violinski
|
Čer! Spet ste bile pridne in se močno razpisale, mene pa ena počivalska daje, tako da se nisem veliko javljaja (brala pa!). Jessy, sem vsem povedala, kako je Neja ribo od atija hotela, so se tako smejali - so jo ful pohvalili, da punca že ve, kaj je dobro. Aljoša še vedno noče povedati dveh besed skupaj, odgovarja pa že čisto razumljivo, razločno in pametno, tako da vedno veš kaj hoče in predvsem veš ČESA NOČE. To pa zna res dobro povedat . Tudi jaz sem vesela tega, da se otroka znata sama igrati med sabo, včasih seveda pride do krega, ponavadi zaradi cufanja za kakšno igračo, ampak to je čisto normalno, večinoma pa ždita nekje skupaj in se gresta vlakec, ali pa se igrata nekaj skupaj, vsake toliko pa se eden drugega naveličata in gresta vsak na en konec sobe. Danes smo dan preživeli na Vrhniki, smo si vzeli malo 'fraj', ker smo včeraj zelo veliko delali. Praznimo namreč stanovanje, v katero se selimo in je kar nekaj projektov za peljati istočasno, zato moramo imet logistiko maksimalno naštudirano. Še posebej je pomembno, kaj bodo tačas / med pripravami stanovanja počeli otroci . Tako sem ju včeraj, potem ko smo jedli zunaj (z njima obema skupaj smo prvič jedli zunaj, odkar Aljoša hodi)in se je kar obneslo, še posebej, ker sta predvsem okupirala babico in dedija) odpeljala domov, ker je mož šel odštemat en kos parketa (parket bomo sicer ves zamenjali), in ker vem, da otroka ne bi prenašala tega zvoka, sem ju raje peljala domov. Lana je bila že precej utrujena, Aljoša mi je pa že skoraj zaspal v avtu. In tako sem ga napol leže nesla gor, sezula, slekla iz bundice in ga v trenerki položila na posteljo. Ura je bila 15:30, vstal je že ob 6:30 in vmes zaspal v avtu za eno urco ob 10h. Torej, ob 15:30 on zaspi in spi in spi in spi.... Ob 18h mu odpremo vrata, da se bo predramil in se 'odigral' še eno uro ali dve, da bo potem šel spat za noč. Ma kaki, sploh se ni zbudil in je spal do danes do 6h, pa še to se ne bi zbudil, če se ne bi zbudila Lana pred njim in naju začela na ves glas klicat (kot da ne bi imeli sobi skupne stene in še babyphone imamo v spalnici). Fant si je lepo naredil zalogo skoraj 15 ur spanja, pa je danes kljub temu spal dvakrat, enkrat eno in enkrat dve uri. Zato je pa bil ves popoldne čisti srček - prijazen sladek, igriv, skratka angelček. Enkrat tekom popoldneva je celo vsem zginil z oči, mi preštejemo otroke v dnevni, so bili samo trije - nič jasno. Lana zalaufa v zgornji štuk in sproti pravi "gor je šel, v sobo!" in res, Aljoša v sobi mojih nečakov, na zgornji postelji na pogradu čita knjigico. Po stopničkah je splezal, falot, z gipsom na roki in vse. Ma sej se je tega gipsa tako navadil že, da se prav bojim, kako bo v petek, ko ga bo dal dol - bo spet rabil par dni, da se bo naučil delati z roko brez gipsa. Ravno zato smo se odločili, da bomo šli en dan prihodnji vikend v Atlantis, da roko malo razgibamo. Kako ste pa ve, punce? Vidim, da se tudi stare prijateljice spet javljajo. Ej super, zdej pa res pogrešam še miševi in natašoxy, upam, da kmalu vsaj 'pingneta', da sta dobro in da so otroci zdravi. Jessy, si vprašala, če se resno selimo - moram reči, da so se stvari tako na hitro obrnile, da jaz nekaj časa niti sama nisem verjela, ampak resnično smo prepise stanovanj naredili že pred novim letom (po starem zakonu, zaradi davka na darilne pogodbe) - ker smo stanovanja med seboj samo izmenjali, jaz (to stanovanje, kjer sem sedaj, sem kupila pred leti, ko s sedanjim možem še nisva bila poročena) in moževi starši. Razdalje med stanovanji je menda okrog 2km, onadva bosta pa tole imela bolj kot 'zatočišče', za dneve, ko bosta v LJ, ker imata bajto na Koroškem in odkar sta v penzionu prebijeta več časa tam kot tu. Kaj je Aljoša? Krompir in meso. Zadnje čase precej obožuje meso. Zelenjave skorajda nobene, zato jo skrivam v krompir, kot to pravi Tia. Solate ni šans. Ampak solato je tudi Lana začela šele sedaj. Ona pa od solat jé zeleno solato - vso, tudi rukolo in regrat, rdečo peso in paradižnik. Aljoša je pred časom oboževal riž, nazadnje ko sem ga skuhala, se je pa zmrdoval. Testenin pojé tudi po cel krožnik, najbolj pa oba še vedno obožujeta juho. Kolikor je je na krožniku, toliko je bosta pojedla. Ali pa enolončnice, no, samo da je na žlico (čeprav segedina Aljoša ne obrajta preveč, Lana pa.) Tudi jaz komaj čakam na kahlico, ampak ta trenutek sploh niti ne razmišljam o njej, čeprav je Aljoša že dvakrat vanjo naredil bobek. Gre namreč za to, da bo zanj že tako travmatična selitev, čeprav pozna ambient in vse, ampak pravijo, da ni pametno delat prehudih sprememb naenkrat, zato bom absolutno čakala do poletja. Tudi mojadva poslušata angleški program - med vikendi imamo zjutraj vedno na BBC Prime, kjer vrtijo otroške oddaje od 6h do 9:30 in že ponavljata besede. Ampak, dejmo najprej obvladat slovenščino (Lana ima še težave s šumniki), se bomo potem lotili drugih jezikov. Aljoša zelo pravilno izgovarja K in L, kar smo pri Lani doživeli zelo pozno, s črko K pa sta imela mojadva nečaka težave skoraj do 3. leta. Pa moja sestra, ko je bila otrok, tudi. No, zdej sem popravila mojo lenobo za ves teden nazaj (čeprav imam občutek, da še vedno nisem povedala vsega), skratka, najbolj se veselim, da bomo v petek sneli tisti presneti gips in močno upam, čeprav skorajda ne verjamem, da bo zadnji. Imejte lep delovni teden!
|