violinski
|
Obupna barva, moram rečt. Al ste se razpisale, danes!!! Kje je Tia, ne vem, jaz sem v KP in se imamo tko fino, da še pomislim ne na računalnik, dokler otroci ne spijo . Pa še danes sem najprej malo ustvarjala, in se semle usedla šele po vešernem tušanju. Se pravi, da je danes že jutri. Kety, me veseli, da sta bolje, želim, da bosta kmalu oba spet močna kot prej, predvsem Timon!! Aljoša ima nogico 20 - sigurno, ker smo na začetku poletja kupili Ciciban sandale 19 (so bili malenkost večji modeli in so mu bili za kak milimeter preveliki), zdaj se mi pa zdi, da bodo kmalu prstki pogledali čez. Drugače ima supergice Nike, ki sva jih pred osmimi leti jaz in moj mož kupila moji nečakinji za prvi rojstni dan (št. 21) in jih je imela ja in ne obute 10 dni, pa potem mogoče njen brat 10 dni, pa Lana 10 dni, zdaj pa še Aljoša. Videt jim je, da so stari, vendar niso še vedno čisto nič uničeni ali vegasti. Aljoša še vedno ne hodi, včasih že mislimo, da se bo zdej zdej zmotil in naredil korak, pa 15x premisli in se nazadnje spusti na kolena. Se je pa !!KONČNO!! naučil hoditi po dveh stopničkah, ki so med dnevno sobo in jedilnico, le spomniti ga moramo: "Obrni se!" in "Najprej noge!". Mislili smo, da se bo, tako kot vsi naši otroci, tudi on po trebuhu predrsal čeznje (tako kot zleze s kavča ali postelje), vendar si je izmislil nov sistem in gre po njih v rikverc dol po dlaneh in stopalih. Jaz sicer zmrznem, ko ga gledam, vendar sem čisto tiho, da ga ne prestrašim in da potem zares ne rukne dol. Ponoči, kljub veliki količini popite vode preko dneva in preko noči, uporabljamo iste plenice kot podnevi- Pampers Active Fit in so tudi zjutraj težje kot Aljoša sam, zapovrh se pa ponavadi v njih zjutraj še pokaka. Ampak še nikoli ni nobena premočila (tok-tok po lesu) in še nikoli ni prišla kakica ven. Ima jih pa na sebi vsaj 13 ur, saj zvečer zaspi okrog osme ure, zjutraj popije mleko napol v spanju okrog 7:30, potem pa spi dalje do 9:30. Včasih še dlje. Kety, tudi Aljoša ima dva tečna večera za sabo, včeraj se je ene 40 minut drl, vendar je bil popolnoma miren, dokler je bil nekdo z njim v sobi, takoj ko sva šla ali mož ali jaz ven iz sobe, pa se je drl dalje. Danes je hotel ponoviti vajo, pa je moža zamenjala moja mama in ga v dveh sekundah pomirila in uspavala. V čem je fora nimam pojma, po moje je spet lunatičen, ker je danes polna luna. To pomeni, da bo Lana zatežila čez dva dni. No, pa tudi ona ni ravno biser, kar se spanja tiče, zadnje dni. Tu namreč nima varovala na postelji, zato se vsako noč prekotali s svoje na spodnjo, izvlečno posteljo, ki je postavljena ravno zaradi tega, vendar se prebudi in potem se dere. Bit će bolje. Petri, ko vidiš, da David leta proti kaki taki oviri, se še preden zaštarta deri za njim "PAZI!" (tako kot mi pri spuščanju po stopnicah). Prve krati itak ne bo zaleglo, vendar ko bo parkrat padel (žal je to nujno pri procesu učenja), bo prihodnjič pozoren, zakaj 'kričiš'. S pižamicami imamo mi veliko srečo. Jaz sem jih za Lano namreč nabavljala v Mothercare, dokler je obstajal (prejšnji teden sem na RR prebrala, da ga v SLO ni več - me je skoraj kap zadela, ker sem k njim hodila tudi po bodije), vedno po tri od ene številke, in kar nisem nabavila za Lano, sem nabavila za Aljošo, tako da imam te pajace od 0-3m do 104cm velikosti v vseh številkah (in nobena ni roza barve). Tisto velikosti 104 sem vzela na zalogo (Lana nosi 92-96), me je mož še kregal, ker 'bi jih itak lahko kupila, ko bi bilo treba' in so še zapakirane, zdaj se pa tudi njemu fino zdi, da jih imamo. Drugače sem enkrat eno tako kupila v Sparu (je bila nuja, ker sem pozabila pižamo za Lano doma) in je tudi ful dobra, samo nima stopalc. Mislim pa, da imajo zdej tudi take s stopalci. O cenah me ne vprašat, številke ima pri nas doma čez mož. O ljubosumju: danes je Aljoša dobil eno knjigico, ki se oglaša z živalskimi glasovi in sta se skoraj zgarbala zanjo. Ej, tu mač. Nisem vedela, če bi okarala raje Lano ali raje Aljošo, ker jo je kar močno in 'agresivno' odrival, ona se mu itak ni pustila, ampak se ni čisto nič pritoževala nad njegovim praskanjem. Ma ne veš, če bi se jima smejal al jokal. To bomo verjetno gledali vse življenje. Na mojo lastnino sem tudi jaz močno ljubosumna, tako da sta nekaj tega verjetno podedovala, s to razliko, da imam jaz nekaj pameti v glavi . No, se mi vsaj zdi. Te dni opažam, kako veliko Aljoša pojé - za zajtrk in večerjo ga sicer malo bremzam (mleko zjutraj in kaša zvečer), za dop. malico pa je danes zmazal banano, nektarino, nekaj breskve in nekaj manga. Za kosilo je pojedel toliko musake (krompir + bučke + melancani + mleto meso v omaki + sir + bešamel), da nisem mogla verjet (220g pa še malo, ker je silil, da je še lačen), za popoldansko malico pa je pojedel en velik kos breskove pite, včasih poje eno mlečno žemljico namazano s sadno skuto ali kruh s sirnim namazom. Skratka, ni lačen . Zaključujem, itak sem toliko naložila, da niti gradbeno podjetje ne bo moglo odvozit. Imejte se!!!
|