovit D3 pa je meni pediatrinja sama predlagala, ker mi je sama rekla da AD3 povzročajo krče...

Pikabu, kontracepcija... češ da je ta inekcija samo za kratek rok.... mi pač načrtujemo še bebic vkratkem in mi je zato predlagala to.. mislim da ti lahko da inekcijo kao 2x tako da drži 2x po tri mesece.. stranski učinki pa so lahko tudi rjavkast izcedek... tako je vsaj meni rekla g.... tablet nočem jemati, karkoli drugega na kratek rok pa se ne splača...

Danes je deževno tudi pri nas user posted image ... grozno vreme... jaz pa imam v petek izpit... pa mislite da se mi je uspelo kaj učiti?! user posted image  Že prej sem se morala fajn potruditi da sem se spravila h knjigam... zdaj pa ko se res spravim, zatuli sirenica.... moram si najti nekakšen sistem, drugače se to ne bo dobro končalo...

Zdaj pa hitro izkoristim dokler je dragi še doma in skočim na pošto.... te položnice nočejo in nočejo izginiti....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 697
20.11.2006 10:18:56   
altati
Dan....Pikabu, a si me 'pogruntala', kaj? Da si vzamem frej vikenduser posted image ...
Da vam malo poročam...
V soboto dopoldne je naša 'tavelika' nastopala v Mercatorju (pleše v Urški) in smo jo šli gledat...Jaša je nastop prespal. Potem sta pa naši dećvi šli k babi, mi trije (jaz, možiček in Jaša) pa smo jo mahnili v Celovec, v šoping.... Jaša je bil pravi sonček: jedel, spal, se previl....Previjala in nahranila sva se kar v previjalnici v C&A, ki je super urejena. Malo smo nakupili sladkarij za miklavža, pa nekaj malega za božička, pa malo za punce, bistvo pa je,da sva Jašu kupila kengurujčka- Baby Bjorn aktive. Cena je v primerjavi z ostalimi astronomska, ampak moram reči da je tudi kvaliteta in udobje nadpovprečno.Zanj sva odštela 100 EUR, ga pa priporočam. Res!
Tule vam prlagam link, če se bo katera odločala
http://www.babybjorn.com/TemplatesWeb/ProductInfo.asp?itemid=27

Katere kengurujčke imate ve?

Včeraj smo šli pa potem k mojim staršem na obisk, kosilo in po punci. Tam pa saj veste-veliko crkljanja, vsi bi Jaša pestvali (starši, moja sestra, nečak in še kdo) tako da se jaz veselo umaknem, ko je potreba ga nahranim, drugače jim ga pa prepustim in uživam...Malo se poigram z mojo malo nečakinjo (leto in pol) ki je pravi sonček...Zanimivo mi je pa, kako nečak, ki ima 8 let, občuduje našega Jaša. Prav nor je nanj, samo gleda ga, boža in me prosi, če ga lahko pestva (kar mu normalno dovolim). Prav zanimivo mi je, kako mu je všeč. predvsem mislim da zato, ker je fant...Že zdaj mu je obljubil, da ga bo naučil nogomet...

Popoldne, ko smo prišli domov, se je pa moj user posted image  odločil, da v kopalnici zamenja pipo. Podvig je trajal 2 uri. Rezultat - ker mu je uspelo odlomiti eno cev (za vodo) smo zdaj na umivalniku v kopalnici brez vode. Zobe in obraz umivamo pod tušem. Bravo možekuser posted image user posted image !!!

Naš Jaša se tudi čedalje več smeje, zanimajo ga igračke (predvsem vrtiljak v posteljici), pa naši punci sta mu zanimivi...v glavnem čedalje večji sonček...

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 698
20.11.2006 10:24:33   
altati
še to bi dodala- jaz nisem nikoli dodajala čaja. Ker ob polnem dojenju zato ni potrebe. prvo mleko, ki priteče iz dojke je bolj vodeno-za žejo, nato je pa gostejše-za hrano:)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 699
20.11.2006 10:27:00   
altati
Gaya-že v naprej hvala za kapljice. V soboto, ko smo mi prišli v Celovec (ura je bila opoldne), so bile vse lekarne že zaprte...Dobro da te imamuser posted image user posted image . Ti samo sporoči koliko sem ti dolžna, lahko si vzameš tudi provizijo, a ne punceuser posted image ????Smo ji hvaležne....

Ja, tudi jaz že komaj čakam da bo pomlad, da se končno spoznamo...To bo zanimivo! Me in naši oktobrski sončki...

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

LJUBOSUMNOST MED SOROJENCI
nataly33

Ali je vaš starejši otrok ljubosumen na mlajšega?

DA (40%)

NE (29%)

VČASIH (31%)

Število vseh glasov: 142

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!