|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 15:27:25   
nanka
Petri, o kako lepe novice, to je pa lepo slišati, pa da je David tako priden. Se že pripravlja na vlogo velikega bratca. Krasno, da dete v trebuško tako pridno in lepo raste. Saj za spol bomo pa teko kmalu izvedeli, še malo se obrnemo, pa boš že rodila.

Ja tortico sem kupila v Leclercu, prav tako pa vse okraske. Slonček ni bil na torti, pa prav lepo paše,a ne?   

Ery, lepo da si se nam oglasila, a službe si se že navadila?

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 17:15:46   
tamala83
pozdravljene

dolgo nisem pisala, ker mi je bilo malo neprijetno se po tak dolgem času javit. zdaj pa sem zbrala pogum, da se vam oglasim. vidim, da vas že zelo dosti hodi, in da pridno rastete user posted image user posted image user posted image

vsem, ki ste in še boste pihnili prvo svečko, pa želim vse najboljše, predvsem pa zdravja in sreče.

pri nas pa je zdaj tak: pred enim mesecem je začela plezat, zdaj pa hodi če jo držiš za eno roko. pridno se vstaja in pada. bili smo 14 dni na dopustu, kjer se je naučila pokazat jezikuser posted image in lepo pokaže kak ati služi dinarčke. z 1. sep. gre v jasli, ki sma jih pred kratkim našle, čeprav še nimam službe, jo pa vneto iščem, so pa mi vsi svetovali, da gre že zdaj, ker če sredi leta dobim službo, bom težko našla varstvo (tašča je dobila službo).

v glavnem te je približno to. upam, da nobena nima nič proti, če se spet pridružim ekipi Avgustovk.


Petra, tebi še nisem čestitala ob pričakovanju novega družinskega člana. res čestitkeuser posted image user posted image user posted image , ti prav zavidam. kak daleč pa si?

lep pozdravček

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 17:25:51   
nanka
Pozdravček tamala in Ema, lepo da si se oglasila, smo se že spraševale, kje si.

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 19:53:06   
Tiamo
tamala končno, ti kar piši, kaj ti bo narodno naka super praznovanje

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 21:45:21   
petri85
Tamala pozdravljena spet med nami!!! Ti kar korajžno spet klepetaj!!! Hvala za čestitke! Se bo pa naša družinica povečala decembra, če bo šlo vse po planih!

Sem naredila en albumček Davida v juliju in te prve dni avgusta, ko je shodil.

Čau, čau!


(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 22:09:57   
miševi




Hvala vsem za čestitke!!!! Sem se danes imela zelo lepo.

Petri, veseli me, da si morfologijo uspešno prestala. Zdaj boste še bolj z veseljem pričakovali novega člana/članicouser posted image .

Tamala, dobrodošla spet med namiuser posted image . Nič naj ti ne bo nerodno.

Violinski, za 26.8. sem že zmenjenauser posted image . Če kaj odpade, pa z veseljem pridemo v Lj.

LP



(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 22:27:45   
tamala83
petra sem pogledala tvoj album. lepe slikice, in res lepo že gre. nevem kak ti zspeva biti noseča in letat za tamalim. občudovanja vredno.
Emi pa se bi po moje najbolj dopadla slikica na  kateri se igra z žogicami. je tak zmešana na žoge, da če katero vidi se kar trosi in se dere GOGA. zadnjč smo bili v pikapolonici, in sma ji vzela eno žogico, se je prav kregala na prodajalo, ko sem ji vzela žogo in dala nje da jo pokasira.user posted image  se včasih kar norca delam, in pravim, da vse punčke spijo z medvedki ipd, moja mala bo spala z žogo.

Kak pa kaj vaši mali že vse govorijo? mogoče ste to že obdelale, pa ne vem, sicer pa je pri takih otrocih vsak dan kaj novega.

pa kaj imajo že vsi lepo "zaprte" glave? moja še je nima čisto, malo še je mehko, pa me zanima če zna bit to kaj narobe.

joj, po dolgem času se oglasim, in samo sprašujemuser posted image , grozna sem,ne?

lepo noč

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 22:28:16   
Jessy
Lepo pozdravljene!

Mi smo prišli šele danes domov. Smo se odločili podaljšat. Kako je bilo? Hmmm, mešani občutki. Pot na Cres je bila prav fajn. Neja je večina poti prespala, kar je bila pa budna, je bila pa tudi kar vredu. Morda je cmevkarila kakih 10 minut, kar pa je zanemarljivo malo. Katastrofa se je začela s tistim večerom, ker nikakor ni in ni hotela it spat. Je bila revca že vsa zelena v glavo, pa še ni hotela zaspati. Sem sprobala vse žive taktike in nič ni učinkovalo. Tako je šla spat nekaj čez 23. uro. Ok! Bomo pač zjutraj dlje spali, smo si rekli. Jok, bratec! Prvo kot prvo nisem spala celo noč, saj se je samo vrtela in stokala, potem pa smo za piko na i vstale že ob 6h. Tako sva šli na sprehod v mesto Cres, pa še prijateljica je šla z nama, ker se je tudi ona zbudila, ker je Neja take imela. Pol smo pa hodile skoraj 2 uri in nato nama je zaspala malce predno smo prišle do apartmaja. Sem mislila, da bomo že isti dan kar spakirali in šli domov, ker še ene take noči pa res ne bi preživela. Zvečer se odpravimo na sprehod v mesto Cres ob 21h zvečer. Nejo damo v voziček in že po parih minutah nam je zaspala. Vse lepo in prav, če se ne bi v mestu potem zbudila. Je kričala kot norec, tako da smo samo sladoled vzeli in šibali nazaj proti apartmaju. Hudič je bil pa to, ker se ni hotela voziti, ampak nositi. Pa tudi to bi še kako prenesla, če ne bi zahtevala izključno le mene. Tako sem jo jaz nosila skoraj pol poti (25 minut hoje), nato pa jo je prijateljica komaj pregovorila, da je šla k njej v naročje, da jo je še ona malo nosila, nato pa se je pustila tudi atiju, da jo je nosil. Kričala je pa čisto vseh 40 minut, kar smo potrebovali od mesta do apartmaja. Morda je utihnila za 2 minuti. Skratka, živci so bili čisto na koncu in zatrdno sem se odločila, da gremo v nedeljo domov, ker še njima kvarimo dopust zaradi takih izbruhov. Potem sta naju pa prepričala, da smo ostali še do danes in ni mi žal, saj je bilo vse v najlepšem redu, od spanja do ostalega.
Je bilo pa morje zelooooo mrzlo (morda je imelo 22 st. C), tako da se Neja ni hotela kopat. Smo jo poskušali spraviti v vodo, pa jo je odločno zavračala. Še v bazenček je ni nič mikalo it. Ona je uživala na armafleksih s svojimi živalcami s kmetije, pa knjigicami, kamenčki in češarki....
Mi je bila pa plaža zelo všeč, saj si imel vse, kar si želel, od sonca, pa do hladne sence, tako da smo med 11. in 16. uro bili v senci. Včeraj je bilo tako mrzlo v senci, da sem jo oblekla v dolge rokave in hlače. Bi tudi sebe, pa nisem imela nič s sabo, tako sem se pa v brisače zavijala. Na soncu je pa žgalo, kot user posted image .
Tudi današnja pot je bila enkratna. Ob 12h smo štartali in prav takoj nama je zaspala in je spala celi 2 uri in pol, potem smo se malce ustavili, nato pa šli naprej in nama je vmes še za 1 uro zaspala. Res je bila pridna in ni nič kričala.

Sem se razpisala, kajne? Zmerej pišem vse v detajle....pa saj ste me vajene.....

Petri, prav lepo je, ker se še vedno oglašaš pri nas. Vidim, da je David že velik fant....pa saj so zdaj že vsi, kajne? Zdaj pa niso več dojenčki...user posted image
Davidu čestitam za hojo! user posted image user posted image user posted image  PA čestitke tudi za uspešno morfologijo!!! user posted image user posted image user posted image  To je najbolj pomembno, da je user posted image  zdrav!

Tea, to potovanje sem pa tja, mora biti pa kar naporno, kajne?

Maja, ko sem delala torte, je moja tašča pazila na Nejo, saj v nasprotnem primeru ne bi naredila prav ničesar. Z Nejo še kosilo komej uspem skuhati.

Tia, sem zasledila, da se učita samostojno jesti. Tudi midve sva že ene parkrat to poskusile, vendar midve jeva tako, da ona prime vilice (tekočo hrano še nisva poskušali), jaz pa potem še njeno roko in skupaj nosiva v usta. Sama nošnja v usta ji gre tudi, če sama to počne, edino, kar ji ne gre je napikanje na vilico, ker ona bi s krožnika vse "pobrisala" dol.

Miševi, vse najboljše za tvoj rojstni dan, ti želim!!!! Še veliko lepih in srečnih dni s svojimi predragimi!

Nanka, tudi naša je ena velika trma. Kar kriči, če kaj ni po njeno, ampak mi se ne damo. Smo že večkrat bili deležni kakega komentarja mimoidočih. Pa se sploh ne sekiram, ker nimajo pojma, zakaj se trmari. Bodo že pogruntali, da se ne splača! Drugače se pa tudi mi vedno težje previjamo, pa po novem si tudi zob ne maramo več umivat, tako da vsak večer tako kričimo, kot bi jo rezali, pa še bi se kaj našlo.

Ery, tudi mi imamo jutri zjutraj posvetovalnico in po moje bo cepljena, edino če nimamo kaj rdečega grla (to je pri naši pediatrinji zelo pogost komentar). Bomo vidli!

Tamala, lepo, da si se spet javila. Smo te že pred časom pogrešale! Držim pesti, da dobiš službo!

Zdaj sem se pa naklepetala in je kar čas, da neham! Morem še cunje dat prat! user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 22:36:06   
violinski
Ne boste verjele, danes bom kratka, ker imam še veliko dela, pa že tako pozno je.

Skratka, od danes naprej smo v KP, in bomo verjetno do ponedeljka, Lana je uživala s starima staršema, ampak danes je približno 200x vprašala, kdaj pridemo tudi mi, pa ko se igra telefoniranje, je vse jutro 'poklicala' Aljošo, da ga vpraša, kdaj pridemo. Tako da smo se popoldne kar odpravili, napokali avto, da ne vem, kako bomo vse nazaj spravili in prišli.

Miševi, želim ti vse najboljše za tvoj rojstni dan, da boš še naprej taka fejst punca in žena in mama, kot si, taka kot te mi poznamo, naša 'mami', vedno s pametjo v rokah in vedno z dobro in zlato besedo za vse nas, druge frfre. Pošiljam poljubčke, ampak jih kar daj naprej tvojim otrokom. user posted image

Petri, bravo! Kako lepo je, ko z nami deliš svoje veselje ob pričakovanju, resnično upam, da se bo še katera kmalu odločila za še enega. David pa bo tako fajn 'veliki brat'. Mene zaenkrat še nima, da bi imela še enega, vsaj ne zdaj, sem pa skoraj trdno prepričana, da bom čez nekaj let začela tehtati to odločitev.

Pozdravljene ponovno med nami, ery in tamala, upam, da bomo spet tudi z vama delili nove dogodivščine naših malih trmic.

Trma, ja, Lana je še vedno trmasta, čeprav manj, kot je bila v zadnjem letu, Aljoše se pa loteva to 'usločenje' hrbta nazaj, o katerem piše tudi nanka. Kot da se bo prelomil. Ali pa nagaja in mu rečeš da 'NE!', on pa nagaja naprej in se ti še nagajivo nasmeji!!! Danes smo bili na obisku pri moji svakinji in ga je imela v naročju, pa sem rekla, da ga mogoče lahko odloži na tla, če bo hotel kaj raziskovati. Bil je tako užaljen, da ga je 'spustila iz naročja', da se je spustil na tla, stegnil noge in roke od sebe in ril z nosom po tleh. No, smo malo počakali, pa se je že dvignil. Kaj pa češ. Včasih se pri takih izpadih zmotim, in ga poberem, ampak si mislim, da ga bo prej ali slej itak minilo (bolj slej kot prej).

Ne, res moram nehat. Se še javim!!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 22:38:00   
Teya
Petri...meni so pa kar mravljinci šli po telesu, ko sem brala tvoj post o novem dojenčku v trebuščku.....full lepo......čestitke!

Tia, hvala za kompliment nejcu....sem pa že večkrat dobila "opasko" na ulici, da je tok luškan,  kot bi bil punčka.....in to naj bi vzeli kot kompliment user posted image  no, jaz še mogoče....nejc pa verjetno nebi bil najbolj navdušen user posted image

Jessy, si sicer že na lepšem....a vseeno....vožnjo je mali zelo dobro prenesel....dol smo štartal ob uri, ko gre zvečer spat in vozili celo noč....spal je vse do trajekta na orebiču user posted image ...vračali pa smo se čez dan....s tem, da smo se full vstavljali in se kopali in podobno... v glavnem....ni bilo težav....hvala bogu...

hrane nejcu ne mixam več....

imamo pa zelo velike težave s spanjem user posted image  ob 00h dalje se zbuja VSAKO uro!!! user posted image  saj ne da bi hotel it na žur.....niti očk ne odpre....samo rabi, da mu dam flaško s čajem user posted image ...v bistvu, jaz sploh ne spim več....saj je nov alarm še preden zares dobro zaspim user posted image ...

seveda pa spet z zamudo, voščim vsem slavljencem....tako tistim, ki so praznovali 1 leto, kot tistim, ki so kakšno več user posted image

mirno nočko vsem!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: AVGUST 2005
7.8.2006 23:45:37   
Jessy
Medtem, ko čakam, da stroj opere, da bom lahko nesla v sušilca, sem pogledala vaše albume.
Nanka, torta je pa zelo lepa! Ste se pa znajdli, da ste jo šli kupiti, potem pa sami okrasili! Zelo je lepa, res!

Maja, vidim, da ste spet uživali! Zelo lepe slikce, predvsem pa Vid!

Miševi, tvoja cukrčka sta tako cartkana, še posebej na tisti sliki, kjer tiščita glavi skupaj! Lepo!

Ne morem se spomnit, čigave slike sem še gledala, ampak prav vse so se mi dopadle!!!!

Sem ene par sličic od zadnjega dopusta tudi sama dala v album.

Zdaj pa grem....lahko nooooooč

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 8:14:44   
natasaxy
Dobro jutro.

Danes sem pa porabla kar nekaj časa, da sem vse prebrala. Ste bile včeraj popoldne in zvečer ful pridne.

Najprej iskrene čestitke tebi Miševi za rojstni dan. Naj se ti izpolnjijo vse želje, bodi še naprej the best mamy, veliko osebnega zadovoljstva, zdravja in veselja!!
 
Petri tvoje besede pa sežejo človeku do srca, se takoj spominjam občutkov za nazaj v čas nosečnosti...super da je vse o.k, to bo že en velikan/ka pa že David je tak fejst fant. Slikice so pra res super, pravi frajerček je David. Že na avatarčku imaš sipmatično slikico. Pa všeč mi je tam ko spi in stiska k sebi medvedka.

Jessy dobro da so se stvari umirile na dopustu. Mogoče ji pa okolje ni ugajalo, potem pa ko se je punca klimatizirala je blo pa o.k.

Tamala83 ti pa si res kar pobegnila. Ti kar piši, mormo zdej kakšno rečt, ko bomo mi na isti dan pihali svečkouser posted image

Vidim da so vsi otročki po malem trmasti, tako da upajmo da to obdobje čim prej mine.

Violinski uživajte v Kopru.

Zdej pa moram nehat, ker se je nekdo zbudil in me očitno kliče,...




(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 9:17:37   
tamala83
jutro

zdaj se lahko na hitro javim, ker se je mala sama zaihgala.

ma zadnje čase nako muho, da je lahko pri vseh drugih, vsi jo lahko cartajo, se igrajo z njo, dokler ne vidi mene. pol pa jok in že sili k meni. upam, da jo bo hitro minlo, ker včasih še mi dihat ne pusti.

kaj je že kateri od vaših v jaslih? ma zanima kak je tam za spanjem. moja je navajena da se vležem poleg nje in jo uspavam, in se bojim, kak bo z tem v vrcu. kak jo naj odvadim tega?

je še nena sama, pa pa eno grozno finto, da z vsako žlico, ki jo dobi v usta, še zraven prst potisne, in žveka z prstom v ustih. tega ji ne dovolim, tak da je našo hranjenje ena sama kregarijauser posted image

ojoj, me je odkrila, morem it

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 10:20:16   
Kety
Ojla!

Se vam samo na hitrco javim...sva s Timonom ful bolna. Timon ima 39-40 vročine že 3 dni, jaz pa malo manj, ampak mislim, da prebolevava isto zadevo. Smo bili včeri pri dežurnem zdravniku, pa ni mogla nič narest.

Malo pozno želiva vse najboljše Tii in Miševi in Zoji!user posted image
Bravo David za hojo!

Petri, čestitke za opravljeno morfologijo! SUUUUUPER! 

zdej grem pa nazaj ležat, ker komaj gledam!  

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 10:43:30   
tina104
Joj ste od včeraj veliko napisale! Čisto vsega mi še ni uspelo prebrat, bom potem in bom še kaj pokomentirala.

Petri, lepo slišat tako lepe novice.

Nanka, sem pogledala slikice - še tako navadno torto se da spreminit v nekaj posebnega, a ne.

Nekdo se oglaša.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 11:17:39   
MajaPRO
Dan!

Eh, ne folgam vas več brat user posted image ...mali sicer spi, ampak pričakujem, da se bo vsak hip zbudil.
Vid je živ kot 100 user posted image ...še oblečem ga komaj, tako miga.
Včeraj me je tašča spet pogrela, ko smo prišli z avtom domov in je priletela na dvorišče, meni pa rekla: "Daj mi ga, daj mi mojega sinčka..." HALOOO??? To je bilo zame too much, res! Jaz sem pa rekla: "Iiiii, mojega sinčka..." Je videla, da mi ni prav in  rekla, da je to nalašč rekla, ker je mislila, da bom jaz preslišala. Po mojem me jezi, ali pa je res tako zatrapana v njega.  Mene to moti, čeprav gre za mojega sina...kot da bi bil prestolonaslednik... eh, naj bo dovolj, se bom že pomirila počasi.

Jessy, me veseli, da ste preživeli še en kratek dopust.

Nanka, lepe rojstnodnevne slikice!

Vid ima roj. dan v ponedeljek, praznovali pa bomo v torek, ko je praznik in so vsi doma. Torto bom naročila v Hočah pri Piki Nogavički, kjer so nam naredili tudi poročno torto. Tudi pečeno meso bomo nekje naročili, saj bi roštiljanje za več kot 20 ljudi predolgo trajalo. Naredila bom samo priloge (solate ipd.). Včeraj sem naredila vabila, danes ali jutri jih odpošljem. Po mojem se naslednja leta ne bom več tako trudila. Upam samo, da bo vreme lepo, ker bomo imeli piknik zunaj.

Tudi Vid na veliko trmari, že nekaj časa. Midva z možem kar vztrajava pri svojem, medtem ko tašča na veliko popušča, kar ni dobro. To ji tudi poveva, pa pravi, da ve, da ne dela prav in da si ne more pomagat.

A vaši hodci veliko padajo? Vid še velikokrat pade na kolena in dlani, zato ga zunaj niti ne pustim samega hodit (razen na travi). Pa še s čevlji je ful neroden, saj je v 99% bos.

Glede govora...Vid je začel v zadnjem mesecu veliko govorit, vendar še vedno v svojem jeziku (ala arabščina). Posnema pa živalske glasove (mijav, hav, beee), stvari ne zna poimenovat, le pokazat. Se mi zdi, da se je njegov razvoj v zadnjem času zelo pospešil.

Je že imela katera posvetovalnico? MIdva jo imava v sredo. Kako izgleda cepljenje - je hudo? Kaj pa Denverjev test?

Grem kuhat, lep dan!




_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 11:19:01   
MajaPRO
Kety, eno user posted image za vaju s Timonom, da se hitro pozdravita. Kaj pa sta staknila?

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 12:13:38   
zoya24
Ojla,

vidim, da ste pridne s pisanjem, jaz malo manj, vas pa redno preberem.

Novih slikic še nisem pogledala, jih bom ob priliki.

Kety in Timon čimprej se pozdravita user posted image user posted image

Petri res lepo, mene včasih kej zagrabi, da bi spet kaj naštimali, pol me pa spet hitro mine user posted image .

Jessy vidim, da ste se imeli pester mini dopust. Me zanima, kako bo pri nas. Ko smo bili prvič s sestro kakšne večje krize ni bilo.

Tamala in Ery pozdravljeni po dolgem času, lepo, da ste se javile. user posted image

Uf, sej ne vem več, kaj sem vse že prebrala, ker ste toliko napisale.

Mi smo drugače OK, še malo pa bomo tudi mi praznovali. Zaenkrat je Žiga zdrav, čeprav mu je danes zjutraj spet grdo iz noska teklo, no zaenkrat me še niso iz vrteca poklicali. Tamala, kar se spanja tiče, se nič bat, v vrtcu vsi otroci spijo. Zadnjič sem prišlapo Žigo, pa so trije tamalčki, lepo ležali in dudali, spali pa niso. Mi je bilo prav hecno za videt, ker naš mali leži samo ko spi, drugače je skoz v elementu.

Nič bom počasi zaključila, lepo se imejte.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 13:17:57   
Jessy
Midve sva iz posvetovalnice. Vse je minilo bliskovito hitro. Prideva not, se slečeva, stehtava (1250 g - se mi ne zdi dosti), se zmerimo kar stoje (74 cm) in pri tem kričimo, ker merjenje boli user posted image , nato izmeri še glavo in vpraša, kaj jeva (povem, da več ali manj kar vse) in katero mleko pijeva (povem, da Alpskega, pa je rekla, da je boljše Pomursko mleko ali pa kar sveže, prevreto in da Alpsko ni vredu - le koga zdaj poslušat???) in šibava k zdravnici. Ona na brzino posluša srčka in pljuča, pogleda ušesa in grlo (Neja je seveda pri tem kričala, kot bi jo rezali), nato ji pretipa še trebušček in to je bil celoten pregled. Nato me je vprašala, če že hodi in kdaj je shodila, vprašala me je tudi, če že kaj govori pomenske besede in sem rekla, da reče mama, ata, pa-pa in mam-mam. Potem me je vprašala, če pri tem, ko pokliče mama ali ata tudi pogleda k tisti osebi in sem rekla, da pogleda. Drugega me ni nič vprašala, niti kaj testirala. Za konec sva dobili še injekcijo v rame in to je bilo vse. Ne vem, če sva bili notri 5 minut. Se mi zdi, da glede na to, da sploh ni bilo nobene gužve, saj sva bili sami, da bi lahko kaj več časa posvetila mamicam in kaj svetovala, če že drugega ne. Mahhhh....
Zaenkrat po cepljenju ni nobene spremembe in si kar mislim, da ne bomo imeli stranskih učinkov, glede na prejšnje izkušnje.

Mene pa zanima, kako je stemi obiski pri zobozdravniku? A je treba sam it in se vpisat, ali te pokličejo? Meni se zdi, da bi bilo kar fajn, če bi že šli kaj pokazat zobke.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 13:47:56   
Teya
Jessy, meni so na zadnjem pregledu pri pediatrinji že dali telefonsko številko zobarce, kamor naj bi se z nejcem naročila.. so mi pa rekli, da svetujejo, da se naročiva šele takrat, ko bo mali imel od 6 do 8 zobkov in ne prej....

sem pogledala fotke vaših malih pohajačev user posted image .....kaj naj rečem...vsi po vrsti so tako zelo cotkani user posted image  in že tako zelo velikiuser posted image .............kar hudo mi je bilo videt, kako že špancirajo naokrog user posted image

Maja, našga 2 fantiča bi se pa super razumela, saj naš tudi le arabščino prakticira user posted image  čeprav zadnje čase razmišljam, da bi mogoče ta arabščina bila lahko tudi brazilščina, glede na to, da jaz "vsake toliko" kakšno limonado pogledam user posted image

veliko zdravja Kety in Timonu, vsem drugim pa veliko dobre volje....ciao

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 13:54:28   
violinski
Živjo,

otroka spita, jaz se pa kar malo šlepam na računalniku od mojega očeta, ker jem oj v zgornjem štuku, pa se mi ne da ponj.

Sem hotela samo Jessy povedat, da je njena Neja kar naenkrat zelo lahka, če ima samo 1250g user posted image  (ali manjka ena nula ali pa ena enka).

Kar se tiče reakcije na cepljenje - Jessy, kljub temu, da ni imela pri ostalih cepljenjih nobene reakcije, bodi vseeno pozorna, ker tokrat so jo cepili z živim virusom, do sedaj pa vedno samo z mrtvim. Cepljenje z živimi virusi je lahko precej nevarno, zato ne si kar takoj oddahnit, reakcija se lahko pojavi tudi kak teden kasneje. Nočem strašit, samo želim, da boš pozorna.

Sem že pozabila katera, ena je spraševala o Denverjevem testu - Denverjev test pri enem letu je samo nadaljevanje tistega, kar so vas spraševali v posvetovalnici ob 3. mesecu, 6. in 9. To vse je Denverjev test. To, kar je vprašala Jessy: a že govori, a posnema zvoke, .... Nekateri pediatri to vse preskusijo na otroku (kolikor pač otrok hoče sodelovat), nekateri pa samo vprašajo, kaj vse že zna in česa še ne.

Aja - pa še za zobozdravnika oz. pedontologa. Mi smo dobili vabilo zanj že pri 6. mesecih, naslednjič smo naročeni decembra. Vendar se mi zdi, da vabila razpošlje samo ZD Bežigrad. Drugod se morate verjetno zmenit sami. Pač poiščete pedontologa, ki je zadolžen za vaš kraj, pokličete in se naročite. Ko je bila vabljena Lana na prvi pregled, smo bili ravno na dopustu in ko smo se hoteli prenaročiti, so rekli, da ne naročajo, ker gredo oni na dopust (bi morala potem poklicati septembra). Ker tega nisem storila, gremo tudi z njo prvič k pedontologu decembra, hkrati z Aljošo, le da bo ona stara že 3 leta. Zobke pa ima zaenkrat v redu, dokler nismo začeli z zobno pasto sem ji dajala Fluonatril, umije si jih pa dvakrat dnevno.

Kety, hitro se pozdravita s Timonom, da boste kmalu spet stopicljali naokoli!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 14:04:38   
Jessy
He...he...violinski...res manjka ena nula! user posted image  Ta prava cifra je 10250g! user posted image

Hvala na opozorilo glede reakcije na cepljenje. Sva dobili tudi listek, kjer so opisani morebitni stranski učinki in tudi tam omenjajo, da so možni tudi šele po 1 tednu. Ampak, jaz sem optimist! user posted image

Bom mogla res kar sama poklicat k zobozdravniku. Imamo že 6 zobkov, tako da po moje bi res lahko šli kaj pogledat.

Grem po sladoled in na kavč!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 20:48:38   
MajaPRO
Ciao!

Jessy, hvala za informacije o posvetovalnici. To je bil pa res brzinski obisk. Tudi mi smo vajenih takšnih "posvetovanj", le da ima naša pediatrinja vedno ful gužvo.

Violinski, jaz sem spraševala o Denverjevem testu. Mene pri 3., 6. in 9. mesecih niso nič spraševali, kaj zna in kaj ne user posted image . Sem pa bila enkrat v naši posvetovalnici priča takšnemu testiranju 1-letnice in se mi je zdelo prav pretirano vse skupaj. Punčka ni hotela najbolj sodelovat s sestro (kdo pa pravi, da bo mali otrok vse pokazal tujemu človeku?) in je mama hotela malo pomagat. Sestra jo je parkrat ostro opozorila, da mora biti čisto tiho, ker je to testiranje otroka user posted image ...upam, da se nam kaj podobnega ne pripeti.

Z Vidom sva se zvečer nehala dojit...ni prav nič pogrešal zize, je bil zadovoljen z dudo. Par večerov zapored se je kar stran obračal in ni hotel zizat, včeraj in danes pa ga sploh nisem več podojila. Tudi jutranje dojenje bomo počasi ukinili, vendar bo malo težje, ker takrat pa ful pije.

Vid od pomenskih besed govori samo AM AM, kar pomeni da želi jesti ali pa to govori med jedjo. Ko reče MAMA, reče to kar tako, brez da bi mene klical. ATA še nič ne govori, čeprav mu ful gnjavim s tem. Je pa začel živali oponašat - lajanje, mijavkanje, gaganje in beketanje. Pa naučila sem ga pokazati, koliko je/bo star...pokaže prstek in to kazalček, in se pri tem zelo resno drži user posted image (bom dala slikico v album).

Spanje je še vedno bolj slabo... okrog 1h se prvič zbudi, potem pa med 3h in 4h, takrat pa nimam več moči ga uspavat in ga vzamem v posteljo, ga priklopim in zaspi nazaj do 7h. Spi pa ful nemirno, nonstop se obrača z boka na trebuh, pa vedno više leze, tako da ga moram dol vlečt...noči so pri nas  kar naporne user posted image .

Se še oglasim kaj, lahko noč!








_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 21:05:52   
jankobananko
Dober večer,

vedno težje najdem čas za kaj napisat...pa vendar:

v soboto smo praznovali tudi mi - ujeli smo lepo vreme, tako da smo praznovali kar na vrtu. Okrasila sem ga z baloni, pa tak pisan prt, pa krožničke, servetke ...smo imeli. Torta je bila njam! čokoladna z višnjami. En manjši ježek je bil namenje Janu, ko je zagrizel vanj, ga ni več spustil - kot da bi prvič v življenju sploh jedel - neverjetno, čist v trans je padel! Daril pa itak preveč...Fotke so že v albumu.

Miševi, tebi želim vse najboljše, pa naj se ti izpolnijo vse želje! user posted image user posted image user posted image

Natasaxy in Miševi, tudi mi še ne hodimo sami, bomo skupaj začeli?user posted image

Več prihodnjič, grem jest BigMac-a!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: AVGUST 2005
8.8.2006 21:33:37   
tamala83
ojla

jankobananko, res je mogla bit dobra torta ja! dobra slika.

Nas pa pediatrinja nonstop sprašuje kaj zna in kj ne, sem pa slišala, ko sem čakala v čakalnici, da sestra dela ta prgled pri prvem letu. naj vrže žogo (to že znauser posted image ), da pokaže kaj je tatera žival( za njo je vse, kar ima 4 tace hov, še odojek, ki smo si ga pekli na dopustu je bil za njo pesuser posted image , saj sem jo popravljala, pa ni pomagalo), pa ne vem kaj še vse sprašuje. Ema zna dosti malenkosti (papa, poslat lubčka, ploskat, pokazat kako je velika, brbr z roko po ustik,...) vendar tega ne pokaže vedno, kaj pol to smatrajo da ne zna?

da malo še vprašam tiste, ki ste že v službi. ste se že navadla? je fejst naporno? kam date tačas tamale? Joj, zadnjič sem se glih pritoževala mojemu dragemu, da ko bom popoldan v službi celi teden nebom male vidla. ati jo bo peljal zjutraj v vrtec jaz pa bom pozno prišla. mi je bilo tak hudo, da sem se tudi malo user posted image . pa bo že kk ne? upam. pač sem si zbrala tak poklic, ko delaš popoldan sobote in nedelje, v glavnem že vidim kaka kriza mi bouser posted image user posted image user posted image .

nič, še grm malo okoli pogledat

papa

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?