Jessy
|
Kety, kako je kaj danes z vami????? Nanka, zdaj ti šele lahko povem, kje smo bili včeraj. Bili smo na kmečkem turizmu, ki je takoj pod klancem od gostilne Jap, v Temenici. Zdaj gotovo veš, kje smo bili. Imeli smo se pa res izredno fajn. Sicer smo na začetku imeli z Nejo nav, saj je na vsak način hotela sedeti na stolu pri nečaku, ampak stola ni bilo praznega. Tako je jokala in trmarila, da sva šli 2x v drug prostor se pogovoriti. Pol pa ta drugič prideva nazaj, je bil pa stol prazen, ker so se nama eni umaknili. Pol je bil pa spet proble, ker je pa hotela imeti nečakov stol, on pa normalno, da tega ne bo pustil. Potem začne moja mama posegati vmes, da pa naj gre nečak k nji sedeti, da bo Neja lahko tam, sem pa tako popizdila, da sem vsa rdeča ratala in ji zabrusila, da tega ne bomo naredili, ker ne bo užugala. Je prej hotela imeti stol, pa ga je dobila, zdaj pa se bo vse skup končalo. No, pol je bilo pa vredu naprej. Neja je komej čakala, da se je začela glasba in je prav cel večer preplesala, le parkrat se je lovila z drugimi otroki. Ko smo se ob 23.40 začeli odpravljati domov, je jokala kot dež, ker ni še hotela domov, ker ona bi še plesala. Sva rekla z mojim, da jo bova res mogla vpisati v kak plesni tečaj, ker tako rada pleše. Domov smo prispeli ob 0.40 in smo posledično spali do 10h. Neja pravkar pije svoje jutranje mleko. Danes pa imam namen peči piškotke z Nejo. Sicer se mi jih ravno ne ljubi, vendar sem ji oblubila, tak da že kar morem. Nanka, glede rib je pri meni tako, da še vedno prisegam na brancine ali orade. Sicer med njima ni ravno velike razlike, vendar raje vzamem brancina kot orado, če jih le imajo. Jaz jih doma še malce očistim, ker v trgovini so očiščeni na približno. Potem ribe nasolim, v trebušno votlino pa dam vejico peteršilja in strok česna narezan na lističe. Tako mora riba stati vsaj nekaj ur. Jaz pustim čez noč v hladilniku. Potem pa dam v zelo vročo ponev nekaj olja in tik preden se ribo da peči, jo prelijem z limoninim sokom. Peče se v ponvi zelo hitro in je praktično pečena v cca 20-ih minutah. Pečem jo tako, da jo samo 1x obrnem. Za zraven pripravim še tržaško omako. Na drobno sesekljam nekaj strokov česna ter peteršilj. V ponev dam olivno olje in ko se ogreje vanj stresem česen in mešam. Takoj, ko česen zadiši, dodam peteršilj in prilijem nekaj belega vina, nato pa samo še posolim in popram ter umaknem iz ognja. V pečici še nisem pekla rib. Zdaj pa moram nehati, da se z Nejo oblečeva in greva v trgovino po mleko in potrebščine za piškotke.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|