Tiara123
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayalottie No, pa še odlomek iz članka: Skoro svaka četvrta žena (23%) koja dobije epiduralnu analgeziju razvit će komplikacije. Jedna od neželjnih komplikacija je i smrt. Epiduralna analgezija za otklanjanje porođajne boli rezultira 3 puta većom stopom smrtnosti za ženu od poroda bez nje. Jedna od 500 epiduralnih analgezija rezultira privremenim neurološkim problemima kao što je paraliza, a kod jedne od svakih 500 000 epiduralnih analgezija to neurološko oštećenje ostaje trajno. Hmm, iz katerega leta je to napisano?? 1950?? No, v glavnem, se popolnoma strinjam s hruško debeluško. Tudi meni je vseeno, kako bo katera rodila, povem pa svoje mnenje... V prvo sem rodila z EA v Postojni in tudi v drugo bom. Jaz lahko samo rečem ALELUJA ZA EPIDURALNO in ne nasedem nobenemu pametnjakoviču, ki pravi, da je EA za reve in podobne zgodbe, da ženska mora čutit bolečino ob porodu in pri tej bolečini še na polno sodelovat. Ja pa ja de... No, sej so različne ženske, različni pragi bolečine in VSAKA SE SAMA ODLOČI, KJE, KAKO IN S KATERO/KAKŠNO POMOČJO BO RODILA. Jaz sem bila od popadkov že tako utrujena, da mi je, ko sem dobila EA toliko pomagala, kot da bi šla na piknik, na koncu ko je blo treba imet ogromno energije, sem bila po 8 urah rojevanja (in to celo noč) še vedno dovolj močna in zbrana, da sem lahko brez bolečin rodila. Saj tudi pri zobarju dobimo injekcijo, pa pri raznih manjših operacijah, če nas kaj boli, vzamemo tableto, tako tudi porod ni treba, da se izvaja tako, kot pred 100 leti. Meni je to nekaj najboljšega, kar je lahko sodobna medicina pogruntala in se mi kar smilijo moje prijateljice, ki razlagajo, kako so 'trpele' in ena mi je celo rekla, da nikoli več ne gre skozi to. Hvala lepa za tako izkušnjo Še to, tudi jaz sem v prvi nosečnosti brala knjigo Modrost rojevanja... Ja, sem tudi jaz bila čisto navdušena in prepričana, da naj narava sama naredi kot se mora zgoditi.. Pa ne grem več na to foro.. Mene so popadki boleli, po 12 urah popadkov, ki se nikakor niso hoteli zgostit na manj kot 10 minut, nisem niti pomislila več na to, da bi odklonila EA. Samo moje mnenje in moja izkušnja z EA, vsaka pa res sama pri sebi zavzame svoje stališče in mora vedeti, kaj je zanjo najboljše.
|