|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 21:19:13   
tamala83
ojla

danes pa vas ni kaj dosti gor, nič ne pišete. vedno težje postaja si vzet trnutek in nekaj napisat.

jaz mam en problem. Ema ima že dober teden full tekoče blato. gre pa tri krat na dan in to ful dsosti. ni pa videt sluzi ali krvi. je normalno, pije tudi, bruga pa neuser posted image . pa me zanima če slučajno katera ve, od česa bi bilo to, in ali naj grem k zdravniku? ja to mogoče od tega, da se dosti plazi in sedi na tleh, kjer ja samo topli pod, in je malo hladen? ja, saj gremo po tepih, do zdaj še nam ni uspelo, mogoče jutri.

mene je danes tašča razpuser posted image . ker je moj dalje delal, sem mu kosilo oz večerjo delala posebej (pizzo) zato sem ob 6ih naredla testo in pustila vsajat, pa smo jaz Ema in sestrična šle malo ven. Ema ima gugalnico, ki je trenutno obešena v taščini garaži. ko je prišla domov i ztrgovine, je valda in čist normalno mogla ostati z nami. čez nekaj časa sem rekla sestrični, da grem gor samo testo razvalat in pizzo obložit in pridem dol.ne mine tri minute, ko pride gor in jo vprašam ki ma Emo in reče da jo je dala tašča v ato in se vozitauser posted image . mene skoro kap ker nima notri sedeža kaj jo te vozi. Grem dol in jo vprašam zakaj je ni dala Maji, ko je dala avto v garažo. njen odgovor:" naj se malo vozi, saj ni nič. saj ni sedela pri meni ampak na spoptnikovem sedežu!" in to tak ponosno, kot da je prav naredla. pa jo vprašam, kaj pa če bi dol padla. pa zopet:" saj ni, ne? saj sem jo gledala!" Ve veta kak hitr so ti naši otroci, sekunda pa se prevže. nima da jo vozi po avtu sama, ker tak ne zna vozitm koza neumana. res malo grdo, ampak vsaki dan jo težje prenašam, in vsaki dan ma neke take izbruhe, da meni mine. vsaki dan mi hodi gor nekaj težit in mi pamet solit, enkrat mi bo prekipelo. ker tudi jaz znam bit opasna, samo naj me ne zajebavauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


zdaj sem se malo razjezla, in mi pomaga. upam da ne zameriteuser posted image

nič, upam, da še katera kaj napiše, da nebom se sama menlauser posted image

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 21:23:37   
tina104
Glede našega krvnega tlaka sem pisala kakih 6 mesecev nazaj, tako da se verjetno res več ne spomnite. Ko sva takrat bila v bolnici, so mu ga merili 24 ur in ugotovili, da je malo povišan. Zato bi morala na to merjenje ponovno pri 9 mesecih. Takrat nisva šla in ker je bilo zadnje čase ful vroče, sem se temu še vedno izogibala. No, včeraj sva šla po ta aparat, danes okoli dveh sem ugotovila, da to sploh več ne deluje in sva šla nazaj v bolnico. Sestra je ugotovila, da je merilo celih 12 ur, kar upam, da bo dovolj.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 21:42:56   
nanka
Uh, Tamala, si se pa razjezila, ampak pravilno si naredila. Otrok v avtu mora biti v sedežu in nikjer drugje. Zaradi takšne stvari bi se tudi jaz skregala, ker red je pa red. Sorry, pravilno si naredila.

Tina in kakšen je tlak, je ok? Sem si ogledala vaše slikice, Aljaž je pravi pozerček, pa kako je revež popikan. Te plaže se pa ne spomnim, a je bila na začetku Crikvenice? Drugače je pa videti super, boljša kot je bila naša.

Ta nova barva je pa meni tudi všeč, tako da sva že dve Tina.

Kety, kako sta s Timonom? Boljša? Naša tudi ni hotela spati, ko je prejšnji teden prebolevala 6. bolezen, ko so pa spuščaji izginili, je bila pa druga pesem. Zdaj jo položim v posteljo in sama zaspi, brez težav. Jaz se še zdaj sprašujem, kje je staknila ta virus, ker ni bila v stiku z nikomer, ki bi to bolezen imel ali pa preboleval.

Mi smo se pa danes kopali v Dolenjskih toplicah, smo dobili nagrado, ker smo včeraj ves krompir skopali. Bilo je super, Zoja je zares uživala. To je bilo praktično njeno prvo kopanje v bazenu. Bomo še ponovili, samo zrak je bila pa kar mrzel ( okoli 18 stopinj).

Sem hotela še nekaj napisat, pa sem pozabila, pa drugič.

Lahko noč

< Sporočilo je popravil nanka -- 10.8.2006 21:49:13 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 9:18:42   
MajaPRO
Jutro!

Tamala, tudi mene bi kap, če bi kdo malega posadil v avto in ga peljal naokrog. Tu je pa res treba zaropotat! Naš mali ima zadnje čase finto, da v avtosedežu da roke skozi pasove in se tako reši naramnic. Sva z možem ugotovila, da se tako ne more vozit, ker če ni čez ramena pripasan, je isto, kot da sploh ni v avtosedežu. Zato sem mu včeraj ful zategnila pasove, da sem jih komaj skupaj zaprla in je že boljše.

Tina, dobre fotke! Plaža mi je ful všeč, Aljaž se mi smili zaradi pikecov. Tudi mi smo na prvem dopustu imeli komarje, pa sva po celem Zadru iskala mrežo, da bi malega zaščitila. Na koncu je pristal v najini postelji in jo odnesel brez pikov.

Vida sem nehala dojiti. Joške imam tako polne mleka, da sem se prejšnjo noč zbudila vsa mokra, ker je mleko brizgalo ven. Zdaj si moram vsak večer pred spanjem pod tušem masirati dojke, da mi vsaj nekaj mleka izteče, dokler se ne bo samo porihtalo.
Mali mi je včeraj prvič po 3 dneh iskal joško in mi vlekel majico, pa sem ga morala zamotit.

Fajn bodite!


_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 11:06:59   
Jessy
Pozdravljene!

Spet ta dež! user posted image  Mi gre že fajn na živce!

Drugače smo pa vredu spali - do 9h! user posted image  Odkar smo bili cepljeni, full spimo! Upam, da bo še nekej časa tako!

Tina, Aljaž je pa res ves popikan! Revček! Ste pa imeli super plažo! Mi je res všeč, saj sem vidla, da ste imeli tudi senco blizu!

Maja, to more biti pa ful sranje, da se ti tako mleko dela! Itak, da se ti, ko pa sta se tako dolgo dojila. K sreči sem jo jaz kar dobro odnesla, tako da nisem imela nobenih težav ob odstavitvi. Upam ,da se ti kmalu poštima. Drugače pa meni še danes, ko je že več kot 4 mesece po končanem dojenju, še vedno kakšna kapljica priteče iz joškic, če malce stisnem. user posted image

Tamala, pravilno si ravnala, ko si znorela! Otroci se res nimajo kaj voziti nepripeti in ne v stolčkih, pa čeprav samo po dvorišču!

Nič..morem nehat



(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 11:21:39   
natasaxy
Oj.

Meni pa je računalnik shodil, ga imam v popravilu, upam da bo danes popravljen. Se malo na rač. od tasta švercam.

Ste se tako razpisale, da še nisem upela vse prebrat. Sem samo na hitro preletela.

Nekaj slikic imam še za pogledat, bom potem pokomentirala.

Mi smo zdravi, kar pridni. Glede št. nogic ste se pogovarjale.

Petri, tudi naš ima zelo visoko nogico, tako da imamo enake probleme. Sva tudi zaenkrat dobila samo čeveljčke fisher price, edine zaenkrat sem našla take da mu jih lahko zapnem. Številoko imamo 19, bo pa počasi potrebno na 20 preidit.

Naš je začel končno malo več po kolenih šibat. Sem ga kar malo trenirala. Ker sem ugotovila, da se mu samo ne da. Par korakov je šibal po kolenih, potem pa zopet naprej po trebuhu, vsi pravijo, da bo dober za v vojsko, ker tako po suhem plavauser posted image user posted image user posted image . Zdej mu ne dovolim več toliko po trebuhu, tako da če se po trebuhu plazi ga dvignem in mu pravim po kolenih, po kolenih, potem pa po parih poizkusih pogrunta kaj mami želiuser posted image . Za rokice že fino hodimo, vsak dan bolje.

Tamala to o taščah je pa že prav kriza kaj. Meni se sploh ne da več obremenjevat z njo. Ker če bi njo poslušala, bi bil Gašper tako razvajen da bi bilo joj. Že čudno se ji zdi če ga pol ure samega pustim v stajci, kjer se lepo sam igra, mami pa tašas kuha kosilo. Kaj čes, bo že bolje jaz pravim, samo da se na svoje zbašemo. Tiste, ki ste na svoje, ste prav lahko srečne, da se ni treba na nikogar ozirat.

Še Timončka moram pozdravit. Super da je bolje, da ste se pozdravili.

Mi bomo imeli pa praznovanje RD 26,27.8, nekaj dni prej. Eno praznovanje bomo imeli za domače doma. Drugi dan pa za kolege, kar pri meni doma, kjer imamo pokrito teraso, kjer je malo več prostora. Tortico pa še ne vem kje jo bom naročila.

No zdej grem pa pogledat kaj se na štedilniku dogaja. Bo počasi kosilo in spanje.

Sem se pa razpisla,...papa

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 11:52:02   
tina104
Tamala, čisto prav si naredila, da si se razkurila. Nima je kaj za vozit v avtu izven sedeža, sploh pa če sedi na sedežu sama, lahko vsak trenutek kam pade.
Res sem srečna, da živimo sami in nimam podobnih težav.

Mene so tudi danes takooooooo razjeziliuser posted image , in sicer v vrtcu, kamor gre Aljaž. Na sestanku so nam rekli, da bo uvajanje zadnja dva tedna v avgustu, da septembra ne bodo pustili več nobenega starša, da bi še uvajal otroka. No, danes torej kličem v vrtec, da se zmenim točno, kdaj prideva, pa mi rečejo, ja pridite 28., saj to bo dovolj. Ko sem rekla, da me je res strah, kako bo, da je star komaj eno leto, je rekla, da pa naj pridem v petek 25. malo pogledat, da pa kriza bo tako ali takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja, nič kaj mi zdaj preostane - upat na najboljše, pa poskusila bom tako, da bo Aljaž od začetka čim manj v vrtcu, če bo mu težko.


Maja, zdaj če je zdržal 3 dni brez zize res ne smeš popustit, če bo spet hotel zizo.
Mi še nismo tako daleč, ko bom enkrat hotela nehat dojit, bom verjetno mogla ubrat drastični ukrep kot mi ga je predlagal pediater. Rekel je, da on svetuje, da se otroci prenehajo dojit tam enkrat do 2. leta (jaz bi sicer že veliko prej nehala, ampak zaenkrat še ne, bo že to, da gre v vrtec prevelik stres). Pri takih, ki se res radi dojijo, ponavadi ne gre, da bi postopno zmanjševali dojenje, ampak je bolje naenkrat prenehat, če ne gre drugače, da se mama za par dni fizično umakne. No, to je bil njegov nasvet, kako bomo pri nas to izvedli, še mi ni jasno.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 12:11:11   
petri85
Ojla!

Meni tudi dež prav nič ne sede!

Jaz tudi pogrešam Tio in Miševi - upam, da toliko uživajo, da se nič ne javita?!

Kako je fajn slišat, da sta vidva bolje, Timon in Kety! Zdej pa jest oba, da pridobita moči!

Tina, men je pa Aljaž tak cukrček! Pa se mi zdi, da se skoz smejčka? Ta pravi blondinec!

Tamala, jaz tud mislim, da si prav naredila!
No, jaz zaenkrat nimam nobenih problemov z vmešavanjem (po nobeni strani), ker smo se take stvari zmenili že na začetku, pa se sedaj super razumemo!

Jaz sem pa danes dobila odličbo komisije glede bolniške in sem kar malo zmedena! Namreč bolniško so mi podaljšali vse do konca, ampak zelo me moti stavek, da moram biti doma in počivati -odsotna sem lahko le, če grem na zdravniški pregled!user posted image  Kaj pa vsaj sprehod z Davidom, pa posvetovalnica, ki jo imava čez 3 tedne? V glavnem sploh jih ne razumem, kot da sem invalid in ne nosečnica. Da pa počivam, pa razumem, saj se tudi poskušam džat tega, kolikor je mogoče!

Pa še mož mi je sporočil, da ga v začeku sep. 9 dni ne bo doma - gre službeno v Ameriko, pa ravno za čas okrog 11. septembra...pa spet je taka panika v luftu, ko so včeraj v Londonu razkrili domnevne teroriste! Uf, kar nekaj se skrbi nabirajo, ampak upam, da bo bolje!

Čau!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 13:53:55   
Jessy
Petri, to vsakemu napišejo v odločbo, da je treba bit doma in počivat. Ne vem, kako je v primeru, če imaš doma otroka. Malce povprašaj druge na RR, ki imajo več izkušenj. Ma, po moje ni take panike, da tudi na sprehod ne bi mogla.

Tina, po moje vzgojiteljice že vedo, kaj je najboljše narediti, da se otroci čimprej privadijo na novo okolje in ljudi. Zate bo res zelo težko, za Aljaža pa morda malo manj, saj bo imel polno stvari za počet. Jaz si skoraj mislim, da je nekaj dni res zadosti za uvajanje. Saj, če bodo vidle vzgojiteljice, da mu je res težko, ti bodo zagotovo dovolile, da si kak dan dlje z njim.

Neja mi je pa zdaj tako fino padla, da sva skoraj obe jokali. Sem jo vprašala, če gre spančkat in je kar sama zakorakala proti vratom, malce pred njimi pa padla in se z glavo udarila v rob vrat. Je vsa plava pod obrvmi - je ratala plava v trenutku. Revca! user posted image  Sem ji malce hladila, ampak ni preveč pustila. Zdaj pa spi in se kar bojim, kakšna bo, ko bo vstala.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 17:42:23   
*pepelka*
Tudi nam tale dež ni nič všeč. Anja že pridno hodi, jutri pa bo vpihnila prvo svečko. Danes se že malo pripravljamo na praznovanje, pa tudi v službo bo trebauser posted image user posted image  Uf, tako sem slabe volje, ko pomislim na to, da bodo ponovno delali čistke in nikoli ne veš, kdaj si med tistimi, ki bodo izgubili delo. Zavedam pa se, da smo prav tisti, ki nas nekaj časa ni bilo v službi lahko prvi.
Ah, kar bo bo, sami ne moremo pri tem nič. Važno je le to, da so otroci zdravi in razigrani, pa da smo preživeli lep dopus.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 18:18:43   
Tiamo
Hojla, sem še tukaj v deževni Lj. Ima očka dopust, tako da je skoz za računalnikom, hehe..pa še lena sem k hudič.  Demi je boljše, samo bom prosila še za en teden bolniške, na otroka jo dobiš 15 dni, preverjeno. Drugač nič novega, Demi šiba k nora, brbla, poje, uglavnem jo že čist zastopm kaj mi hoče povedat.  Aja, zdaj lepo je sama jabolko, naktarino, hruško...nesmem ji nič narezat ali olupit, ker potem ni dobro in kaže na neolupljeno. Spimo spet končno cele noči do cca 5:30 pa potem do 8:30-9. Zaspi pa od 20 do 20:30. Samo tole bo verjetno spet prehodno obdobje ker ji 4 ven lezejo, groza. Aja, nekaj ste se pogovarjale o mleku. kopiran v naslednji post. Sej nevem, če verjemem, ampak verjemem pa moji babici, ki pravi, da naj kupujem navadnega in naj ji ga prekuhavam-Stari ljudje že vedo

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 18:20:26   
Tiamo
HOMOGENIZIRANO MLEKO - POČASNI UBIJALEC


Na svetovnem spletu mrgoli člankov, ki bolj ali manj utemeljeno svarijo pred uživanjem mleka. Tudi v naših občilih so vse pogostejši. Če upoštevamo, da je danes večini ljudi dostopno samo homogenizirano industrijsko predelano mleko, imajo popolnoma prav. S homogenizacijo se namreč mleko, ki je sicer najpopolnejše živilo, kar jih je narava ustvarila, spremeni v počasnega ubijalca, ki maši žile. Nedopustno je, da danes nehomogeniziranega mleka skoraj ni več mogoče kupiti in da večina ljudi ne ve, da homogenizirano mleko samo še po barvi spominja na naravno mleko. Tisočletja je bilo mleko vir zdravja za otroke in odrasle, danes pa ga je postopek, ki samo preprečuje prehitro ločevanje maščobe, kar omogoča daljše roke trajanja izdelkov, na varnost pa nima nobenega vpliva, spremenil v vir bolezni.
Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko v trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak tudi pri otrocih. Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od nehomogenizirane. Prej smo poznali samo polnomastno mleko in krivdo za poapnenje žil so takrat pripisovali predvsem maslu. Med maslom in homogenizirano mlečno maščobo je precejšna podobnost. Pri obeh z mehanskim postopkom uničijo naravno proteinsko membrano, ki obdaja maščobne kroglice. Te membrane pa narava ni ustvarila brez tehtnega razloga in prav njeno uničenje ima usodne posledice za zdravje ljudi in predvsem otrok, za katere še vedno priporočajo pitje polnomastnega mleka. Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pri triletnikih.
Prav zaradi otrok želim dokazati in razložiti škodljivost homogenizacije in njeno nepotrebnost z vidika varnosti. Navajam prevod dela opisa homogenizacije iz Ullmannove Enciklopedije tehnične kemije (3. izdaja) v poglavju o mleku in mlečnih proizvodih:
Če imajo maščobne kroglice v tekočih trajnih mlečnih izdelkih enako disperzijsko stopnjo kot v svežem mleku, se hitro dvignejo in na površini tvorijo neprivlačne (grde) kompaktne sloje smetane ali maščobne zamaške. Maščobne kroglice zmanjšane na manj kot 2 mikrona pa se nasprotno le zelo počasi izločijo na površino, tako da se pri dovolj viskoznem izdelku ob normalnih pogojih skladiščenja maščoba ne izloči.
Pri običajnih homogenizacijskih strojih se toplo mleko (oz. koncentrirano mleko ali smetana) s tribatno črpalko z veliko hitrostjo potiska skozi ozko režo. Pri tem nastale strižne sile maščobne kroglice raztegnejo po dolžini, da razpadejo na posamezne majhne kapljice, ki se še držijo skupaj podobno verižici biserov. Na posamezne maščobne kroglice razpadejo šele ob izstopu iz homogenizirne reže.
Zaradi homogenizacije se uničijo prvotne membrane maščobnih kroglic. Istočasno pa se na novo nastale maščobne kroglice adsorbirajo beljakovine (predvsem kazein) in se tako emulzija z na novo formirano membrano stabilizira.
Postopek je videti idealen. Mleku ni nič dodanega, nobenih emulgatorjev. Toda na maščobo, ki je bila prvotno zaščitena z naravno membrano iz cca 1/3 fosfatidov in 2/3 membranskih proteinov, ki je preprečevala trdnejšo vezavo kazeina z njo, se po homogenizaciji trdno adsorbira kazein. V naravnem mleku je kazein pretežno v obliki kazein-kalciumfosfatnih micel. Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane s kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči, deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga, zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija. Poleg tega stopi v akcijo še encim ksantin-oksidaza, ki se nahaja v notranjosti maščobnih kapljic. Ta encim je namenjen postopnemu razkroju proteinskega dela membrane maščobne kapljice, da nato organizem maščobo lahko uporabi. Ker te membrane po homogenizaciji več ni, ta encim ob nalaganju maščobe na stene žil, le-te poškoduje.
Homogenizirano mleko je torej ena najhujših prevar današnjega časa. Spomnimo se samo na napise na embalaži: naravno, sveže mleko. Matere ga dajejo otrokom v dobri veri, da bodo dobili dovolj kalcija in beljakovin za zdravo rast, resnica pa je daleč od tega.
Vse homogenizirano mleko bi moralo imeti podobno kot cigarete na embalaži napisano opozorilo, da povzroča poapnenje žil. Predvsem pa bi moralo biti v trgovinah dovolj nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki bi bilo predelano čim bolj nežno, tako da bi v kar največji meri ohranilo lastnosti naravnega mleka.
Na pragu novega tisočletja bi morda lahko začeli razmišljati tudi o novih načinih predelave mleka. Nekoč so pri molži poskusili prvi curek iz vsakega vimena. Pri današnji napredni tehnologiji bi ne smelo biti pretežko zasnovati naprave, ki bi dobro mleko ločila od slabega. Namesto pasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilne naprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje. Naravno mleko zdravih, naravno hranjenih živali je namreč po svoji komplicirani in do vseh potankosti premišljeni sestavi ena največjih mojstrovin narave. Popolno in lahko prebavljivo živilo. Ker je tako komplicirano, ga vsak naš poseg samo osiromaši. Že samo s kuhanjem uničimo v njem prisotne mlečne mikroorganizme, ki proizvajajo številne encime, med drugimi tudi encim za razgradnjo mlečnega sladkorja. Ti mikroorganizmi sestavljajo našo črevesno mikrofloro, če smo jih kot dojenčki dobili z maternim mlekom in nam jih niso uničili antibiotiki ob kakšnem zdravljenju. V nežno pasteriziranem mleku je še nekaj teh mikroorganizmov, ki poskrbijo za razgradnjo mlečnega sladkorja in katerih prisotnost v našem telesu nas varuje tudi pred bolezenskimi mikroorganizmi.
Tega mleka, ki je resnično najboljše živilo za otroke, danes skoraj ni mogoče kupiti. Vsepovsod se na policah kopičijo samo homogenizirani izdelki. Izgovori, da ni dovolj dokazov o njihovi škodljivosti na osnovi epidemioloških študij, so pesek v oči. Ali mora res najprej zboleti na milijone ljudi, da bi bila škodljivost dokazana. Nerazumljivo je, da živilo, ki ga ljudje in predvsem otroci uživajo vsakodnevno v večjih količinah, ni bilo pretestirano na podoben način kot zdravila. Že preprost poskus s podganami, ko bi eno skupino hranili z nehomogeniziranim, drugo pa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko. Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsaj pasterizirano mleko preneha homogenizirati. Zakon, ki bi predpisoval predhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za nove tehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samo kontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavin nikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveriti preden pride na tržišče.



Maja Tomkiewicz-Vouk, dipl. ing. kem. teh.

ZAHRBTNI VPLIVI MLEKA
Alois Kolar
praktik & svetovalec Naravnega zdravja

Zadnji dogodki na slovenskem prizorišču - dodajanje zelo škodljivega in prepovedanega antibiotika kloramfenikola, ki so ga odkrili nemški analitiki v mleku in mlečnih izdelkih iz Slovenije že septembra, slovenski strokovnjaki in politika pa se je zganila šele novembra, me je spodbudilo (da o mleku, kot »nujno potrebni hrani za razvoj otrok in mladostnikovo«, - tako jo vztrajno priporočajo »uradna medicina«, farmacevtska industrija, proizvajalci, predelovalci, prodajalci in preprodajalci), da navedem še nekatera pojasnila, izsledke raziskav, ki so popolnoma drugačni od trditev znanosti. Od vas samih pa je odvisno, kako se boste hranili v prihodnosti.
Izročila in pozneje dopisana literatura v najbolj razširjeni knjigi na svetu nam ves čas vcepljata v glavo pravljico o »medu in mleku« in mleko naj bi bilo zlasti za otroke najprijetnejša, naravna in prijazna hrana ...Vendar je resnica drugačna.
Osem let živim po načelih Naravnega zdravja - Naravne higiene - to pomeni: NIČ mleka in mlečnih izdelkov, in vam lahko zatrdim, da mi ne primanjkuje nobenih snovi. Poglejmo torej znova nekaj dejstev, ki bi vam utegnila spremeniti mišljenje in seveda ravnanje, hranjenje.

VPLIV MLEKA NA SMRTNOST DOJENČKOV
Ne vem, kako se boste odzvali na dejstvo, da kravje mleko vpliva na smrtnost dojenčkov in otrok, toda moja dolžnost je, da vas s tem seznanim. V raziskavi, ki je zajela več kot 20.000 dojenčkov, je bila opravljena primerjalna študija med tistimi, ki so bili hranjeni z materinim mlekom, in onimi, ki so bili hranjeni po steklenički, s kravjim mlekom. Pri dojenčkih, ki so bili hranjeni s pasteriziranim kravjim mlekom, so ugotovili kar 56-krat višjo stopnjo smrtnosti kot pri tistih, ki so bili hranjeni z materinim mlekom. Tudi splošna stopnja njihove obolelosti je bila podvojena v primerjavi z dojenčki, hranjenimi z materinim mlekom. (Vir: Cousens, CE 346. )
S. Virtanen, dr. med. s finske univerze je v raziskavi ugotovil, da dojenčkom starim tri mesece in manj, hranjenje s kravjim mlekom povzroči pomanjkanje insulina. Goveje mlečne beljakovine uničujejo v trebušni slinavki beta celice, ki ustvarjajo insulin in tako povzroča diabetes. (Vir: Cohen, MDP 264, 219, 220. )
Mleko povzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, bolezni dihal, ki so povezane z astmo, vneto grlo in rane v grlu. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom, zrasejo v odrasle ljudi, ki veliko bolj obolevajo za multiplo sklerozo, kakor tisti, ki so bili hranjeni z materinim mlekom.

KRAVJE MLEKO JE HRANA ZA TELIČKA
Kravje mleko je hrana za mladiča lastne vrste, torej za telička, materino mleko človeške samice pa za dojenčka človeške vrste; v primerjavi s kravjim mlekom vsebuje materino mleko več lecitina; to je zelo pomembno za razvoj možganov, in več kot polovico manj beljakovin v obliki lahko prebavljivih albuminov. Vsebuje samo polovico vrednosti koloidnega kalcija (organska oblika), kalcij v kravjem mleku pa je pri človeku vezan na izredno težko prebavljive kazeinske beljakovine, ki jih ljudje ne moremo prebaviti, saj že od 2,5 oziroma 3 let starosti človeški organizem ne ustvarja več encima za presnovo le-teh, to je rinila. Kemična sestava materinega mleka se močno razlikuje od kravjega in odtod tudi izvirajo vse težave. Teliček se razvija in raste zelo hitro, vendar ima glede na maso in velikost sorazmerno majhne možgane, otrok pa se razvija počasneje, možgani so bolj razraščeni, razviti, večji. V kravjem mleku ni vlaknin, vsebuje zelo malo železa, niacina, linolske kisline, vitamina C, primanjkuje pa v njem fosforja in tavrina. V kravjem mleku je 300 odstotkov več kazeinskih beljakovin za oskrbovanje beljakovinskih molekul za ustvarjanje kostne strukture, ki bo nosilka teličkovega težkega telesa; teliček podvoji svojo maso v sedmih tednih po rojstvu, človeški mladič pa v sedmih mesecih. Težava je v tem, da Ijudje kravjega mleka ne moremo prebavljati, saj človeški organizem od »odstavitve« ne ustvarja dveh pomembnih encimov za presnovo mleka, rinila (za presnovo beljakovin) in laktaze (za presnovo laktoze), to je mlečnega sladkorja.
Izsledki mnogih raziskav kažejo, da so mleko in mlečni izdelki poglavitni vzrok srčnih napadov, kapi in ateroskleroze. Homogenizirano mleko je še slabše, škodljivejše od pasteriziranega, saj je maščoba razbita na drobne mikroskopsko vidne delce, ti pa omogočajo ksantin oxidazi, da skozi črevesne stene presnovnega trakta preide v kri; tam intenzivno maši arterije, posledica tega pa je visok krvni tlak. Zdravnika Kurt Oster in Ross iz Connecticuta - ZDA, zagovarjata izsledke raziskave, da je pitje homogeniziranega mleka nevarnejše od kajenja, ter zahtevata, naj bi bil na mlečni ovojnini prav tak napis kakor na škatlici cigaret. »To je igra s smrtjo,« poudarjata zdravnika. Finska je država med največjimi porabnicami mleka in mlečnih izdelkov, prav tako pa ima najvišjo stopnjo smrtnosti, povezano z boleznimi srca in ožilja. (Vir: Health Science, Community Spirit Magazine, 7 985. )
V desetletni raziskavi je bilo dokazano, da je kuhano, pasterizirano mleko poglavitni povzročitelj vseh nepravilnosti v delovanju srca in ožilja, tovrstne bolezni pa so v ZDA »ubijalec številka 1«. Kar 40 odstotkov ameriške prehrane sestavljajo mleko in mlečni izdelki ki v skladu z priporočili USDA ...(United States Drug Administration).


(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 19:58:41   
petri85
Žiga, čeprav res malce pozno, ampak naj velja!
 
Vse najlepše in najboljše za Tvoj 1. rojstni dan!
 
Pa, da bi v naprej čim manj bolehal in fejst užival v vrtcu!!!!
 
user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 20:01:07   
nanka
Žiga, vse najboljše za prvi rojstni dan, veliko zdravja in veliko daril, ti želimo vsi.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 20:12:39   
Tiamo
joj joj skleroza jaz...  ŽIGEC user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 21:04:00   
tina104
Zadnje čase me skozi ven meče in ne pošlje mojih sporočil, potem pa vsako sporočilo tipkam vsaj 2x. Zdaj imam tega dovolj in bom rajši v Wordu napisala pa prekopirala.

 
Žiga, vse najboljše za rojstni dan tudi od mene!
 
Tamala -  glede driske – po mojem to že ni od sedenja na tleh, mogoče ji je odpornost padla, ker bo dobila kak zobek ali pa je kaj takega pojedla (iz tal?).
Blato bo bolj trdo, če bo jedla banano, korenček, jabolko, ki je nekaj časa stalo naribano, tako da je že rjavo. Predvsem pa zapira čaj iz suhih borovnic. Če normalno je in pije in če res ni kake krvi, sluzi v blatu, potem verjetno ni panike.
 
Če nimaš rada preprog, potem se ti je ne splača kupit, ker itak ne bo na njej. Mi smo kupili eno za v dnevno sobo, pa se vsede čisto poleg, pa tako skozi okoli leta. Na preprogi je samo takrat, ko greva skupaj gledat kako knjigico.
 
Nanka, ta naša plaža v Crikvenici je bila čisto v središču, blizu je avtobusna postaja, cela ulica lokalov, en velik Konzum je tudi dokaj blizu. Mi je bila plaža sicer všeč, no nekateri deli so bili polni cigaretnih ogorkov, pa eno jutro so se eni tam nekaj fiksali. Pravzaprav jaz sem samo videla neko zvijanje trave, moj je rekel, da je videl tudi, da si je en nekaj v žilo tiščal. Eh, groza! Potem sem samo gledala, če je kje kaka igla.
 
Glede Aljaževega krvnega tlaka še nič ne vem, ker to traja, da zdravnica odčita vrednosti.


_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 21:05:29   
tina104
Se opravičujem za tako (vizualno) dolgočasno sporočilo, ampak ni mi hotelo smeškov noter datuser posted image , vsaj tistih ne, ki so v dodatnem oknu.user posted image

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 21:29:26   
tamala83
najprej vse najboljše za Žiga.user posted image

joj, poje dve banani na dan, pa še vedno isto blato. Upam, do so bes zobeki, če pa ne bo minlo, pa boma šle k zdravniku, da jo pogleda, da ni kaj narobe.

mi bomo pa Emin prvi rojstni dan praznovali 2. sep. bomo prijatelje in sorodnike kar skupaj pvabli in ji naredili eni fešto. Bo nas skupaj okoli 45, in sma se z mojim odločla, da boma nabavla enega filanega odojka in par pečenih piščančkov. se mi ni pečt na žaru, ker predugo traja. pol pa še tak in tak torta, pa bojo vsi siti. samo molim, da takrat nebo deža, ker drugače jih nimam kam dat. no, samo molim lahko.

danes sem gledala slike, ko se je ema rodila in vse do zdaj. so mi kar solze stople v oke.user posted image nemorem verjet, da bo zdaj stara že eno leto, in da je bila taki mali drobižek, zda pa navihanka, da ji ni para. kak hitro vse mineuser posted image .

Katero obdobje oz. čas do zdaj pa vam je bil najboljši z vašimi malimi? kaj vam je bilo bolje oz. lažje, to zdaj, ko dirkajo in ko so budni ne morejo pri miru sedet, ali tisto, ko so bili še pravi dojenčki? Meni je to zdaj bolj, edino kar pogrešam je malo cartanja, ker 2 sekundi so za njo dovolj, meni pa definitivno premalo!user posted image

Ema pa danes spi pri mojih starših, ker midva nekaj sobe renovirama, pa nove stene postavljama,... pa da se zjutrj takoj začne delat, je šla tja spat.

pridne bodite pa se tipkamo, ko bo čas



_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 21:41:35   
Jessy
Žiga, vse najboljše za tvoj 1. rojstni dan! Da boš še naprej tako fejst fant!

user posted image

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 21:51:17   
Jessy
Hafi, lepo da si se spet oglasila po tako dolgem času! Sem opazila, da si tudi avatar zamenjala! Ti delfini nam pa samo še skomine delajo, saj od poletja itak nič več nimamo!
Jutri čimlepše praznujte!

Tia, a ti pa lenariš doma? Jaz sem bila pa prepričana, da uživaš nekje na user posted image ! Si pa dala res izčrpno poročilo o mleku. Ti povem, da sem šla prej v trgovino in kupila 1 l navadnega mleka, ki sem ga prevrela. Bom vidla, če se nam bo obneslo. Neja ga je z enakim užitkom spila, kot Alpskega. Mene edino to mori pri navadnem mleku, ker je treba potem na vsake par dni v trgovino po mleko, ker bolj malo časa stoji.

Našo je pa včeraj tast naučil, kako štorklja stoji na eni nogi. Ona se lepo prime z eno roko nekega predmeta, da je stabilna, potem pa dvigne koleno visoko gor. user posted image  Prav hecna je, ko to počne...pa kako rada pokaže!

Tamala, težko bi se odločila, kdaj mi je bilo najlepše z našo deklico. V bistvu je bil vsak čas nekej posebnega. Morda mi je najlepše sedaj, ko se že bolj razumeva, kaj hočeva ena od druge. Kaj pa vem...vse ima svoj čar. Res bi se težko odločila!
Se pa naša izredno rada carta zjutraj, ko vstane ali pa po popoldanskem počitku. Takrat je sposobna sedet v naročju tudi cele pol ure ali več. Moram priznat, da mi to zelo ustreza! Jo tako rada stisnem k sebi in ji kaj lepega povem ali zapojem, ali pa kako knjigico v miru pogledava. Pravi cartek je! Čez dan, ko pa je v akciji, pa je edino cartanje "noskanje" - to pa tudi zelo rada naredi!

Nič...grem še malo pred TV!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 22:03:46   
miševi



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
 
Dragi Žiga, vse najboljše!!!!
 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 22:13:27   
miševi




Čer!

Komaj najdem čas, da se malo javim...

Tale barva je pa meni zelo všeč - me spominja na sonce, pa sončniceuser posted image user posted image .

No, prvo praznovanje je za nami - smo ga imeli za male prijatelje, ker gredo nekateri še na morje. Bilo je eno lepših praznovanj, tudi vreme nam ga ni pokvarilo. Sicer smo imeli na voljo čisto vse - sonce, oblake in dež, pa smo bili ves čas zunaj. Oba otroka sta bila zadovoljna, s tem pa tudi midva. Če želi katera ujeti kakšen utrinek s praznovanja, so slikice v albumu.

Drugače obupujem nad vremenom, vlagam kumarice (že 39 kozarcev) in se psihično vedno bolj pripravljam na službo. Trenutno si skušam splanirati naslednji teden, saj hočem pred službo naredit še ogromno stvari. Ne vem, če bo šlouser posted image .

Trenutno Jure še nosi št. 19 Fisher Price, a bomo drug teden šli kupit št. 20.

Tamala, meni so vsa obdobja nepozabna, nezamenljiva in enako pomembna ter fletna. Se kar ne morem odločit.

Petri - v odločbi za bolniško sem imela napisano kot ti. Ko sem povedala ginekologinji, mi je napisala potrdilo, da se lahko sprehajam in da je to v bistvu del terapije. V tem času naj pa ne bi šla iz Slovenije. Jaz sem šla na morje šele po nastopu porodniške, le enkrat smo smuknili za pol dneva v Avstrijo, da sem lahko nakupila, kar mi je manjkalo za user posted image .

Zdaj grem pa spet malo delat.

LP



(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: AVGUST 2005
11.8.2006 22:20:49   
miševi



Aja, še mleko. Za porabit imam še eno škatlo adaptiranega, potem mu bom pa, tako kot Niki, dajala navadnega. Pa ne bom nič vrela. Samo pogrela v grelcu do željene temperature in to je to. Alpsko mleko pijeva midva z možem, pa Nika, če poleti kam gremo, ker dlje drži.



(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: AVGUST 2005
12.8.2006 11:08:40   
nanka
Anja, vse najboljše za prvi rojstni dan, veliko zdravja in veselja, ter user posted image user posted image .

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: AVGUST 2005
12.8.2006 11:14:26   
nanka
Dan,

kosilo se kuha, pri nas pa nič novega. Zoja pridno hodi in je še kar pridna, gleda na vreme. Zelo rada bi šla ven, pa pri nas že dva dežuje.

Ne vem pa, kje smo zobke pustili, ker ima še vedno samo dva, drugih pa še ni videti, niti je nič ne matra.Spi od 20.30 pa do 8.30. Vmes dobi 2xflašo čaja in enkrat previjeva rit.

Zoja pije domače mleko, če pa tega zmanjka pa alpsko. Glede na količino, ki ga poje, približno 3 dc ( zjutraj in zvečer kašica), ji nič ne bo škodilo, tudi če ji dam alpskega.

Lep popoldne vsem, kljub dežju

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?