Tiamo
|
Jutro, Demi še spi in spala je celo noč do 5:30, sem ji dala kar čokolino po flaški, cc 100ml, popila, nič bruhala ali kakala . Je pa mal za menoj vse skup prišlo, me je ob 4 dobesedno vrglo iz postelje v Demino sobo pogledat, če še diha. Ona je spala k top, meni pa srce bilo 100 na uro, sem si naredila vroč kakav in enega prižgala na balkonu, da sem premislila kaj me je tok vrglo. Šli smo spat okoli 20, Demi lepo zaspala brez mleka in jaz tudi. Verjetno se mi je kaj sanjalo, da sem skočila iz postelje. Kako je bilo na infekcijski in dogodki prej. Jaz bom kar vse napisala, ker menim, da lakho kdaj katera od vas to doživi in se bo spomnila mojega pisanja! Iz srede na četrtek je celo noč bruhala, tako da je spala zdraven. Glavo je obrnila na levo ali desno in zbruhala. Ko sem ji ponoči dala mleko, ga je pa zbruhala tako, da je šla na kolena in bruhala...menim, da ni možne zadušitve pri takem otroku k bruha v spanju. Proti jutru je še driskala, tako da je vse čez plenice in pižamo prišlo. Ob 6:30 je očka odšel v službo, jaz zrihtam Demi pokličem rešilca. Pride v roku 20 min, naju odpelje v ZD. Tam vse sestre gledajo kako jaz stopam iz rešilca, se približam oknu kjer oddam zdravstveno in z menoj pomočnik v rešilcu, ki prosi za napotnico. Ena od sester sevada začne pizdit. Potem začne meni govorit, kako to da sem prišla z rešilcem, ji rečem, da sem pač pretehtala situacijo in sem poklicala rešilca. Potem začne, zdaj se bo pa vsak z rešilcem vozil, itd ..jaz se kuliram, nabiram jok, si govorim čez en ušes notri čez drugega ven...potem je pa rekla, saj vaš otrok je zdrav...mi je pa film počil...sem povzignila glas in ji rekla, da otrok ni zdrav, če je celo noč bruhala, ga je tresla mrzlica in driskal, da jim plačam tega rešilca in še njo vred, kaj se ima za vtikat, bo že zdravnica povedala, hodila ste v šolo za sestre in odpravljite to delo, še dobro da ni kake snažilke, ki bi verjetno z vami potegnila, da imam pravico v 30 letih mojega življenja enkrat vzet rešilca,.....potem sva šle v ordinacijo, vsi so gledali in bili tiho...not smo jo zvagali zgubila je samo 200g teže, vročine ni imela 36,8..grem k zdravnici, piše napotnice za rešilca, pogleda Demi reče to je za infekcisko saj je presušena in apatična...jaz pa potem seveda v jok, hočem številko predstojnika, da pokličem in mu povem odnos sester v tej pediatriji..zdravnica vpraša kaj je bilo, povem..reče zrihtajte Demi za infekcijsko in rešilc naj počaka...pokliče zdravnica k sebi to sestro...jaz jokam, oblačim Demi, druge sestre me mirijo, kar norim na njih in sem nesramna z njimi, a zdaj ste pa vse pametne jim govorim, če bi ve celo noč lovile bruhanje, bi tudi klicale rešilca in jaz sem mati, katera presojam rešilca in jaz plačujem zdravstvo in naj si preberejo poslovno etiko in odnose s strankami..druge mame me mirijo, jaz fjakarsi konj, jih ne upoštevam...pride sestra ven, se mi opraviči, me boža...kar mravljinci mi gredo..samo še v rešilca sem šla in ji rekla, da naj malo premisli, predno kaj reče. V rešilcu mi reče pomočnik reševalca, da sploh neve zakaj je bila taka panika, ker oni kdaj peljejo ljudi, ki kličejo zaradi musklfibra in da sem pravilno naredila, saj se gre za "dojenčka", ki ne zna govor in ne zna pokazat, kje ga boli. Na infekcijski, pa čist druga pesem, zdravnica jo pregleda, in mi reče, jutri bosta šle verjetno že domov. Pridem na oddelek, vse že pripravljeno, mi Demi samo odnesejo na odvzem krvi in namestitev igle za infuzijo. Jo prinesejo nazaj, rečejo, da imam tok pridnega otroka nič ni jokala. Jo stisnem sebi malo pojokca in zaspi. POtem se mučim s posteljico, da spravim njeno ograjo dol..ne gre..pozvonim sestri...takoj pride, pokaže, prinese plenice, tetra plenice, krpe za umivat, brisače, nove pižamce za Demi. Demi je zelo veliko spala, skoz sem ji cev od infuzije umikala. Okoli 11 prideta babici, se Demi zbudi, noče nič jest in nič piti. Potem spet zaspi, ji pridejo temperaturo zmerit, se zbudi..pokon cca 20 min in spet zaspi. Štejem vdihe, jih naštejem v min 36. Normalno naj jih bi bilo 20-25. Takoj pozvonim in povem (še prej sem vsem povedala za inhalacije Ventolina, zdravnica v sprejemu na infekcijski je rekla, naj prekinem, ker so pljuča čist čista), sestra priteče, ji zmeri kisik 99% in se poheca, da gre komot enega prižgat k ima tok uredu kisik. ta sestra me je skoz v dobro voljo spravljala s svojimi malimi heci. Mi povedala, da 35 vdihov normalno, če je otrok bolan. Ta dan je potem Demi skoraj prespala, zbudila se je ko so ji merili temperaturo, jedla ni skoraj nič, tudi pila ni. Potem sem bila pokonci še do 11:30, da je stekel ves kalij, komaj sem držala oči odprte, še dobro da sem imela v sobi TV (sem vzela sobo za 5740 SIT, sem bila sama, imela WC in kopalnico). Drugi dan je bila Demi že boljša, prišel zdravnik, povedal da je kri normalna, samo kalija ni, ker je bruhala, voda super, izvide blata so pa še čakali, rekel je da če smo kaj doma bruhali ali driskali, kaj je jedla..sumil je zastrupitev. Rekel naj se pripravim za odhod domov, mi povedal, da lahko driska traja še 2-3 dni (samo da lahko samo 1-2 odvaja), bruhati pa ne sme več. Potem okoli 13 pridejo izvidi kakca, in se vidi da je virus. Ne smem driske ustaviti, je rekel zdravnik, ker mora iti virus ven. Piti naj ji dam sladke stvari, katerih ne mara, potem reče ima ledeni čaj rada od Uniona, mu rečem e to pa. Naj pa to kupim, samo ne light in naj ni koli otroku dam za pit light, ker je to en velik š.. Faca tale Podkorn, režiser Naše male klinike. Virus je dobila v vrtcu, potem sva šle domov. Včeraj je med vožnjo bruhala in potem doma še enkrat driskala. Ko sem prišla domov, sem ji takoj natočila vodo v bazenček iz tuša, je šla kar pod tuš in čepela cca 5 min, jo skopala, obrisala preoblekla in potem je že šibala in razmetavala po stanovanju. Pojedla je včeraj 3 žlice prežganke. Ob 19 smo naročili pizzo, je pojedla ene 10 cm roba, pila uredu. In potem smo šli spat... S piknikom nebo potem sepembra nič a ne? Moj je rekel, naj se kar dobimo, pa se bomo potem še na infekcijski družle vse v eni sobi..to je hec. zdaj me čaka gora perila za zlikat in jaz se moram skopat in skup sprav v normalno čisto obliko..mogoče sem tudi zaradi tega malo živčna.. aja pa še to, očka je začel včeraj driskati in celo noč mu je bilo slabo...
|