violinski
|
Lep pozdrav, miševi, me veseli, da gre Juretu na bolje, škoda le za pljučnico. Se pa ne čudim, da so jo spregledali, pravijo, da je pljučnico lahko spregledat, če je ne prav iščeš, je tako presneto težko slišati tisto pokljanje, pa še ni nujno, da poklja od pljučnice. Vaša Nika je pa faca, ko naša Lana - vsaj dan nekaj novega. Ona, naprimer, ko se igra zdravnike, pije zdravilo iz šprice, ne ve, da se šprico uporablja za jemanje krvi, ker vsak dan vidi, kako Aljoša dobi svoj Aspirin. Za izumljanje besed so pa ti mali itak najboljši. In ponavadi povedo dosti bolj logične besede, kot jih imamo v slovarju slovenskega knjižnega jezika. Tina, tule punce različno razmišljamo o vrtcih, otroci so majhni, nekaterim se pač zdijo premajhni za v vrtec. Lažje je tistim, ki imajo otroka kam dat, čeprav, kot sem že enkrat povedala, jaz sem bolj mirna, ko vem, da je otrok v skupini z drugimi, s katerimi se razvija in uči pod usposobljeno roko vzgojiteljic, ne pa v varstvu kake babice, ki nima rutine ali je njena rutina drugačna kot otroku ustreza in navsezadnje njena vzgoja niti meni ne ustreza. Zato raje vrtec. S tem v povezavi ti še rečem, če boš iskala službo, ti bo včasih pravi prišlo, če bi bil Aljaž v vrtcu, sej navsezadnje ni treba, da je ves dan, ampak če se ti zdi, ga lahko najprej vpišeš samo od zjutraj do spanja (v jasličnih skupinah hodjio spat okrog 11:30), potem ga pa greš iskat. Tačas lahko doma veliko postoriš, pripraviš kosilo, greš na kak razgovor, ... če potem vidiš, da mu ustreza biti v vrtcu, ga lahko kasneje tam pustiš tudi za spanje. Natasaxy ima prav, ko pravi, kako se hitro naučijo spati v vrtcu in dobijo njihov ritem. So pa vzgojiteljice take face, vsaj pri nas, če vidijo, da ima kateri težave za zaspat en ali dva dni sedijo pri njem, ga držijo za roko, prigovarjajo, božajo, tretji dan pa že sam od sebe zaspi. Tudi jaz sem bila včeraj ravno med točo zunaj z avtom, sem se zavlekla pod en drevešček, dokler sem počakala, da je šlo mimo. Moja dva sta namreč šla v službo in vrtec z biciklom, pa se mi je zdelo, da kljub čeladam ni ravno varno, da prideta z biciklom tudi nazaj. Zato je mož pustil bicikl v službi, jaz sem pa šla po njiju z avtom. Sta se morala malo skupaj igrat v vrtcu, ker je mene ravno na pol poti ulovila toča. Za Bežigradom ni bila huda, le v velikosti češenj, pa precej redka. Kaj naj kuham danes? Krompir, verjetno, zdaj že dva dni ni bil.
|