|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
16.11.2006 17:44:15   
mtina
Pikabu: Naš mali se je zredil v treh tednih 900g.

Sonce!!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 626
16.11.2006 18:21:40   
štorkljica
Hvala punce za nasvete glede dude. No danes smo jo spet ponudili, šele zdaj ob 18.00 in je spet mirnejša, tak,da ob večerih res to rabi, dudo, da se pomiri. Slepa duda je v bistvu ta navadna duda, samo se ji tako reče.
Mtina očitno se tvoj mali tudi rad crklja, tako kot se naši dojeni crkljajo na prsih se mogoče hoče tvoj crkljati na ta način. Mislim, da to ni nič narobe, mogoče edino zaradi teže, samo kot vidim se redi fajn. Naša mala se je dojena v 1msecu zredila 1kg. Probaj po obroku ponuditi dudo, ker če se rad crklja bo to mogoče pomagalo. Koliko pa kaka?
Altati tvoji doma so verjetno srečni kadar maš ti naporen sestanek v službi, vedno pade kaka sladicauser posted image  Jaz bi tudi tako mamo!!
@Lina mi tudi podiramo kupčke sede in na rami, pa mi Ajda tudi včasih polije ko je sede, sicer redko, se pa zgodi. Ampak mi pa nikoli ne podremo več kot enga, torej ko enkrat rigne nehamo podirati. Kaj bi jih mogla več?? Koliko časa se potem vi nosite na rami? Mi običajno 5-10min, v tem času enkrat rigne in to je to.
Maxica Lan mi na tej slikici, ki jo maš kot avatar močno sliči na Maxa, sploh v predelu oči. Glede hemeroidov, nevem če jih jaz tudi nisem fasalauser posted image  Ko grem na potrebo me včasih boli in nekajkrat je bilo tudi malo krvavo. Samo ne vsak dan, mogoče vsaki tretji. Kaj je to to? Se to da videti, če z ogledalom pogledamuser posted image  Mislim samo tega mi je še trebalo!! Kaki pa sem jaz že jedla pa mala tisti dan ni mela problemov.
Arabela dobrodošla nazaj, seveda smo te pogrešali!!
Glede dojenja midve se dojive izključno sede. Sve se v bolnici in prvih nekaj dni doma leže, pa sem videla da to ni preveč dobro, ker sve potem ponoči skupaj zaspali na postelji in me je blo strah da je nebi poležala ali kaj. Zdaj pa mave v spalnici stolec na katerem se dojive in se je mala popolnoma navadila. Zdaj če bomo kam šli ne bo problema za jesti se samo vsedeve in podojive.
Mi se drugače tudi ogromno nosimo po rokah in se cartamo, menjavava pa se jaz, moj, jaz, moj... Zdaj ko ma 4300g še gre, kaj pa bo ko bo mela 6 ali 7 kg in več...user posted image

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 627
16.11.2006 18:26:27   
štorkljica
HEJ MAM DVE ZVEZDICI-JUHEJ, JUHEJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 628
16.11.2006 19:52:16   
mis
No, imam knjigo Bebi kuvar. Piše takole:
Na začetku se dojenčki dojijo na 2 uri ali manj. Konec 2. ali 3. tedna se vzpostavi ritem nekako na 2-2,5 ure. Konec 2. meseca ne želi več nočnega podoja okoli polnoči. Takrat se dojijo 6-8x na dan. V 5. mesecu se dojijo 5-6x na dan, v šestem 3-4x, od sedmega naprej 2-3x, od 11. 2x na dan.
2. teden je v dojki približno pol litra mleka na dan. Konec 2. meseca 0,8l, konec 3. meseca 1l. Povečanje teže na mesec: 0-3 msece (700g), 3-6 mesecev (600g), 6-9 mesecev (450g), 9-12 mesecev (300g).
V 2. mesecu potrebuje približno 100-120ml na obrok, v 3. mesecu 130-150ml, v 4. mesecu 150-180ml, v 5 mesecu 180ml ali več.
Če otrok poliva koleži se glavo dvigne za 8cm.
Počivanje in veliko tekočine vpliva na količino mleka v dojkah.

Upam, da kateri kaj pomaga. Sem pa tudi jaz slišala, da dojeni otroci se ne morejo preveč zrediti, po flaški na umetnem mleku pa lahko.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 629
16.11.2006 20:00:00   
vava
Maxica nam so Modulex v porodnišnici dali, tako da za dojenje ne bi smelo biti panike, čeprav so nam proti bolečinam tudi dal saridon, pa sem potem ugotovila, da vsebujejo kofein in da ga doječim mamicam odsvetujejo?!?
Šit! Sem šla zdaj prav tist papir, ki je pri zdravilih v škatlicah brat in piše, da naj ga med nosečnostjo in dojenjem ne uporabljajmo, ker varnost uporabe v tem obdobju ni dokazanauser posted image  Ne vem. Meni je zelo pomagalo. Par dni pa je bilo vse na svojem mestu. Bi se na tvojem mestu posvetovala z zdravnikom ali farmacevtom user posted image  Samo a sploh lahko še komu iz stroke verjamešuser posted image  
Bravo Evik vidiš, da bo. Ti kar ata ponucaj - čimveč, povej mu da otrok rabi oba!
Arabela na listku pri Modulexu piše, da se uporablja za zunanje in notranje hemeroide (ti se po moje ne vidijo, zunanji so pa taki, kot da bi ti črevo ven pogledalo - to se je meni namreč pri porodu naredilo), srbečico in ekcemih okoli zadnjične odprtine in pri analnih razpokah...
mis kaj pa po flaški z materinim mlekom? tudi to hočem že nekaj časa vprašati.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 630
16.11.2006 20:17:21   
mtina
Sprašujete koliko kaka, 1X na dan ali 1X v dveh dneh.

Ma glih sva mu dala sam 120ml, pa se dere kot jesihar! Noče ne dude, ne prazne flaše, ne čaja ... NIČ. enostavno ve, da to ni mleko!!! user posted image  

Kaj naj? Kaj če pa res raste in toliko potrebuje?  user posted image

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 631
16.11.2006 22:06:27   
Pikabu
mtina, zredil se je pomojem čisto normalno. Glej, drugače sem jaz najbolj zagovornik tega, da mamica sama že ve, kaj je najbolje za otroka. Do neke mere poslušaš nasvete, narediš pa tako, kot misliš, kaj je najbolje za otroka. Mogoče mu postopno zmanjšaj obrok, morda je preveč na hitro, da mu kar daš manj za jesti, če je prej že toliko pojedel. Ti pa svetujem, da si mogoče bolj pozorna pri naraščanju teže, pa boš videla. Res pa v glavnem vsi svarijo pred tem, da se s tem mlekom lahko otrok preveč zredi.

Duda
je pri nas itak zakon že od začetka. Jaz sem tudi zagovornik tega, da je vseeno lažje odvaditi dudo kot prstek. Sicer prstek še ni aktualen, zdaj gre bolj za to, da moje bradavice ne trpijo, ampak ko pride prstek, bo duda tudi namesto tega.

clody, imam ful veselje s tem. Sem imela v glavi že vse zamišljeno, kaj bom kupila, tako da je bilo hitro. Nekaj pa še čakam od Queella, da pride, potem imam pa res skoraj vse. Sladkarijo, mandarine in še kaj od drobnarije bomo pa tik pred zdajci kupili. Tudi jaz že komaj čakam, da bo Miklavž... Smo se pa za Maksa odločili in kupili tisto telovadnico, mislim, da je enaka kot jo imam frrrrr.

Laski
, Emi niso šli nič dol, le zadaj se je ogulila, kjer si je drgnila, ostali lasje so ji pa rastli in spremenili barvo. Pri Maksu se mi zdi, da zaenkrat tudi ne gre nič dol, bomo videli, kako bo z njimi.

Ženkica, nasvet od vave je res super. Pri nas je pa imela patronažna svoje copate s seboj.

Arabela, tudi jaz imam pomojem že M, tudi pri Emi sem jo dobila zelo hitro po porodu. Ene pač nimamo sreče.... Aja, ni pa nujno, da bo točna in takoj urejena. Pri meni je trajalo celo leto, da se je uredila tako, kot je bila pred prvo zanositvijo.

Pri nas je danes uspelo kopanje brez joka. No, v vodi itak uživa, danes je bil tako simpatičen, se je smejčkal, brcal, se odrival od stene, res užival. Sva oapzila, da je kar precej zrasel. Imamo sicer čisto najmanjšo banjico, ampak Emo smo kar dolgo noter kopali, Maks ima skoraj že malo prostora. Toliko bo moral zdržati, da bo sam držal glavo, potem gremo pa v ta veliko bano, vsi skupaj. user posted image user posted image user posted image Po kopanju, je bil pa tudi priden. Ga je ati vse zrihtal, jaz sem ga oblekla in je vse minilo brez joka. Navadno je vsaj pri oblačenju protestiral, danes je pa šlo. Je pa imel ves čas dudo v ustih, tako da je verjetno tudi to pomagalo.

Zdaj grem pa še malo knjigo brat, potem pa spat in si nabirat moči za jutrišnji dan. Spet bo pestro.

Lepe sanje vsem.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 632
17.11.2006 8:02:54   
altati
Dobro jutro vsem!
Zopet prva! Danes je pa pri nas vse mokro in deževno...še ven ne bova mogla. Smola!
Arabela-modulex ti bo tudi ginekolog priporočil, tako da si ga kar kupi...Da pa niso preverjena v nosečnosti in pri dojenju pa itak piše v vseh zdravilih...zaščita farmacevtskih družb:)
Pikabu-mi nimamo še nič kupljeno...Nosi pa pri nas predvsem božiček, miklavž samo kakšno malenkost...kdaj in kaj bomo kupili se mi pa itak še ne svita (no en mal se mi....)
Evik- saj greš mirne duše lahko 2 x na dan ven z vozičkom....če ti le paše...

Zdaj me pa Jaša kliče...čao!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 633
17.11.2006 8:13:00   
Pikabu
Altati, kaj imate? user posted image Pri nas pa sooooonček. Sem glede na napoved mislila, da bo dež in da bom danes likala, pa ne bo nič. Gremo ven, da izkoristimo lepo vreme.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 634
17.11.2006 8:22:54   
Arabela
Ciao mamice!

Najprej da ne bo pomote.. za modulex nisem spraševala jaz....

Pri nas večer minil kar mirno, ker zadnje čase imamo pravi disko vse do polnoči... mala bi takrat samo na joški visela, dokler ne omaga od utrujenosti... včeraj pa je bila kar mirna... zjutraj sem jo podojila ob 6.30, potem pa sem jo dala v posteljico.. IN NJENE OKICE SO BILE KOT BISERČKI... sem ji vklopila plesoče medvedke... IN OKICE SO POSTALE ŠE VEČJI BISERČKI... meni je moja Katarina najlepša zjutraj, ko je fajn prespana in taki cukrček...
Pa ful se je že začela zavedati okolice okoli sebe.. ko gremo na sprehod nič več ne spi ampak ko mala sovica gleda naokrog.. pa pisane igrače so že zakon...

Dude pa naša noče in noče vzeti!!!! Samo mojo joškico user posted image user posted image  Kar je malo boleče, ampak glavno da mala ne joka..
Tudi nam je zadnjič pediater (prijatelj) prišel na dom pogledat al mala dobro napreduje... pa je ni videl od poroda in je rekel da je ful zrasla, da mogoče celo malce preveč papauser posted image ... jaz ji dam takrat, ko hoče... bomo videli kaj bo rekla pediatrinja na drugem pregledu ki ga imamo 22.11.

A veste da bomo v nedeljo že 2 meseca stari?!

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 635
17.11.2006 8:59:43   
altati
Pikabu-zdaj se pa tudi pri nas začenja kazati sonček...user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 636
17.11.2006 9:21:06   
mtina
pri nas pa ffffuuuulllll piha veter!!!!  user posted image    Pa še oblačno je.

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 637
17.11.2006 9:37:39   
@lina
pri nas tudi piha, oblačno je... sonček se je sicer kazal, takrat ko sem jaz še na eno oko gledala - ob 7h zjutraj, zdaj je pa ušel oz. je na momente (ta trenutek je ta moment) bolj vodeno...

Drgač pa tudi pri nas nosi predvsem božiček, miklavž prinese kakšno malenkost, sladkarijo, mogoče kakšno knjigico...

Pikabu, Arabela, nič vama ne zavidam menstruacije. jaz sem jo prvič dobila točno za miklavža (ja, miklavž je tisto leto take stvari nosil user posted image ), to je bilo 7 mes po porodu, kljub polnemu dojenju, je pa takoj postala redna...

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 638
17.11.2006 10:15:34   
Maxica
Dobro jutro po odlično prespani noči.user posted image  Me je bilo kar groza iti spat, glede na včerajšnji tečnobni in nespalni dan Lana, ampak je bilo pa super. Sem ga podojila, preden sem šla spat, tam okrog pol polnoči, potem se je pa zbudil šele ob pol petih. Takrat se je čisto malo podojil, tako da sem si šla spumpat mleko, pa se je vmes zbudil, tako da sem mu dala kar po flaški in je spil še 50 ml in zaspal do pol devetih. Ma superca, tudi če ga imam cel dan na rokah, za tako noč brž spet podpišem.user posted image
Kje pa to vi živite, da imate skoz lepo vreme???user posted image  Pri nas pa sam dež, mokrota, veter noro piha, tako da bomo zdaj kar en lep čas v tem stanovanju gnili.user posted image
Danes sem tudi jaz bolje, zgleda da se je res kar treba držati pravila, da je treba 6 tednov po porodu počivati. Tudi če se v redu počutiš. Sem ta teden že pridno telovadila, pa po moje, da me je od tega bolelo in zategovalo bivše šive.user posted image  Bom kar pridno ležala še en čas. Bo že še čas za hujšanje.
Modulex bom pa res šla nabavit. Mislim, da je Amazona tudi jamrala glede tega, ne Arabela. Jaz grem ful težko na blato, se mi zdi tak občutek, kot da bi morala skozi eno ozko luknjico srati (pardon izrazu) in boli kot hudič, potem pa tudi na papirju vidim svežo kri. Mislim, da je to to.user posted image
Menstruacijo sem jaz prvič dobila šele 11 mesecev po porodu - sem pa dojila 23 mesecev. Dobila sem jo pa ravno tisti dan, ko smo šli na morje za en dan. Jupiii. Če nimam jaz sreče...user posted image user posted image
Arabela, a vi pa že dva meseca? Mi pa še en ne. Hehe, a smo oktoberke ene posebne al kva?!user posted image  
Bi bilo fajn vsake tolk časa tisti seznam rojstev objaviti, Mis, al katera je že zadolžena? Da malo obudimo spomine, pa da vemo komu čestitat ipd.user posted image
Mtina, jah, sem mislila, da daješ svoje mleko. Pri adaptiranem je baje res treba paziti, ker je bolj redilno kao. Baje da tudi pediatrinje bolj težijo, če se s tistim mlekom preveč zredijo. Ampak ne vem ti kaj svetovati, če je otrok lačen, mu boš valjda dala jesti toliko, kot želi. Vprašaj pol pediatrinjo, kaj v takem primeru storiti, pa naj pove. A pa samo toliko malo kaka? No, saj ne vem, kako je z zalivančki, naš Lan je skoraj pri vsakem previjanju pokakan, kar pomeni ene 6x zihr, če ne več.user posted image
Amazona, boš videla, lih tako boste komot nosili punčko, ko bo imela deset kil. Naš Max se je tudi rad tako nosil, pa mož ga je tako uspaval in certal, me je vedno skrbelo, kako bo, ko bo pa večji. Ampak zgleda, da se sproti prilagajaš ti in tvoje mišice na rokah, tako da ti sploh ni težko, boš videla. Mene trenutno najbolj bega, ko preklapljam od Lana do Maxa. Previjem Lana, pol še Maxa, pa se mi zdi ogromen, grem prijeti Lana, se mi zdi čisto micen itd. Če imam en čas samo enega, ok, če moram pa preklapljati iz enega na drugega, me pa čisto bega.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 639
17.11.2006 10:28:13   
moci
heloooou, pa sem se še jaz dokopala do računalnika. vidim, da me niste nič pogrešaleuser posted image . no, sem pa jaz vasuser posted image
je katera že začela s slončkanjem? meni so se šivi tako grdo zacelili, da je tam noro debela koža in me zdaj boliii. g je rekla da bo tako ostalo. haloooo user posted image user posted image pa ne more tko ostat.
drugač mamo pa mi krčke, ful jokamo pa polivamo, zoja je pobruhala mami, pa njeno posteljo pa še kar naprej jo preoblačimo. sem ugotovila, da imamo premalo za obleč.
glede hranjenja: kaj se pa sekirate da preveč pojejo, saj sami nehajo jest, ko so siti, po mojem ni hudega.
slišim, da so rotavirusi na pohodu, brrrrr me je mal strahuser posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 640
17.11.2006 12:18:52   
Lu
Ojla!

Samo na hitro.

Danes je mali spal od 21-5.30 user posted image user posted image user posted image Sploh nisem mogla verjet. Samo upam, da mi kaj ne zboli. Ga pa grozno kakanje matra user posted image Skoz napet. Jaz se pa nalivam že z vsem mogočimi čaji, da bi mu le lahko kako pomagala. Menstruacije pa jaz med Majo in Tianom sploh nisem imela, pa še dojila sem in zanosila. Tako, da punce 100% zaščita je baje samo če polno dojiš. Imela sem tudi že G in mi je zabičala da slučajno spet ne zanosim tako hitro. Sem rekla da ne. Kaj boste vzele ve za zaščito? Moram biti pa pridna z Kegljevimi vajami. Vsaj 100-krat na danuser posted image Kje mam pa cajt. Vedno pozabim.

A pesmarice ste dobile?

Zdaj pa šibam še kaj naredit, ko še malo drema mali.

lp vsem

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 641
17.11.2006 12:20:05   
Lu
mojceca mi smo se tudi skoz peoblačili. Zdaj imamo slinčke user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 642
17.11.2006 12:45:58   
gaya

Jutro user posted image

tole danes je pa megastično. Mala se je začela ponoči spet dojiti na 3 ure, ker se spet samo dojiva. Ampak samo poje in spi naprej. Pol sva pa zjutraj ob 7 vstale, to je zdaj že kar rutina, pol sva se spedenali in jedli in se igrali do 10 ko je spet zaspala, pri meni na trebuhu. In sva šle kar tko skupaj odspat še eno kitico v ta veliko posteljo. MMMM je pasal. Jst sem sedaj pojedla, mala pa še spi.

maksica iz srca se ti zahvaljujem za nasvet o sezamovem napitku. Pomagal mi je user posted image . Sicer sem ga mogla mal dal pit, ampak zdaj je spet mleka za izvoz. In resnično je res, da ne smeš prezgodaj obupat. Jst sem bla že čisto brez mleka, zdaj pa spet. tko da maksica sem tvoja dolžnica user posted image

lu jst nisem dobila pesmic, pa prav težko jih čakamuser posted image , a se me boš usmilila?

Pa tista k je pogruntala fenanje je tud carica, ker pr nas se tamala prav na vsa usta reži, jo fenam kar tko, čeprav nima nič vnete ritke. Tko ji paše, da jo bom danes tud po kopanju kar s fenom posušila po celem telesuuser posted image . Sam da jih ne bomo razvadle, da jo bom pri 4 letih mogla namesto brisat z brisačo s fenom sušit user posted image user posted image ....

Tko to je na hitrco, zdaj grem pa še peglat dokler princeska še spi

Ker sonček sva midve zaspanki namreč zamudile in ful piha pa ne upam na sprehod ker uček mava pogojno pozdravljen.

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 643
17.11.2006 12:49:07   
Arabela
Končno mi je usoelo VSE prebrati!!! Ste se pa res načvekale... Nekatere probleme imam tudi jaz in sem se že bala da sem edina, zdaj pa vidim da je skoraj vse normalno...

Pikabu, to z vročino in bolečo dojko se je meni že 2x ponovilo... pa sem ful pazila da mala poje "celo dojko"... a vsakič se mi je zamašila druga žleza na isti dojki... če bi bil mastitis ne bi vročina tako hitro padla... sem si dosti dojko masirala in črpala ter malo pristavljala.. še vedno čutim bulice v dojki, vendar ni boleče...

Mis, mi uporabljamo že pampers3, ker 2 mi je lulanje spuščala, ker je že bila premala.... 3 pa so zakon... seveda tu pa tam premoči, če je dobro ne naštimam...

Kontracepcija... jaz se bom odločila za inekcijo ki drži 3mesece... kajti po kakšnih šestih mesecih bi midva spet začela malce delati na drugem otroku... ker bi jih rada imela vsaj dva ali če bi šlo tri, pa bi to zrihtali preden si grem iskat novo službouser posted image .. upam da nam bo uspelo...

Kopanje... vsak večer, 1x na teden z milom... malecko vedno po kopanju namažem z mandljevim oljem, jo pošteno zmasiram, ker ji ful paše...  ko jo pa previjam ji ritko vedno namažem z lamprehtovo kremo od MB.lekarn, ritko pa čistim z Nivea Soft Creme.... ni nobenih problemov....

Igralna podloga.... dobili smo jo za darilo... zaenkrat sem igračke namestila na ležalnik in mala uživa ko jih gleda in že steguje rokice da bi se jih dotaknila... kasneje bomo uporabljali tudi podlogo, ki jo bom položila kar v stajico...

Hrana... zadnje čase malo po malo poskušam vedno več... po grahu sicer prdi, vendar nima krčev... čokolado jem že ves čas (v nosečnosti je nisem mogla videt, zdaj pa bi ubijala zanjo)... v glavnem jedilnik je vedno bolj pester...

O švicanju mi sploh ne govorte... ponoči sem mokra kot da bi me kdo z lavorjem polil!!!... mene je vedno zeblo zdaj pa sem vedno v sami vodi od švicanja in vročine..

Kar se tiče KG, grejo počasi dol.. edino kar me ful moti je moj trebuh... v nosečnosti  je bil tako lepo napet, ko sem rodila pa sem okoli popka dobila par strij (kar se ne sekiram preveč), ampak popek sem dobila FUL GRD!!!! Tako temen je kot da bi bil umazan in čisto razpotegnjen user posted image user posted image user posted image

No malce sem se razpisala, sigurno sem kaj še pozabila...
Zdaj pa na sončka... pri nas v Mb je okrog 19stopinj!!!

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 644
17.11.2006 13:22:56   
frrrr
evo mene...

ta teden laufa kuhanje, sprehodi, pospravljanje stanovanja... potem pa za računalnik zmanjka časa user posted image

smo malce spremenili ritem...
vstajamo med 7. in 8. uro... ob 9ih se odpraviva na sprehod in sva do 11ih že doma... spet hranjenje in previjanje... malce telovadbe in ogledovanja medtem, ko jaz kuham... potem je mau počitka in okrog 15. ure se spet zbudi lačen... potem je pa do 19., 20. ure buden v kosu in ga še okopava... ob 20ih pa spat (hvala vsem za nasvete!) in do 23ih, 24ih spi... takrat dojenje + previjanje (po občutku... mi bolj diši kot enkrat sred noči in je zaenkrat še potrebno)... med 3. in 4. uro je na vrsti dojenje in potem do zjutraj spanje...
je kr pridno tole naše dete...

dudo mu uturimo enkrat tedensko, ko res preveč teži za joško in vem, da je sit... vzame bradavico in jo poliže... potem me pa pogleda in se nagajivo nasmehne... joj, kaj šele bo, če že zdej tko dela z joški user posted image

sem pa danes full lena... grem mau počivat z malim... mejte se!
lep vikend!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 645
17.11.2006 13:35:48   
Lu
Evo pa še malo podobnostiuser posted image

Maja kot dojenček:
user posted image

Tian dojenček:
user posted image

< Sporočilo je popravil Lu -- 17.11.2006 13:38:13 >

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 646
17.11.2006 14:19:04   
vava
Dober dan mamice!
Včeraj zvečer sem imela poln kufer vedno ene in iste hrane in sem si za večerjo narezala 1 jabolko, 1 banano, 1 mandarino in nekaj polovičk marelice (iz konzerve), vse skupaj zalila z jogurtom in dodala še eno žlico marmelade in rebro čokolade (milka s piškotom). In ... nič (za enkrat). Jaz sem uživala, Luka pa do zdaj tudi ni nič protestiral. Sem nekje brala, da je lahko bolj škodljivo za otroka, če mamica na silo je neko hrano ali pa ful trpi če se kakšni odpoveduje pa si jo zelo želi. In kar se nas tiče to očitno drži.
Sicer pa sem danes na CSD odnesla papirje za otroški dodatek. Časa za izdajo odločbe imajo baje 30 dni, ampak pravijo, da bodo prej odgovorili.
Zdaj čakam user posted image  in potem gremo skupaj na sprehod do knjižnice. Upam, da se bo veter umiril, ker na momente ful piha. So se nam začeli spet učki gnojit pa ne vem če ni tole preveč za takole malo dete.
Kar tako prilagam eno fotko in vam želim mavrični dan! (nogavičke niso pomota)
user posted image

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 647
17.11.2006 14:20:11   
frrrr
full sta si podobna... pa oba sta prava srčka... usta jima kr na smeh vleče user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 648
17.11.2006 14:24:34   
frrrr
vava, odbite nogavičke user posted image če ne bi opozorila, bi jih spregledala, ker sem Luko gledala - mu na obrazu piše, da full uživa user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 649
17.11.2006 15:03:47   
Maxica
Gaya, a ne da res pomaga sezamov napitek? Jaz si ga kar enkrat na teden privoščim, tako za vsak slučaj in res napolni dojke. Ne vem v čem je pravzaprav fora, ampak res pomaga.user posted image
Vava, super nogavičke - pa Luka je tudi že cel dec.user posted image  
Ti si pa privoščiš, njam njam, jaz pa še kr ne upam reskirat. Bom še malo potrpela raje, pol pa s toliko večjim užitkom.
Mož je tudi danes nesel obrazec za doklade na CSD, upam, da drug mesec že dobim za ene tri mesece skupaj. Sem si fajn naračunala, da dobim za dva otroka okrog 30000 sit, ker sem nekaj mesecev po izteku porodniške pri Maxu delala samo na 4 ure, tako da bo kar fino.
Lu, vaša dva sta pa res prava kopija. Čisto sta si podobna. Pri nas pa ni tako.user posted image
Rada bi vprašala, če katera uporablja puder za dojenčke za ritko? Meni ga je danes prinesla teta kot darilo, ker je prišla na obisk, ampak jaz ga že pri Maxu nisem uporabljala, pa tudi tokrat ne, zdaj me pa zanima, kdaj in zakaj se ga pravzaprav uporabi. A pri vsakem previjanju al kako?user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?