|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
13.9.2006 8:54:00   
ery
Dan punce... Spet po dolgem času se oglašam. Po pravici povedano, ni časa. V službi je noro, saj je začetek pouka, pridem domov, je pa delo in ukvarjanje z Niko.

Včeraj sem jo imela pri zdravniku, ima vneta ušeska. sem predvidevala, da je to to, ker ni spala ponoči. Pa vidim, da je ful otrok bolnih. Joj sončki, hitro naj se pozdravijo.

Katero mleko ve dajete svojim otročkom? Meni je včeraj zdravnica rekla, da alpsko ni fajn, ker ima predolgi rok trajanja in sploh ni več podobno mleku. da je najboljše sveže mleko 3,5 v steklenicah, npr. Bohinjsko, ki ga prej zavreš.

No toliko da vmes to povem.

aja, a je piknik že bil ali je še predviden? Kdaj in kje? Jaz še na nobenem nisem bila, ker sem vedno kaj imela, sicer pa samo za enega vem user posted image

In kako ste drugače? mi fajn, nič posebnega..

no evo moram šibat čao čao

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 551
13.9.2006 13:16:00   
natasaxy
Dan. NO mi smo pa danes že zdravi. Malo nam še nos ponagaja, drugače pa smo o.k.

Sva se že pridno potepala zunaj, se igrala v peskovniku,...skuhala kosilo (rižoto).

Ery naša je tudi rekla, da so mleka, ki imajo prevelik rok trajanja preveč umetni. Tako da jaz kupujem kar od LJ mlekaren sveže mleko 3,5, ki ima rok trajanja približno teden dni. Tistega v steklenici pa je težko dobit vsak dan, ker ali ga hitro zmanjka ali pa ga ne dobijo vsakič.

Glede piknika, pa smo ga sedaj prestavili - mišljen je bil prejšno soboto, samo ne bi mogle vse pridet, pa še naša organizatorka bi bila odsotna, ko je bila Demi bolana. Tako da se zmenimo za enkrat drugič.

Popoldne grem malo delat, bo mali v varstvu doma, pridem potem za spat ga zrihtat. Fajn bodte. Pozdravček

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 552
13.9.2006 13:52:19   
tina104
Tia, Demi je res verjetno prva glede zobkov. Naš jih ima 8.

Reakcije na cepljenje pri našem nisem opazila.

Glede hoje, Jessy, še nisem pri našem tako opazovala, tako da ti ne vem kaj rečt.

Kety, občudujem te, kako zmoreš delo s Timonom, delo - službo, pa še vse to vlaganje, kuhanje sokov... Jaz odkar delam, po večini niti ne kuham. Kar kje po poti kupim kosilo ali pa res skuham nekaj ful na hitro. Popoldne ne naredim nič kaj ekstra. Res pa sva sedaj en teden sama z Aljažem CELO POPOLDNE. Ko spi, si malo odpočijem. Ko je buden, pa se me drži kot klop. On tudi meni prinese čeveljčke, da mi jih obujem. Potem pa malo hodi, pa veliko hoče bit na rokah. Zdaj se mi je zdel kar stabilen, odkar je začel hodit. Sploh ni kaj padal, razen na rit. No, v nedeljo pa ga je zaneslo po fasasi in si je kožo pri očesu dol potegnil, včeraj pa je kar na ravnem padel na glavouser posted image .

Drugače v vrtcu je malo bolje, še vedno joka, vendar manj. Pa spat noče tam. Samo da je zdrav!

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 553
13.9.2006 15:43:31   
petri85
Ojla!

No, vidim, da ni naš David edini bolanuser posted image  Ravno danes, ko bi moral biti cepljen za OMR mu je zjutraj začelo liti z noska! Ceplenje imava prestavljeno za 1 teden, je pa mali pravi revček, ker ima 1. zabasan nos in se sploh ne znajde v situaciji. Sedaj ravno spi, smrči zraven, da ga slišim v gornji štuk, ker pa ne zna dihat čez usta na vsake toliko časa zajoka, ker mu zmanjka zraka!user posted image
Se že bojim noči, ker sva še vedno sama...ampak močno upam, da se stanje izboljša, mu res na pogosto nosek filam s fiziološko!

Seveda pa tudi vsem ostalim bolanim otročkom želim, da se čimpreje pozdravijo!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 554
14.9.2006 13:56:41   
sjug
Dober dan dekleta!

Lep čas se že nisem oglasila, ker sem se potepala nanaši obali. Ves teden smo taborili v Luciji, vrnili smo se v nedeljo ponoči. Punce, jaz bi kar na morju ostala, tako mi je všeč. Samo kaj, ko ne morem v mrazu živet v prikolici user posted image .

Vsem bolnim sončkom želim, da si hitro povrnejo moči. user posted image

Naš je končno nehal kašljati. Kljub berodualu je rabil skoraj 14 dni, da si e sčistil pljuča. Petri85 kako je minila noč? Samo predlagam, da mu daš zvečer v vsako nosnico po kapljico OperilP-a. Ampak po tem, ko izpereš nosek s fiziološko. V lekarnah priporočajo sprej, pri nas se še vedno najbolj obnesejo kapljice.

Ery in natasaxy glede mleka. Alpsko mleko ni nič bolj umetno kot je sveže. Ne more biti, ker je edina rezlika ta, da so mikroorganizmi bolj zdesetkani. Po domače, alpsko mleko je prekuhano, "sveže" pa le pasterizirano, to je segreto na nižji temperaturi okoli 63-65° C - prosim, če je katera bolj podkovana naj me dopolni. Obe vrsti mleka sta posneti - delno oz. odvisno od % maščob in pa homogenizirani. In ravno slednje - namreč homogenizacija, je po dosedanjih odkritjih škodljiva za človekovo zdravje. Homogenizavija pa pomeni, da se maščoba v mleku razbije v fine delčke, ki so enakomerno porazdeljeni po mleku in se ne naberejo v smetano na površini. Zato priporočajo sveze nehomogenizirano mleko - najbolje od ene same krave, tako kot v dobrih starih časih.

Mlekarstvo in predelava mleka sta bila moja priljubljena predmeta na faksu. Učinki na telo pa so nekaj drugega.  S tem se ukvarjam in berem po potrebi. Med drugim drži , da se je potrebno med prehladom in boleznijo izogibati mleku in mlečnim izdelkom, zlasti siru! 100% tvorijo sluz, ki je idealno gojišče najrazličnejšim bakterijam. Moj user posted image dobi občasno jogurt kot posladek, pudingi so tudi redkost. Za kašice uporabljam kozje mleko - najraje tisto iz tržnice, ker ne uporabljam prilagojenega.

O še nekaj mi je včeraj padlo na pamet. Prepričana sem, da št. otrok v skupini pogojuje št. obolelih. Po mojem dosegajo naši vrtci kritično št. otrok, zato je toliko bolnih. Če bi zmanjšali skupine, bi bilo manj zdravstvenih težav. Ali je kakšna diplomska ali magistrska na to temo? Če ni, bi bil to zelo koristen prispevek. Tok sem jezna, ker moja starejša zboli, samo da nos pomoli v vrtec, pol pa še mali faše, ampak on ORTO! Bi jo izpisala, pa tako rada hodi v vrtec.

Upam, da vas nisem zamorila. Pa čim prej spet veselo skakljajte naokoli.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 555
14.9.2006 15:08:01   
Tiamo
Dan, se je sjug ojunačila in začekla danes temo. Vidim, da imamo še eno mamo (poleg violinski) sjug. Vedno nam ponudi priročne odgovore in fine nasvete. Nanka in miševi tudi vidve sva fine mame, da ne bo zamere. A je katera od vas že dajal svojemu otroku Bronchomunal? Sem malo po formih brala, pa sem zasledila, da punce kar dajejo tole za krepitev imunskega sistema pluč? Ali še vedno prisegamo, da kar je za ven je za ven in da ne potlačujemo zadeve? Demi ima spet nosek zabasan, zdaj ima zelen smrkel..groza tega noska se ne bomo rešil do spomladi. ima pa že orgn bunke na trojkah. Včeraj sem potem vzela v roke knjigo in prebral nekaj o zobeh, takole tiste Demine 5 niso petice ampak šterice, prvo ji je rasel zadnji del zob ven, zato sem mislila, da so prvo šestke, potem petke..zdaj ko so zunaj vem da so šterke. Prostor ima zdajle še za trojke, ki počasi lezejo ven. Jaz pa pogrešam naso user posted image , jankobananko in druge... 

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 556
14.9.2006 15:41:03   
natasaxy
Oj.

Tudi jaz pogrešam ostale avgustovke, so polno zaposlene in ni več časa za nas verjetno.

Danes pa sem jaz nataknjena k user posted image . Res bo nekaj na vremenu, Gašper tako sitnari cel dan, da bi se kar odselila za par ur nekam. Pa še atija nimava nič doma, tko da sem prou sita že danes vsega. Sorry, mal moram dat iz sebe.

Glede mleka jaz ne vem več koga naj poslušam, vem samo da homogenizacija ni o.k. na to temo lahko veliko preberemo.

Aja eno vprašanje - kako malčka odvaditi, da ne meče hrane po tleh - jaz ne vem kaj mu naj naredim, ker me včasih pošteno razjezi. Jeva, mu dam svojo žlico da se zamoti, ampak ko ga piči vrže vse po tleh, potem pa joka, če mu ne dam nazaj. Pa sem ga že okregala, pa po prstkih jih je dobil, pa nič. Se mi zdi da imava po jedi tako kot dva user posted image . Da ne govorim kolikokrat je že krožnik letel po tleh, dobro da je plastičen.

Tudi na Tia ima zelen smrkelj, čiščenje pa je zopet druga zgodba:)

Nič si grem eno velikoooooooooooo kavo skuhat, da pridem malo k sebi. Pridne bodite.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 557
14.9.2006 21:34:13   
Kety
Juhuuu, jutri je pa ZAPP v akciji, ga šibam kupit. To sem čakala. Sicer je še vedno drag, ampak nekaj pa je znižan.

Joj, ko so res vsi otroci bolni. A je možno, da so tok občutljivi zaradi rasti zobkov. Naš tud skoz premaguje vročino.

David, Demi in ostali bolančki čimprej se pozdravite.

Glede mleka, ja, homogenizacija ni uredu, ampak je skoraj vse mleko homogenizirano. Vsaj kamor grem jaz v štacuno. Ta teden dobivamo mleko od kmeta in je super, samo bo to samo še do nedelje, ker potem pridejo nazaj od moža starši (oni so naročniki). Pri tem kmetu pa ne morejo več sprejeti odjemalcev user posted image ! Tako smo kar na alpskem mleku.

Sjug, pozdravljena nazaj. Se ti pridružujem mnenju, da bi ostala kar na morju. Jaz bi se kar preselila v Ankaran čez poletje, tja do oktobra meseca, potem pa nazaj v LJ. Prov pogrešam morjeeeeeee!!!!!
Aja, samo še to, Timončku je predrla dlesen leva dvojkica spodaj in tako ima 7 zobkov!user posted image  Ga pa sedaj vsak večer mučim z umivanjem zob. Joj, kako to sovraži, se ful  dere zraven. Ampak njemu se res ful oblogice naberejo, to pa zato ker nič noče grizt. Samo pasirano hrano bi jedel. Včasih ga komaj pripravim, da malo jabolko grize, pa druge stvari vse vtakne v usta. Ma, je res falot!

Danes je spet spal dopoldan 3 ure in potem še popoldan 1 uro, pa še bi, če ga ne bi zbudili ko smo ropotali s kosilom! A je možno, da ga hoja tako utrudi!?!

Nataša, tudi naš meče po tleh, včasih se mi zdi da iz čiste zlobe! Jaz mu poberem 2x, tretjič pa ne več. Pa naj joka. Mu dam raje kaj drugega potem v roke. Naš je danes prvič sam nesel polno žlico v usta in mu je šlo kar dobro od rok. Se mu je pa zdelo. Potem sploh ni hotel nehat.

Se pa pres lahko pohvalim, da mi vsak dan pridno kaka in lula v kahlico. In z velikim veseljem potem opazuje kaj je naredil. Jaz ga seveda vedno pohvalim. Ga pa nič ne silim. če noče sedet gor mu pustim, da vstane, tudi če se mi potem v roku 2 minut pokaka v plenico. Zaenkrat gre super in se res potrudi da kaka! Ful je faca!

Zdej grem pa pod tuš pa spat!

Lahko noč!

< Sporočilo je popravil Kety -- 14.9.2006 21:38:23 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 558
14.9.2006 22:12:27   
natasaxy
No da malo zapolnim naše poste, da bo večja številka, zdej ko nismo več take klepetulje. S kom pa zdej tekmujemo, prej smo z novemberkami, ki so nas kar prehitevaleuser posted image user posted image .

Kety ko si omenila kahlico, midva sva jo dobila za RD, pa sem ga dala sedet gor, ampak naš nič ne zdrži gor, ne nag, ne oblečen, tako da bomo še kar malo počakali. Je pa fina za porivat jo po tleh, to pa bi skoz delu, mogoče bi blo dobr, če bi jo na kolesa dala. Ker pri nas pride v poštev vse kar je na kolesih od igrač, da potem brm brm delamo zravenuser posted image

Sem pozabila povedat, kaj se nam je danes ponoči zgodilo. Gašper se je ob 1.15 zbudil in on bi se veselo igral in smejal. Je bil čisto naspan, potem pa je jokal, ker je bila seveda tema. Je pa hodil po postelji gor in dol, dajal lubčke, da bi ga kdo dvignil, pa prosim prosim, ker pride samo takrat v poštev, ko si res nekaj zaželi, če mami reče daj prosim prosim ponavadi nočeuser posted image , vglavnem, sem ga ene petrkat dala nazaj spat, pa se je jezil in jokal, amapak žal se mami ni dala in je v enih dvajsetih minutah zaspal do jutra. Zjutraj pa reakcije tašče, zakaj sem ga pustila jokat, da ga nisem dvignila, ker je tako jokal, ja pa kaj naj se ponoči igram z njim sem ji rekla, pa ji ni bilo nič jasnouser posted image user posted image .

Sem se malo zaklepetala. Zdej pa počasi spat. Sej verjetno itak že vse spite:) Lahko noč.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 559
15.9.2006 7:48:30   
Tiamo
Jutro, jaz sem pa zgodnja natasa, sva očka peljale v službo, da imave avto. Kety super, bravo Timon za kahlico. Z Demi tudi kar veliko prakticirava, čeprav ji je samo enkrat ratalo lulat vanjo. Se usede nanjo in potem reče sssssssssss...tako jo jaz učim, ko grem jaz lulat in ji rečem Mami lula ssssssss. Kako kaka vidite v avatarju, ampak samo v plenico. Glede mleka sem jaz v Idriji (a ne Jessy) našla Planika mleko, ki ga sploh ni potrebno prekuhavati in Bohinjsko, katerega pa prekuham. V našem mercatorju ga kdaj imajo kdaj pa ne. Tako, da če ga ni, še vedno uporabljam navadno od Lj. mlekarn. Včeraj sva bile zunaj z mamico z našega bloka, ki je bosanka, je zavita in ta prava muslimanka (edino obraz ima odkrit. Super ženska. Pogovarjave se v vsem živem, kako premagati mastritis s zeljem,.... Mi je pa zaupala, nekaj kar mi ne da miru in vas vprašam, ali bi to naredile. Meni je malo čudno in nelagodno. Ima fantka starejšega od Demi 3 mesece, v bloku je še ena bosanka s eno letno punčko. Ta mamica je mlada in hodi še v šolo in ko je dojila je pustila svojo punčko pri tej ta zaviti bosanki, da jo je podojila, ko je ni bilo. To se mi zdi tako čudno. Sem ji zaupala moje težave z dojenjem, da imam ploske bradavice in da Demi ni hotela vlečt. Mi je rekla, da če bi se prej poznale, mi mi dala svojega fantka, da bi ga jaz podojila, ker je imel on neverjetnen refleks, in bi mi sigurno bradavice ven potegnil...ona bi pa podojila Demi, da bi si ji razvil refleks. Pa sem ji razložila moj pogled na to, da verjetno nebi tega dovolila. Ona pa je rekla, da je to pri njih ustaljena praksa?! Kaj ve mislite o tem? Meni je to čudno, kaj šele če bi mojemu rekla, verjetno bi ga infarkt, ali pa moji družini,sploh ne pomislim...po drugi stani pa premišljujem, včasih so ženske najele dojilje?  grem kavo popit

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 560
15.9.2006 8:02:11   
natasaxy
Jutro. O Tia kakšno tema.

To sem tudi jaz že slišala, da prakticirajo, ampak meni se zdi to preveč čudno in to pri svojem otroku ne bi dovolila. Pa mleko je različnega okusa od mamice do mamice in zanimivo, da je otročku vseeno kje sesa, no važno da je sit a kako? Sej bi otroci še zbirčni ratali - hecuser posted image user posted image , ne vem nismo navajene verjetno, zato pa nam je to čudno.

Mi še spimo, jaz šibam zdejle v Kranj, tako da bo Gašper v varstvu. Danes bo verjetno bolj deževno, ne bomo mogli tako zunaj skakat.

Grem jaz tudi kavo popit pred odhodom.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 561
15.9.2006 10:55:56   
zoya24
Punce pozdravljene,

da se še jaz javim po dolgem času. Danes sem še na dopustu, pa imam malo več časa. Od sobote smo bili v Čatežkih, bilo je super, mali je užival 100/uro. Res luštno. Danes ga je ati peljal v  vrtec, da bom eno generalko naredila, sicer bolj slabo kaže, ker sem se komaj pred 20 minutami vstala. Kriza, samo atako paše. user posted image user posted image user posted image

Kety sem ravno včeraj gledala BC novičke, pa sem se spomnila, da si nekaj pislala o Zappu, super se vam je tole poklapalo. Drugače se pa malo umiri, kar se gospodinjskih opravil tiče, ker ko tebe berem, imam jaz kar slabo vest user posted image . Ma si prava faca, da si toliko dela narediš, za 6 litrov soka. Jaz se v življenju nisem nič ulagala user posted image , sploh ne znam.

Tia si zadnjič spraševala, če že vsi hodijo, no naš še ne, se še ni spustil, ma je prava boječka, kar se tega tiče, pa nasploh je ratal nekaj full previden. Ma bo že, upam...

Aja kahlica, mi jo še nimamo, bomo drugo leto poleti probali z odvajanjem. Kar se pa hranjenja tiče, pa zaenkrat še lepo je, tudi če ima svojo žličko, drugače ga pa še jaz hranim. Pije tudi iz kozarčka, če mu pomagamo, drugače ga preveč hitro nagne in se polije.

Je pa kakšnih 10 dni nazaj začel govoriti mama in zdaj sem čist blažena, to je pa res lepo slišat, se kar topim zraven.

Nič kavica je že skoraj hladna, tako dolgo že tipkam, lepo se imejte in se še tipkamo!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 562
15.9.2006 14:35:48   
Jessy
Lep pozdrav!

Se mi zdi, da imam danes ogromno časa, ker sem prišla domov že ob 13.30. Sem imela kar slab občutek, ko sem zapustila šolo ob 13h, saj cel teden nisem šla prej, kot ob 14.30. Sem pa pravkar pojućnala, Neja pa lepo spi. Verjetno se ji bom pridružila za kake pol ure. Bi res pasalo!

Čestitke Timonu za uporabo kahljice! Vidiš, Kety, da se ti je obrestovalo, ker si ga že tako zgodaj posedala na kahljico. Podobno izkušnjo mi je pred časom povedala ena mamica. Je rekla, da jo je od takarat, ko je deklica sama sedela, posedala na kahljico in tako sta bili pri letu in pol starosti že suhi! user posted image  Jaz pa še kar razmišljam, kdaj bi Nejo posedla na kahljico. Se mi zdi, da sploh ne najdem enega pametnega trenutka. Verjetno bom to prakticirala ob sobotah in nedeljah, ker po jutranjem mleku skoraj vedno kaka. Morda nama uspe kak kakec tudi ujeti v kahljico.

Tia, to z dojenjem sem jaz prvič slišala, da je navada pri Bosankah. Res je, da so včasih bile dojilje, ampak če pomislim, da bi dala mojo Nejo eni X ženski, da bi jo podojila, me kar zmrazi. Nisem tak tip človeka, da bi bila zadrgnjena, ampak to se mi pa kar ne zdi sprejemljivo. Niti ne vem, če bi bila zmožna sama podojiti drugega otroka. Ne vem, no, ampak men to kar ne gre v glavo in mi je nesprejemljivo. user posted image
Glede mleka Planika...Tia, sploh nisem videla, da imamo to mleko. user posted image  Bom šla jutri pogledat! user posted image  Mi smo kljub vsem priporočilom še kar na alpskem in mislim, da bomo tudi ostali. Sem nekajkrat kupila "kao" sveže mleko, sam to mi je taka obveza, da je treba redno hoditi v trgovino. Ni ga čez komot. Najlažje je it v shrambo, pa liter alpskega prinest. Pa tudi za denarnico je boljše, če ni treba vsaka dva dni v trgovino, saj samo ene stvari zagotovo ne bi kupila.

Zoya, tebi sem pa prav malo fovš, da si lahko dopoldne spala! Jaz sem ta teden skoraj vsak dan vstala ob 6h, spat pa hodila ob 23.30 ali še pozneje, tako da ko sem se danes zbudila, sem najprej pomislila na to, da je jutri vikend in bom lahko kaki 2 uri dlje spala. Mi kar manjka to jutranje poležavanje in čakanje, da se Neja zbudi.

Natasa, tašči si pa prav povedala. Jaz tudi ne vidim razloga, da bi sredi noči vstajala in se igrala z otrokom, če se slučajno zbudi. Samo enkrat bi to naredila, pa bi mogla vse noči. Ne, hvala! Tega se pa jaz ne bi šla. Je že bolje, da mi kako noč kriči, pa naslednje noči spimo, kot pa da se bom ponoči igrala.
Drugič ji ponudi, če ji ga lahko pripelješ, da se bosta onadva igrala! In to ne samo eno noč! user posted image  Mislim, da se ne bo strinjala! user posted image

Punce, danes sem nesla v šolo album Nejinih slik, med katerimi so bile tudi sličice našega piknika, ki smo ga imele pri Bizoviku. So me obšle tako prijetne misli!!! So me pa sodelavke spraševale, da kje sem "staknila" toliko dojenčkov na kupu in ko sem razložila, da čvekamo na forumu, so bile kar začudene, da je možno, da smo se tako ujele, da smo bile pripravljene na srečanje! Tako, da user posted image  za nas!!!!user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa grem in se zleknem na kavč. Drugega danes itak ne bomo počeli, saj prav vredu pada dež....pa shladilo se je tudi prav fajn. Še malo, pa bomo spet kurili! user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 563
15.9.2006 19:30:24   
nanka
Punce pozdravček,

no pa je spet petek.

Timonuser posted image user posted image  za uporabo kahlice, našaje tudi videti ne sme. Ko jo posadim skoči dva metra v zrak in me krega.

Jaz tudi z vesljem razlagam kako super smo se ujele neznanke in kako prijetno je klepetati in deliti izukušnje z vami na forumu.

Tia, ja sem slišala,da so včasih ženske imele dojilje, samo jaz nisem za takšne fore. Imam rajši otroke na flaški, oziroma sem si črpala mleko dokler je bilo.

Glede mleka je pa tako, da naša sicer pije domače, včasih pa tudi alpsko. Je bila zadnjič svakinja, ki je profesorica kemije na enem seminarju poslušala ( joj pa sem pozabila kdo je predaval, ampak mislim da je bila predavateljica mag.živilske stroke) in je vprašala glede alpskega mleka. Ta gospa ji je odgovorila, da ni nič hudega če otroci pijejo alpsko mleko. Tako da ga jaz dajem brez slabe vesti. Glede mleka za dojenčke pa je en predavatelj rekel, da bi namesto tega prilagojena mleka rajši dajal mleko v prahu. Pa sem že pozabila zakaj, moram se še enkrat pozanimati.

Počasi se bom poslovila in skočila pod rjuhe.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 564
15.9.2006 20:09:06   
tamala83
nanka srečno pot jutriuser posted image user posted image user posted image

Nisem vas brala za nazaj ker mi niuser posted image . Midve sma imele danes očesni pregled, ker se mi zdi da škili in ker sem jaz škilila baje je dedno. no, v glavnem za enkrat še ne škili user posted image user posted image user posted image  morema pa vsak dan delat pogledne vaje, da učvrstima očesne mišice in z tem morebitno škiljenje preprečima.

nič, malo sem se javla, zdaj pa bi rad moj dragi šel malo z računalinik pa morem it

lahko noč

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 565
15.9.2006 23:51:06   
sjug
Pozdravljene! Danes pa čisto na kratko, ker že napol spim. Sem iz banje in imam viklerje v glavi, da bom jutri lepa z v trgovino in za kavico z mojim user posted image .
Kar se menjavo otrok za dojenje tiče, se sama tega zagotovo ne bi šla. Počutila bi se zelo nelagodno, moj mali pa dvomim, da bi sploh hotel sesati pri kateri drugi. Mislim, da to ne laufa kar tako, še pri živalih ni enostavno, tako da imam pomisleke.
Še novička. Danes popoldne smo bili na Otroškem bazarju na Gospodarcu. Je bilo prav lušno, zabaval nas je RR-jev čarovnik Gregor. Katarina je bila pa nekaj zadržana, sploh ni hotela sodelovati. Ko sem ploskala in pela zraven, se je samo smehljala in me gledala. Ne vem, očitno ji take skupinske zadeve niso najbolj po volji. Pa drugače je zelo družabna in obožuje otroke. Tako, da mi ni čisto jasno, kaj jo bremza. Sem gledala mal pri RR stojnici, pa nič ne poznam. Tiste, ki se ne morete odločiti, a bi šle ali ne, kar peljite otročke. Saj bo itak dež in prav paše. Je veselo.
Tia in Zoya tudi naš Ažbetko še ne hodi. Je bolj siguren na kolenih. Bo že, če ne prihodnji mesec, pa kasneje.

Tako, sedaj grem pa res spat, lahko noč vsem ...

Never Ever Give Up!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 566
16.9.2006 10:51:10   
miševi
Pozdravljene!

Nam se kar dogaja, časa pa vedno manjuser posted image .

Upam, da ste vsi bolančki že v reduuser posted image .

Jure sedaj že fino raca. Tudi če pade, ne nadaljuje več po vseh štirih, ampak se spet dvigneuser posted image . Pa vse, kar želi, da dobi in je v njegovem dosegu, prinese in potem tiši vame in godrnja, kot bi hotel reči - no, mami dej mi (za pit, vzemi me v naročje in listajva knjigo, ki sem jo prinesel,...)user posted image . Prav fino uveljavlja svojo voljo.
Nika še vedno rada hodi v vrtec. Probleme ima povedat za domačo nalogo. Ve, da jo ima, potem pa pove po odsekih, mi pa sestavljamo. Kot rebus. Včasih ugotovimo, včasih neuser posted image . Aja, violinski, se mi zdi, da si enkrat spraševala, če nika pop. še spi. po novem spet, ker jo vrtec tako "izmuči"user posted image .

Drugače pa meni kronično primanjkuje časa. Vstajam ob 5:25, spat hodim od 22:00 do 23:00. Iz službe pridem ob 16:00 (da ne rečem, kako se cijazim po kolonahuser posted image ), včasih še kasneje. Občasno privlečem iz službe še kaj za delat. Vmes smo menjali avto (iskali novega, starega končno prodali, sedaj smo brez, novega dobimo v pon. popoldne). Včeraj sem si privoščila koncert - Siddharta (a si predstavljate mene na takem koncertuuser posted image user posted image ) - in je bilo full dobro. Domov sva prišla ob enih ponoči.
V začetku oktobra me čaka tridnevna sl. pot v Nemčijo. Me je že zdaj strah, kaj bo moj počel z obema in kakšno bo stanovanje, ko se vrnem. Joj, joj,...

No, pa sem se spet razpisala (ko se pa že dolgo nisemuser posted image ). Aja - še o dojiljah ste se pogovarjale. Tudi jaz nisem take vrste, da bi se šla take zadeve. Dokler gre - dojenje in iztiskanje, potem pa pač flaška...

No, zdaj pa res pa-pa!!!

< Sporočilo je popravil miševi -- 16.9.2006 10:52:41 >

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 567
16.9.2006 10:53:02   
petri85
No, pozdravljene!

Naj povem, da sem zadnjič za Davidom takoj še jaz zbolela...tako, da sva  skupaj takrat prebila kar obupno noč, oba s 40°C...tako, da sva komaj čakala drugi dan, da pride očka domov, da naju on rihta...pa kot zakleto se je v Parizu pokvaril avion in so celih 13 ur čakali, da so jih pripeljali domov...NORO!!!! Si verjetno predstavljate kako sem bila slabe volje, ko se ni izteklo vse po planu...no, vseeno sva imela pa včeraj 200% njegovo predanost, tako, da sva danes že oba skoraj zdrava. David le še malo curlja iz noska, jaz sem pa še malo švoh.
Mene tud tako vleče na otroški bazar, pa ne vem, če smo že zadosti zdravi, da bi danes šli malo pogledat?!

Tia, men je tudi to dojenje pri tujih mamah ful čudno...saj drugače se sliši dobrodelno, ampak, da bi jaz dala svojega otroka, mi pa sploh ne pride na misel!

Kety, no vidiš kako so te poslušal v BC glede akcije. Mi imamo Zapa že ful dolgo in je res super, ker res ne zasede čist nobenga placa tud v majhnem avtu! No, jaz pa že lep čas čakam na akcijo Dreami košare za naše drugo dete, pa kar nič ni...no, malce časa imamo še:)

No, takole...želim, da čim lepše izkoristite ta deževen vikend!

Aja, Nanka, tudi jaz moram pohvalit tvojo lepo gesto, ki jo izvajaš danes!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 16.9.2006 10:54:18 >

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 568
16.9.2006 10:55:50   
miševi
Petri, me veseli, da si se pozdravila in da imaš spet svojega dragega v bližini!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 569
16.9.2006 11:00:37   
tina104
Danes je spet sobota in Aljaž kot zgleda mora spetvnadoknadit spanje za cel teden nazaj. Zdaj že spi od pol desetih. Zjutraj pa je vstal ob sedmih. Včeraj npr. je imel prvo spanje ob 15.00, prej v vrtcu nič ni spal.

Drugače smo ok. V vrtcu je res že veliko bolje, ampak spi pa še vedno zelo redko tam.

Jaz delam večinoma od 7.30 do 12.00, no nekatere dneve do 13.00. Včeraj pa sem nadomeščela eno v OPB in sem delala od 12. do 15.00. V šoli pri nas ni nekega prostora, da bi si lahko tam priprave in podobne reči pisala, tako da večina učiteljev gre kar hitro po pouku domov, da doma kaj naredijo. Hvala bogu, da delam pripravništo in tako zaenkrat sploh nimam veliko dela doma. Če bi vse ure učila, pa ne vem, kako bi zmogla priprave in delo z Aljažem in vse ostalo.

Tia, tudi meni je tako dojenje čudno. Pač živimo v takem okolju, da nam je to nenavadno in nesprejemljivo. Če bi nam tak način prikazali že naši predniki, bi sigurno drugače gledali na stvar.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 570
16.9.2006 11:08:57   
petri85
Ja, ja...men res moj user posted image  ogromno pomaga pri vsem, tako, da se kar pozna, ko ga ni!

Zdaj vas že velika večina jamra, kako vam kronično zmanjkuje ob službi - no jaz moram reči, da zaenkat še kar uživam, kar se tiče spanja počitkov...bo pa verjetno čez 3 mesece toliko bolj naporno:)

Aja, še to moram povedat, da je David dobil z moževe poti same Nasine artikle, ker so bili cel vikend na izsrelitvi Atlantisa, pa v Kenedy space centru, tako, da je naš mali pravi mali astronavt:)
Je pa včeraj zjutraj kar mal postran opazoval in pogledoval proti očku, saj ga tako dolgo ni videl, da se je moral prepričati če je pravi:)

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 571
16.9.2006 11:22:27   
Tiamo
Jutro, Petri super, da si zdava in DAvid tudi. Tudi jaz bi šla na Bazar, pa mi je Demi danes spet začela nekaj piskat...ma groza tale njen nos. Spet ima čist zabitega, ko ji ga pucam na cca 1 uro, ven potegnem se mi zdi cca 10 ml sluzi. Ponoči smo spet jamrali od 1 pa do 3. Včeraj sva bile na kontroli, je bilo vse uredu, pluča čista, dihanje normalno...cepljene imave 16.10. Sem vpašala grele Bronhomunala, pa je rekla dr., da je čist moja odločitev. Kura traja 3 mesece in začeti moraš vsak mesec isti dan kot prejšni. Se pravi če danes začnem k smo 16, moram prihodnji mesec s 16 začet dajat kapsule 10 dni...me samo to skrbi, da ne bi pozabla kakšen dan ji dat. Bom še premislila. Tole dojenje-vidim da smo istih misli, sem pa premišljevala..bi to naredila da bi podojila drugega otroka in Demi dala drugi dojit, če bi bil otrok od moje najboljše prijateljice in podojila bi jo lahko samo tudi ta moja zelo dobra in dolgo časa prijateljica. V mislih imam samo eno, tako, da pod tem pogojem bi pa probala...eni tuji pa ne. Res se pa nič neve, če bi mi ta bosanka rekla leto dni in en mesec nazaj, če ne bi pristala v vsej tisti paniki najinega dojenja in krčev.  Dejte mi še kake nasvete za čiščenje noska? Uporabljam fiziološko pumpico, materino šušico...kaj je še kaj takega...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 572
16.9.2006 12:15:05   
tina104
Tia - za nosek mi uporabljamo Sterimar in meni se zdi ful boljše kot navadna fiziološka. No, saj to je fiziološka, le da je v spreju in se mi zdi, da bolj pride v cel nos kot pa kapljice.
Nam so svtovali tudi kremico Nisita. Ko je res kriza, še to uporabimo. Ne vem sicer, če kaj dosti pomagauser posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 573
16.9.2006 12:19:02   
Jessy
Ojla! Imam nekaj časa. Nejo sem dala ŽE spat! user posted image  Je spet sama prosila za spanje, tako da sem ji predčasno dala tudi kosilo, oz. del kosila (krompirjevo juho), ko se bo pa zbudila, pa dobi še malo hrenovke.
Sva pa danes zjutraj prvič izprobali kahljico. Morem rečt, da me je resno skrbelo, kako bova midve poskušali lulat in kakat v kahljico in kje vse bom brisala lužice in kakce. Me je pa prijetno presenetila, saj je kar sedela na kahljici. Sem pa tja se je malce postavila na noge, pol pa spet sedla. H kahljici sem ji prinesla njen štedilnik in posodice, da se je zamotila z igro, vmes pa je lepo lulala in tudi pokakala se je! Sem bila prav ponosna nanjo! user posted image user posted image user posted image  Jutri in v ponedeljek bova spet skupaj sprobavali in če nama oba dneva uspe, pol bom še tašči rekla, naj to delata vsako jutro.

Nama je pa danes uspelo iti celo na krajši sprehod, ker ni padal dež. Sem jo pa pol poti mogla nesti. Večkrat po malo! user posted image  Zadnjič sva šli peš v mesto kar od hiše in to brez vozička. Me je pa spet presenetila, saj sem jo pa na vsej poti nesla morda le 10 metrov, vse ostalo je sama prehodila. Seveda naju je potem domov peljal ati z avtom, ker po klancu gor bi jo pa zagotovo mogla nesti. Bomo kar še prakticirale hojo. Res že kar lep čas nisem raztegnila vozička.

A sem že kaj povedala, da grem danes zvečer na žur? Ja! Na žur grem! user posted image  Se dobimo vsi, ki smo bili letos v šoli v naravi. Bo spet luštno, ker smo bili super ekipa, pa sami mladi (najstarejša je imela 32 let). Smo se super ujeli, tako da me ne skrbi, da ne bi bilo fajn danes!
Se bosta pa z atijem morala sama spat spraviti, pa vam povem, da me nič več ne skrbi, kako se bosta štimala, saj če sta preživela tiste dni, ko sem bila v ŠvN, pol bosta zagotovo še en večer! user posted image

Grem zdaj pogledat, če je zaspala, da jo pokrijem, ker je že lep čas popolna tišine!

Nanka, upam, da na poti nimate dežja!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 574
16.9.2006 21:14:28   
Kety
Dober večer!

Timon že spi, jaz se mu bom pa kmalu pridružila, sem čist fertik, pa nisem dons nič kaj posebnega delala. Očitno je krivo vreme ali pa se še nisem spočila že od prej.

Sem kupila Zapp-a in sem ful zadovoljna. Sem imela še bon od BC-ja za 3.000 sit, tako, da sem ga dobila za 29.900 sit! Super ane?!user posted image user posted image user posted image user posted image  Ma se mi je res uzegnalo vse skupi!

Bravo Neja za kakanje v kahlico. Moram pa povedat, da Timona jaz nisem posedala na kahlico prav pogosto. Pri 8 mesecih sem mu samo odvila pleničko in mu prigovarjala, da naj lula (bi se v vsakem primeru) in ko je lulal, sem mu govorila da lula in ga pohvalila. Potem sem zamenjala pleničko in ga zavila. To sem delala pogosto, ko sem ga previjala. Včasih sem ga dala sedet na kahlico in mu isto govorila, če ni obsedel gor sem ga pač dvignila stran. Šele sedaj, ko je začel malo bolj kontrolirat lulanje in je res lulal, ko sem mu rekla, sem ga pa začela posedat na kahlico. Ampak on se res rad gor usede in se res potrudi da kaka. Dam ga pa sedet na kahlico 2x-3x na dan nič večkrat, ker se mi zdi, da bi bilo prehudo. Vedno ga dam po sadni malici (to je pred dopoldanskim spanjem, ker takrat ponavadi kaka) in pa enkrat popoldan, če mi dopoldan ne kaka in mi parkrat reče "kaka". Takrat ga dam še na kahlico, če bi slučajno kakal (to se je zgodilo danes in je potem tudi res kakal). Zadnjič ga dam pa zvečer pred spanjem, da je plenička dlje časa suha. Nam kar uspeva, nikoli ga pa ne silim sedet gor, samo če je pri volji in kolikor želi. Ko hoče vstat mu pustim in ga zavijem v pleničko. Uf, sem se razpisala.

Še o dojenju...jaz sem tudi že razmišljala o tem, še posebej takrat ko je imela moja sestrična ful težave z dojenjem (najina otroka sta v starosti razlike 2 meseca in sva res tesni prijateljici). Punčka ni dovolj vlekla in je vedno zaspala na joški in so se njej skoz mašile žleze, pri meni je pa Timon tolk vlekel, da sem imela kar modre bradavice. Takrat sva se obe malo šalili (ali pa tudi ne), če si posodiva otroke za en podoj. Tega seveda nisva uresničil, ne vem, predsodki pač, ali kaj,...ne vem, meni bi bilo čudno, da bi moj otrok pil od druge mame mleko, drugega otroka mi pa ne bi bilo težko dojit....čudno....

Zoya, nazadnje sem jambrala, kako vse nekaj počnete jaz pa nič,...no, zdej je dela čez glavo in se mi res skoraj meša (še dobro, da Timon spi 3 ure skupaj), ampak, rezultat je domača hrana. Imam vrt, svojo zelenjavo in sadje, nekaj ga dobim od tasta in tašče in potem moram to spravit. Je pa pozimi toliko boljše, ko vemo kaj jemo in treba vsega kupovat.
Ti pa povem, da je bil Timon tudi ful ziheraš in se držal vsake bilke, potem pa kot bi odrezal-in je shodil. Niti 1x ni več puzal potem, tudi če je sedel na tleh ali kar koli, vedno na vse štiri in vstat in hodit. Tako, da tudi Žiga je že praktično shodil, le da se še malce drži, samo zaradi občutka.

Ok, zdej pa res že nakladam...grem hitro malo knjižit!

Lahko noč!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?