Pikabu
|
Dobro jutro. A danes sem pa jaz prva? Danes sem že boljše, le malo utrujeno se počutim. Včeraj je bilo potem vse v redu, dojka ne boli več, Maks se normalno doji, vročina se ni vrnila. Sem se kar fino ustrašila, da gre za mastitis, verjetno sem si res malo prehladila, tudi mož me je namreč najprje to kregal, da sem premalo oblečena, pa to velja predvsem za čas, ko sedim tukaj za računalnikom, saj je v tem prostoru dokaj hladno, samo mene nikoli ne zebe. Vseeno se zdaj tukaj še dodatno oblečem, da ne bo spet kakšne težave. "pikabu upam da si zdaj ok, si pa pogumna ko ostaneš doma s takšno vročino... " by Evik A to misliš, da nisem šla k zdravniku? Se je začelo zvečer, pa jaz sem že več kot 6 tednov po porodu in sem razmišljala, kam moram sploh iti, ali v porodnišnico ali v zdravstveni dom. Klicala sem tudi prijateljico, ki je dala kar nekaj mastitisov čez in je rekla, naj poskušam najprej sama zbiti vročino, pa predvsem to me je nazaj držalo, da nisem imela trde dojke in da me je nehalo boleti, ko je Maks spraznil. Sem si rekla, da počakam do nedelje zjutraj in če ne bo bolje, se grem pokazat, potem je pa sredi noči čisto padla vročina. Ženkica: glede krčev in hrane je zelo različno. Pomojem mora vsaka mamica zase in za otroka odkriti, kaj je najboljše. Jaz jem vse. No, fižola, pa svinjskega mesa pa še kakšne druge stvari že tako ali tako ne jem, sicer pa vse, kar mi paše, pa Maks nima težav. Poznam pa mamice, ki so res strogo pazile, pa so otroci vseeno imeli hude krčke. Jaz sem si rekla, da pač poskusim, če bodo težave, bom pazila, sicer ne. Zaenkrat je vse v redu. Evik, kamlu boš lahko vse počela, kar zaradi nosečnosti nisi. Ti gre pa res vse bolje in bolje Boš videla, kako bo tudi Matjažek vse bolj užival. Našemu Maksu je tako všeč, če je nagec, brca in gleda naokoli, pa se smeji, ko ga previjam, ko ga pa oblačim nazaj je pa kar malo hud, ker bo spet oblečen. Drugače pa so meni samo ves čas govorili, da se moram paziti (nihče pa točno pri čem ). Za branje sem res nekaj slišala, pa nič konkretnega, se je pa meni vid sigurno poslabšal po porodu, pa pri Emi se mi je tudi. Glede oblačenja me ves čas svarijo, predvsem da si moram kaj na glavo dati, pa nimam nič takega, da bi si dala gor, edino trak si dam,ali pa vato v ušesa, če piha veter, ker imam precej občutljiva ušesa. To belo od sesanja jaz nič ne umivam, saj si že sama napisala, da zgine. Potrebno je paziti, če so pojavi sor, to so prav take bele obloge v ustih, pa ne zginejo. Pediater predpiše nekaj za mazat, pa potem zgine. Aja, so pa to glivice, še ne ne motim in če se pojavi sor, se rado tudi vnetje ritke. Glede jokanja sem pa tokrat boljša. Na jok mi gre od sreče, če pomislim, kako mi je lepo z mojimi srčki, kako sem srečna, da vse to lahko doživljam. To, ko daje glavico nazaj, sem pa tudi jaz pri Maksu opazila. Pa na previjalni jo vedno tako nazaj daje. Malo me je tudi zaskrbelo, ampak pediatrinja ni nič rekla, da bi bilo kaj narobe. Pa za slikice. Pa smo spoznali še enega oktoberskega lepotca. Imate pa enako dekico kot mi. Sem bila ful vesela, ko smo jo dobili za darilo, ker smo prej imeli kar Emine roza dekice, pa gremo prvič z vozičkom ven in s ena gospa ustavi in ga pogleda, pa reče: "A še eno punčko imate?" . Zdaj se pa lepo z modro dekico sprehajamo. Lucika, vse čestitke za pogum. Upam, da se ti kamlu uredi in da boš lahko z veseljem dojila, res si zaslužiš tega, ker se tako trudiš. vava, naja, naš Maks tudi že to obvlada, pa figo tudi naredi. Hvala vama za slikice, res so čudoviti tile naši otročki. mis, za tvojo mami. Obrazec za doklade pa oddaš na CSD. Glede spanja: Ema se je začela zelo hitro sama obračati na hrbet in je potem tako spala. Sem jo mislila najprej zalagati, pa so svetovali, naj jo pustim. Če se bo Maks začel, ga pa ne bom psutila, ker mu dostikrat pride tudi med spanjem kaj nazaj in se bojim, da ne bo kaj narobe. Na trebuh ga jaz dam, če sem zraaven, oz. če spi na meni, v posteljico ga pa jaz ne bi tako dajala. Pa če ga imamo v naročju, ga tudi mi dostikrat kar pokonci nosimo okoli (kot za kupček), tudi Maksu je tako bolj všeč. Pomojem ni panike, tudi Emo smo tako nosili, pa je vse v redu. Saj itak otroka fino podpreš. Dvigovanje glave: tudi naš jo veliko dviguje, zdaj se mi že celo zdi, da fantu ni več všeč, če ga imaš v naročju in da leži, ga moramo kar malo dvignjenega imeti, da gleda naokoli. Jaz mislim, da dokler otrok sam zmore, ni panike, pomembno je, da mi ne forsiramo, kaj naj otrok dela. To se bo kasneje pokazalo... muki, upam, da je za vami mirna in prespana noč. Vsem skupaj želim lep dan, pri nas že sije sonce. Zdaj grem dvignit Emo, pa nekaj bova pojedli, potem urediva Maksa in veeeeeeeen. Komaj že čakam.
|