Evik
|
hojla punce, no kot vsak dan plusi in minusi - ampak dosti več plusov - spali smo pridno tkao kot se spodobi, zjutraj pa po prvem previjanju sem kar zalegla nazaj z njim, tako da sem se prav nesramno naspala... potem dojenje in sem ga potem privzdignila in masirala in tresla - se je fino pokakal - tako da je kar gor skozi majčke šlo in sem morala vse dol dajat - sem se odločila da ga najprej previjem in spucam potem pa kar dam majčke dol in mi je uspelo - brez solza in celo roko je toliko sprostil da sem mu lepo pod pazduho umila in namazala z oljem - fora je v tem, da sem tokrat to delala z vato, ki ostane dlje topla, kot pa tisti prtički ki jih kupim v lekarni in druga stvar da sem ga obračala samo na bok, ker prej sem ga tudi na trebuh - ko mi je prva patronažna pokazala kako kravce pase - očitno je bilo vse bolj skulirano in neagresivno zanj. potem smo šli ven - jupiiii, je bilo super - ne vem če sem ga preveč oblekla - nimam občutka, ker zašvical ni ali pa da bi bil full vroč na vratu - smo hodili skoraj eno urico in potem je še kar spal. no zbudil se je točno takrat ko je bil čas za kosilo - moje sicer - ampak kaj hočemo... potem pa dojenje, previjanje - tokrat sem mu malo nogice tako gor dvigovala - da se nabrca in naprdi - pa je bilo očitno že predolgo, ker je malo protestiral, po drugem dojenju pa ga nisem dala takoj spat ampak poskusila spet kupček podret - to je zdaj ta hujša moja naloga, ki mi nikoli ne uspe (druga je pa kako doseči, da mi ne bi glave nazaj držal) - pa tokrat sem ga oblekla brez unih povijalnih pleničk za kolke, ker je patronažna sestra rekla, da lahko kakšen dan kdaj to naredim - no potem pa se je zbudil pa jamral pa jokal pa smo telovadili pa sem poskusila ga dvigniti na handling sistem - sem dobila en dvd - na koncu smo se pa nosili sem in tja da je končno zaspal ampak je vse skupaj kar trajalo... rada bi mu pač ublažila težave s prebavo - z masiranjem ali pa s tem, da mu nogice dvignem - samo kako to početi če ima une ta debele plenice. z druge strani mi ga je bilo pa kar malce grozljivo dvigovati, ko ga tako čutiš - cel mali telešček, ko je brez tistega oklepa, ki pol dela namesto tebe na nek način naredi. drugače pa hoja za uspavanje kar pomaga - tokrat je celo kinknil pa sem ga dala v košek pa je potem nekaj časa v koščku gledal pa je kar sam zaspal... ampak vse skupaj - zelo v redu. 19 dan... včeraj sem se tudi pomenila sama s sabo - ker sem stalno črtila sebe, kako mu škodujem in se sekirala kje sem mu že škodovala in kako vse narobe delam - sem si rekla, da tako ne bom daleč prišla (čeprav me še vedno vleče da bi se žrla) ampak da moram verjeti da bo mali princ zrastel v fejst fanta. jutri pa mislim, da se bomo prvič kopali - bom še enkrat banco oprala. popek nisem nič več pucala danes - tako da videti je da je ok. meni se pa čišča tudi končuje... zdaj za umivanje sem ugotovila da je dosti bolje vata ali pa kakšne mehke cunjice, kot pa tiste baby soft krpice - ker takoj postanejo hladne. altati - vse najboljše !!! !!! za termofor sem tudi jaz hotela vprašat, ker ne vem če bi ga še dolgo imela v dekci povitega, se mi zdi prav da malo tudi brca kolikor sploh lahko s tistimi plenicami... aja - mojega še kar nisem navadila na dudo... kako se pa to naredi -kar ponuja, ko hoče zizati? no saj zaenkrat še ni nujno, nočem pa da bi vlekel prst kasneje lucika - drž se pa ne se jim dat! dvigovanje glavice - matjaž jo vedno drži gor če je na trebuščku ali pa če ga dvignem na rame - da bi kupček podrla (ki ga seveda ne) - tako se odrine z rokami. načeloma mi je patronažna rekla, da je to ok - v tem položajo pa z rokami spodaj, ni pa ok tisto, ko jo nazaj drži ko je recimo na boku - pred dojenjem -ali pa na rokah in kar ne vem, kako naj mu jo spravim naprej - a katera mogoče ve. sestra je rekla, da če ne bo mogel že ne bo dvignil. drugač sem ga pa danes krstila z mlekom, ko je šel dol z joške in me je zanimalo, koliko je še mleka notri, je tako veselo špricnilo po Matjažu no ja saj je zdravo za kožo... mene tudi občasno špikne v dojkah - ampak na to sploh nisem bila pozorna dokler niste omenile - očitno neki procesi bi rekla.. sem pa danes začela nositi modrc za dojenje, ampak se mi zdi da me še vedno malo utesnjuje , tako da v glavnem imam onega k sem ga mela za nosečnost, ki raste s tabo... kile - no tudi ni vse hujšanje v kilah veste, včasih grejo maščobe stran pa se mišice vračajo kile pa ostajajo iste! (in obratno) tako da ne obupavat - vem, ker sem pred nosečnostjo full pridno vadila in telovadila in sem šla maščobno zlo dol, kile so bile pa iste.(nekaj časa) no vmes sva se že podojila pa previla - zdaj pa je pri atu - pa ni miru bo treba hodit - saj je vsak večer ob tej uri kar podobno. od psaše imam gsm, jo bom prečekirala... altati - daj malo razloži kakšni ste škorpijoni, jaz nikogar nisem poznala... zdaj pa imamo enega... muki - a neža to že gleda? bom jaz tudi to naročila za darilo - kako točno se temu že reče??? gaya - čestitke za dojenje si pa faca da zraven dojiš pa tipkaš, jaz še sploh ne znam dojit drugje kot v postelji - no danes sem probala tako da ga imam dvignjenega gor sem se poldožila z blazinami... amazona - čestitke za pregled! mi pa čakamo še tri tedne, ampak jutri patronažna mislim, da tehta. spanje - načeloma ob 21h - ampak dojenje po tem - ob polnoči ali kaj kasneje je še s previjanjem, potem pa je ta prvo jutranje okoli 7h tudi s previjanjem, vmes pa samo dojenje - na eni dojki in brez kupčka (no saj ga tako nikoli ni samo tokrat brez slabe vesti) čao miš - no lepa zgodba - to o nosku tudi mene zanima - jaz vedno počnem z vato, potem pa kiha, dokler skozi nos ali skozi usta ne skiha ven... me pa zanimajo še druge variante (kupila sem tudi tisto "črpalko" za nosek)... plenice pa jaz uporabljam od huggies - dvojko in je v redu... patronažna je rekla, da so ravno prav velike - ko jo obleče potem pa tako gubo spredaj naredi - in je rekla da se tako vidi... no po kakšni uri ali dveh - sem končno dokončala tole... lepo se imejte, mamice!