Tiara123
|
Meni se ne zdi nič narobe, če se tukaj odpre taka debata, kot se je glede EA. Ravno zato je dobrodošel forum, kjer več punc predstavi svoja stališča, mnenja, izkušnje in se lahko druge lažje orientirajo naprej in si ustvarijo svojo sliko. Mislim pa, da ni namen, da se nekoga prepričuje, pove se mnenje. Buhnedej pa, da bi kdo koga strašil.. Sem pa opazila, da tiste, ki so imele izkušnjo z EA, jo zagovarjajo, tiste, ki pa je niso imele, so 'skeptične'. Jaz sem bila v prvi čisto ista, še zadnji mesec pred porodom sem govorila, da je ne bi vzela... Sem tudi imela pomisleke, ker sem 3 leta prej imela operacijo kile s spinalno analgezijo in posledica je bila 1 tedenski obupni glavobol in takrat sem si rekla, da NIKOLI več spinalno ali epiduralno. No, zdaj pred porodom sem si pa hitro premislila.. Še to, jaz tudi mislim, da je naravni porod pač porod skozi porodni kanal, carski pa pač je operacija. No, med 'nenaravne' porode bi štela še vakumski, kleščni porod... Pa še to, ženske imamo res različne pragove za bolečino.. Imam 2 prijateljici, ki sta rodili brez kakršnihkoli pain killerjev, ker je porod prehitro napredoval in obe sta rekli, da ju sploh ni toliko bolelo, da bi jih sploh potrebovali.
|