|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
14.1.2011 11:40:26   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: strelka87

......je pa res da (to je moje mnenje) potem vsaj veš koliko je vse skup vredno če se mal potrudiš.

Jaz točno vem, koliko je bilo vse skup vredno in še vedno sem se u iber trudila, samo tiste ubijalske bolečine mi hvala bogu ni blo treba čutit. Zakaj sem se potemtakem jaz manj trudila?

No, to je tisto, kar sem prej pisala... Še vedno je nekje fama, da če ženska pri porodu ne trpi, se ni potrudila. Ena znanka mi je 1x celo zabrusila kao, to zame ni nobena ženska! Pa kje živimo???

jp, tudi pri operaciji kile, slepiča, modrostnega zoba, lepotne pike pride do komplikacij...

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
14.1.2011 11:43:58   
Reggie
oj!
Jst se vsakič,ko me user posted image  brcne,al nardi preval prou nasmejem! men se zdi,kot da že treniramo boks oz.atletiko tam not :),pa sm šele 18t user posted image ... kaj šele bouser posted image  a ve že razmišlate o porodu? no jst še nism tok daleč...mene zdej prepričujejo,da je še čist prezgodi,da razmišlam o opremi za otroško sobico....user posted image  bomo čakal vsaj do aprila,maja... tko se mi vsajk zadnji mesec ne bo vlekel...

uživajte!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1552
14.1.2011 12:03:19   
rado_vednica_
hehe...to mi je pa znano:) vendar pa mislim,da bova z mojim to prav kmalu uredila...komaj že čakam, da se počasi začnejo postavljati otroške stvari in podobno:) če bo vse po sreči, bova danes malo prestavila omare in postavila posteljico...bomo videli...

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
14.1.2011 12:05:50   
Reggie
jst tut komi čakam,ampak...sj vem...malo je še prezgodaj user posted image ! če zdej malo potrpim,bom pa potlej bol uživala :)

lep pozdrav

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 12:30:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1555
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 12:33:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu _sunny_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1556
14.1.2011 13:21:05   
ava_sa
IZVIRNO SPOROČILO: sovila

Fajn je, da obstaja možnost epiduralne, ker nekatere niti ne prenesejo misli, da lahko porod izvedejo brez lajšanja bolečin. Zame epiduralna pomeni omrtvičenje porodnega kanala skozi katerega moraš spraviti otroka. Kot da bi ti omrtvičili dlesen in te vzpodbujali, da na majhne koščke razvečiš hrano. Kako naj skozi omrtvičen del telesa sodelujem? Največji problem pa se mi zdi, da se naprogramiraš na epiduralno in potem ne moreš dobit anestezije... se mi zdi, da takrat te lahko prime pa oreng panika. Jaz se bom raje s sabo dogovorila, da bom brez epiduralne.

... se strinjam
ker bo to moj prvi porod, si res ne znam predstavljati kako lahko čutiš kdaj imaš popadke in kdaj moraš pritiskati, če si omrtvičena. sicer se nisem ne vem kako poglabljala v to temo, ampak nekje sem prebrala, da porod z epiduralno ravno zaradi tega traja dlje - to pa tud ni najboljše za otroka. a je res, da ti epiduralno dajo samo za lajšanje popoadkov, iztis pa fajn čutiš? ne vem...

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
14.1.2011 13:26:50   
rado_vednica_
jaz se niti ne spoznam na epiduralno, edino kar sem enkat slišala od ene kolegice, ki mi je dejala, da si je po 9 urah rojevanja premislila in vzela nato epiduralno, da je bilo mimo. vendar pa se to meni ne zdi, saj vrjetno boli, vendar pa te bolečine, ko vidiš svojo stručko pred seboj pozabiš...vsaj jaz tako mislim, in je vredno tudi tisto pretrpeti...to je moje mišljenje in jaz zato ne bom nobene stvari jemala..

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
14.1.2011 13:32:23   
ava_sa
Zdi se mi, da je ta tema malo zašla iz svoje smeri! Zagovornice ene ali druge možnosti; fajn da predstavite svojo izkušnjo poroda in nam, ki s tem še nimamo izkušenju olajšate kakšno dilemo. Ni pa potrebno z "težkimi" besedami zagovarjati svojih odločitev in nosečke, ki drugače mislijo "prepričevat" v nasprotno in strašit. Vsaka se bo odločila po svoje, zaradi svojih razlogov in prepričanj in vsaka se bo PRAVILNO ODLOČILA!

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
14.1.2011 13:35:13   
mayalottie
No, to je tisto, kar sem prej pisala... Še vedno je nekje fama, da če ženska pri porodu ne trpi, se ni potrudila. Ena znanka mi je 1x celo zabrusila kao, to zame ni nobena ženska! Pa kje živimo???

Zgoraj citirano, ne vem več, katera je to napisala, tudi mene moti. !!! Ker red obstaja neko prepričanje, da so ženske, ki imajo naravni porod, močnejše, itd. To je kr neki.

Sem celo debato sprožila. Fajn je, da mamo različna mnenja in seveda, zakaj bi se morale v vsem strinjati, sej niti vozička ne bomo vse istega kuple.

Jaz se bom še odločila kako bom.Verjetno poskusila naravno, potem pa ne zdržala in vzela epiduralno:)

Aja Tiara, tisti članek lahko najdeš na netu, mislim, da ni iz leta 1950. Verjetno pa ga je napisal kak moški;)
Fluf, v šoli za starše pozitvno prikažejo epiduralno, sploh v Postojni te čudno gledajo, če ne vzameš.Pa pustmo to epiduralno v. naravni porod, za to imamo še dovolj časa, da se odločimo.

Me zanima, če bo katera rodila na kak drugačen način. Kleče, s pručko?

Jaz bi tudi brcike......Pa jih še ni.

PRALNE PLENIČKE: se je katera že odločila zanje?

Leeep vikend

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
14.1.2011 13:57:10   
sobrate
Hb da imamo možnost da se odločimo po svoje.

Samo še v opombo ava_sa: Mi smo tud rodile prvič z EA pa smo vseen znale potisnt, da je prišel bebi vnuser posted image .
V glavnem ko pride do tega vse znaš, čeprav nikol tega nisi delal. Meni je enostavno moj španski babičar rekel, zdej pa fejst potisn kot da bi te full kakatuser posted image user posted image user posted image . Trikrat sm tko nrdila in princeska je bla zunaj, pa čeprav nism nč čutla.

In še enkrat ponavljam, da je prou če hočete naravni poroduser posted image  in prav tako je tudi prou, da me hočemo še enkrat dobit epiduralnouser posted image .

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
14.1.2011 14:06:54   
kakteja39
pozdravlene nocečke

glede epiduralne: meni ni jasno zakaj ta porod nebi bil naraven? marsikdo me vpraša če bom rodila naravno, sem pa šele pred kratkim gor prišla kaj s tem sploh mislijo. Jaz razumem ta pojem kot vaginalni porod. Upam, da bom rodila naravno in da bo na voljo tudi EA, čeprav v Mariboru ni nonstop na voljo.  Sem pa tudi jaz opazila, da zna katera kar po strani pogledat ko omeniš EA. Predvsem so to tiste starejše, ki so rodile ko tega ni bilo na voljo in so ljubosumne na nas, ki imamo do neke mere možnost izbire. po moje... Seveda pa vsak po svoje. Fajn je vedno, da obstaja možnost izbire.

Jaz še nisem odločena za pralne pleničke, se mi pa zdi zanimiva ideja. Kaj pa pralne blazinice za dojenje? To baje da tudi obstaja.

Sling pa zagotovo vzamem, se mi zdi res cool fora.

Res fajn da je petek. Odkar sem noseča, sem malo manj angažirana v službi in komaj čakam vikende. prej temu ni bilo tako. Joj, tudi jaz že čutim brcike. Ga ni lepšega občutka.

Uživajte !

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
14.1.2011 14:14:49   
jaz5
Danes sem prosta in že celdan pospravljam in pucam in me sedaj tako bolijo noge- pečejo da sploh ne morem stat na nogahuser posted image
Zanima me katera int stran kaže najtočnejše podatke o nosečnosti po tednih- mere. Vidim da so kar razlike. Me prav zanima koliko je otrok velik pri 19t.

< Sporočilo je popravil jaz5 -- 14.1.2011 14:15:56 >

(odgovor članu kakteja39)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
14.1.2011 14:19:40   
ava_sa
Naravni porod je vaginalni porod brez vsakršnih koli oblik lajšanja bolečin. (alternativna oblika)

(odgovor članu kakteja39)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
14.1.2011 15:30:50   
ana**
Ojla.

Na hitro samo..

Porod v prvo sem šla naravno, brez kakršnega koli lajšanja bolečin. Rojevala sem 5ur, sicer pa je blo hudo, pa ni blo.. In, zdaj se vedno bolj nagibam k temu,da tudi jaz probam epiduralno. Sicer še ne razmišljam nekaj dosti o tem, je še čas..

Pa gremo spet k vozičkom.. Sm v službi, pa nimam nč za delat.. Pa sm našla na netu ta voziček

http://otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-implast-bolder-sd-eco-line-i913.shtml
Je kateri poznan? Najbolj me je navdušilo to,da se da ročaj obračat naprej in nazaj Ampak dejansko za voziček prvič slišim, prvič ga vidim..

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
14.1.2011 16:10:33   
Reggie
oj!
Jaz smatram naravni porod kot vaginalni porod... z ali brez "droge". in prav nič sramotnega se mi ne zdi,če ženska rodi z pomčjo sredstev za lajšanje bolečin...
rodite kakor želite,dokler z svojimi odločitvami oz. zaradi svojih odločitev ne ogrožate zdravja svojega otroka... moje mnenje... 
imam prijateljico,ki se je na porodni mizi drla na babico,nej ji dajo še eno dozo,ker jo je tako bolelo..
vsaka zase ve,kakšen prag bolečine ima in mislim,da tiste,ki še nismo rodile ne moremo pametovat,kako bomo...saj v tem trenutku ne moreš vedt kok te bo bolelo oz.kok bolečine boš med porodom prenesla... spet moje mnenje...

lep vikend vsem!!!

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
14.1.2011 16:48:50   
Anonimen
punce,a vse delate ali je morda katera v bolniski?kaksne so vase izkusnje z komisijo,za koliko so vam podaljsali?

(odgovor članu Reggie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1567
14.1.2011 17:26:00   
rado_vednica_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

punce,a vse delate ali je morda katera v bolniski?kaksne so vase izkusnje z komisijo,za koliko so vam podaljsali?

od začetka sem bila en mesec doma...zaradi krvavitve..in glede nato, da sem že prej imela probleme bi rekla,da mi bodo podalšali, pa mi je doktor dejal, da ne vem kaj naj še napiše, da bi mi podalšali in sem se nato sama odločila, da naj mi zaključi bolniško in sem šla delat...je pa sedaj hvala bogu vse vredu...drugače pa mi je dejal ginekolog, da so začeli zelo komplicirati z bolniškami, da če res ni kaj tako zelo nujnega, da je ne dobiš...sama pa veš najbolj, kakšen probem imaš...lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
14.1.2011 17:59:26   
ava_sa
Reggie: se strinjam s tabo, da ni nič sramotnega, če ženska rodi s pomočjo sredstev za lajšanje bolečin. Mislim da jih v slo to tako ali tako vse dobijo, ki rodijo brez EA, sam da ene tega niti ne vedo.
Za naravni porod sem definicijo napisala kot je v knjigi Modrost rojevanja, ne pa moje mnenje! Po tej definiciji redko katera ženska v Slo rodi naravno! Za tak način se odločajo nosečke in gredo v Avstrijo v babiške hiše (porod je brez sredstev za lajšanje bolečin, umetnih popadkov in rezanja presredka).

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
14.1.2011 19:00:21   
mayalottie
ana***, vozički se mi zdijo kul. Pa še lepi so. Edino me moti, ker ni trikolesnik, ker to bi jaz. Če ne pa ne vem nič o njih, delujejo pa kvalitetni!

jaz se tudi še nism odločila. Resneje začnem naslednji mesec, ta ni denarja.

Lp

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
14.1.2011 19:02:53   
_sunny_
ana** tale voziček http://otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-implast-bolder-sd-eco-line-i913.shtml me je pa čisto navdušil! Mislim, da sem našla novga favorita! user posted image Zgleda kar terenski in zelo kvaliteten!

Vidim, da se je vnela "huda" debata zaradi EA! Jaz pravim, da vsaka ima izbiro in možnost odločati o svojem porodu in nič ni narobe če ene želijo EA druge pa ne! Jaz osebno se zelo nagibam k njej, moj fant je tudi nekaj o porodu brez protibolečinskih sredstev govoril, ampak sma to hitro rešilauser posted image Je dobil 2X "EA" ko je bil operiran na kolenu in sem mu rekla, da zakaj pa ni odklonil če je bolje "naravno" pa ko so mu pulili modrostne je trikrat sestro vprašal če mu je "fajn" primila injekcija! Je ostal brez argumentov! user posted image  

Jaz sem pa ravno iz trgovin, sem "pasla učke" na cotkah, pa ne morem še nič kupit ker ne vem a gledat user posted image ali user posted image Tisto nevtralno pa mi ni nič všeč! user posted image

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
14.1.2011 20:17:40   
Mihelinka
OK, zdaj sem pol ure brala poste, ker se že od včeraj popoldne nisem priklopila user posted image .

Glede epiduralne se tudi jaz strinjam, da nima smisla razmišljat o posledicah, ampak da je treba razmišljat o celotni porodni izkušnji. Z menoj bo fant in želim si, da bi bila to za naju oba lepa, ne pa dramatična izkušnja. Če to pomeni, da bo vse skupaj šlo en-dva-tri brez vsega ali pa z EA, je vseeno. Jaz jo bom sigurno vzela, če ne bom prenesla bolečin (kar je zelo verjetno user posted image ).

Drugače pa sem danes dobila datum za morfo, imam jo 10.2. (takrat bom že proti koncu 23 tedna). Upam, da se bo videlo kaj se skriva med nogami, ker bi tudi jaz takoooo rada kupovala cotke, pa nič nevtralne ni lepega!

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 21:39:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu _sunny_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1573
14.1.2011 21:56:24   
_sunny_
Ja ja, sej vem, da je razlika, važno je da njega niso "na živo" rezali pa šivali, tk ko mene ne bodo, he he user posted image Ta carski rez s spinalno pa tudi delajo vporodnišnici Slovenj Gradec, moja kolegica ga je imela, napovedanega, baje ni blo lušno, je pa vseeno boljše kot navadna narkoza.

Ampak jaz res upam da bo vse ok in da nobeni od nas ne bo treba na CR!
Lep vikend vsem, jaz grem jutri malo v hribe user posted image uživajte v sončnih dneh!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
14.1.2011 22:28:50   
Tiara123
Meni se ne zdi nič narobe, če se tukaj odpre taka debata, kot se je glede EA. Ravno zato je dobrodošel forum, kjer več punc predstavi svoja stališča, mnenja, izkušnje in se lahko druge lažje orientirajo naprej in si ustvarijo svojo sliko.
Mislim pa, da ni namen, da se nekoga prepričuje, pove se mnenje. Buhnedej pa, da bi kdo koga strašil.. user posted image

Sem pa opazila, da tiste, ki so imele izkušnjo z EA, jo zagovarjajo, tiste, ki pa je niso imele, so 'skeptične'. Jaz sem bila v prvi user posted image čisto ista, še zadnji mesec pred porodom sem govorila, da je ne bi vzela... Sem tudi imela pomisleke, ker sem 3 leta prej imela operacijo kile s spinalno analgezijo in posledica je bila 1 tedenski obupni glavobol in takrat sem si rekla, da NIKOLI več spinalno ali epiduralno. No, zdaj pred porodom sem si pa hitro premislila..

Še to, jaz tudi mislim, da je naravni porod pač porod skozi porodni kanal, carski pa pač je operacija. No, med 'nenaravne' porode bi štela še vakumski, kleščni porod...

Pa še to, ženske imamo res različne pragove za bolečino.. Imam 2 prijateljici, ki sta rodili brez kakršnihkoli pain killerjev, ker je porod prehitro napredoval in obe sta rekli, da ju sploh ni toliko bolelo, da bi jih sploh potrebovali.

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?