Jančika_
|
Solatja, program je Simpleviewer Flash, zastonj zadeva, sej boš zguglala, ne. In ja, na drugi fotki v galeriji Pred Kajetanom je poleg par ur starega Vasje moj možek . Pa celo sam je na dveh fotkah nekje vmes. Potem je pa na eni moj brat s Kajetanom, pa njegov sinek Janin je tudi kje za videt... Boga Gaja Helena, upam, da ni nič hujšega in da se kmalu pozdravite. Pa Klaja, pri vas tudi. Sojino meso, hm. Parkrat sem naredila šnicle (tiste, ki že v osnovi zgledajo kot šnicli). Pa golaž iz kock in filo za lazanjo iz kosmičev. Vse to najprej namočim v juhi (dam kar zelenjavno kocko) in ožmem, potem pa delam dalje, kot da bi bilo meso. Torej šnicle spečem kar tako in so super, smo jih tudi že na žaru delali, lahko jih daš pa še v kakšno posebno paco prej. Golaž - pač golaž, kaj naj rečem ; omaka za lazanjo pa tudi nič pretresljivega, čebula, sojo gor, paradajz, začimbe. Ožeti je treba pa kr fajn, jaz kosmiče skozi cedilo stisnem. Oooo, sem šla gledat in imam celo napisan moj lastni recept za sojin golaž, ne morem verjet! Evo: SOJIN GOLAŽ sestavine za dva: - tri pesti sojinih kock (najboljše so Pro-Vida)
- zelenjavna kocka ali žlica Vegete
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- timijan, majaron
- 1 korenček
- malo cvetače
- 2-3 krompirji
- dve žlici začimbe za golaž
- pol male pločevinke pelatov
- tretjina male pločevinke graha
- tretjina male pločevinke koruze
- malo balzamičnega kisa
- malo rdečega vina
- olivno olje
- sol, poper
Najprej zavreš pol litra vode, dodaš jušno kocko ali Vegeto, nato še sojine kocke. Premešaš, kuhaš pet minut, nato odstaviš in pustiš pokrito še 10 minut. Na olju prepražiš čebulo, česen in začimbe. Dodaš korenček, cvetačo in na kocke narezan krompir, zaliješ s precedkom sojinih kock.. Po potrebi dodaš še vodo, nato začiniš z začimbo za golaž in kuhaš, da se kompir zmehča. Šele nato dodaš pelate (sicer se krompir ne skuha!), kocke in konzervirano zelenjavo. Po okusu dodaš vino, kis in dosoliš, mogoče dodaš kislo smetano. Vse skupaj naj še malo vre, da se okusi premešajo. Če skuhaš tole brez krompirja in z manj tekočine, lahko narediš odlično »makaronovo meso«. Skuhaš polžke, najbolje polnozrnate, in dodaš omako. V tem primeru naredi omako z zeleno papriko. Sicer pa lahko uporabiš katerokoli zelenjavo.
|