|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
26.3.2007 11:47:39   
Tiamo
Hojla hruska, ako ste...vidim, po avatarju, da se luštno rihtate in da je tvoja že prava mala velikanka. A kako sem zrihtala odhod v službo, e takole:
  • prvo sem dala vlogo za podaljšanje porodniške zaradi fizioterapije (žal ni ratalo)
  • ker bi mogla nastopit službo lih 10.7.2006, pa lih med poletjem in počitnicami, sem si močno želela ostati doma do septembra, ko je šla Demi v vrtec
  • tako ,da sem od 10.7 bila potem skoz na bolniški zaradi mee ali pa zaradi Demi (moji problemi so bili bolečine v križu in enkrat stres zaradi vrnitve v službo) zaradi Demi pa ker je imela zabasan nosek)..to sem vlekla, do 1 septembra
  • prvi teden v septembru sem vzela dopust za uvajanje, potem je pa Demi drugi teden dobila Kalici virus, tako, da sva bile 1 dan v bolnici in 14 dni doma,
  • zadnji teden v septembru sem pa začela delati

No ni lepo, da se takole hvalim, kaj sem naredila, da sem ostala doma, ampak sem si tako močno želela in ratalo mi je brez problema, čeprav nisem imela planiranega tistega Kalici virusa.

Hruška, kaj pa ti počneš, da imaš tak delovni čas?

Glede ure sem jaz čist ok, me nič ne moti, edino Demi je včeraj ene pol ure žlobodrala, predno je zaspala ob 20.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
26.3.2007 13:39:37   
tina104
Ojla!
Spet se javljam po par dneh. Vikend je bil čisto nor, tako da nisem uspela nič na RR.
V soboto sem bila v službi - smo imeli sobotno šolo. V nedeljo sem cel dan delala za šolo (sem imela nastop pred ravnateljico in sem temu primerno garala pri pripravi materiala).

Hruška, ti si najbrž 1 leto za nami, ne pred namiuser posted image . No moj odgovor ti ne bo kaj prida pomagal, ker sem bila do septembra brezposelna in sem bila zato doma. Rekla pa bi, da se splača vzet kaj dopusta za uvajanje v vrtec.

Aljažu ful teče iz nosa. Čez dan drugače ni problema, zvečer pa ko leže, pa kašlja. Zdaj sem mu že tri dni dala pražene kamilice pod pižamo (Tiin recept), pa se mi zdi, da pomaga, ker je potem ful lepo spal, še posebej danes, ko je prespal celo noč! Jutr je bilo pa že ob petih! V bistvu pa mi ni problem to in ta nova ura mi je super, samo da ponoči spim.

Glede uporabe kahlice še nekaj - kot sem že pisala, Aljaž večkrat izrazi željo, da bi šel na kahlico, ampak kaj to pomaga, če potem še malo na tla v sobi lula, pa malo v kopalnici, pa še kje. V glavnem, zgleda mu je ful fajn gledat, kako lula in kako zadrži lulanje.user posted image user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
26.3.2007 13:43:04   
tina104
Aja, še to: greste kam za prvomajske počitnice?

Jaz bi šla nekam, pa še ne vem kam. Najbolj se nagibam k temu, da gremo na morje v nek hotel z bazenom za kake tri dni.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
26.3.2007 13:48:27   
Tiamo
hehe Tina, sem se nasmejala temu lulanju, tudi Demi ni nič drugačna, edino, kar je pridna, da vzame svojo plenico in pobriše lulanje po tleh.

Samo, da pomagajo kamilice!!

Za 1. maj imamo planirano rogaško, gremo na vikend od prijatelja, no vsaj upam.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 26.3.2007 13:49:03 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
26.3.2007 14:04:33   
Splet.Ka
Ojla punce.

Ja res sem eno leto za vami, ne pred vami. Se vidi, da sem še na porodniški in nimam niti let pošlihtanih, kaj šele mesecev in dni:)

Tia, smo super, hvala. Kdo bi si mislil da male jokajoče detece zraste v dobrovoljnega dojenčka hehe.

Hvala za odgovore. Fino je, da ti stvari razloži nekdo, ki je te stvari že doživljal. Drugače sem pa novinarka in delam daleč proč od doma, tako da iz službe hodim ob 18ih, 19ih, 20ihuser posted image .

Lepo se imejte, še enkrat hvala! Vas še kdaj kaj povprašamuser posted image

Cvetim...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
26.3.2007 14:17:42   
Tiamo
hehe, hruska, ja zrastejo in to zelo hitro, drugo leto pričakuj, da bo to jokajoče bitje že sklanjalo besede in pelo pesmice, se afnalo in trmulilo...

joj punce jaz sem tok lena, nič se mi ne da, ampak mi je oproščeno, ker sem na pol invalid (imam longeto še vedno, jutri jo odrstanim)!!! Tok sem lenaaaaaaaaaaaaaaa!!!

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 26.3.2007 14:18:38 >

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
26.3.2007 16:08:23   
Jessy
Ojla!

Tudi mene mrka ta nova ura. Po moje me bo v sredo še najbolj, ker se mi bo nabralo od danes in jutri. Sva šla z mojim spat ob 1h, pol sva pa kar klepetala in klepetala, da je bila ura že skoraj 2, ko sva se odločila, da je pa res že čas, da kaj zaspiva. Takoj je bilo jutro. user posted image
Neja se počasi tudi prilagaja. Včeraj sem jo dala 15 min prej spat, danes bom zamaknila še za 15 min, pol bom pa kak dan na tej uri, pol pa spet po 15 min, da prideva v nek ritem.

Jaz pa pridem prej domov, pa sam v hišo stopim sem že zavohala drekec pekec na kubik. Se je očitno tik preden je zaspala posračkala. Zdaj pa že prav težko čakam, da se zbudi, da jo previjem in zluftam še njeno sobo, ker vhodna vrata imam že tako ali tako na stežaj odprta.

Ery, a veš, da imam jaz pa kar mal slabo vest, ker se mi zdi, da glede na to, da delam v šoli, se nekak pričakuje, da bi mogla z Nejo več ustvarjat. Sploh, ko se spomnim kako je violinski razlagala, kaj vse sta delali z Lano, pa ni nobena učiteljica... Se pa močno zavedam, da je zaradi ustvarjalnosti močno prikrajšana, ker ni v vrtcu, saj doma pa res ne bova prav vsak dan kak izdelek delali. Še največkrat se poslužujeva suhih barvic. Mah....bo že, a ne?

Hruška, jaz ti okrog dopusta ne znam nič pomagat, saj sem sama končala s porodniško ravno v času, ko v službi uradno nastopimo z dopustom. Mislim, da sta mi falila le 2 dneva, za kar pa ravnatelj ni kompliciral in sem lahko ostala kar doma. V službo sem šla sredi avgusta.

Tia, a veš, da Neja tudi pleše po ritmu. Včasih se ji prav čudim kako ga dobro ujame. Glede skakanja pa raje ne bi...jaz ne vem, kdaj sploh začnejo kaj skakat. Neja se loti, da bo skočila in lepo pokrči noge, pol se pa odrine vendar so stopala kot pribita na tla in se niti za milimeter ne odrine v zrak. Tudi, ko skače v globino, ne zna skočiti ampak se samo spusti, da jo pol mi lovimo. Saj niti ne vem, kdaj se začno odrivat tako, da se tudi odlepijo s tal. user posted image

Zdaj pa morem nehat. Neja se je vmes že zbudila, tudi previla sem jo že, soba se tudi že pošteno zrači, ona pa že malica,p ol jo pa mahneva malo na zrak, pa čeprav piha kot pri norcih.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
27.3.2007 7:20:32   
Tiamo
Jutro,

ste bile čist neaktivne včeraj, edino ta stare mačke klepetamo, hehe.

Kety, kako je z izvidi?

Violinski, tebi je oproščeno, ker se ne javljaš, verjetno se seliš?

Nanka, kaj je zdaj to? Vsaj zjutraj ko prideš v službo kaj napiši!!

Jessy, občudujem Nejo, Demi ne bi zaspala, če bi bila pokakana? Včeraj sem do 20 čakala, da se je posračkala in nič ni jokala zdraven, malo je jamrala, ampak daleč od kričanja. Sem pa, kot sem že napisala, se mora Demi nekam skrit, noben je ne sme gledati, razen mene in potem lepo kaka. No, če vidim, da bo kakala, ji rečem počepni in potem počepne in lepo kaka. Če stoje kaka, pa že nabira kričanje user posted image  Če si sebe predstavljam, da bi morala stoje opraviti potrebo, bi bil verjetno čuden filing, k pa se usedemo je čisto nekaj drugače.

Že dolgo časa vas želim vprašat KAKE IMATE STENE V STANOVANJU ZARADI TAMALIH? Pri nas je v dnevni ena stena čist umazana, ker se Demi vedno gor naslanja, tako da pusti odtise rok, sploh ji je najljubše po jedi, predno ji umijem roke. In stena v njeni sobi je prav umetniško narejena, poleg utisov, še njena umetniška dela risanja in barvanja! Tako, da bomo verjetno spomladi prebarvali to steno v dnevni z barvo, po kateri lahko z mokro cunjo brišem.

Jessy Demi pa kar skače in to zelo dobro, samo ima pri skoku stegnjene noge in to ful smešno zgleda. Pri odrivu pokrči noge, samo potem s stegnjenimi skoči, hehe kok mi je smešna.

A vaši že kaj uveljavljajo svojo voljo, Demi jo že zelo..prav lepo pokaže da ji kaj ni všeč in če ji kaj ne pustim, me hoče tepst. Sej me udari, samo potem tudi nazaj dobi udarec, potem začne nabirat jok in se stisne k meni. Včeraj ji v vrtcu nekaj ni bilo všeč in je pri zajtrku vse zmetala z mize, od kruha, marmelade in masla. Zdaj me zanima,  violinski, nanka in miševi, ve k imate starejše otroke,  je to čist normalno oz. je to razvojno obdobje, katerega mora otrok prerast ali moram ubrati kako posebno taktiko. Nočem bit pametna, ampak k smo imeli lih na faksu psihologijo, so rekli, da se vsi srečujemo z občutki jeze, žalosti, sreče, veselja....in da kot npr. veselja in smeha ne zatiramo pri vzgoji, tudi jeze in žalosti ne smemo. To pomeni, da moram Demi pustiti, da je jezna in da takrat naredi tisto kar želi (v nekih mejah normale, ne da mi razbije stanovanje in me pretepe)? Verjetno se bodo ti občutki stopnjevali, kaj potem naredim, da bo znala obvladat svoje občutke. Nočem jo kaznovati, če je jezna, tako kot se smejim z njo, ko je vesela. Za sebe lahko rečem, da so me vzgojili v tem slogu, da je jok, jeza in žalost, slabo in da ne smem tega delat..kar se je skozi leta izkazalo kot negativno, saj sem negativna čustva zatirala in potem ob najmajšem stresu, vse ven pride in padam v depresije! Tega res nočem pri Demi, hočem da zna obvladati te občutke.

Kok sem se razpisala in to zjutraj....pa vse mi odgovorite na to, ker me res zanima ta tema in kaj si ve mislite o tem!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
27.3.2007 9:17:38   
violinski
Dan deklice!

Kako se vam kaj zdi, da je zvečer še svetlo? Meni je super. Čeprav sem tudi še neusklajena z večernimi spanji (hodim spat med 1h in 2h uro, ker sem ponavadi hodila okrog polnoči ali pol enih), ampak to je samo zaradi spremembe. Drugače mi je pa ta časovni pas DOOOOOSTI bolj všeč in sem že razmišljala o tem, da bi ustanovila 'Ligo za GMT +2', moram samo začet pripravljat manifest user posted image . Sem bolj večerni človek, zato mi ustreza, da je zvečer svetlo.

Tia, hvala, ker mi oprostiš za nejavljanje, čeprav pet minut na dan bi si še vedno lahko vzela. Ma kaj čem, mal sem zmatrana, pol pa mi je težko tut pisat. Pa ful sem v delu v službi, pol pa še doma mojstri in priprave, .... Ma kaj bi jamrala.

Pozdravljena, hruška! Jaz ti lahko povem mojo izkušnjo vračanja v službo pri prvem otroku, ker pri Aljoši sem imela čisto drugačno (najprej podaljšanje porodniške potem pa zamenjava službe, tako da lanskega dopusta sploh nisem koristila). Lana je dopolnila eno leto sredi novembra, naslednji dan sva pa šli prvič v vrtec (je ravno sovpadlo). Uvajanje je potekalo odlično, v treh dneh se je tam počutila že čisto v redu, peti dan pa je, seveda, zbolela, tako da sem drugi teden dopusta, ki sem ga še namenila uvajanju spremenila v bolniško. Potem sem šla v službo in preostali dopust prihranila za prihodnje leto, ker se mi je zdelo glupo, da bi ga nucala že za novoletne praznike, glede na to, da sem se 1.12. sploh vrnila v službo.

Tle not paše tudi odgovor Tini - mi ne gremo na prvomajske počitnice, ker jaz najraje delam takrat, ko nikogar ni v službi, pa še lepše je it na dopust takrat, ko so vsi v službi user posted image . Poleg tega bomo takrat glih preseljeni in bom raje pustila otroka, da se malo ambientirata. Na dopust računamo it konec maja, pa ne "na morje", kot vi temu rečete, ampak v eno od glavnih mest v Evropi, edino ni še odločeno v katero. V igri sta Rim in Bruselj. Plavali bomo pa raje po domačih bazenih. Moramo počasi začet s kakim Atlantisom, da razgibamo Aljoši roko. Sicer je že precej spreten z njo, vendar je v teh treh tednih, ko je imel gips postal izrazit desničar, pa bi rada, da bi bil spreten z obema, da bi se kasneje lahko odločil, ali bo levičar ali desničar.

Tia, pri nas stene niso popackane, tudi otroka nimata kake želje risati po stenah, večinoma rišeta pač po papirju, zadnjič sta pa imela prepoved risanja par dni, ker je Aljoša s suhimi barvicami napadel parket, Lana pa kuhinjsko mizo user posted image . Sicer na nobenem ni bilo večje škode, ampak zaradi vzgoje se mi je zdelo prav. Vem, da zelo veliko rišeta v vrtcu (se vidi po rokah, ko prideta domov), pa zelo rada tudi doma, ampak doma jima večinoma dam suhe barvice, včasih flomastre. Z Lano sva tudi že packali z vodenkami in čopičem, zdaj pa že nekaj časa ne. Se moram prav spomnit, da se spet lotiva. Sem pa opazila in tudi vzgojiteljica, da imajo večinoma otroci najraje papir in lepilo. Potem pa stvari nastajajo. Tudi jaz sem dobila čestitki za materinski dan  - od Lane lepljenko, hišico na valoviti lepenki, od Aljoše odtis rokice pobarvane s prstnimi barvami na papir. Zelo prisrčno.

Tia, tiste napade ihtice zelo dobro poznam, včasih se jim smejem, včasih rečem nič ihtanja, včasih pa kr pustim da se ohladita. Kaj pa vem, delam verjetno veliko napako, ker reagiram drugače, ampak je ful odvisno od tega, koliko tisti trenutek prenesem njunega cviljenja. Mislim pa, da imaš prav, da ji dovoliš napade jeze in žalosti, navsezadnje je treba svoja čustva izražati na glas. No pa to tudi, Lani veliko prigovarjam, da mi na glas pové, kaj potrebuje, ampak ne uspeva vedno, včasih dosežem celo nasprotno in tišči usta skupaj in me gleda v oči, kot da bi mi hotela povedat, naj kar sama ugotovim, kaj ji je (taka sem bila tudi jaz, se spomnim, vedno sem hotela, da mi drugi prečitajo misli, nisem hotela sama povedat). Nekako bomo tudi temu prišli do dna. user posted image

Grem, da se ne boste zgražale nad mojo vzgojo.....user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
27.3.2007 10:20:54   
nanka
Dobro jutro,

danes se vam javljam od doma. Naša babi je šla na izle, tako da sem danes doma  z Zojo. Moram zlikati Tjaši stvari, ker jutri odhaja za 4 dni na izlet v Francijo.

Ja, Violinski, jaz sem tudi zelo rada v službi med prazniki, ker nikogar ni in lahko vse opravim v miru. Tudi na dopust grem takrat ko se že vse vračajo in mi prav odgovarja. Ni šefov in ni tistih tečnih b....., tako da je takrat najleše. Mi se bomo med prvomajskimi prazniki za en dan odpravili na izlet ( še ne vem kdaj) in sicer v Zagreb v živalski vrt.

MNaše stene pa potrebujejo pleskanje, ker se jih je Zoja lotila prav po umetniško. S svinčnikom, barvico, flumastrom in kulijem. Nobena stena ji ni ušla. S pisali pri nas ni problem, ker jih imata oba otroka veliko, po vseh predalih, tako da jih niti poskriti ne morem. Si zna pa tudi že sama postreči kar iz šolskih torb in puščic.

Zoja prav lepo skače, dela prevale, teče naprej in nazaj, hodi nazaj in podobne norčije. Počasi je začela povezovati besede. Za začetek ji uspe Kdo je in Kje si.

Tia, ta trmica je čisto normalna in s časom tudi izzveni, če ne prej pa ko bo malo večja in ji boš lahko razložila, da naj vedno pove kaj je narobe in bosta zadeve reševale s pogovorom.

Naša Tjaša je bila zelo zaprta in se ni rada pogovarjala , zdaj pa mi tudi že zaupa določene zadeve, vendar sem morala vložiti veliko časa  in truda. je pa res da ji v glavnem ničesar ne prepovedujem, ampak ji razložim zakaj česa ne želim da dela, odločitev o tem pa pepuščam njej. Seveda nikoli ne pozabim opisati negativnih posledic določenega dejanja. V soboto je bila prvič na žuru ( praznovali so 18 rojstni dan prijatelja), kjer je bilo kar precej alkohola. Tjaša je dobila uro do kdaj je lahko bila, peljal jo je očka, prav tako jo je šel ob polnoči iskati. Moram jo pohvaliti, ker se je res držala mojih napotkov in ni pila, še več že dva dni se pogovarjava o žuru in o neumnostih ki so jih počeli. Seveda ji žura nisem branila ( veliko njenih sošolk in prijateljic je imelo prepoved) in se ji še danes zdi super ( jaz pa sem res ponosna, ker ni pila). Še malo pa bo dopolnila 16 let, tako da se mi zdi da je bolje da jo pustim, vendar z pametnimi napotki in jo tako pripravim na življenje.

Zoja uporablja levico in desnico enako, jo je pa tudi Matic in se je šele kasneje odločil za desno roko.

Uf, koliko sem vam naložila,  bom kar nehala, pozdravček do jutri

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
27.3.2007 11:29:07   
natasaxy
No punce se vam prvič javljam iz službe.

Me tako dolgo ni bilo tukaj, da sem opazila, da moram avatarček na novo naložit,....user posted image user posted image

Ja ta služba mi kej nič ne diši danes, tolk mam dela, da sploh ne vem česa naj se lotim,...

Neja je pa že prava umetnica - mi to še nič ne prakticiramo, frizuro pa ima lepo. Tudi men bi včasih pasal kakšne čopke delat, pa mi Gašper ne pusti, če se hočem malo pohecat.

Nas ura ni kaj dosti zbegala, je isto spal dolgo. Grem pa drugi teden tudi jaz na vpis v vtec, tako da tudi mi septembra začnemo z vrtcem, da ne bodo stari startši preobremenjeni. Mal me skrbi kako bomo zjutraj vsajali, ker smo bolj zaspanci, drugo pa mislim, da skoraj ne bi smelo biti problem. Samo upam, da ne bom preveč na bolniški zaradi vrtca.

Zdej pa moram šibat,...nisem več sama v pisarni:)

Pa pa

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
27.3.2007 12:30:44   
violinski
Natasa, pol pa hitro še punčko uštimat, da boš lahko imela laske za delat čopke!! user posted image

Lana je šele sedaj prišla na to, da bi imela špangice pa čopke, do letos se je bolj upirala, kot ne, ampak sedaj čakava, da ne bo treba več nosit kapice, ker pod kapo se pač vse podre. Potem si bova pa dali duška.

Nanka, ala ti vera, kako znaš dobro zrihtat otroke, upam, da bom tudi jaz nekoč tako pametno reagirala kot ti. Imam vsaj to dobro lastnost, da si dobro zapomnim izkušnje drugih, za katere vem, da mi bodo prišle prav, in se jih poskušam čimbolje držati. Tako si bom zapomnila to tvoje z žurom. Pa še kakšno tako kdaj zapiši, bo prišla prav.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
27.3.2007 20:39:07   
tina104
Tudi pri nas je prisotne že kar nekaj trme. Včasih ga ignoriram - ga pustim, da se dere, jaz pa kaj drugega vmes počnem. Včasih - npr. če protestira, ko mu nos s fiziološko špricam, to naredim, res ga moram ful trdno prijet, skoraj se na njega vležem, da ga ukrotim. Če je nekaj treba nujno naredit, pač vztrajam. No, pri umivanju zob to ne gre.
Včasih ga ob trmi tudi samo v roke primem in ga objamem (če ravno ne brca vsega naokrog). Sem se mu že včasih smejala ob trmi. Vem, da to ni preveč primerno, ampak včasih res ne vem, kaj naredit.
Če me recimo udari, ga trdno primem za roko in rečem, da ne sme. Če prvič ne razume, drugič to rečem s ful strogim glasom in potem se začne jokat, pa ga potem k sebi stisnem, če se sam ne takoj. Potem pa mu še rečem, da ne sme tepst, da mamico in atija mora božat, pa objet, pa kakega lubčka dat in potem to res naredi in na vse skupaj hitro pozabi. Zaenkrat je tako pri nas. Ne rečem, da delam prav. Se še učimuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1663
27.3.2007 22:35:10   
Jessy
Oj!

Prav lepo vas je bilo prebrati, ker ste po dolgem času spet kaj napisale! user posted image

Tia, Demi je itak poglavje zase glede razvoja. Se jo spomnim še s piknika, ko je že veselo poskakovala po kolenih, ko so naši še previdno plazili naokrog. Tudi Zoja je prava akrobatinja, če že vse to počne. Naša za preval še slišala ni, ne da bi ga še naredila. Niti kotali se ne po tleh, ampak se samo uleže, pol pa mal na boke in to je to. O kakih odrivih je pri nas še huda tema in nič ne kaže, da se bo odlepila od tal. user posted image

O, tudi naša je prava trmica in pol. Točno ve, pri komu bo kaj dosegla in že zna pošteno izsiljevati. Povsem ji podleže nono, ki ji ustreže odspred in odzad, pol je moj user posted image , ki ji tudi skoraj v vsem ustreže, pol je nona in jaz sem tista ta najbolj smotana, ki od svojega ne odstopam niti za milimeter. Po moje je to iz šole, ker se morem vedno držat tistega, kar rečem, saj bi v nasprotnem primeru pogorela.
Pri Neji sem ista. Zelo striktna.
Ravno včeraj sem jo pošteno udarila po prstih, ko je malo za šalo klofnila user posted image , on pa ni na to nič odreagiral in sem mogla jaz (če sem poštena, bi najraje tudi njemu eno prisolila, ker je kar spregledal, da ga je klofnila). Seveda je potem bil jok in je zatem božala, sam mula dobro ve, da se to ne sme. Mene ne upa udariti, ker sem jo enkrat že udarila po prstih, ko me je in od takrat me pusti pri miru.
Drugače pa njene trme enostavno ignoriram in zahtevam, da naredi tisto, kar sem ji rekla. Običajno trmari, ko je treba kam iti in ima kar mehka kolena, pol jo pa primem in postavim na noge tudi po 20x preden popusti, ampak zaenkrat še nisem odnehala. Upam, da mi ostane toliko volje še v prihodnje.  Če pa trmari kar brez vzroka jo pa popolnoma ignoriram, pa kar kmalu odneha.

Nanka, drugače ti pa tudi jaz lahko samo čestitam za tako vzgojo, da si Tjašo tako dobro pripravila na takšne in drugačne situacije. Tudi jaz srčno upam, da mi to z leti uspe!

Stene pa so zaenkrat še vredu. V bistvu imamo tako malo golih sten, da je za pričakovat, da niso umazane, risat ji pa tako ali tako ne bi pustila, če bi se lotila. Morda nas pa kdaj preseneti s kakšno umetnijo na skrivaj. user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
27.3.2007 23:00:42   
tea01
ojla. na novem forumu sploh nisem vedla kje se lahko prijavimuser posted image staram se

samo tok se javim, da vas na hitro precekiram. Pri meni nic novega

vas berem,......

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
27.3.2007 23:08:40   
petri85
Čer!

No, se oglašam iz kluba kašljavih in smrkavih, kamor sva v sob. morala z Davidom vstopiti prisiljeno!user posted image  Tko, da so tile dnevi kar naporni, ko sem sama bolna, pa David je bolj tečen, ko ma zabasan nos, potem pa še Benjamin pride na vrsto, ki pa sedaj tudi ne bi več samo ležal...ven bi že šli vseeno prehladu, ampak zadnje dni nonstop noro pihauser posted image  No, upam, da se čimprej pozdraviva...sem kupila tist aspirator, ki se ga natakne na sesalec...se ga David ful boji, ampak zadeva ful spuca nos...se je čez noč naučil ful lepo pihati v robček!user posted image

Neja je pa res prav luštna z novo frizurico! Pa kako ustvarjata! Midva pa še nisva nič s prstnimi barvami...največkrat riševa, ali pa skupaj ustvarjava s plastelinom.

Naš se je tudi že hotel lotiti sten in smo mu zaenkrat dopovedali, da tam se pa ne riše...je imel pa ravno včeraj lepo porisane hlačeuser posted image

Naš tudi še sploh ne ve, kaj je to preval...a Zoja pa že vse to obvlad? Super!

Nataša, ti se kar javi kaj iz službe! No, violinski je kar skrivnostna... pa še tebe sprašujem, kaj sedaj delaš?

Mi imamo tudi na momente doma veliko trmo...se dere ko jesihar...pa najbolj pali, da ga ne šmirglam in obupa...ima pa foro, da ko ga okregam začne takoj jokati in stiskati k meni. Tepe zaenkrat še ne.

Ura nas pa ni nič zmedla...morda samo še malo dlje spita...danes je David spal do 9ih, Benjamin pa do 9.30.

Jutri imava z Benjaminom cepljenje...pa moram še dobiti datum za Davidovo cepljenje.

Pozdravček!

Evo, še naš ta mlajši lepotec (sedaj kar malo krivico delamo Davidu, ker veliko več slikic naredimo z Benjaminom, kot z njimuser posted image ...moram sedaj to malo popravit!)

user posted image

< Sporočilo je popravil katrin -- 25.4.2007 22:32:53 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
28.3.2007 7:04:15   
zoya24
Ojla,

iiiii Petri kok je Benjamin cart, pa kok je že velik, saj sploh ne morem verjet, da to otroci tako hitro rastejo.

Mi smo OK, glede trme, jaz večinoma ignoriram, se je pa tudi že naredilo, da je začel v trmi mene tepst, če me pa ni v bližini, pa kar sebe user posted image  Upam, da ga bo minilo, no po besedah mojih sester se zadeva samo še stopnjuje tja do 2,5 let user posted image .

Danes in jutri imam ful zadev v službi. pa še podaljšano delam, tako, da skoraj nič ne bom videla malega, ko bom prišla domov, bo verjetno že spal user posted image user posted image . No saj v petek bom pomoje kar doma, v soboto delam pa spet zvečer, imamo neke dogodke. Zdaj se je sezona spet odprla, tako da bo do junija pomoje kar kriza.

Za 1. majske še ne vem kam bi šli, na kakšen manjši izlet bomo šli sigurno, za drugo pa še ne vemo.

Prestavitev ure tudi bolj mene daje kot malega. Jaz se zdaj spet vstajam in vozim po temi, namreč od doma štartam nekje med 6.00-6.10 in je zaenkrat še tema.

Glede govora smo mi tudi bolj tako tako, povezuje edino besedici ni je (dude), ali ni ga (soka), to obvlada že sigurno več kot mesec ni (kar je treba se očitno hitro naučijo), drugače pa ne, tudi besedni zaklad nima še ne vem kako velik, še vedno veliko žlubodra po svoje.

Je prišla sodelovka, si grem si en velik velik kofe skuhat.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
28.3.2007 7:33:08   
natasaxy
Jutro. No spet iz službe.

Ja kaj jaz delam,......v službi za izobraževanje se mučim, da čimbolj interesiram, da grejo se kam izobraževat,....samo je čudno k direktor ful špara in so odnosi bolj nauser posted image ,.....zato mi ni kaj dosti všeč,......samo bo treba potrpet,....sem predolgo službo iskala, da bi se kaj dosti izmišljevala,.....vsaj da malo izkušenj naberem.

No pa dost o službi. Petri ti maš tako velike otroke, sej ne morem verjet da je tole staro tri mesece,....jaz sem našega navajena k je res bolj pri ta majcenih:)
Ma pa take laske kot jih je mel naš ko je bil tako majčken,...a ma bolj rdečkaste a je to samo na sliki? No upam, da boste čimprej zdravi.

Punce a bi se mi kaj zmenila za spomladi, da se končno še kaj dobimo? Se mi zdi, da bi bilo zdaj še bolj zanimivo, ko že govorijo, pa so že bolj navihani vsi po vrtsti?

Nič zdej pa moram it delat,...prej pa še na kavico ja.

Lep dan.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
28.3.2007 8:53:44   
ery
Ojla še od mene...

Včeraj sem se pod olgem času spet razpisala, potem me je pa šefica rabla in pustim ..in me je ven vrglo..Kaj sem bila jezna.. Tko da pol nisem več imela časa, da bi kaj napisala.

Najprej o trmi.. Nika je poplnoma ista kot opisujeta Tia in Jessy, razen da še ni nič iz mize vrgla. Drugače je tudi noge ne ubogajo, ko je treba kam it... , pa če kaj ni po njenem, me udari, ali mene, ali staro mamo, ali očija... Pa ne vem kaj bi bilo boljše-nič ne zaleže... Če jo udarim po prstih, se smeje, če ji rečem, da ne sme, me pa samo gleda. Kriza... Veste kaj pa moj user posted image  naredi? Začnne se smejat in z njo igrat,.,.,.user posted image  Saj ne vem kaj je pravilna vzgoja... nekje piše, da ne smeš nazaj udart, ker potem otrok misle, da se to lahko počne, in bo on spet nazaj udaril in to traja lahko v nedogled... Sicer pa uboga dedija in očija, mene skoraj nič... Bom mogla bolj vztrajat...

drugače pa Nika skače, dela prevale z očijem -sama še ne, v glavnem je kar spretna... samo pri govoru ne..

Nanka, res super za tvojo vzgojo. taka mamica bi bila jaz tudi rada. Ne da sem se mogla zlagat včasih kam grem, da so me doma sploh pustili. Ker če bi rekla, da grem na žurko-ni šans, doma boš... recimo, mojegas brata, ki je pa 7 let mlajši-to je pa hodil okrog že v osmem razredu... mene so pa tako matrali. user posted image  Saj sem šla v bistvu povsod, včasih z lažjo, drugič pa cel kreg, preden so me spustili na morje.. Ah brez veze...

Petri koliko je star Benjamin? je pravi dečko.... velik...

Joj, mene tudi moj preganja za drugega otroka, pa mi nekako še ni, ker se mi zdi, da sem ravno rodila. Pa ko sem bila noseča z Niko, sem mu rekla, da preden bo drugi otrok , se hočem poročiti. Ampak, zgleda da ne bo nič...user posted image  Itak ni nič od tistega kar si nekja zadam...

Včeraj sem prišla domov ob 20h, sem bila cel dan v službi, ker je bila konferenca. In pač tajnica mora pisati zapisnik. user posted image  če povem po pravici, imam od te konference porazen zapisnik, ker je bila brezvezna konf., pa še smejala sva se s sodelavcem...

Zdaj pa šibam, da me spet ven ne vrže...

Lepo se imejte, pa čim manj trme...

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
29.3.2007 7:13:36   
Tiamo
Dobro jutro,

današnja noč je bila naporna, Demi je skoz nekaj jamrala. Zjutraj pa je spala k ubita, tako, da sem jo v spečem spanju preoblekla, oblekla in obula za v vrtec, spečo dala v avto in spečo odnesla v vrtec. Šele na previjalni v vrtcu se je zbudila user posted image

Včeraj nisem imela nič časa za RR, kot vidim tudi druge niste bile prav aktivne. Sem imela pa čas za pijačo s Kety in Timonom. Prav pasalo mi je in Kety je še vedno sexy nosečka z rdečimi lasmi. Je drugačna, ampak meni zdaj malo bližja, ker me spominja na mojo kolegico, po barvi las in frizuri. Timona ni za prehvalit, nežen fantek, tudi že veliko čebla, čeprav v svojem jeziku, ampak se ga vse razume. Je velik raziskovalec in se nič ne boji, tako, da je skoz žibal po vrtu pred lokalom, potem se je ukvarjal s kozarcem vode in grisini, super sem se imela..in upam ,Kety da bove tole ponovile!

Včeraj sem bila potem še na sestanku Sveta staršev vrtca in sem bila tok razočarana. No nisem vam povedala, da sem zdaj ob selitvi Mačkove v Tobačno, dobila oz. sama zbirala šmer papir za vrtec, potem sem našla 10 paketov po 50 blokcov kopirnega papirja, 6 vreč za smeti rezanega papirja, potem ene 10 kupov obrazcev na roza, zelenem, rumenem, sivem in modrem papirju in še in še. No moj dragi je prav norel k je mogel tok vozit in prenašat težke škatlje. Vzgojiteljica me je vprašala še lahko to kar sem prinesla razdeli med ves vrtec in da se mi bodo zahvalili na sestanku. Od zahvale ni bilo nič, sama sem privlekla na dan to temo in odgovor ravnateljice:" ja hvala sem tudi zase nekaj vzela" In pripomba starša, a ste to v službi ukradla!?!? Tok me je šokiralo, k sem res vse od sebe dala, da bodo malčki v vrtcu imeli veliko za ustvarjat, a pol dobim tako zahvalo!!!! Sem potem samo vstala in sem šla...itak se je sestanek razvijal v smeri napada na ravnateljico, glede menjav vzgojiteljic in in v smislu, da nič ne obveščajo (kar ni res). Je med svetom staršev ene par cvetk za katere ni vredna niti ena beseda. Vseeno bom svoje poslanstvo zbiranja šmer papirja in drugega, nadeljevala, samo zdaj samo za skupino ker je Demi, ker njena vzgojiteljica in pomočnik sta mi res zahvalna za vse!

Kar sem še zvedela na sestanku, je to da otroci niso zavarovani v času bivanja v vrtcu. Malo me je presenetilo, samo sem bila tiho, ker se res ne spomnim, ali mi je to vzgojiteljica povedala ali ne. Tako, da grem zdaj pregledat malo zavarovalnice kakšne so kaj ponudbe. Vem, da je Slovenika prejšni mesec ponujala zavarovanje za 1 Eur na leto za otroka.

Grem popit kavo, kar me je težilo sem dala iz sebe, še dobro, da imam vas, da si malo potešim dušo....

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
29.3.2007 7:23:15   
aydin
user posted image Ja zal res nisoo zavarovani v vrtcih. Zto se dogaja kar se dogaja. Se spomnis primera iz mb ko je otrok v vrtcu Padel na skiro in ostal brez ledvice. kruto! Tega otroka poznam zdaj je star 12 let. In starsi niso mogli nic.Hvala bogu mij je star komaj dva meseca in se mam cas za razmisljanje o zavarovanju.lep pozdrav

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
29.3.2007 11:17:51   
violinski
Živjo, punce!

Jaz sem Aljošo in Lano zavarovala takoj, ko sta šla v vrtec, kar preko neta pri Slovenici, zdej pa pišem vloge zaradi roke v gipsu. Moram še poslat izvide po pošti. Žal pa mi niso dali nobenega feedbacka, tako da ne vem, kaj že imajo in kaj ne.

Petri, Benjamin je pa res super cart pa veeeeli!!! Pa tebi je podoben. David je pa čisto možev.

Tudi jaz sem službeno kar zaposlena, se vidi, da nisem več novinka user posted image  Petri oprosti, sem čisto pozabila ti odgovorit, delam na banki.

Za spomladansko srečanje sem jaz čisto za, lahko naredimo obletnico. Lani smo se dobile 18. maja, ampak letos se bomo morale za vikend. Upam, da boste imele kako soboto fraj? Tia, a bi bilo grdo od nas, če bi si izborile, da se dobimo tam kot lani - tista brunarica je tako suuuuuper....?? Ima katera kako boljšo idejo?

No, grem dalje, imam popoldne še ena predavanja, pa zdej stiskam vse, kar je treba v ta kratek čas....

(odgovor članu aydin)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
29.3.2007 13:57:31   
ayna
pozdravljene!

Ma sem moram oglasiti, ceprav zopet zeloo na kratko. Vas sploh nic ne berem user posted image , nimam casa da v miru preberem vse in se zato raje sploh ne lotevam branja. :(
Pri nas se stvari odvijajo tako hitro, da me tedni kad minevajo. Jakub je zrastel. V enem mesecu je dobil 1500g. Sedaj pa tehta nekaj cez 5kg. Lina je lump. Razgraja sto na uro. Govori pa tudi tako,da jo vcasih se  ustaviti ne mores. POnavlja besede, vcasih eno tudi po petkrat. Ubiboze :)

zelim vsem vse najboljse in se beremo user posted image
lp

Neposredna povezava do sporočila: 1673
29.3.2007 14:15:32   
ayna
p.s.

V  mojem albumu je par slikic Line in Jakuba.  KO bom imela vec casa, pa se avatar uredim.

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
29.3.2007 14:37:37   
Tiamo
ayna, sej te je luštno brat, čeprav se redko oglašaš, verjamem da ti je naporno...no ko boš imela čas, boš že kaj več napisala. slikce so za pojest, spet lepi otročički in zdaj sem pa jaz najdla eno podobnost, med Lino in Lano od violinski, nevem zakaj me na hitro spominja Lina na Lano.

Petri, madonca kok orng fant je tale Benjamin...kako gre hitro čas.

A violinski, že skoz razmišljam o našem srečanju in o mestu srečanja. Ja tista brunarica je super, samo naši otročki so že tok veliki, da zna biti tam nevarno, sploh sobote, če je veliko otrok. Tako ali tako bomo mogle samo letati za njimi in jih umikati od gugalnic (te so tam zelo nevarne), potem tudi tobogan mi ni všeč in potok zdraven. No, itak pa moram preverit, če je lastnik še vedno isti, ker se mu je iztekla pogodba, zdaj nevem a zdaj s tem letom ali z nasljednjim. Sem pa že slišala, da pripravlja drugo mesto za otroke, kjer bo imel domače živali..bom malo poizvedla, kje je to (vem da je blizu tiste brunarice) in kako ima tam organizirano. 

Prej sem videla, da nas je jankobananko brala, le kje se potika ta naša punca?

In še ena uporabnica nas redno bere, nevem a je avgustovka ali samo prebira naše poste!

Ajdin potem je tole nezavarovanje v vrtcih kar normalno! No, violinski, vidim da je pri vas enako. Bom na hitro zritala zavarovanje za Demi... 

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......