violinski
|
Čer!! O, Kety, a ste potem na Vrhniki tudi res bili, ali ne? Ker mi smo bili, a smo šli že včeraj, tam prespali in se vrnili v LJ danes, tik preden se je nagnusno ulil dež. Stvar je bila namreč, da smo vedeli za vremensko napoved in ker ne bi mogli otrok ven peljat na divjanje, smo jih peljali nekam, kjer je dosti prostora, družbe in igrač, kot sem enkrat že rekla, smo se šli 'klan'. Midva in moja sestra z možem smo itak imeli namen ves vikend 'gniti na kavču' in smo to pač počeli skupaj Ne dobesedno, da ne bo katera mislila. Pa na obisku smo imeli še eno tako pogumnico, kot sta Petri in Seven - je rodila decembra 2005, in marca 2007 ima spet rok (16m razlike). Mal sem prebrala vaše teme in moram reči, da so mi zanimive. Seveda, predvsem tista od Tie. Sem tudi jaz razmišljala že o tem, namreč, ko sem dojila Lano, sem imela toliko mleka, da bi mirne duše podojila še enega otroka. Nazadnje ga verjetno ne bi, ampak tako kot Kety, sem le razmišljala o tem, kako bi izgledalo. Tia, verjamem, da bi v situaciji, kot si bila ti, če bi bila huda kriza, sigurno vsaka mati posegla tudi po za našo kulturo tako ekstremnih rešitvah, vendar bi morala biti res huda. Po drugi strani se mi pa zdi skrajno fino, da ti je soseda kaj takega sploh ponudila, čeprav za nazaj, pa vendar je! Kety, ti si nora, koliko dela si daš. Jaz sem čisto drugačen tip, vrta nimam, če bi ga imela, bi pa na njem gojila samo zelišča, ki jih obožujem, in zeleno travo. Pa niti ne tisto za kadit . Jaz sploh nisem nabiralec. Še to, da bi bilo treba tu in tam kositi travo, bi mi bilo odveč. Jaz nisem človek za imet vrt, imam raje teraso. No, vmes je kar nekaj otrok zbolelo, nekaj jih je že ozdravelo, precej je bilo hudo tudi s Petri, pa k sreči je mož le priletel domov, čeprav z zamudo. Tudi jaz ne bi mogla in niti znala nič sama narediti, moj mož je taka dobra gospodinja, kot si jo samo želim. Kety in Jessy, jaz vam moram čestitat za kahlico, jaz nimam sploh volje, da bi začela že Aljošo posedat nanjo, tudi zato ker vem, da bo v vrtcu itak samo plenica pela in bodo čoporativno začeli uvajat plenice šele po dopolnjenem drugem letu, predvsem pa zato, ker že Lano ves čas pazimo, da ne bi pozabila, da je treba it lulat in jo je treba vedno poštimat, ko opravi. To je pa velikokrat na dan Moj hrbet je čisto fuč od tega. Sej ne, da se ne bi znala sleči ali obleči, to vse zna. Problem je predvsem pri brisanju - je še močno nerodna pri tem, zato ji ne pustim, da se sama, ker je treba pač pazit, da je tam vedno čimbolj čisto. No, pa gor pa dol jo je treba tudi dat, čeprav zdej že fino obvlada pručko. No, pri nas so pa tudi že hude novosti, Aljoša je včeraj zjutraj končno zamenjal razmerje "hoja po nogah":"plazenje". Čeprav že par tednov hodi, je šele ta vikend pokazal večje zanimanje za to, pravzaprav je ves čas na nogah in tudi če pozabi in se nekam odpravi po štirih, mu rečemo 'hodi, sej znaš!', vstane in gre dalje. No, se pa kljub vsemu še vedno rad vozi v vozičku. Zaenkrat. Poleg vsega tega sem mu pa danes (sej moram prav v koledar zapisat) prvič ostrigla lase... Imam fotke od 'prej' in 'potem', jih bom dala na www.moj-album.com, pa vam kasneje pošljem vstopnico, OK? Miševi, bravo, da sta šla na koncert!!! Seveda si te čisto predstavljam, da si se malo 'zdivjala' in 'raztresla'. Saj je prav tako. In tudi Jessy, upam, da je bil dober žur! Midva bova nekaj podobnega naredila v torek, ko ima moj dragi RD in že leta nisva praznovala sama, vedno sem delala žur za njegov RD, letos se pa obveznosti vseh, ki so običajno povabljeni, tako prekrivajo, da sem odpovedala in bova raje naredila samo za naju. Tina, super, da se Aljaž lepo privaja, boš videla, prej ali slej se bo navadil tudi spati - tako kot je rekla miševi za Niko, enostavno ga bodo v vrtcu preveč izčrpali in bo MORAL malo odspati. Veliko pa pomaga tudi, če samo počiva in leži na ležalniku. Predvsem pa je dobro, da se imaš ti v službi v redu. Tudi jaz si želim tega. Tia, za antibiotike se ne sekirat - problem v antibiotikih namreč ni, da bi kej preveč škodili, ampak da se telo lahko navadi nanje. Pri moji sestri je tako, ker je v življenju požrla tega sranja preveč, ima od drugega poroda dalje pozimi vedno kako angino ali dve in ji ne pomaga nič, razen konjskega Amoksiklava. Dandanes pa pediatri ne predpisujejo širokospekternih antibiotikov kar poprek, kot so jih, ko smo bili mi majhni, ampak presneto premislijo, kdaj jih dajo in jih šele, ko je to RES potrebno. Sicer pa Ventolin ni antibiotik, ki bi ubijal bakterije, ampak je albuterol, olajševalec dihanja - širi bronhije. Jaz sem ga uporabljala, ko sem bila v puberteti, sem po večkratnih pljučnicah imela nekajkrat letno napade astme. Če bi Demi imela pljučnico, bi ji poleg Ventolina predpisali še vsaj en antibiotik, za odrasle je zelo dober Fromilid, za otroke nimam pojma. Aha, se vidi, da me dolgo ni bilo, sem se kar razpisala.....
|