|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
13.11.2006 10:57:13   
štorkljica
Joj pa moja postporodna amnezijauser posted image user posted image
Škarjice in nohtki jaz mam te zaobljene in mi gre kar vredu rezati nohtke. Sva jih od poroda že dvakrat porezali, nazadnje prejšnji teden in ma mala že spet neka rezila. Res hitro rastejo! Jaz nisem mogla pogrizti, ma tko male in nežne prsteke bi me bilo kar strah. Sem ji pa nohte porezala ko je bla res dobre volje in taka bolj mirna.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 526
13.11.2006 11:00:19   
mis
No, vsem je šlo danes ponoči tako dobro, da mora biti tudi eden, ki mu ni šlo. Naša Tina je čez dan zelo lepo spala, noč pa še nikoli ni bila tako katastrofalna. Zaspala je lepo ob pol devetih, se ob 11h zbudila, jo podojim... Ob enih že alarm, potem je bila do treh pri meni.Se mi zdi da je kar cel čas zizo vlekla. No potem spi do 4h v svoji postelji, pa spet. Jok, tuljenje, nošenje... Pol sva ob 8h še za eno uro zaspale...user posted image

Danes gremo pa mi na izlet. Se prav veselim. Vzela bova avtodom in greva v Maribor. Moj je namreč glasbenik in danes špilajo v Štuku. Pa gremo vsi od doma, pa jutri malo po Mariboru in potem domov. Upam da bo noč mirnejša.

Jaz tiste fontanele na glavi ne vidim, jo pa čutim.

Moja ma pa ful jeziček bel od mlekca. Ves čas. Je to normalno?

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 527
13.11.2006 11:04:46   
Evik
MUKI ČESTITKE DA STE ZDRAV!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 528
13.11.2006 11:07:02   
Evik
Hmmmm a veste  da bom pa zdaj probala da na trebuhu podirava kupček...

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 529
13.11.2006 11:11:46   
@lina
Amazona - na prvi pregled sem morala prinesti: materinsko knjižico, rojstni list, odpustnico iz porodnišnice in potrdilo, ki začasno nadomešča zdravstveno kartico.

Evik - otroški dodatek ali doklade - ga dobiš, če pri vas dohodek na družinskega člana na presega 99% povprečne slovenske plače, zneski so različni glede na dohodek družine. Če oddaš prvo vlogo v 90 dneh po rojstvu otroka, ti ga izplačajo od rojstva naprej... Poglej spletno stran CSD Šiška, tam imajo za moje pojme najboljšo spletno stran glede družinskih prejmkov, lahko si izračunaš višino doklad itd.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 530
13.11.2006 12:22:41   
altati
Madonca, od petka me ni bilo tu gor, pa ste se tako razpisale, da sem vas 1,5 ure brala...Noro....
Mi smo ta vikend praznovali rojstni dan in je bilo ves čas en kup obiskov, tako da se nisem uspela niti pojaviti tu....
Jaša je zdajle ravno zaspal, pa sem se malo usedla na kavč, notebook v naročje in gremo na RR k mojim oktobrkam...
Evik -svaki dan ti ide bolje, bravouser posted image user posted image user posted image user posted image  Prav vesela sem zate... Drugače pa-le pojdi ven, Matjažka ne obleci preveč, ne boj se ga dati na trebuh, ne boj se ga posedeti v naročju, če se počutiš dobro in čišče ni več, akr poskusi s slončkanjem....

Striženje nohtkov- jaz sem jih Jašu postrigla že pri 14-ih dneh s tazaobljenimi škarjicami, ki super strižejo..In to se mi res ne zdi umetnost....

Znižano plačilo vrtca- ne vem katera je pisala o tem...Zdajle oddajamo vlogo tisti, katerih otroci so v vrtcu..Če pa bo šel tvoj mali/mala prihodnjo jesen v jasli, boš pa takrat (najkasneje en dan pred njegovim odhodom v vrtec) oddala vlogo in boš dobila odločbo v katerem razredu si...nikakor ne boš plačevala tiste 2-3 mesece polne cene...ne ga sratuser posted image

Fontanela je pa tudi pri našem Jašu vsak dan bolj vidna...na začetku ni bila.

Evik - jaz si tudi privoščim kakšen požirek piva in tudi kakšen kozarček rdečega vina (sploh ta vikend, ko sem praznovala in je bilo martinovo)...Tudi Pušenjak pravi, da kakšen kozarček vse prej kot škodi...

Kontracepcija- obstajajo hormonske injekcije, ki se priporočajo ob dojenju. menda drži tri mesece in je popolnoma varna za doječe matere. samo našim ginekologom jih je potrebno omenit. Jaz ga imam  prihodnjo sredo...

Evik-kar se tiče nošenja, dvogivanja dojenčka so se včasih res 'bali crkljanja'...doktrine pa se menjajo... Nič preveč ga ne nosiš in dviguješ, verjemi...tega ni nikoli preveč! Kar se tiče pa branja - saj še Pušenjak v svoji knjigi piše, da naj v porodnišnico vzamemo kaj za brat, da nam ne bo dolgčas...Bo pa menda že vedel....Jaz sem po vseh treh porodih takoj brala, gledala TV, pa je moja dioprtija (sem kar hudo kratkovidna) še vedno enaka kot pred prvim porodom. Pa sem po prvem porodu tudi takoj študijsko knjigo vzela v roke...Pa rodila sem tudi 3x z lečami, pa se ni nič zgodilo...

Pikabu -  ne morem verjeti, da si tako kmalu dobila menstruacijo (mislim tudi pri Emi). Jaz je prvič nisem dobila 9 mesecev, drugič pa eno leto. Po končanem dojenju je vedno še kakšen mesec ni bilo....pa nič je nisem pogrešala, mi verjamešuser posted image

Gaya -a ne da so tele mlade smrkljice prav uporabne za pomoč pri dojenčkih...meni tudi moja desetletnica veliko pomaga, pa tudi z našo petletnico si lahko že malo pomagam....Lažje z njima, kot brez...

Umivanje ritke - jaz našega Jašo umivam s toplo vodo in vatko, mažem pa s hladilnim mazilom od Goenjskih lekaren. Ko se mi je ene dvakrat zdelo da je lulček malo rdč, sem pa kar bepanten uporabila in je bilo nasledni dan dobro.

umivanje z milom - enkrat tedensko! Kopam ga pa vsak dan v čebričku in dam v vodo samo čisto mandljevo olje. Včeraj sem ga pa pred kopanjem zmasirala z mandljevim oljem po celem telescu in je tako užival...vse sem mu zmasirala-rokice, nogice, trebuščka, hrbtek...

kako spi - na hrbtu, glavo pa obrne levo ali desno...je pa res, da nikoli ne bruha. Na začetku sem ga dajala na bok in ga zalagala, pa se je vedno uspel prevalitačno pozo... na hrbet in izrinit brisačo s katero sem ga založila. zdaj ga pa pustim na hrbtu, ker vidim, da mu tako najbolj paše...meni tudi paše na trebuhu, pa ne bi marala, da me kdo sili v drugMoja mala pa je vedno spala na trebuhu-ker je imela popkovno kilo in drugače ni šlo. Pa tudi pasalo ji je, ker je fulll polivala. ta velika pa je spala na boku..Vsak malo drugače, zanimivo kajuser posted image

Muki - upam, da boste kmalu dobri. A ste imeli Kalici ali rota virud? Mi smo vse to že dali skozi, vem kako hudo je. Trikrat smo bili s tamalo na infekcijski-2 x Kalici, 1x rota...ko se je tamala pozdravila, smo ga dobili še vsi ostali člani ki smo bili kakorkoli v stiku z njo (jaz, mož, tavelika, babice, dedki, vsi...).

Sem še kaj pozabila???????

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 531
13.11.2006 16:01:40   
štorkljica
@Lina hvala!! Jaz bi najbrž prinesla samo materinsko knjižico in un papir od zavarovanja.

Sem se pa še spomnila da sem prej pozabila izpostaviti en problem, ki ga mam že od drugega tedna po porodu. Torej začelo se je nekako drugi teden po porodu, da me je začel boleti levi kolk. Najprej bolečina ni bila nevemkako huda, mogoče samo zbadanje če sem naredila kaki nenaden in kratki korak z levo nogo. Do danes pa se je ta bolečina povečala in me praktično kolk boli celi dan, ponoči pa ne ker takrat počivam in spim. To pa tako, da včasih komaj vstanem in prvih nekaj korakov komaj naredim, včasih recimo še po stopnicah ne morem, ne gor ne doluser posted image user posted image user posted image  Pa mala se ful rada nosi in ko jo nosim (to so predvsem kratke proge po stanovanju gor in dol) me po nekem cajtu že tak začne bolet, da se mi že temni pred očmi od bolečine. Sem pa tudi že na forumu Po porodu brala nekaj žensk, ki majo iste ali podobne probleme, me pa zanima ali se je pri kateri pojavilo še kaj podobnega. Nevem kaj naj naredim, k zdravniku še ne morem, ker nimam časa na kirurgiji čakati 5 ur na pregled in potem mi mogoče še kaj takega odkrijejo. Jaz sicer menim, da je to še od poroda, mogoče tudi to, da se mi medenica tak krči ali kajuser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 532
13.11.2006 17:13:03   
Evik
hojla še enkrat,
no cel dan smo bili bolj ali manj budni, sva bila danes samo na balkonu še z Matjažem, jutri pa definitivno ven. sem si pa ogledala tudi nekaj strani o handlingu...
pa videla sem da ima štorklja celo tečaje o tem...
hvala Altati - no danes sem spremenila vrstni red pa sem ga najprej zgoraj umila pa celo uspelo mi je roko sprostit, da sem prišla pod pazduho - je kar zelo sveže spodaj, s čim ve tam namažete, jaz sem kar z ribjim mazilom upam, da s tem nisem preveč zaprla kože tam... potem sem ga pa še previla je pa postal nadvse hud - tako da očitno je stvar v dolžini procesa... če je kratko in jedrnato ostane dobre volje, močno računam na kopanje - pa tako ali tako tista vlažna krpa ne ostane dolgo topla pa mu gre verjetno to na živce.

vprašanje - a ko greš z vozičkom pa valjda da imaš otroka na hrbtu???

aja user posted image - no malo čišče je še - a notranji šivi pa niso tako pomembni? maternični vrat?  drugače pa lahko začnemo s predpripravami, a ne
user posted image

ok punce grem malo na spreho, drž'te se...
pa altlati - zdaj sem se zahvaljujoč tebi spomnila kaj lahko dam v podpisuser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 533
13.11.2006 17:45:03   
vava
O! Presenečenje. Sem nekaj plačevala po netu in ugotovila, da so mi že nakazali porodniško. Pridni.
Evik bravo. Res ti gre vedno bolje. Sicer ste pa še "mladi". Še kakšen teden, 14 dni pa bo najhujše za tabo.
Pri kopanju jaz tetra plenico kar pustim v vodi in mu jo položim na trebuh, da ga ne hladi in potem jo večkrat namočim v vodo, da jo spet lepo ogrejem.
Sem razmišljala o vavrcu, bi se dalo fino dodelat in res patentirat user posted image .
Altati vse najboljše, se mi je zdelo, da bi znala biti strastna in pogumna škorpijonka. Ti pošiljam eno user posted image  tako brez mleka in brez jajc user posted image .
Na prvi pregled k pediatru lahko prideš tudi brez potrdila o zavarovanju, saj je prve dva meseca otrok avtomatsko zavarovan po tebi. Jaz grem šele jutri na ZZZS. Rabiš pa odpustnico in rojstni list! (meni za materinsko niso nič rekli).
Nohtke je moj dragi "postrigel" s ščipalcem in to pri ca 14 dneh. Škarjice so mu preveč tumpaste.
Rito tudi mi umivamo s tetra krpicami in toplo vodo, mažemo pa s hladilno kremo.
Kopamo se vsak dan in po ideji Altati dam v vodo malce mandljevega olja, 1x na teden pa ga tudi nažajfamo. Včeraj sem mu obraz umila s kamilicami zaradi mozoljčkov in kar je čaja ostalo, sem ga zlila v banjico. Je tako lepo dišal.
Morate priznati, da lepo pedenamo naše oktobrčke. Masaže z oljem pa kamilične kopeli, pa zračne masaže (s pomočjo fena)... ja ni kaj... Če nimaš krčkov je verjetno kar lapo biti dojenček oktobrskih mamic.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 534
13.11.2006 17:56:15   
Maxica
Lih sem se spomnila - na koliko stopinj ogrejete vodo za user posted image  v banjici? Mi je rekla patronažna, da mora imeti voda 38, ampak sedaj imamo en Maxov toplomer za vodo, pa pokaže ene 34, pa če probam s komolcem, se meni zdi že kar fino topla/vroča. In koliko časa jih imate potem v banjici? Naš ne vem kam raste, ampak se mi kar z nogicami odbija od roba bane in nabija z glavo v drug rob.user posted image
Altati, ti imaš čebriček, a imaš kakšno fotko, kako to zgleda, to vaše kopanje? Jaz sem ga tudi naročila za Lana in se mi zdi kar fino, če se bo rad kopal noter. Bi ga potem samo ene 2x na teden kopala v banjici, čebriček bi pa vsak dan uporabljala za osvežitev.user posted image  Aja, pa še vse najboljše -  najlepše darilo si pa že dobila, a ne?!user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 535
13.11.2006 19:45:48   
lucika
zelo dobra ideja, tole fenanje ritke! nas aidan se zahvaljuje, pravi, da zelooo pase. glede na njegov izraz na obrazu, pa na nogice narazen...upam, da jim tole kaj ne skodi, ker midva sva fen kar pustila priklopljen ob previjalni. smo se pred tem tudi skopali; je bil dobro razpolozen...
zdaj je pa koma v svojem dnevnem brlogecu.
a ve imate kak termofor, al kaj podobnega v posteljici. sem postala pozorna, pa zgleda da mu res ne pase mrzla postelja. spi ko top, kak ga polozis dol, oci odpre tak na siroko kolk lahko... pol pa mamo borbe. pa ziza, pa duda, pa na roke, pa v najino pojstlo...mu nekak ni samemu za spat...

seveda vse skupaj ni nic, proti mojemu dojenju:) se vedno. danes sva z patronazno pogruntale, da bi mi pa mogovce on sprej za nos pomagal. da bi lazje spumpala levo stran. jaaa, kar pediatrui naj grem. on me je poslal ginekologu, ki ga mam seveda 40 km stran, pa sem sla se k nasemu doma, ki ni moj, pa nisem nic rihtala. sam na jok mi je slo, kak se jim sladko jebe. a pol ko bojo pa malega vagali, pol bo pa pomembno kaj in koliko poje. a zdaj, ko bi mi lahko pomagali, se jim pa sladko jebe! no, pol pa naj se takrat mojga ginekologa poklicejo, pa se naj kar z njim menijo, ce bomo prelahki. sem malo jezna.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 536
13.11.2006 20:23:17   
Clody
Ojla mamice,

Najprej vsem hvala za nasvete glede ritke. Ga redno fenam in mažem s praško pasto. Sm se bala kako bo prenašal to s fenanjem, pa mu neverjetno paše. Tko, da so se mozoljčki na zunanji strani ritke posušil in  ima načeto samo še pri rožci (beri tam kjer kaka)user posted image Sm prou vesela.

Atlati, VSE NAJBOLJŠE! Je bla torta velika?user posted image user posted image

Mis, morm rečt, da sm vam prau folš glede avtodoma. Jest bi tud okol hodila s potujočo kučo! Zna bit super.

Maxica,Atlati,  mene tud zanima tole s čebričkom in bi ga rada naročila, ker se mi zdi nekak bolj priročen. Banjico bi uporabljala samo takrat ko bi se namilili. Takrat ko se samo namakamo pa ga pustiva v vodi cca 5 dobrih minut. Pa še nerodno je za okol nosit. Jest si dam banjico namreč kar na likalno, ker sem velika in mi je tako lažje.
Me pa zanima če jim vsakič zmočite lase in obrazek?? Komej čakam, da ga potunkam!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej grem pa končno mal pred tv, naš mali že pridno panča!!

Adios

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 537
13.11.2006 20:52:34   
frrrr
Pikabu, bom pripela sliko... jo morem še iz fotkiča potegnit... imamo pa tale baby gym kar v stajici

vava in naja... naš je tut takšen porednež... vendar mamici tega ne kaže user posted image pred očkom si upa, ko pa jaz pridem zraven pa takoj skrije user posted image

potenje... jaz se enkrat sred noči ponavadi preoblečem, ker imam majčko čist mokro okrog ovratnika

dvigovanje glavic... naš že od 14. dne starosti dviguje glavo tolk, da se mi zdi mau preveč... če leži na meni, na trebuščku, se dvigne jo obrne in se uleže z drugo stranjo nazaj user posted image se vam zdi to normalno pri takšni starosti? jaz sem prej mnenja, da mora do 2., 3. meseca bit bolj dojenčast v ležečem položaju

branje... naj ne bi bilo dobro... patronažna mi ni znala odgovorit na vprašanje ali so to le govorica ali je kaj resnega na tem... je rekla naj pač malce omejim...

lucika... naš tut ves moker od mleka, ko se dojiva user posted image
drgač pa mene tut neki špika... v bradavicah, v prsih... pa se mi zdi, da mali sprazni joško... dojim tut že od začetka (v sredo bo že 5 tednov)... med tuširanjem si vedno zmasiram joško s toplim tušem, da se strdki sprostijo... pazim na čistočo rok in vsega, kar se dotika dojk... kaj bi pa to lahko bilo?

mozoljčki... v dveh dneh stanje čist spremenjeno... po čelu jih že ni več, zunanje strani ličk tudi že čiste... zdaj so še na notranji strani ličk in okrog ust, kjer jih prejšnji teden še ni bilo... no, pa okrog vratu jih ima še nekaj... za ušesih so pa že izginili... torej je to res bolj prehodna zadeva, jaz sem hotela pa že paniko gnat user posted image
tabeli mozoljčki so pa pri nas že izginili...

muki, zanimive fantazije imaš... mene je tut prejšnji teden enkrat imelo... sem imela bolj tak dan... jokast... imam full rada otročka in ga ne bi zamenjala niti za trenutek življenja po starem (beri: pred rojstvom Jaše), ampak sem imela preveč stvari in sem potrebovala mal podpore moža, ki je bil cel dan službeno odsoten

vava, hvala za obrazec...  pa za vse dodatne info... si mi prihranila nekaj dela user posted image
pa hvala za info glede papirologije na prvem pregledu pri pediatru
oktoberčke in oktoberke pa res dobro pedenamo ja... to bodo eni zadovoljni otroci... user posted image

@lina, hvala za info glede vrtca...

mis, priporočam ti hladilno mazilo za ritko Malček - se fajn z vodo spere in menda malčkom res paše, ker jim hladi ritko... mi še nismo imeli vnetja... zaenkrat! priporočala mi ga je patronažna...
kopanje... tako kot si opisala ti, tudi mi namilimo na previjalni... imam pa eno vprašanje.... v vseh kompletkih kozmetike za otroke je shampoo&bad - kdaj to uporabit? mi zaenkrat trdo milo uporabljamo kot je bilo svetovano s strani patronažne in v MŠ
tako špikanje ali mogoče tudi pekoč občutek v prsih sem opisovala pri sporočilcu za luciko... men se dogaja, mogoče veš zakaj?
naja in Evik... lepi otročki user posted image

Maxica, jaz mečavo samo občutim, zaradi lask je ne vidim... me pa kr matra, ko se je kdaj dotaknem in me je pol strah a sem jo kaj poškodovala... kolk hitr se lahko to zgodi?

spanje... na hrbet ga dam v ležalnik, kadar ga gledam... na trebuhu spi na meni... drugače ga dajemo pa na bok ležat - en dan na eno stran, drug dan na drugo, da ne bo glava čudne oblike

Evik, otroški dokladi... to je una zadevca, ki jo država da tvojemu otročku... višina je odvisna od tvojih in partnerjevih dohodkov... do 90 dni po rojstvu otroka je potrebno na CSD oddat izpolnjen obrazec (kupiš ga pa v knjigarni - obrazec DP-3) in potem vsako leto spet.
pod pazduho in v vseh ostalih gubicah (okrog vratu, za ušesi, na rokah, nogah) ga namažemo mi z oljem (mandjevim... čez vikend smo ga pa kar z oljem od nivee mazali)
v vozičku naš leži ali na boku ali na hrbtu

mis, preveri ali se tole na jezičku da odstranit z vodo... če se ne da, je lahko soor... sicer je znak tega soora tudi ta, da otrok noče jesti... no, v tem primeru je potrebno it k zdravniku

Maxica, temperatura vode za kopanje... 37 stopinj oz. po občutku...  mi imamo našega v vodi cca. 5 minut

lucika, pokliči v lekarno in povprašaj za sprej  Syntocinon... mogoče ga lahko brez recepta dobiš

no, mejte se... dost za dans... sm itaq rabla 5 ur, da sem prišla skoz, ker je bilo vmes hranjenje, pa moja lakota, telefoni...

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 538
13.11.2006 20:56:15   
frrrr
še to... če ste pozabile... ko boste naslednjič v DM lahko povprašate za DM baby bonus... več o tem: http://www.dm-drogeriemarkt.si/novica.php?id=314

pa četitke altati za RD!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 539
14.11.2006 8:00:41   
Pikabu
Dobro jutro.

Spet prva? Danes sem malo zaspana. pa smo dobro spali. Maks je jedel okoli treh ponoči, sedaj pa še vedno spi, ga čakam, da se zbudi. Mene je pa na WC, zdaj se mi pa ne da nazaj iti, ker bom ravno zadremala, ko se bo mali oglasil. Kakšno bo vreme pa še ne morem določiti. Trenutno zgleda bolj oblačno, samo se mi zdi, da sonce še ni vzhajalo. Bomo videli kasneje.

Zdaj sem najprej klicala v bolnico in grem jutri na pregled za sladkor. Zdaj po nosečnosti preverijo, če je res šlo za nosečniško sladkorno, da ni bila prava. Mislim, da bi ta pregled moram iti dobro čez glede na to, da je bilo med nosečnostjo vse v redu.

Kupčki: jaz sem pa ugotovila, da sem ga na ramo narobe dajala, oz., premalo visoko sem ga položila. Jaz sem ga tako dala, da je imel vrh glave ravno do moje rame, včeraj sem pa poskusila, da sem ga tako preko rame dala, je pa veliko bolje podiral tudi v tem položaju. Je pa seveda zraven tudi fino bruhnil ven. Prvič sva sedežno pobruhala, potem sem bila pa bolj previdna in sem plenico tako dala, da ni steklo dol.

Moje kile: sem v soboto spet stopila na tehtnico in je bilo pol kile manj kot prejšnji teden. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image To je zame ful uspeh. Res sem pazila pri hrani in zadovoljna bi bila že s tem, da ne bi šlo gor, da je pokazalo še pol kile manj, mi je pa že taka mala zmaga. Čez vikend sem se potem spet malo razpustila, zdaj pa spet veselo pazimo. Upam, da mi na tak način uspe vsaj obdržati, če se ne bo dalo, da kaj zgubim.

Fontanela: je tudi ne vidim, ker ima veliko laskov, jo pa otipam. Pri Emi je bilo isto.

Altati, res sem dobila M tako zgodaj. Je rekla G, da se pri enih to pač zgodi kljub polnemu dojenju in sem bila ta srečnica. Ni pa bila redna. Sem vmes nič koliko testov naredila, ker je včasih res predolgo ni bilo. Saj zdaj pa ne vem, kaj to sploh je. Še vedno mi vsak dan kaj malega pricurlja ven, pa spet je nazaj svetlo rdeče. user posted image

Evik, jaz ga ima tudi v vozičku na boku.

Maxica, a ni fino, ko se stanje takole iz dneva v dan izboljšuje? Saj še pridejo kakšne krize, ampak važno, da gre vedno bolje. Glede temperature vode pa ne vem, ker možek pripravi vodo in nikoli ne gledam.

Amazona, upam, da je tvojemu dragemu že bolje in uživate skupaj.

mis, upam, da je bilo Tini všeč na izletu in je bilo pridan, ter je vse prespala.

Muki, kako ste kaj vi? Verjetno že pokate od zdravja?

Altati, vse najboljše za rojstni dan. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz pa pogrešam psašo? Se je že kaj javila, a sem jaz kaj zamutila? Pa A_A, ona je sicer povedala, da nima interneta in da se ne bo mogla oglašati. Upam, da si bo vsaj toliko našla, da nam sporoči, kaj imajo. Še katera na pogrešanju? Beki, pa Gaya se že dolgo nista oglasili.

Zdaj grem pa še malo dnevno pospravit, pa kuhinjo, Maks še kar spi.

Lpe dan vam želim.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 540
14.11.2006 8:31:33   
altati
Jutro, Maxica imam čisto frišne fotke od kopanja v čebričku. samo iz fotoaparata jih moram naložit na mašino, pa obljubim da dobiš....
Hvala za čestitke!
Vava, a ne da sem ta pristna škorpijonkauser posted image ...to mi vsak servirauser posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 541
14.11.2006 8:33:46   
altati
Clody-Hvala za čestitke, nič torte, sam vinček...Ne smem jajc in mleka....žal...user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 542
14.11.2006 8:38:19   
altati
Pikabu, Frrr...hvala za čestitke...
Pikabu-jaz pa MAMICO81 pogrešam...pa takooo smo navijale zanjo.Ima katera kaj kontakta z njo?

Pikabu-ti pa verjamem, da ste naredili nič koliko testov. Jaz imam prijateljico, ki je lani oktobra rodila, tega oktobra pa ponovno (ravno tako je dobila menstruacijo in ovulacijo, kljub polnemu dojenju). In ji res ne zavidam trenutno... lanska oktobrka še ne hodi, letošnja je novorojenka, pa si predstavljajte veselico...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 543
14.11.2006 8:50:46   
Ženkica
Jutro punce.

Najprej, da se pohvalim, da smo danes spali ponoči user posted image user posted image , sicer z rednim hranjenjem na cca 3 ure, ampak to niti ni omembe vredno.
Druga dobra novica je ta, da sem dobila nakazano od CDS-ja denarčke za pomoč ob rojstvo otroka.

Sicer pa sem jaz ravno včeraj izpolnila tisti "obrazec" od DM-a, moram še rojstni list skopirat in oddat.
A mogoče katera ve, kdaj pa lahko davčno številko pričakujemo? Imam izpolnjen tudi že obrazec za otroške dodatke, pa mi samo še davčna številka od Kaje fali; upam, da jo bodo kmalu poslali.

Kilogrami? Ja, sem se tudi jaz letela vagat in tudi meni ja pokazalo manj cca 1/2 kilograma; s prepostavko, da moram čim prej mleko spumpat ven, ker drugače se bom na nos prevrnila, take zize mam user posted image . Mater, mleka je tok, da bi ga lohk prodajala, vam rečem.

Kopamo pa se mi cca 5 minut (ful uživa, po mojem bi se ona še dalj, pa ne upam, da se ne prehladi), voda pa ima cca 37-38 stopinj. Smo kupili kar termometer in si z njim pomagamo.

Jo pa jaz ne kopam vsak dan, ker se bojim, da bi se prehladila, ker je še tako mala in nedonošenček jo bom kopala 2x na teden, ostale dni, pa jo vsako jutro temeljito umijem, tako kot v porodnišnici.

Ja, nohtki so tudi poglavje zase; Kaja je pravi samouničevalec z njimi - danes ali jutri moramo nujno nabavit škarjice (ker smo jih pozabili) in potem akcija. čisto se je že popraskala, ma kar ornk krempeljčke.

A veste, da se je meni tudi zazdelo, da sem danes dobila M user posted image ; a je to sploh možno? se mi zdi, da bi blo rahlo prekmalu.

Šibam punce, Kaja kliče!!!!!!!!!!!!!

pa pa

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 544
14.11.2006 9:09:46   
altati
Pozdravček še enkrat!
Tako, uspelo mi je narediti album od prvih dni Jaševega življenja. Tista, ki želi geslo, naj se mi javi na ZS. So tudi slikice od prvega kopanja v čebričku. Moram pa dati gor tudi novejše fotke, ker zdaj se naš Jaša že malo drugače kopa.

Punce, meni pa nekaj ni jasno. tehtam 59 kg, 4 kilograme več kot pred zanositvijo. Kar ni ne vem kaj, sem jih tudi prej že imela 57 ali 58...Pa nobenih hlač še gor ne dobim. Ne spomnim se, kdaj se to stanje normalizira...

ženkica-po davčno sem šla jaz kar na davčno.
sem jo dobila na licu mesta. svoj dokument in otrokov rojstni list sem imela s seboj, pa so jo kar dodelili...

Evik-moj Jaša je v vozičku na hrbtu...Saj ga ves čas gledam kaj dela in kako je...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 545
14.11.2006 9:10:32   
altati
Pikabu-čestitke za kilažo! A vidiš, da gre na bolje! Bravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 546
14.11.2006 9:15:07   
altati
aja, še kopanje - temperatura 38 stopinj, kopamo vsak dan, od 5-10 minut...kot mu paše!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 547
14.11.2006 10:10:37   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: altati

Pozdravček še enkrat!

Punce, meni pa nekaj ni jasno. tehtam 59 kg, 4 kilograme več kot pred zanositvijo. Kar ni ne vem kaj, sem jih tudi prej že imela 57 ali 58...Pa nobenih hlač še gor ne dobim. Ne spomnim se, kdaj se to stanje normalizira...

ženkica-po davčno sem šla jaz kar na davčno.
sem jo dobila na licu mesta. svoj dokument in otrokov rojstni list sem imela s seboj, pa so jo kar dodelili...

Kar se kilogramov in hlač tiče je tko, da imamo sedaj po porodu še razširjene medenične kosti, torej smo širše v bokih in zato ne gredo še vse hlače gor; je treba počakat cca 6 tednov, pa baje zlezejo nazaj, kot so bile pred nosečnostjo, pa še to ne baje čisto do konca, al kako naj se izrazim. user posted image  No ja, sj me razumeš najbrž.

Kar se pa davčne tiče, hvala za info.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 548
14.11.2006 10:14:17   
lucika
nas mali je danes spal ko angelcek. jedli smo ob pol dvanajstih, potem pa ob stirih in ob sedmih. saj tale granjenja okol treh, stirih, so mi ok; ono, ce se ob kakih petih zbudi, se nekak ne morem spravit k sebi...

zdaj jokca v kosari. sem mu zagrela svojo zalogo mleka, pa ni hotel. zdaj si pa grejem za modrckom. res dober takle patent, resnicno. moj pravi, da je ful dobra ideja. in, tak ko mamine joske zagrejejo flasko, jo ziher noben grelec ne. tak da vava, patentiraj!

jaz imam pa sama s sabo probleme. me je vceraj zacelo kuhat. ne dosti, 37,8. in se zbudim cela mokra, se kojter je bil moker, zeblo pa fulll. obcutek kot pred gripo. upam, da ni kaj povezano s prsmi. bolijo me cele, sploh ne morem locirati bolecine. bradavice itak, ampak cele prsi tudi. zdaj ena dva dni. saj ne vem kaj naj. bom sla danes k svoji splosni zdravnici, ce mi bo ona blagovolila pomagat. upam pa da kake prave gripe ne staknem v cakalnici.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 549
14.11.2006 10:51:07   
altati
lucika-vročina je znak za mastitis, pa te nočem strašit...ampak res pojdi k zdravniku!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ideje za družinsko silvestrsko noč
Nikar se ne mučite z dopovedovanjem, da je novoletna zabava šele zvečer, temveč nestrpno energijo otrok uporabite pri pr...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?