solatja
|
evo me, sam na hitr, ker mam še vse zapakirano in morm izkoristit, dokler mala spi. slikce so fenomenalne, taki princi in princeske... za popapat!! sicer pa mas zdej prišle iz velenja, tuki je sonce in nič snega, pač pa ornk burja, kar pomeni, da bomo spet noter... pa poslušte zakaj: Gaja Helena se je (res ne vem kako) uspela prehladit. nima sicer vročine, ma pa cel veletok iz obeh nosnic in kašla tist bolan kašelj, ki mal poka (ne znam opisat)... tok je boga res. in da gre še vse dodatno narobe, je včeri v Lj, pri moji cimri, padla iz postelje (40 cm) direkt na nos (ker se je zbudla, obplazla blazine, ki sem jih nastavla in cmok dol - nikol ne zajoka, ko se zbudi, ampak gre najprej na špancir). se mi je kr srce trgalo, sploh se ni mogla pomirit, ene 10 min je tk hlipala in niti cartat (beri dojit) se ni mogla. in mal krvi (res mal) ji je prteklo iz nosa. kličem v ZD Moste, kjer smo prej hodli - naša bivša pediatrinja na porordniški (sej res!). me pošljejo na Metelkovo (dežurna pediatrična), kjer me pošljejo na urgenco, češ da mora travmatolog pogledat, če gre za kako poškodbo. sem bla tok jezna!! ko se končno pojavim na urgenci, pa mi povejo, da na srečo nima nič zlomljeno (torej nos, buška na čelu ni bila opažena) in da je vse kul, tk da je niso nii slikali. sicer je ta mala normalne volje, mal bolj tečkasta,ker ne more normalno dihat pa jest, ampak dobr. danes seveda ni niti naše pediatrinje, tk da morm čakat do jutr, da pa si naj kupim tist narhinel al kaj je že v italiji za čistit nosek - so mi povedli v ZD Koper. bom probala najprej s pumpico iz dm. in kk nej gremo jutr na Debeli rtič za čez vikend, lepo prosim? z obtolčeno, prehlajeno, tečkasto dojenčico (ja, zjutraj in zvečer, pa še čez dan ene parkrat, da je mir in sem lahka na RR), da še okuži kakega otroka? v novo okolje, čeprav sma glih iz velenja? ja, jao jao jao!!! za popenit!! da ne govorim, da noče pit nič drugega kot mame, ponoč je spala zravn naju, da je bil mir, vse gre v franže!! sicer pa mamo mi posteljco že najnižje (v tisti zložljivi pri moji mami je že kakih 10 min stala in se držala za ograjo), tk da ni šans, da bi bla kej višje. sploh pa zdej, ko je že potolčena. evo vprašanje, ki sicer paše na kuhanje, ampak kk naredite dobr brokoli? js ga nimam rada, tamala nima rada zelenjave, ampak mormo ga jest, ker je zdrav in neki zelenjave poleg korenčka ji res morem uturit. razmišljam, da bi ga skuhala, pol pa čez polila na zeliščnem maslu popražena semena za naju??? bi blo kul? ta mali pa ga zmučkala s paličnim skupi s krompirjem in mal kisle smetane.... sej pravim, ta mala me bo naučila jest vso to kuhano zelenjavo, ki je drgač sploh ne maram... že zarad dragega sem začela jest neki hrane, pa zdej še zarad nje.. kje pa je ostala moja osebnost?? kje je moj jaz??? laufam..... bom še kej napisala, če je treba (vem, da ni ), ko bom mela še kej časa...
|