|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
2.1.2007 20:13:43   
Jančika_
Alisa, a takle si mela z avtom, ja sranje nouser posted image . Glavno, da si ti vredu, pleh se že poštima.

Plenička, vidim, da si precej optimistična. In prav je takouser posted image .

Jah, meni se pa ne da nič pisat, kaj pa vem, nekaj sem lenauser posted image . Kajetan po novem ne je skoraj nič, od gostega je itak jedel samo par žličko riževe kašice, zdaj pa še tega noče več, pa tudi dojiti se noče. Saj potem vendarle parkrat potegne, ampak ravno tliko, da pride naval mleka, potem pa se obrne stran. Ne vem, kaj ima to neke finte. Videti je, da so antibiotiki prijeli, ker je normalno živahen, tako da mislim, da ga grlo ne boli več. Ga bom jutri naročila na kontrolo, pa bomo videli, kaj je zdaj to.

Danes sva ga končno dala spat skupaj z Vasjo v sobo. Prejšnji teden smo postavili posteljico in je spal v njej čez dan in tudi včeraj ponoči, ko je bil Vasja pri mojih. Danes sta pa skupaj in upam, da se ne bo končalo tako kot v prejšnjem poskusu, ko smo ga čez dva dni selili nazaj k nama....bomo videli....

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
3.1.2007 8:12:44   
ElaM
Punce, živjo. Upam, da so bili prazniki čimbolj fajn. Pri nas ni bilo nič posebnega, malo več smo se crkljali kot ponavadi in to je to.
Danes pa sem že od 6-ih pokonci, sem zlikala goro perila. Bravo jset.user posted image
Alisa, naša se tudi obrača striktno v levo. Ji dam na levo blazino, pa hoče kar splezat nanjo in se zraven krega, zakaj ne gre.user posted image  Včeraj sva malo vadili v desno, ji pomagam na bok in potem se obrne. Je pediatrinja rekla, da je mogoče levičarka, da to je eden od znakov. Je pa treba otroka vzpodbujat, da osvoji obračanje v obe smeri.
Kapesanta, jaz ji jabolko mešam čisto po občutku. Včasih pol, včasih četrt. če ima pa probleme s kakanjem ji dam pa samo jabolk. Ga ima res rada, še v zelenjavo ga ji dajem. No, saj od zelenjave je samo, korenje in krompir. Ni ravno zelenjavar.user posted image
Jančika, upam, da je zdravje tamavčkov že ok. Jaz sem si letos iskreno zaželela zdravja, mi je bilo prej taka lajna, ko je bilo vedno srečnega pa zdravega. Zdaj pa v bistvu vidim, da je res zdravje čez vse. Jah, kaj čmo, prihajam v leta.user posted image
Tko, babuške, fajn bodite, pa se beremo.

:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
3.1.2007 8:49:26   
Alisa
Jutro
no jaz sem tud že budnauser posted image . Anže pa je zaspančkal nazaj. Zadje čase ma neke čudne fore, preden zaspi kar nekaj jokca, pa z rokicam po obrazu menca, pa za ušes se vleče. tako da ga moram prijet v roke in mu držat rokice ter stisnt k sebi potem pa zaspiuser posted image . Pa še potem ko končno zaspi in ga dam v postelco čez nekaj časa zajoka kot bi ga nekaj zabolelo pa ga pobožam po glavci in spi naprej.

Z GH pa tk, mali noče zelenjave. Jabko, hruško in banano bi pojedel na tono, zelenjavo mu moram pa kar med sadje zmešat, drugač pa vn pluva. Kako je s slivami a že katera daje? A so lahko suhe slive, ali morajo bit sveže?
Angie ti maš že kar nekaj izkušenj s to GH. Koliko mlekca spije tvoj Markec poleg 2 obrokov Gh. Ali ko mu daš GH potem še mal mlekca al nič? Včasih se mi zdi da spije premalo tekočine. Čaja tud noče več, ker ga ne smem sladkat.
Zjutraj ko se zbudi spije 135ml mlekca, potem zaspančka. Drugo dozo mleka dobi ob 10h-11h ko spije 150ml, čez kako urco dobi Gh in potem ob 15h spet 150ml in ob 17gh. Ob 20h 135ml in nato ob 22h 135ml pol pa spi do 7h-8h.
Se pravi vse skupaj spije na dan mlekca 705 ml - a je preveč?user posted image 5 obrokov mlekca in 2 gosta?
Tok sm nekaj zmedena, včasih se mi zdi premal, včas pa da ga preveč?
Pri GH obrok pa dobi 1. obrok- 3/4 jabke+pol banane ali 1/2 hruške, 2. obrok Gh pa npr;krompiček mali+ pol sadja, al pa korenček + sadje,...itd

Irmy- res je to ko praviš, da se pozneje šele začneš zavedat koliko pomeni zdravje. Sploh ko imaš otročka pa hočeš da bi bil zdrav.
Jančika- upam da sta tvoja srčka že zdrava in da mali Kajči kmalu dobi apetit nazaj.

Avto pa popoldan odpeljem na servis, da ga poštimajo. In upam da ga bodo hitr.

Jao, punce sem danes stopla nauser posted image pa me skor kap ruknla, te prazniki so pa nardil svoje. Bom morala malo večuser posted image .
ayt, grem na user posted image .

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
3.1.2007 10:05:27   
super nova
Pozdravljene, gosto hrana uvajam že od dopolnjenega tretjega meseca, ker je tamala začela odklanjati mleko in mi je pediatrinja tako svetovala.user posted image Zdaj je stara 5. mesecev in zjutraj spije 150 ml mlekauser posted image okrog 7.30, potem ob 10.30 - 11.00 poje sadni obrok (jabolka, hruške, banane, breskev - kašica) - včasih domača včasih kupljena odvisno od tega kaj imam doma, včasih kombiniram domače s kupljenim... Potem okrog 14.oo je zelenjavno juhico z mesekom, zelo rada ima juhico s telečjim mesekomuser posted image , popoldanski obrok okrog 16.00 ima mlečni obrok, vendar tudi na žlico - mlečni riž ali pa Hipp-ove mlečne izdelke z raznimi okusi, no zvečer po
kopanju 0b 19.00 pa spije nekje 130 ml mleka in to je to. Mala je zelo zadovoljna in spi že od vsega začetka celo noč. user posted image user posted image user posted image  Še to odkar jemo GH nimava več problema s pridobivanjem telesne teže, za kar so mi pred tem vedno težili in sva hodle dvakrat tedensko na tehtanje. LP!user posted image

Lara se je rodila 25.7.2006 in je moj sonček.user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
3.1.2007 10:33:08   
Angellina
Buh dej punce user posted image

Ehhh mam zdej dela..........kok mam za pisat, ni časa sploh....
Najprej Alisa, pol vam pa povem kako je blo v zmajevem brlogu...ampak po ovinkih, da se ne bo razbralo o čem točno govorim, sam ve pa vete, a ne?

No Alisa: Mark se zbudi in hoče vstat ob 5:30, takrat poje 100 ml in če mam gromozansko srečo zaspi nazaj za kako uro, potem spije okrog 8-9 od 100-200 ml odvisno, včasih komira že po parih požirkih, naslednje hranjejnje je odvisno kdaj se zbudi, če spi dolgo, pol jeva GH (1 jabolko+malo fruteka, ali pol banane+cel frutek...navadno se naredi, da hoče kar celega fruteka! Breskvovega nenormalno obožuje. Zelenjava mu pa  ne gre v rit user posted image ), če ne, še vmes dobi malo mlekeca. Če GH poje bolj malo, potem spije še od 50-100 ml, drugače pa čez kako uro, saj so po sadju kmalu lačni. Naslednjič je okrog 17h-150-200 ml mleka, za večerjo pa rižolino obvezno z sadjem, drugače ga noče. Na koncu rukne malo toplega mleka in v mukah zaspi user posted image .
Jemo tudi ponoči, vendar le nekaj požirkov toplega mleka, ki ga uspava nazaj. O tem pa raje ne bi, ker je fuuuuuull pogosto. Upam, da se je dalo kej razbrat, ker hitim, pamet pa mi zraven laufa user posted image

Mark je za darilo dobil hojico, sam ne vem...piše od 6 mesecev dalje, sam men se še ne zdi, da bi ga not dajala. Ma za 5 min ga dam, pol pa raje ven... Včer sva ga dala v vežo in ga pacala iz kavča...se je sam odrival nazaj in prehodil 1,5 metra user posted image . Pa ko ga dam sedet na kavč in ga oprem na blazine, se sam dvigne in sam sedi! Malo je sicer kot bi zvrnil ene par štamprlčkov, sam mu kar gre user posted image . Pa ga dajem nazaj, da se nasloni, pa nič ne pomaga. Včer ko sva se kopala, je začel čofotat, je tko z rokicami in nogicami brcal, se škropil in cvilil user posted image

No za starega leta, smo šli že zgodaj zjutraj v brlog. Tam so bili prijazni, o ognju ni bilo sledu, zdelo se je, da bomo preživeli user posted image . A kaj kmalu se je začelo...kot da user posted image  ni moj mali zmajček, kot da jaz nisem mama, kot da se mene ne upošteva, nič ne vpraša...tako sem izvedela, da user posted image  že več tednov je plazma piškote, pa raznovrstno zelenjavo iz goveje juhe, pa tut sadja je že veliko probal...Mislim halooooooooo? Uvajala naj bi postopoma en sadež dva dni, da vem kaj je krivo, če bi bila kak reakcija, ne pa da jaz nimam pojma kaj mali sploh je!!!!
Ko sem slišala, da je plazma piškote smo se skregali in odločno sem rekla ne (po posvetu z Pleničko), toda ko je tlačila korenje in sem jaz pomivala posodo, mu je hitro vmešala piškot!!! Jsz sem pihala kot zmaj, toda bolj nase, ker sem tako neodločna in mehka, ko je pa treba, da se postavim zase in za user posted image , se zapalim in jaz začnem bruhat ogenj! Ma ne vem zakaj sem taka afna! Mogoče se pozna, da sem tok mlada, al kaj. Plenička bi po moje tok ponorela, da bi streho v luft vrgla, jst pa sem stala tam vsa nemočna...v meni pa vihar. Nato ji je jezik spet začel hitreje laufat kot pamet in izdahnila je zmajčku, da bosta naslednjič ko bo prišel papala meseka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No takle smo meli  user posted image . Pa jaz ga nesem v sobo, da ga previjem in ko sem iz torbe dajala ven body, mi ga je odnesla, tko da, ko sem se obrnila sem sam zijala v prazno postlo user posted image
Kot, da nisem jaz tu nič...luft...in to po dveh mesecih odsotnost user posted image

Moj je šel naslednj dan tja in ji rekel, da če bo delala po svoje, bo izgubila pri naju še tisto kapljico zaupanja, ki ji je ostala in da bo videla zmajčka samo 1 uro na teden ob najini pristotnosti. Potem jo je nahrulil še njen mož in ji rekel, da naj si že enkrat poštima ventile v glavi, da bo začela pamet delat pred jezikom user posted image

Verjetno je polno napak v besedilu...sorry bejbe...ni časa za čeking...šibam naprej.

Itak sem spet preveč povedala o brlogu...no če bere kaka nesojena duša in bi rada delala štrajt, naj pride do mene osebno, pa ji bom dala kak drug del, če ji je dolgčas...kej bolj pametnega...npr...kuhanje, pranje, likanje, pospravljanje, sesanje...to nekateri namreč počnemo user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
3.1.2007 17:24:35   
tiasha77
Živjo, punce!

Najprej vsem skupaj user posted image !

Mi smo bili za novo leto na smučanju, skupaj z mojimi starši in je bilo prav super! Za silvestrovo se je prvič obrnila s hrbta na trebuh, novo leto je prespala, malo se je predramila, ko je začelo pokati, pa je bla duda dost. Babi in deda sta imela malo v varstvu za 2,3 urice, da sva se z možekom nasmučala. Ma je res fino, ker smo že na kašicah, pa vem da ne bo lačna. Kar se kašic tiče ma najraje bučke s krompirjem, pa korenček je tud zakon, od sadja pa jabolka, banane, breskve v različnih kombinacijah in variacijah, so pa tud men najbolj všeč tiste kašice, ki jih lahko jst na koncu pojemuser posted image .

Vsem bolanim želim čimprejšnje okrevanje!

Angellina - te čist zastopim, tud pri nas je problem komunikacije, ni sicer fora v hrani, ampak v drugih stvareh; samo same tam je pa še nisem pustila in na tvojem mestu je tud ne bi do nadaljnega

Nč dremeža je konec, se vam še javim!

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
3.1.2007 18:13:12   
sašaš
O, punce, čerček! user posted image

Se moram najprej pohvalit, da se je Ela expresno pozdravila! user posted image  Sva ji dala pol svečke in je bila kmalu kot nova! Zdaj ima še malo smrkav nosek, ampak to ni nič takega, se bo zrihtalo. user posted image

Joj, Alisa, upam, da kmalu dobite avto nazaj! user posted image  Pol pa gas pa na Vrhniko! user posted image

Plenička, res fino, da si tako optimistična! user posted image  Tako je treba! user posted image user posted image user posted image

Angie, a veš, da me tako razkuri, ko berem o vašem zmajevem brlogu! Moja mami je tudi čedalje bolj nora! user posted image  Totalno je obsedena z Elo. Obnaša se kot ena kura - in tudi, ko smo vsi skupaj, moji pa od mojega familija in ona res kot ena kura Elo kar naprej gor pa dol pa daj ji to pa daj ji tisto pa zakaj tako pa raje tako pa a vidiš, da bla, bla, bla..... obupna je, no! user posted image  Ji pa kaj rečeš, je pa takoj užaljena... Če bi mi trije živeli pri naših zgoraj (kot sva najprej hotela!), bi se nama obema že zrolalo!!! user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  Pa kar naprej ji nekaj kupuje, večinoma stvari, ki jih nikoli ne bo rabila! Doma ima žabe, bodije, dude, flašo, čajčke plenice,...če bomo mi kdaj kaj pozabili, ko bomo tja prišli. Ja, zakaj user posted image  pa imam vedno čisto nabasan ruzak, ko kam gremo? In Ela je večino tistih njenih stvari prerasla, brez, da bi jih kraj rabila... user posted image  Seveda komaj čaka, da bo (revčka uboga setradana živi samo od mojega mleka), začela kaj konkretnega jest - bomo videli, kaj nas potem čaka!? user posted image

Uf, sem zašla, ja....ampak se moram malo skašljat! user posted image

Saj drugače smo pa ok in se imamo super, fino, fletno in fajn! user posted image  

< Sporočilo je popravil sašaš -- 3.1.2007 18:27:11 >

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
3.1.2007 18:54:45   
ElaM
Sašaš, da jaz tebe nekaj vprašam, ker sva v manjšini z dekleti. A ste vi že lovili urin v vrečko? Mene to čaka jutr, pa ne vem kako se naj lotim. Najbrž bo A je to varianta.user posted image
Sicer je pa moja mami tudi od user posted image  kar se pametovanja tiče. Tamala samo malo zacmevka, pa je že cel halo in nikakor se ji ne da dopovedat, da če kihne, še ni prehlajena, ampak si tako puca nos. To me pa res razp...user posted image  pa skoz bi mogla imeti na sebi ene 6 puloverjev, ker revco zebe. Itak, če jo šlata za roke, kateri dojenček pa ima tople roke. Mah, saj bo.
Angie, tvoja zmajevka je pa res too much. Bi ji jest dala plazma piškote.user posted image  
Plenička, fajn, da se optimizem vrača.user posted image
Skratka  vse lepo bodite, čau čau.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
3.1.2007 19:37:25   
sašaš
Irmy, nam je dežurna dohtarca v nedeljo dala 2 vrečki, da naj bi danes nesli urin na pregled. Pa sem zjutraj klicala, da je Ela že čisto ok in so rekli, da nam ni treba.user posted image  Tako, da nimam te izkušnje. Mi je pa pokazala, da se tisti ožji del prilepi na presredek, širši del pa višje. Upam, da ti bo uspelo. user posted image

Aja, Malički, meni je še čisto vsak rekel, da je Ela cela mamica! Oči se pa vedno oglasi, da pridna je pa po njem! user posted image  

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
3.1.2007 19:41:02   
tanja981
ojla babike!

da se vam javim malo na brzino. Vidim da mate fajn temo user posted image  smo kr na istem glede tega tk da... moja mami je pač moja mami in če se knedlček malo zajoka je že cel halo in ga je treba dvignit pa oh in sploh... tašča pa itaq.... mu je dala ko smo začeli uvajat gh kr govejo juhico za probat! Jz pa dekl do plafona!!!! Mislim halo!!! In to ravno v tistem momentu  ko sem jz skočla na wc lulat... no po tem "incidentu" in mojemu jezavemu pihanju se je stanje malo umirilo tako da zaenkrat mam mir. Sploh kar se hrane tiče - moja beseda je glavna in jz sem glavna kuharca za našga knedla user posted image

kapesanta: potop je uspel user posted image  jz sicer nisem bla v vodi - čakam na bolj tople dneve in Egipt user posted image  ttile mulj pa mrzlota nista za mene... osel gre sam enkrat na led haha

nč šibam moja dva moška malo pocartlat ko se tk redko zgodi da pride ta "starejši" otrok tk hitro domov user posted image

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
3.1.2007 21:23:41   
Naty*Taja
Irmy-če ti bo kaj pomagalo - mi smo tole vrečkico na pišo limali na pediatrični. Je rekla sestra, da mora bit čisto in fajn suho, ker se lahko tista vrečkica hitro  odlima! Pa skoz čekiri, če se je že polulala, ker ko se, in če pride rob preveč v stik z urinom popusti in se odlima! Drugače pa ja od presredka proti vrhu limaj, tak da bo spodaj res diht! Madona sem celo študijo naredla z enga urina !user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
3.1.2007 21:25:51   
Naty*Taja
Aja - kar se pa taščic in mamic tiče, jaz z njimi nimam nobenga problema, ker tudi sama ne kompliciram nič več! user posted image  Ji kr dam malo za probat, kar je! Če ji kaj ne bo pasalo bom pa študirala, kaj je to?user posted image  user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
3.1.2007 22:00:30   
sašaš
user posted image  Aja, Alisa, hvala!!!! user posted image

Pa še to - moja najboljša frendica (PDP 15.1.) me je pred kakšno uro klicala, da ima pižamo čisto mokro pa kavč je moker in da sedi na školjki pa še kar kaplja....kaj naj naredi... Ja, let v porodnišnico, ji pravim - pa še kar cinca, da verjetno to ni to...user posted image  in pravi, da se je verjetno polulala (kot se je meni zgodilo)... user posted image  Upam, da jo je mož peljal in da kmalu zvem kakšne lepe novičke! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sašaš -- 3.1.2007 22:06:54 >

Neposredna povezava do sporočila: 1038
3.1.2007 22:28:52   
klaja
Pozdravljene prvič v tem letu!

Ne vem kje naj začnem, če pa se je tolko vsega nabralo.

Glede goste hrane naši najbolj paše hruška in banana s kivijem, jabolko pa kakor ji je, včasih ga je, včasih ne. Pri zelenjavi postaja pa kar izbirčna, vendar ne popuščam in ko mi prvič obrne glavico vstran, malo počakam in še enkrat probam. Nekako najbolj ji gre ščinača, ostalo (brokoli, cvetača, krompir in bučke) pa bolj s težavo. Odvisno kake volje je! Včasih ji sadje zmešam z zelenjavo, včasih zelenjavo z rižem, kako nanese in kaj imam pri roki, tako da ne kompliciram.

Ima pa dnevno en sadni in en zelenjavni obrok, 4 - 5 x mleko (nekje od 130 - 160 ml), zvečer pa še rižeka.

Sem pa mislila, da je samo moja mami tako občutljiva na vsako malenkost, pa vidim, da ni edina. Če tamalo slučajno obrnem na trebušček in jo tako nekaj časa pustim, mi očita češ da jo mučim in da ona že ni tega delala z mano. Da se ne menimo o tem, ko se tamala joče; zakaj pa joče, sigurno jo kaj boli, tako piska zraven, da je že sama ponavadi solzna in malo manjka da se nena zjoče. Najhuje je, ko je mala ful polivala ali pa ko je bruhala v loku, tolk da je ni kap zadela. Prej včasih sem jo kar spodila, pa saj je ni bilo za prenašat, če pa je bila kar naprej pri nas. Problem imamo, ker imamo skupno stopnišče in zgleda da bomo mogli razmišljat o posebej vhodu. Samo, ne bi rada kaj preveč vlagala v stanovanje, ker imamo čez čas namen, da si uredimo babičino hiško (to so še zaenkrat sanje, mogoče se pa kdaj uresničijo).
Aja še to, kupla si je samo take puloverje, ki imajo črte (so črtasti), zato ker se Juliji dopadejo črte!?

Taščo pa vidim bolj poredko, tako da ni takih izpadov, samo ponavadi ima tudi kaj za povedat in me spravi v slabo voljo.

Treba jim je pač včasih kaj nazaj povedat, pa je kaj je!

Lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 1039
3.1.2007 22:38:19   
klaja
No, ta glavno pa sem pozabla!

user posted image Sašaš- vse najboljše za rojstni dan!user posted image

Hitro tečejo ta leta, sma kar na istem, tud mene čaka ta sedmica ( samo bolj tam proti koncu leta).

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
3.1.2007 23:07:18   
plenicka
Ojej, jaz sem tud pozabil...Sašaš jaz in Žigi ti želiva vse, kar si sama najbolj želiš...za rojstni dan...user posted image !!!

Kakor sem drugače bolj zadržana, sem pa glede Žigata zelo odločna...samo jaz bom rekla, kaj lahko je in če mu dam jaz korenček iz juhe, mu ga dam jaz...nikakor pa ne dovolim, da mu ga da kdo brez moje vednosti...karkoli...Sicer pa Žigec tako malo te GH poje, da je vse skupaj kar malo brezveze...on ima še vedno zelo rad mleko in ima 5 obrokov, največkrat po 180 ml. Vmes pa poje mal korenčka in mal jabolka...sadnih sokov pa sploh ne mara...ima najraje komarčkov čaj, ki mu ga dajem že skoraj od rojstva...

Alisa, tista avtomobilska roka me je čist zmešala...sorry...no, sej važn je, da je vse ok s tabo in Anžetom, avto bodo pa že popravil...

OK, punce grem plačat še par računov (o ti user posted image  evri...moram skoz preračunavat, da vidim, kva je zdej to za en gnar), pol pa mal spat...sem bla danes na pilatesu, pa sem kr mal utrujena...

poljubček in pozdravček vsem

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
4.1.2007 7:45:32   
Alisa
Pa saj ne morem verjet - napišem in hočem dat potrdi, pa mi napiše erorruser posted image .
Grem zdaj najprej kofe spit pa bom potem še enkrat naklofalauser posted image o taščah, hrani, itd
caw

To je čudež življenja.

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
4.1.2007 8:16:32   
Alisa
Evo kofetk se kuha pa ga bom pol kar tuki spilauser posted image .
Vidm da se mame in tašče zlo rade umešavajo pri hrani naših malčkov.
Pa naj začnem kar z mojo mami;
Moja mami je pač tko. Mam jo rad ker je pač le moja mama. Vendar globoko v sebi mi še vedno nekaj tiši neka zamera do nje ker me je kot 1.5 staro pustila in se odločila da bo rajši pustila mene in mojega očeta in bila z nekim drugim decom- s katerim je zdaj tudi poročena.  Skoraj 18 let nisva imeli nobenih stikov.  Po smrti mojega očeta sem šla nazaj živet k moji mami v Trbovlje in tam spoznala mojga  user posted image . Prvo leto sva imela kar nekaj problemov, ker se od njega starši niso mogli sprijaznit s tem da si je njihov sin izbral men- punco katera je živela brez mame in da sem ziher kakšna divjakinjauser posted image , pa saj nisem a ne? Tako da sva se potem obadva odselila v Ljubljano in zdaj tuki lepo uživava svoje življenje, pa še oni so se sprijaznili s tem.
U mal se zašlauser posted image . Ker moja mami ni imela nekega interesa toliko let za mene, si tudi jaz mislim da le ni vredna svojega vnuka da bi bil več časa z njo. No ko bo Anže večji se naj sam odloči kako in kaj. Ona bi rada Anžeta peljala v nek lokal pokazat svojga vnukauser posted image , vendar mali pri njej ne zrdži 5. min, ko se začne dret ko črednikuser posted image . Tako da ji niti podrazno ne morem pusti, sploh pa ne v lokal polno pijancev, dima in ...
Prvo leto ko sem živela pri njej nisem niti za RD dobila voščila kaj šele darilo. Imam pa polbrata, kateremu pa kupi čisto vse kar si zaželi pa če umrejo od lakote. Star je 23 let, nikjer ne dela igra rač. hodi ven in žura!user posted image Žalostno sm ne vem kaj bo iz tega.
In tako npr; je prišel december. Anžetov prvi Miklavž, ko ona reče veš Anže letos bo pa nosil Božiček, pride božič, letos bo pa nosil Dedek mrazuser posted image . In Dedo mraz pride mimo in nič, ker moj mali bratec rabi denar za žurat ne ostane potem nič za vnuka.
In tako imam jaz globoko v sebi malo zamerico spet, da ne more niti ne vem liziko kupit. Jaz sem sicer nesla darila k njim, ker sem tako naučena da se obdarujemo. Ona pa vedno sam obljube, obljube,itd..
Ne vem če me boste razumele sm jaz res ne čutim kakšne potrebe potem da bi morala ona imet kaj več stikov z vnukom. sicer ona dela v Ljubljani in se od kar je rojen Anže oglasla sm enkrat samkrat. Zakaj bi potem jaz v nedelo ko gremo k tašči na kosilo, njej pelat malčka za dlje časa?
Zato da bi ga peljala po Trboveljskih lokalih kazat; jaz mam pa vnukca!!user posted image
Uf, čist sem zašla, ampak paše mal dušo spraznit in se spovedat.
Bom zdaj pritisnila potrdi, da ne bo spet erorr, pa potem še malo taščo obdelat.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
4.1.2007 8:43:05   
Alisa
Še na kratko tašča;
Je drugač zlo uredu oseba. Mu je pa neko nedeljo hotela na vsak način uturit Gh iz korenčka, krompirja prepražen malo na olju in jajčkouser posted image . Jaz sem mojga ruknla da to pa že ne bo jedu! Jaz sem potem šla v sp. kuhinjo da mu bom pripravla sadno kašico. Ko pa pridem gor pa šok ona drži Anžeta in mu tlači z žlico tisto packarijo. V jezi ji spulim Anžeta in sva šla v sp. kuhinjo da sem mu dalao tisto kašico. Ko sem se dol mal razkadila od jeze sem šla gor in povedala svoje. Spokala in šla z vozičkov na spehod. Med tistim časom so se moj in ona pogovorila, da ne dela prav. In naj se ne utika v hrano kaj bo jedu. da so tisti časi ko je bil on majhen mimo in da se ne hrani več tako.
Je pa tud zlo skleptična glede Anžetovih ličk, da on ni alergičen in da so dermatologi nesposobni da ne znajo dat pravo mazilo. da če bi mu predpisal pravo kremo bi mu to že zdavnaj zginlo.
Tako da jaz ko začne glede tega jo kar preslišim in si mislim svoje.

Pa še to; Anže ima svoj ritem spanja. Ko pa sva dol, pa revšče zeha pa je že čist zmozgan ona pa še kar vstraja da ne spat zdaj ko je na obiskuuser posted image . tako da ga moram tud spult in nest dol v spalnco, da revšče zaspi in ima mir.
Včasih znajo bit tašče res živ user posted image . Sploh si ne predstavlajm ko moj pravi, da če se bom lahko zmenla na šihtu sm za dopoldansko delo, da se bomo preselila v Trbovlje. Pa da bo tašča pazla na Anžeta. Jaume, jojme! Mi je kar slabo. Čeprav imava v hiši spodenj štuk urejeno stanovanje, sm ne vem nekaj me ne vleče dol.

Zdaj pa neko vprašanje; kako bi zgledalo, če bi Anžetu spasirala cvetačo in mu jo zakuhala v mlekcu, kot juhco. Kakšnega okusa bi kaj to bilo a?

Ali je mogoče že katera kupila krožniček, kater zadrži temperaturo hrane? Jaz ga še kar nisem našla.
Ayt, dost

To je čudež življenja.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
4.1.2007 9:28:43   
ElaM
Alisa, samo tolk, mi imamo tak krožnik, v katerega se nalje vroča voda, da se hrana ne shladi. Kupila sem ga v BC, jih imajo en kup.
Zdaj pa šibam urin v vrečko lovit. To bo še zabavno.user posted image  Hvala Sašaš in Naty teja za inštrukcije.
Lep dan.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
4.1.2007 9:28:54   
kapesanta
Sašaš vse naj naj user posted image user posted image  od mene in Roka.
Alisa, ti pa res nis mela luštnega - pa saj je škoda komentirat, zdej ko je že mimo, ne? Te pa razumem da ga nočeš pri mami puščat, jaz ga na tvojem mestu tud nebi. Tašča se bo pa že vnesla...
Jaz hvalabogu (še) nimam problemov - GH bolj na easy uvajam, tako da me pustijo pri miru - je pa mami občutljiva na to, kolk ga oblačim - živimo v sosednjih hišah, pa jih slišim, če ga čez hof prinesem brez kape in jakne user posted image , no ja če je to najhujše bom z lahkoto zdržala. Edino kar me je začelo motit pri obeh starih starših, je to, da mora bit pri njih mali skoz na rokah - enostavno je iz stolčka še predno orenk zajamra - kolk je bogi, neuser posted image . Se pa zaenkrat res še ne vtikujejo - ko se pa bojo, bo pa spet štrajt, ker žal ne znam skriti, če mi kaj ne paše...
Krožniček imam pa jaz od Chiccota - ima dvojno dno in pokrov ter gumo na ročajih. Kupila v BC in se zaenkrat super obnese.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
4.1.2007 10:02:47   
Balerina
Jaz imam pa eno vprašanje glede GH. Moja je praktično kar ji dam, od jabolka, banan, breskve, korenje, brokoli,... Pri sadju nimam težav s pripravo, ali ga malce prepasiram ali pa dam surovo. Me pa zanima kako skuhate zelenjavo. Moji tašča in mama, čeprav sta zlati in vedno pomagata ko je potrebno pocrklat ali popaziti, predlagata kar zelenjavo kuhano v slanem kropu ali iz zelenjavnih juh. Meni se sicer tudi ta zdi boljša vendar pa 5 mesečnici še nebi smeli dodajati soli. Ima kakšna drugačno izkušnjo?

Glede mam in tašč, pri nas ima pripomb več moj foter kot moja mama, sem že mojmu zadnič rekla če bi moj foter in njegova mama skupaj tamalo pazla, joj bi komplicirala. Mata skoz ja pa mal pejte ven, pa tako jo obleci pa je preveeč obklečena pa je premalo,... Pa jih pri pomembnih stvareh hitro vstavimo kaj pa včasih preslišiva in si samo rečeva še dobro da sva se odločila da greva pred rojstvom na svoje živet.

lp

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
4.1.2007 10:34:13   
plenicka
Alisa, rekla ti bom samo, da si zelo fanj ženska, ne glede na to, da tvoje otroštvo ni bilo lahko...tudi takšne mame se najdejo...Drži se in bodi še naprej takšna kot si, pa bo vse u redu!!!user posted image user posted image Če se  ti ne zdi, da bi Anžeta puščala pri mami ali pri tašči, ga pač ne puščaj...tudi jaz nisem preveč navdušena, da bi ga puščala kjerkoli..."tašča" ga sicer večkrat popazi, ampak v glavnem takrat , ko grem jaz na pilates, takrat pa Žiga že skoraj spi in je ona pri meni samo zato, če bi se v spanju slučajno malo zbudil...Alisa, ko si opisovala, kako se obnaša Anže pri tašči in mami...na žalost se Žiga tako obnaša, ko zagleda svojega očeta...grozno, ga sploh ne pozna user posted image , on pa tud nima nobenga potrpljenja z njim...sploh ne vem, kaj naj naredim. Sem se že odločila, da ga  ne bo obiskoval v mojem stanovanju, če pa ga odpelje v svojo luknjo (res ne pretiravam, res je luknja, no ljubezensko gnezdece zanj in za njegovo) pa mi ga po pol ure pripelje nazaj, s tem da me obtoži, da mu ga dam samo takrat, ko se on joka????Ojej, s kakšnim človekom imam jaz otroka...in ker nima pojma o otrocih, tudi o svojem ne, lepo kadi v njegovi prisotnosti, in me sprašuje, če mu že strižem nohte???Pa še veliko tega bi lahko napisala, pa ne bi rada preveč zašla...sem želela povedat, da jaz takih hudih vmešavanj s strani mami in "tašče" še nimam, mi pa možgane pere Žigatov oče...je pa ena stvar, ki jo nihče od mojih in Žigatovih sorodnikov ne razume, ampak res nihče; jaz Žigata minimalno nosim po rokah, na rokah mi samo zaspi, drugače pa je v ležalniku al pa na tleh, ko pa kam prideva na obisk, bi ga pa vsi po rokah imeli in on postane kar živčen...pa jim to sploh ni jasno????Le zakaj ga ne nosim po rokah???Ja, le zakaj ne??? Ampak punce počakajte, da bomo začele v službo hoditi in takrat bodo naše malčke vsaj kdaj pa kdaj mame in tašče popazle...šele takrat bo hudič, ko sploh ne bomo imele pojma, kaj jim dajejo jesti pa še kaj hujšega...no, zdej sem se mal razpisala...

želim vam lep dan, čeprav je vreme bolj čemerno, ampak kdo bi se pa oziral na vreme?

Poljubček vsem...

PS: Pozdravljena Balerina...jaz Žigcu zelenjavo skuham samo v vodi, brez soli in česarkoli...saj zaenkrat je samo korenček, cvetačo pa zavrača...mislim, da sol za tako majhne še ni primerna...

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
4.1.2007 10:40:17   
Jančika_
Meni noben ne teži glede česarkoli. Kje si pa kdo upa vtikovat, ko sem pa tak zmajuser posted image user posted image user posted image . Ne, resno, moji starši so kul in že pri Vasji ni bilo nobenih problemov, ker se vsi držimo dogovorov, tast je pa itak najbolj skuliran človek daleč okoli. Tašča je umrla pred leti, ampak tudi ona ne bi težila, ker je bila super. Druga zgodba je sicer moja babica, pa smo tudi njej uspeli dopovedati.

Pri nas razen tiste riževe kašice še ni bilo druge GH, zdajle sem mu pa ravno skuhala jabolko na pari, pa da vidimo, kaj bo s tem.

Balerina, jaz sem pri prvem otroku večinoma skuhala zelenjavo na pari. Solila mu nisem. Zdelo se mi je smotrno, da se navadi osnovnih okusov.

Alisa, tista cvetača se fajn čuje, ti mu jo kar daj. Kako je pa z lički?

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
4.1.2007 11:08:21   
Alisa
Jančika z lički je bilo boljš do včeraj! Sva se pa tud na terapije že prijavila. Včeraj sem mu dala hipp-ov jabolčni sokec z grozdjem. S tem da sem ga zmešala z vodo 20ml soka + 80ml vode. Rezultat obupen! Tako da bova zdaj šibala do zdravnice da mu da kremico, da se bo spet umirilouser posted image . Sama nae sem jezna kouser posted image .
Balerina dobrodošla!
Jaz zelenjavo tud skuham sm na sopari, včasih pa sam v vodi brez soli!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?