violinski
|
Čer! Nič nisem bila doma, pa nisem nič pisala, tudi seveda nisem do sedaj vedela, če ste se nazadnje zmenile za piknik, ali ne. Kot vidim, se niste, saj je Demi imela virus (in ga še ima) in se ga je očitno sedaj nalezel Tiin mož. Mi je žal, vem kako je to, sem ga tudi sama že imela, prav Rotavirus in sem shujšala ene pet kil, pri tem da nisem jedla tri dni nič, še pila sem težko. Tule, na spletni strani našega vrtca je dr. Irma Bartol natančno opisala vse črevesne viroze, ki jih otroci dobijo v vrtcu (in se seveda prejašajo tudi na sorojence in na nas, starše): http://www.vrtec-francepreseren.com/index.php?show=full&cat=15&id=33 Tia, mene si popolnoma v jok spravila, ko sem brala, kako so se obnašale do tebe, prav si naredila, da nisi popustila niti potem, ko so te hotele potolažit. Jaz vedno trdim, da se je za svoje otroke vedno vredno boriti, pa če ti gre za lastno življenje. Ko je Aljoša zbolel, mi je kolegica, ki je leta in leta delala v ZD Bežigrad (in ima od tam vsa poznanstva in vse veze, celo nekdanjega direktorja Zdravstenega doma Ljubljana) rekla, da je velika sreča, da Aljoša ni njihov pacient, ker bi dohtarce tam sigurno še en teden mečkale, preden bi se odločile, da ga pošljejo na preiskave. Da o tem, da je naša pediatrinja prišla na dom niti ne govorim. Seveda so tu posebni pogoji (letno plačilo za non-stop pripravljenost), ampak znesek je nizek in bolezen se zgodi vedno tako nepričakovano, da mi ni žal niti tolarja. BTW - dr. Pokorn je scenarist in avtor, ne pa tudi režiser NMK. Pa za otroke je čisto perfekten. Tudi jaz vedno hvalim osebje na infekcijski, po tvojem opisu sodeč je sestra, ki se je s teboj in Demi veliko šalila verjetno sestra Veronika (daljši črni lasje, speti v čop, precej 'velika' ženska - v vse smeri)? Jaz jo imam v posebej lepem spominu. Kaj naj rečem, tudi jaz grem vedno v totalno paniko, neprespane noči in blazna depresivna tuhtanja, ko moji otroci zbolijo, čeprav se pri vročinah (če ostane samo pri tem) res nič več ne sekiram. Aljoša je ravno to noč imel žurko, se je ob 1h predramil, se odločil, da je čas za akcijo, je skakal po postelji in se hihital, da bi prebudil Lano, ona pa je k sreči spala kot top. Zato sva ga ignorirala, in po eni uri hihiranja in brbrbrbrbrbrbrljanja je sam od sebe zaspal. Ker pa je že včeraj imel vročino 38.3, sva mu ponoči še enkrat merila in je kljub svečki, ki jo je dobil pred spanjem, še vedno imel 38.1 Zdaj že vem, da če vročina ostaja pod 38.5, ne niha in je tudi svečka ne uspe zbiti, istočasno je pa (moj) otrok še vedno živahen, dobre volje, igriv, ne smrka in nasploh razen vročine zdrav, da so krivi zobje (mu glih raste štirica), ali pa da je ena taka enodnevna viroza, ki bo minila sama od sebe. Jasno, da takrat otroka iz več razlogov ne pustim v vrtec. Če je viroza, je namreč nalezljiva in lahko zbolijo tudi drugi otroci in kasneje spet moj, s spremenjeno obliko virusa. Če je doma, je hitreje spet zdrav. Če pa bi se razvijalo v drugo smer - višjo vročino in hujšo bolezen, je pač pod mojim nadzorom in lahko sama hitro ukrepam, če pride do česa. No, končalo se je tako, kot sem predvidevala, zjutraj je bil Aljoša čisto v redu, imel je morda 37.0 vročine. Torej v redu, da gre ven in se prezrači. Zato smo bili ves dan zunaj, pa sta se naigrala, nasmejala, nadivjala, nahodila, igrala v peskovniku, toboganala, ... in zvečer, na poti nazaj v avtu komajda še 'pomalicala' preden sta zaspala, spala vso pot nazaj, doma sva ju samo prestavila iz oblačil v pižamo (kaki kopanje, sta bila preveč crknjena) in spala dalje. Zdaj sem pa še jaz na vrsti.
|