Jessy
|
Žijo! Midve sva pravkar s sprehoda po mestu. Danes sva se sprehajali kar 2 uri in je prišla domov zelo utrujena in je prvih 10 min samo jokala in se na kolena metala, pol je pa k sebi prišla je bilo pa takoj bolje. Za večerjo je jedla joto in ajdove žgance (2 jedilni žlici). Me je čudilo, ker jih je v bistvu prvič jedla in to z velikim užitkom. Neja je res dobra v govoru. Zdaj že ponavlja pesmice. Učiva se tisto o muci maci, če jo poznate. Pesmica gre: Muca maca kurja taca. Kje si bila? Pri sosedu. Kaj s'nardila? Mlek' polila. Kaj so rekli? Šc, domu! Ko jo skupaj govoriva, pa je slišat takole (Nejine besede bodo z velikimi črkami): Muca MUCA maca, kurja TACA. Kje si BIA? Pri SEDU. Kaj s'nardila? MIK polila. Kaj so rekli? ŠC, domu. S tem, da včasih full prehiteva....ji gre pa vsak dan boljše. Ko pa pojem Kuža pazi, jo pa ona na koncu zrecitira takole (to je njena priredba): KUŽA, KUŽA, TACO DA LIZA NEJI. Liza je pa naš hišni pes. Nanka, Zoja je pa divja! Kar stoje po toboganu??? Waw!!! Jaz sem pa že pozabila, da ga imamo plastičnega, majhnega na omari. Ga bomo probal skup sestavit, da vidmo, kaj bo ratalo! Tia, ti si pa pridna, da tako zavzeto skrbiš za igrala okrog bloka. Sicer pa eden res mora bit ta glavni, drugače se nič ne naredi. Ti pa povem, da so naši tobogani res vredu. V bistvu so prav hišice postavljene do katerih vodijo stopnice in na obeh straneh stopnic je ograja v treh višinah, potem se pa po hišici sprehodi v parih korakih, nato se pa začne tobogan, ki je takoj z vrha zelo visoko ograjen in ko sedi in se spusti, ni možnosti, da bi kam zletel, niti na vrhu, ko se pripravlja za usest se. Jaz sem Nejo pazila samo pri stopnicah, ker je prvič gor lezla, da ne bi slučajno nazaj omahnila, pol sem jo pa samo še spodaj malce pomerkala. Kety, jaz čist komot grem brez vozička na sprehod, ker noseča nisem, pa če si zaželi, da jo nesem, jo nesem le par metrov, potem pa pojamram, da je pretežka in da me roke in križ bolijo, potem pa čist komot spet lep čas hodi. Pri tebi je pa normalno, da ne boš nosila Timona naokrog, saj ga niti ne smeš. Tudi jaz bi v tvojem stanju raje z vozičkom šla. Petri, tvojih slikc pa še nisem uspela pogledat. Bom ob prvi priliki!!! Violinski, a pol ste se čist zares odločili, da se preselite? Supeeeer!!! Boste veliko spremenili? Kje sta pa Miševi in Tina? Pa natasoxy tudi pogrešam!!! Pa se nekaj jih je, ki se že dolgo niso oglasile! Le kje tičijo? So skup na al kaj? Grem zdaj našo "ta malo" mal umit!
|