|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
13.2.2007 21:16:05   
tina104
Aljaž je vmes začel jokat in sem mogla posredovat. Ne vem, kaj mu je. Upam, da so spet zobki.

No, da nadaljujem. En v razredu je tak in potem tega npr. ignoriram, ker nič ne pomaga, potem pa se en drugi začne hodit po razredu ipd. in ga opozorim, pa reče: "Ja, R pa lahk, jaz pa ne smem." Potem pa se začne kaos. Pravijo, da z leti dobiš izkušnje, kako delati s takimi. Upam.
Pa dobro, v 4. razredu že imaš ocene, pa jih je malo strah glede tega, v nižjih razredih pa niti tega ni. Saj verjetno vas ne zanima, ampak mogla sem malo opisat situacijo. Eni si res vse dovolijo.

Nanka, zadnjič si napisala, da je Zoja prava babnica, ko se tak maže. Kaj naj jaz rečem, da je Aljaž prava babnicauser posted image user posted image . Kjerkoli vidi labelo, jo odpre, potisne prste noter in se že maže. Enako dela s kremo za roke, obraz... Sicer ne pusti, da ga jaz mažem, ampak sam bi pa se nonstop.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
13.2.2007 21:55:10   
Jessy
Dober večer!

Nejo sem pred parimi minutami dala v posteljo. Jaz ne vem, kaj ji je zadnje čase, ampak ko sliši, da bo treba spat, začne na veliko protestirat in joka vse dokler ne grem iz sobe in zaprem luč in vrata za seboj. Sekundo za tem je že tišina. Ne vem, kaj ji je tega treba, ko ve, da ni pardona in da bo šla spat pa če se da na pol. user posted image

Sva pa danes dobro izkoristili popoldansko sonce, oz. del sonca. Ker se je zbudila že kmalu po 15. uri, sva se na hitro napravili in šli na sprehod, tako da sva kako uro hodili po soncu, potem pa je zašlo. Sva šli račke gledat, pa čapljo sva videli, celo dve ribi...pa en fantek jo je prav prisrčno objemal...skratka, prav luštno je bilo. Sem bila pa na splošno zelo zadovoljna, saj v dveh urah, ki sva jih preživeli s sprehajanjem, ni niti enkrat samkrat prosila, da bi jo nosila in je lepo sama hodila. Očitno nam gre na boljše! user posted image

Jaz o službi ne bom jamrala. Še vedno je to poklic, ki ga z veseljem opravljam. Saj se najdejo dnevi, ko ti gre vse narobe, pa si utrujen, ampak če pomislim, da bi menjala službo, sploh ne vem, kaj bi si izbrala. Se ne najdem nikjer drugje. Morda si z leti premislim. user posted image
Tina, o napotkih sem ti že nekaj govorila. Običajno je treba pogruntat čist kakšno bedasto foro, ki deluje pri posamezniku. Kaj pa vem, no...jaz sem imela v prvem razredu kar 5 takih pobalinov, ki so znali vsak dan zapored sesuti razred...Kako sem dosegla red in disciplino sploh ne vem več, ker je že toliko let, vem samo, da sem VEDNO vstrajala pri tistem, kar sem rekla in nisem popustila tudi za 1 %, pa tudi če je šla zaradi tega cela ura pouka v nič. Se še spomnim fanta, ki se je lotil, da bo sedel na naslonjalu stola in se delal nekega "frajerja". Najprej sem mu lepo rekla, naj se usede. Ker me ni jemal resno, sem stopila do njega in ga močno prijela za roko, ga strašno grdo pogledala in zelo odločno, vendar v nizkem tonu ponovila prejšnjo izjavo, le da takrat ni bila več z besedo prosim, ampak direktno USEDI SE TAKOJ!. Pa se me je malce ustrašil in od takrat naprej sem ga samo pogledala. Veliko je pa odvisno od staršev teh otrok. Če oni podpirajo to odločnost in zahtevo, da otrok sedi, ko je treba sedet, pol boš dosti bolj uspešna, kot sicer.
Pred dvema letoma sem imela enega fanta, ki je bil že vredu pubertetnik, star je bil že 12 let. On se je priselil iz drugega mesta in je imel tudi odločbo o usmerjenju. Na prvem sestanku se nas je zbralo 9 ljudi (razni psihologi, pedopsihiatri, zdravnica, socialne delavke...) za enega samega otroka. Sestanek je trajal kar 2 uri. Ko sem jaz slišala, kakpnega učenca bom septembra dobila v razred, me je minilo VSE! Ti povem, da sem cele počitnice premišljevala, kakšnih strategij se bom lotila, ko mi bo ta otrok po razredu zabrisal stol, kot je poročala njegova razredničarka, ali pa kako se bom branila, ko me bo fizično napadel...
V glavnem...z odločnostjo sem dosegla, da mi je po novem letu skoraj jedel iz rok. Nekako se držim načela, da če nekaj rečem, potem to tudi naredim. Najprej vedno opozorim. Če to ne pomaga, potem zagrozim in če ne pomaga, ukrepam. Običajno je bilo to dovolj. Včasih sem pa mogla starše poklicat ali pa k ravnatelju peljat.
Pa, da bom bolj konkretna. Ko se je ta učenec lotil igrati frajerja, sem ga kar izpostavila pred razredom in ga vprašala, če misli, da je frajer. Potem sem mu pa razložila, da biti frajer pomeni, da ostalim ugajaš, on pa s svojim vedenjem dela ravno nasprotno. Dokazala sem mu, da se sošolci oddaljujejo od njega zaradi njegovega vedenja in da če hoče biti priljubljen med sošolci, da se more spremeniti. Sem bila zelo pozorna, da sem ga ob koncu ure pohvalila, če je bil tak, kot sem od njega pričakovala, kasneje sem prešla na dan. Če pa je kaj hujšega ušpičil, pa sva ostala po pouku in se z njim o tistem problemu pogovorila iz oči v oči, kar jim je najtežje.
Bitka je huda, včasih tudi nemogoča. Nekateri otroci se pač nikoli ne bodo spremenili, tako da je to treba tudi sprejeti. Če ti veš, da si naredila vse, kar je v tvoji moči in da se situacija ne spremeni, potem vzemi to za tako, kot je in upaj na boljšo generacijo.
Samo to ti rečem: ODLOČNOST; VSTRAJNOST in ne groziti, če grožnje ne misliš uresničiti, ter ZAHTEVAJ od njih določeno vedenje ali pa delo. Če ne drugače, ga primi za roke in ga osebno odvleči do njegovega mesta in mu pokaži, kako se stvar dela, hkrati mu pa še povej, da morda res ni še za v šolo, ker s takim vedenjem se ukvarjajo v vrtcih.
Zdaj sem se pa tolk zaklepetala, da me boste ven vrgle.

Vsi, ki ste bolni, se čimprej pozdravite.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
14.2.2007 7:43:12   
nanka
Dobro jutro,

tako kavico sem že popila, zdaj pa veselo na delo.

Pri dermatolugu nisva izvedele nič, ker bodo končni rezultati znani šele 2.4., dobila pa je eno kremo za mazanje. Počasi izginja, samo ta krema ne zdravi, ampak samo prekrije simptome. Je pa tisti flek res grozen in zdravnica še vedno sumi mačjo bolezen, kljub temu, da je bil rezultat na glivice negativen. No bomo videli čez mesec in pol kaj so ugotovili.

Tina, za mazanje sem napisala zato, ker do zdaj tega nisem bila navajena. Tjaša ni nikoli pokazala zanimanja za kozmetiko ( se še zdaj nič ne maže in šminka, pravi, da se ji zdi to brezveze, pa bo kmalu stara 16 let), tudi Matic se nikoli ni mazal, čeprav je imel zelo suho kožo, sploh na rokah, pa se tudi kar pozabi namazat, tudi jaz uporabljam zelo redko mazila in ličila, Zoja me kar sama spomne na mazanje.

Ja o službi raje nebi preveč....., smo pa neuradno od šefice izvedele da sva v oddelku dve preveč ( nas je pet) tako da čakamo, čakamo.........Sem pa pridna in pišem prošnje, da ne bo kakšnega šoka, sicer zaenkrat še ni nič, nisem pa izgubila volje.

Matic je še vedno bolan, zdaj je začel grozljivo kašljati in zaenkrat še ne kaže na bolje, vročine pa nima več. Zdaj je že cel teden doma, upam, da se mu v šoli ne bo preveč poznalo. Ostali smo zaenkrat še zdravi.

Zoja letos še ne bo pustna maškara, ker je premala in tako ne ve zakaj, sploh pa tako ali tako nikamor ne gremo ( karneval ali kaj podobnega) in nima smisla. Ko bo večja in v vrtcu bo pa tudi maškara.

Zdaj me pa delo že glasno kliče.....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
14.2.2007 19:04:09   
Tiamo
Čer, midve sva od pediatra, Demi je imela cepljene..seveda se je zdrla do konca. Tudi mene je vprašala koliko besed že zna, če že povezuje besede, če pospravlja doma, če teče po stopnicahuser posted image ...sem rekla, teče že samo ne po stopnicah, gre pa po stopnicah ob opori. Velika je med 84-85 cm in težka okoli 12,5kg (ni bila minute na miru, tako da je nismo mogli točno izmerit). Zdaj jo grem zrithat za spat. jutri grem v službo, nisem še dobra ampak grem.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
14.2.2007 21:04:45   
violinski
Čer!

Jaz sedim tle doma ko na trnih, ker je mož ravnokar odpeljal Lano na Metelkovo - poleg tega, da vročina v nihanjih še vedno ni popustila, zvečer je namreč imela 38,7°C, se je pred pol ure zbudila in potožila, da jo boli uho. Tako da se nadejam antibiotikov, ampak se mi zdi, da bodo kar potrebni, ker ima vročino že peti dan in to je absolutno preveč. Upam, da jima vsaj čakati ne bo treba dolgo. A ima s tem katera izkušnje, kako zgleda nujna pediatrična pomoč? Nismo bili še nikoli..... Pravzaprav upam, da bodo nazaj še preden mi bo katera od vas uspela odgovoriti.

No, držte pesti.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
14.2.2007 21:51:12   
violinski
Evo, sta že nazaj, Lana že spet v postelji. Oboroženi s Hikoncilom zaradi vnetega ušesa. V čem je problem? Lana kašlja in ker je lepo vzgojena in kulturna, tega kar izkašlja ne pljune ven, ampak požre user posted image  To je s hecom podkrepljena uradna razlaga - sluz se nabira nizko v požiralniku in bakterije se množijo. Ko požre, je še slabše. Upam, da antibiotik prime hitro, čeprav vem, da ga bomo cuzali 10 dni. Kaj čmo.....

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
15.2.2007 9:12:44   
Tiamo
Dan,

evo mene na delovnem mestu, lahko samo to rečem, mar bi ostala še doma....

Violinski upam, da se Lana hitro pozdravi in da jo kaj hitro naučite pljuvati...se pravi, da bom morala zdaj Demi še pljuvati naučit, kašljat sem jo že, še pljuvat...groza kak stanovanje bo, hehe.

Naša noč j minila super, brez kake reakcije na cepivo. Je pa zjutraj, ko sem jo oblačila v spanju, kar na enkrat zakričala AU. Sem jo preveč stisnila za nogo, na mesto kjer je bila včeraj cepljena. Tudi na poti v vrtec je skoz govorila AV, tako da sem jih v vrtcu opozorila, da je bila včeraj cepljena in da jo boli.

grem še malo delat...

Neposredna povezava do sporočila: 1432
15.2.2007 10:30:21   
ery
Ojla še od mene...

Joj a so vsi otroci prehlajeni, pa bolani..user posted image  Naša Nika je tudi že skos prehlajena, pa nima vročine. Danes me je pa mama klicala, da hripavo kašlja in se ne more odkašlat. pa kličem pediatra in sestra pravi, naj kar pop.kličem, da mi bodo pop.povedali kateri sirup se daje. Haloooo?? a ne more ona rečt, kateri je priporočljiv. user posted image  
Katerega ponavadi ve daste če "hripavo" kašlja vaš malček?

Tia, jaz sem pa mislila, da se samo nika tako dere pri zdravniku...Obupna je, komaj pride do zraka, tako se joka, pol pa kašlat začne, pa skoraj bruha zaradi joka in kašljanja. tako da ponavadi pediatrinje sploh ne slišim kaj sprašuje. user posted image  

Včeraj sem dobila obvestilo za cepljenje v sredo. Samo je prehlajena, je potem ne cepijo al kako?

Drugače pa nič konkretno novega.Vse je bolj po starem.
Sem v službi, in upam, da hitro mine tja do treh...

mejte se fino..papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
15.2.2007 10:57:00   
Tiamo
ery pozdravček

glede kašlja ti priporočam samo to, da ne uporabi nobeega sirupa in jo samo vzpodbujaj pri kašljanju in še pljuvat jo nauči, hehe. Resno mislim, več kašlja bolje je. Pa fino nosek čisti s fiziloško, kar po 10krat na dan jaz Demi šibam fiziološko v nosek, se vse ščisti od noska, pljuč in ušes. Pa kaka materina dušica je dobra, da jo namažeš po prsih, da ji ublaži kašelj. Jaz Demi še skopam, tako da prej naredim soparo, natočim v umivalnik vrelo vodo in dam notri posušene cvetove kamilice, potem se pa kopa v tisti sopari ene 30 min, ji kar teče iz nosa in začne se izkašljevati, pa je drugi dan bolje. Parkrat sem tudi kamilice popražila na olju, jih zavila v brisačo in ji dala tople na predel prsi, pod majčko, ko je spala....to mi je babi povedala, da zmehča v pljučih kar se nabira, otrok potem lažje diha ...in res sva se takrat rešile tistega hropenja in Ventolina. Zdaj ko začutim, da ima preveč zabasano vse,se držim teh postopkov in je občutno bolje.

Kar se dretja pri pediatru tiče, Demi itak že vsi poznajo in njen glas, tako da jih ne gane preveč. Vedno pravijo da po pevka...

Če je tvoja Nika takole prehlajena, ji teče iz noska in kašlja prestavita cepljenje.

Zdaj grem k zobarju, sem prišla v službo za par urc...kok se meni gode...hehe

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
15.2.2007 11:50:25   
ery
Tia, hvala za nasvet. Ok pol bom pa po domače delala. user posted image  Akamilice popražiš in vse to v brisačo zaviješ al daš prej v kako vrečko? joj sej mi ne bo pustila, da dam to na predel prsi...

No jaz imam tudi mnenje, da je potrebo isto otroka kopat, četudi je prehlajen. Moja starša pa samo da slišita, da jo bom kopala, je cel dan enega komplicirannja, da to pa ne, pa ni šans..Sam ju itak ne poslušam.. user posted image

Tia, tebi se pa res gode..No čeprav zobarja ti nisem "fouš", bi šla pa na kako kavico..o to pa ja... sam kaj ko imamo tako šefico, da smo kot v zaporu... Je pravi user posted image . Obupno...

Ok, grem ša mal delat, dam dans se mi bolj malo da, tko da bolj po netu brskam..user posted image

papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
15.2.2007 12:55:13   
Kety
Ojla!
Najprej pošiljam eno user posted image vsem bolančkom! Upam, da Lani antibiotik čimprej prime in da jo neha matrat vročina! Vsi ostali smrkci pa naj čimprej nehajo smrkat!

Moram prav potrkat, da smo mi zdravi in upam, da bomo še naprej. Včeraj smo preživeli čudovit dan na Soriški planini. Atek je šel smučat, midva s Timončkom pa sva se sankala, se valjala po snegu,...res je bilo super. Mali je užival, bil ves čas dobre volje, kljub temu, da ni spal. Nazaj grede je takoj mrknil v avtu in spal do LJ. Smo šli direktno k zobozdravniku, ker sva bila oba z možem naročena. Tko, Tia, nisem ti nič fouš za zobarja, ker kljub temu, da je moj strašno sexi, nerada tam trpim. No, včeraj ni bilo tako hudo, mi je le spucal kamen in naredil eno mini plombico seveda z injekcijo. Je pa kri kar lila iz dlesni, saj hormoni delajo svoje. No, zdej sem ga rešena, mi ni dal nobenega datuma. Je rekel, da sem v dveh letih in pol (kar sem bila nazadnje pri njemu) lepo skrbela za zobke in da ni nič več dela z mano. Timon je bil ful priden in samo radovedno gledal in hodil malo naokrog. ga je vse ful zanimalo.

No, danes sem čisto razštelana, zdele si samo posušim lase in grem spat, ker Timon spi. Upam, da bom vsaj kake pol urice uspela odspat!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
15.2.2007 14:32:23   
Tiamo
hehe Kety sexi zobar, kje si ga pa staknila? Tudi mene ni nič bolelo, mi je samo eno novo plombo naredila, stara mi je odpadla, pa še malo zoba zdraven. Imam zdaj po porodu velike težave s lomljenem zob, ampak nimam kaj tak je življenje.  Ery, jaz še kar vroče kamilice dam v tisto rokavico za umivat in potem pod majčko zvečer ko zaspi, potem ji pa čez ene 20-30min stran vzamem, ko se shladi. No take kamilice z rokavico vred potem še ene 3krat uporabim (dokler še dišijo), jih pa tako, da kar z rokavico vred dam v mikrovalovno, pogrejem in ji dam na prsa. Moram pa reč, da je moj že rekel, da bom bajto s tem zažgala, ampak do zdaj mi je še ni uspelo in tudi zasmodila nisem nič. Dam mikrovalovno na srednjo temperaturo in za 1 min. Demi je danes v vrtcu zelo veliko pojedla, so imeli za zajtrk ribji namaz 8in očitno ji je zelo zelo dober), za kosilo pa ješprenova juha (se jo moram naučt narest, ampak sigurno ne bo tako dobra kot je v vrtcu). Je pa danes, cel dan imela dudo v vrctu, posledica cepljenja. aja Jessy, Demi ne hodi nič na vznoter, sem danes prav opazovalo njeno hojo, čist lepo naravnost gre. Kje je tvoja pediatrinja dobila, da vsi otroci hodijo na noteruser posted image   Sem si šla prejle kupit Sinusan za nos v obliki tablet, matr me prav sinusi bolijo, sploh na pritisk. Jutri imam pa še zadnje predavanje, potem pa konec s predavanji user posted image user posted image user posted image user posted image  Samo še specialna didaktika (nastopi pred razredom) in en izpit, pa sem punce končala...a kok sem hitra!!???

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
16.2.2007 9:33:38   
violinski
Daaaaaan!

Spet nas dvigujem gor. Kako ste? Je že petek, torej jutri sobota in to celo pustna. Mi imamo letos k sreči rešitev, da ne bomo pustovali - Aljoša je tko ali tko premajhen, sem mislila, da mu bom sešila edino rožičke za na glavo, da bo pokazal svojo pravo naravo (user posted image ), Lana bo pa še 'na bolniški' in bomo torej Piko Nogavičko prihranili za prihodnje leto. Meni je prav. Kot sem pričakovala, je Lani prijela že prva žlica antibiotika, kar je čisto kul, tko da bo šlo zdej samo še navzgor.

Tia, jaz ti samo čestitam in dajem kapo dol, da si vse tako dobro zrihtala, upam, da bo tudi z novo službo vse v redu in da ti bo všeč.

Ery, tudi jaz sem mnenja, da se bolnega otroka glih tako skopa kot zdravega - sploh, če kašlja, pa potem narediš tako, kot je rekla Tia, namočiš kamilice in narediš soparo v kopalnici, mi se poslužujemo Olja 31 ampak efekt je po moje čisto isti. Pazit moraš edino, da ne gre iz sopare v kakšen hladen prostor, še najbolje tako, da se počasi ohlaja v kopalnici, kot naprimer pri nas se to dogaja med feniranjem.

No, naj bo lep pustni vikend, jaz pusta ne maram tko zelo, razen zaradi krofov...... user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
16.2.2007 9:48:08   
Tiamo
Daaaan še od mene,

Violinski, bravo za Lano, da je bolje in da je antibiotik prijel.

Jaz sem danes bolje, nič več me ne bolijo sinusi, sem tudi boljše volje. Včeraj sem bila čist depresivna, sploh ne vem kaj mi je bilo, nobene volje nisem imela, še dobro da obstajajo risanke, tako da je Demi celo popoldne bulila v TV. Potem sem se pa še sekirala kok sem slaba mati, ker se mi res ne da kdaj tok ukvarjati z njo. Komaj čakam, da bo pomlad, pa potem poletje..ker se mi od te megle in vremena že meša.

Aha, pustna sobota...nevem če bomo kam šli, ker se hoče očka spočiti od sejma in vsega prejšnega in tega tedna. A krofi, vsako leto sem jih delala, letos nevem, če jih bom uspela..mogoče pri tašči. Te k prodajajo so mi pa itak zaič, se mi po njih paha, najbolj pa sovražem železni okus krofov, blak.

grem na sestanek... 

Neposredna povezava do sporočila: 1439
16.2.2007 10:33:10   
ery
Dan user posted image ...

Violinski, samo, da je Lana boljša, hvala bogu za antibiotike, ker res takoj primejo...
tia, imaš pa pridno hčerkico, da skos gleda risanke.. jaz imam pa tak problem, da kamorkoli grem jaz, mora it Nika z mano, se me drži kot klop. Še na wc grem komaj sama. Ne vem zakaj je taka, da ne more biti malo sama ... Ko je v varstvu pri stari mami, pa se nje drži kot klop..
Sej ne rečem, drugače je pridna, nimam kej..imam  več problemov z mojim, ker je tak revček, bogi, samo da malo zakašlja in zasmrka. user posted image

če bomo zdravi, se bo Nika oblekla v zajčka za pusta, vprašanje pa je, če bo pustila ušeska na glavi. V nedeljo bomo šli mal na pustni sprevod, v torek imam pa jaz ob 18h v Lj.bowling s sodelavci. Ampak ravno na pustni torek so se spomnili. tako da bom šla prej domov iz službe, da gremo še malo na pusta hrusta, pol pa v lj.

Joj zdej sem šla pa v čisto druge vode... sori..

Ok, Tia uživaj na sestanki, violinski ti pa kjerkoli že si....user posted image

papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
16.2.2007 21:27:25   
Jessy
Dober večer!

Kako ste, punce? Jaz sem čist šokirana odkar vem za ubogega 1,5 leto starega otročička. Me kar zmrazi, ko pomislim, da bi bila to moja Neja. Ubogi otrok in starši! Joj, joj, joj!!! user posted image user posted image user posted image

He, he, Tia, ta je pa dobra...."a že teče po stopnicah?". A je morda malce zamešala starost? Neja full hodi po stopnicah, vendar če jo pustim samo, potem komaj pristopica navzgor, medtem ko navzdol je pa ne upam pustiti, da bi sama šla, ker je tolk nesigurna. Po moje bodo tekali po stopnicah šele okrog 2. leta starosti in nič prej.
Violinski, kako je z Lano? Je bolečina že kaj popustila? Meni se je vedno zdelo, da če me je uho bolelo, da je bilo najslabše. Mene je zmerom to fuuuul bolelo.
Joj, a pluvat jih moremo naučiti? Jaz tega sama nikakor ne zmorem in vedno le požiram. Vem, da to ni prav, sam meni to kar ne gre. user posted image
Pri nas pa razsaja neka viroza. Vse dneve so mi manjkali otroci in sicer 6 ali 7 in vsi trpijo za isto stvar - visoka vročina, vrtoglavica in slabo počutje.
Danes mi je tudi Neja nekaj zakuhala in je imela popoldne 38 st. C, tako da sem ji kar svečko dala in je bila zdaj vredu. Bomo vidli, kaj nam prinese noč. Če bo vse vredu imamo jutri popoldne namen iti v Ljubljano, drugače bomo pa doma. Kaj pa čmo?!

Tia, a ima Demi kaj zatečeno in trdo nogico okrog vboda cepiva? Neja ima še zdaj kar fajn trdo okrog in okrog, v približni velikosti 2x1 cm.

Ery, tudi jaz sem istega mnenja, da je kopel pri prehlajenemu otroku čist normalna stvar, je pa res fajn, če se uporabi kakšna eterična olja ali druge pripravke, ki blagodejno delujejo na dihala.

Nanka, za Zojo pa držim pesti, da bodo izvidi vredu, oz. da odkrijejo, kaj ji je, da jo bodo lahko začeli zdraviti.

Kety, vidim, da uživate in da te user posted image  ne ovira pri uživanju na snegu! Super! A pol praviš, da je na Soriški še sneg? Se mi zdi, da ga je že povsod pobralo. Kako pa mali user posted image ? glede imen za fantke ti jaz težko kaj pomagam, ker se mi jih tako malo dopade. Še najbolj mi je trenutno všeč :
Timon - Lan
Timon - Žan/Žak
Timon - Jan
Timon - Denis
kaj pa vem, no.... Za deklice imam več idej! user posted image  A bo kera imela deklico???? user posted image  Tia, a že kaj delaš na novem user posted image ? Zdaj, ko bo študij tako ekspresno dokončan, bo ravno pravšnji čas! user posted image
Pri nas se še kar gledamo in še nič ne delamo user posted image . user posted image

Danes sem si privoščila Trojanski krof. Sem prej tu brala, kako teče debata o krofih, da sem bila čist zadrogirana in sem letela v skrinjo in ga takoj fliknila v mikrovalovko. Ooooo, kako je bil dober!!! In to z borovničevo marmelado! Mljask, mljask!!! So pa še od takrat, ko smo bili v Moravskih (pred novim letom). Pišuka, gre čas hitro naokrog! user posted image

Ajd, čau!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
16.2.2007 22:38:10   
Kety
DOBER VEČEEEER!

Sam na hitro, ker pol šibam spat. Jessy, ti si se pa razpisala...tako je tudi prav!

Tudi mene je kar streslo, ko sem slišala pri poročilih za 1,5 leta starega otročka. Sem tolk stisnila Timončka prejle, preden je šel spat...user posted image ! GROZNO!!!

Moram vam povedat, da smo danes Timona dali spat v njegovo sobico! Upam, da bo lepo spal celo noč, čeprav zaspat ni hotel tam in sva šla še malo v dnevno se pocrkljat, ko pa se je začel valjat za spat, sem ga pa tja odnesla in je takoj zaspal, brez glasu! Bomo videli, držite pesti. Je pa tako fino sobica izpadla, jo bom slikala in dala v album...

No, imena še vedno nimamo, nagibamo se k Aneju, no, bolj jaz, moj pa še ne ve. Se mi zdi, da bi Anej kar pasal zraven Timona.

Jessy, na Soriški je 1m snega in to fuuuul super sneg! Prava zimska pravljica, tako lepo je, da bomo mogoče šli v nedeljo še enkrat gor! Moj trebušček je pa isti kot pri Timonu - majhen in ozek, tko da sploh ne zgledam noseča user posted image , no, in tko me tudi ne ovira preveč, le hitro sem utrujena in križ me zvečer boli po napornem dnevu! No, malo se pa že vidi, se mi zdi, da lih prav user posted image .

Aja, vse govorite o cepljenju,...user posted image user posted image  Timon je bil cepljen pri enem letu in zadnjič sem klicala v ZD, da bi ga naročila na pregled ob 18m in so mi rekli, da se ne mudi, ker tretje cepljenje pride 1 leto po drugem?!?!?!!?user posted image user posted image  Zdej pa pojma nimam kako to gre. Drugi teden moram še enkrat poklicat, da mi dajo datum, kdaj se oglasiva na rutinskem pregledu, cepili pa ga kao ne bojo. Se mi zdi, da so mi pri 1 letu rekli, da bo čez pol leta spet cepljen, zdej pa kar naenkrat ne! Upam, da niso kaj zabluzili!!!

Bravo Tia, tebi je šel pa tale faks res "spiderno" hitro. Zdej boste pa res lahko naročili kakega novega user posted image . Meni je ful super, pa še Timon je res takoooo priden, se ga ne da prehvalit, res!

Grem spat! Lahko noč!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
17.2.2007 7:40:14   
Tiamo
Jutro, mi smo že pokonci, je Demi pred 10 min imela že govorne vaje, dude ni, dude ni....zdaj že veselo gleda risanke. Jessy Demi nima na mestu vboda nič, samo minimalno pikico. Upam, da ti Neja ni zakuhala. Glede cepljena Kety ti ne znam pomagat, se mi zdi da je tole zadnje cepljenje, ti kar pokliči v ZD pa ti bodo povedali.... Kety, a Anej je v igri, meni je lepo ime, samo toook je zdajle Anejov-saj meni se zdi k moje prijateljice in sosede rojevajo, pa so vsi Aneji, Aljaži, Timoni in Martini. No prejšni petek je rodila ena izmed mojih ta bolj frendic v najstniških časih ima pa punčko in ji je dala ime Neca. tudi meni ful dobro nenavadno ime. Spominja me na Neco Falk. Ja tale moj faks je šel res ekspresno, naročili ne bomo še nič, ker saj veste očka ni za..jaz sem takoj..sploh po včerajšnemu sestanku. Ma punce, saj to ni bilo za verjet, kako so eni zahrbtni. Banalna fora, gledamo se na dan več ur, kot gledam svojega otroka, pa ti ne more v faco povedat kaj mu gre, mora pred šefom povedat....še dobro, da je šef kdaj tak in dojame zahrbtnost in samo zgladi obe strani...samo jaz žal v takem kolektivu ne morem delat....nebom nič pisala o tem, ker mogoče kdo to bere.. grem kavo popit, pol pa pospravljat....

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
17.2.2007 10:33:32   
Jessy
Dobro jutro!

Jaz že kuham! user posted image

Noč smo kar dobro prestali. Malo pred 1. uro me je Neja začela klicati, tako da sem šla k njej in sem začutila, da je spet vroča, zato sva šli merit T. Jo je imela 38,1 C. Dala sem ji svečko, pol sva se pa na kavču cartali, ona pa je medtem spila ogromno čaja. Čez 15 min ji je padla za dobre pol stopinje, zato sem jo nesla nazaj spat. Danes zjutraj pa je bila brez T, tako da upam, da je bilo to vse, čeprav običajno T narašča popoldne. Bomo vidli, kaj bo. Malce si mislim, da zna biti ta T tudi od zob. user posted image

Kety, o cepljenju so ti čisto prav povedali. Cepljenje je 1 leto po zadnjem cepljenju. Pri 1 letu so bili cepljeni za rdečke, mumps.., vendar se to ne šteje sem. Oni imajo pod "zadnje" cepljenje v mislih tisto, kjer so bili 3x cepljeni za oslovski kašelj (pa še kup drugih reči), kar pa je pri nama bilo točno pred 1 letom, zato pa sva bili cepljeni. Morda se je cepljenje takrat Timonu kaj zavleklo, pa bo zato malce pozneje cepljen. Tokrat so cepljeni za iste reči, le da je tokrat poživitveno cepivo.

Tia, super, da je Demi brez reakcij. Naša pa zgleda, da bo tisto zatrdlino še kar nekaj časa imela. Ampak, ker je ne boli, sploh ni panike. Predno se bo ženila, bo že vse lepo in prav! user posted image
Drugače se pa čist strinjam s tabo glede zahrbtnosti...po moje to delajo čist samo zato, ker upajo, da bodo s takim "prilizovanjem" pri šefu dobili kak +. Škoda, ker ga ne poznajo dovolj dobro, da bi ugotovili, da delajo ravno nasprotno.

A imate tudi pri vas sonček? Tukaj tako lepo sije. Prav škoda, da ni snega, ker bi bilo čist prelepo, če bi bil.

Saj morem nehat, ker me Neja že vneto kliče.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
18.2.2007 8:57:02   
Tiamo
Jutro, tudi danes smo zgodnji, Demi je vstala okoli 7:15..ampak če pomislim da je šla ob 19 spat je kar uredu (seveda se je enkrat zbudila ponoči in popila mleko-kaj čem?) Zdajle je pa pojedla celo malo tuno, sem ji naredila tuninan namaz. So mi v vrtcu povedali, da ga ima zelo rada in res je. Eno malo tuno, malo kisle smetane in 2 kumarici sem s paličnem zmešala in pojedla je vse, seveda s kruhom vred. Danes sem jo še postrigla, mogoče malo preveč, spet je čisti fantek...očka je skoraj kap k jo je videl, meni se pa zdi, da ima čist lepo moderno kratko frizuro...sej ji bodo hitro zrastli laski, pa bo... grem jo slikat, da vidite moj izedelek...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
18.2.2007 9:27:44   
Tiamo
evo frizura od včerajuser posted image    in danes  user posted image

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 18.2.2007 9:28:09 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
18.2.2007 9:39:55   
Jessy
Dobro jutro!

Midve sva vstali pa ob 8.45, s tem, da smo ponoči 2x bili pokonci. Ob 2h ji je spet narasla vročina na 38 C, včeraj pa je cel dan ni imela. user posted image  Pol sem ji spet dala svečko in ob 3h je spet klicala. Sem jo malce pocartala in takoj čutila, da ji je vročina padla, zato sem jo dala nazaj spat.
Sploh ne vem, kaj se dogaja. Malo prej mi je rekla BUBA. Sem jo vprašala, kje, pa je odprla usta, malce zatem pa se je držala še za vrat. Zdaj pa ne vem, a jo grlo boli, al kaj? Pogledat mi pa ne pusti. Bova pol oba probala, ko moj vstane. user posted image

Včeraj smo bili v Ljubljani in smo malce zapravljali. Sem upala, da vidim katero od vas, pa ni bilo nič.

Tia, Demi je prav luštna tudi s kratko frizurco!!! user posted image  Če je otrok lep, je lep s tako al pa drugačno frizuro.

Ok...zdaj pa morem nehat, ker je priracala k meni in zelo rada pritiska na tipke, če le vidi kje kakšno.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
18.2.2007 13:03:07   
petri85
Oj!

Oooo, kako fletna je Demi! Se mi zdi še starejša  z novo frizurco!

Jessy, upam, da se Neja čimprej pocajta! Drugač smo se pa mi tudi vsi 4je včeraj potepal po Btcju...res škoda, da se nismo srečal!

No, mi smo spali do 9.30!!! Toliko dolgo pa vsi 4je še nismo.

V sredo smo imeli posvetovalnico. Naš Benjamin je res pravi korenjak - tehta že 6kg in je dolg 60cm, to pri 7 tednih!
Drugače pa sva dobila napotnico za fizioterapijo, ker ima malce znižan mišični tonus. Kako pogosto se pa hodi tja? Tia, a nista vidve z Demi tudi hodile na NFT? A ga je potrebno kaj sleči za telovadbo?

Sedajle hitro dokončamo kosilo, potem pa gremo na karneval!

Lp!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
18.2.2007 13:43:49   
Kety
Ojla!

Najprej Petri, ej,...Benjamin že 6kg!!!! Sem šla prov pogledat kolk je naš tehtal in je imel pri 5 mesecih 6.900g. Je pa res pravi korenjak!!user posted image user posted image user posted image

Tia, Demi zgleda pa res odrasla punca, pa prav lepo si jo postrigla, ni nič zastrižena. In lep avatarček maš.

Jessy, Neja ima pa očitno reakcijo na cepljenje. No, jaz še vedno ne vem ali bo zdej cepljen ali ne,...pustimo se presenetiti - opomnila jih pa prav gotovo bom.

No, Timonovo spanje v novi sobi se kar fino obnese. Sicer se zdej 1x okrog 2eh zbudi in mu moram dat čaj, pol pa spi do zjutraj. No, danes je tudi opoldanskispanec podaljšal in spi že 3 ure, tko kot prej. Upam, da bomo čimprej na starih tirih. Moram pa rečt, da je ful navdušen nad sobico in bi se skoz v njej igral, je kar jok, če ga hočemo spravit k nama v dnevno user posted image ! Mogoče smo mu pa preveč dopovedovali, da je to "njegova" soba!

no, zdej pa grem še kej narest!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
18.2.2007 13:51:29   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Kety

Jessy, Neja ima pa očitno reakcijo na cepljenje. No, jaz še vedno ne vem ali bo zdej cepljen ali ne,...pustimo se presenetiti - opomnila jih pa prav gotovo bom.

Ne vem, če, saj je bila cepljena že 7.2. user posted image  A je možno, da pride reakcija tako pozno?

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?