|
RE: Avgustovke, kje ste 27.6.2006 13:43:18
|
|
|
|
violinski
|
Lep pozdrav! Natasaxy imaš čisto prav, otroci spijo, ampak je prav tako. Aljoša je vstal pozno, malo brkljal po stanovanju, potem pa postal utrujen. Sem ga odložila na prazno posteljo, da je lahko zaspal. Kaj pomeni prazno posteljo? V nedeljo zvečer ni in ni mogel zaspati, pravzaprav je zaspal in čez par minut jokaje zajamral (je bilo tudi precej vroče). In spet in spet je to ponavljal skoraj eno uro. Potem sem mu iz postelje umaknila rjuho za pokrivanje, ki je zložena ob vznožju (kaj je vznožje pravzaprav trenutno ne vem, ker se toliko preklada po postelji, da vsake pol ure spi na drugem mestu). Še je jamral (v spanju), zato sem mu odmaknila ninice. Ker je še jamral, sem mu odmaknila še blazino. Nazadnje je v posteljici ostala le rjuha na jogiju in mehka obloga okrog ograjice - te pa ni bilo treba umaknit, ker se je prestavil na tisti del posteljice, kjer je sam 'hladen' les in neobložena ograja. Ni bil še čisto pomirjen, zato sem mu dala še 1dcl mleka v flašo, da je končno zaspal. Od takrat zdaj spet spi kot ponavadi - sam od sebe, vendar brez 'dodatkov' v postelji. Miševi, jaz držim pesti za Jureta in sem z mislimi pri vaju, čisto te razumem, ko praviš, da je bolje, da prihraniš denar, sploh če Jure spi vso noč, morda tvojega pomanjkanja niti ne občuti toliko, Nika po drugi strani pa dobro vidi, da te ni doma in nadomesti čas s tabo vsaj ponoči (saj še vedno zatava v vajino posteljo?). Jaz bi bila še bolj pomirjena, če bi vedela, da sestre dejansko skrbijo za otroka, ker pa praviš, da mu niso dale niti svečke za zbijanje vročine, pa ne vem. Upam, da se izteče najbolje. Kljub temu sem mnenja, da bi morali mamici vsaj do starosti otroka 1 leta ponuditi brezplačno sobivanje z otrokom v bolnici. To mogoče ni pravica mamice, je pa zapisano v evropski konvenciji o pravicah otrok (točnega naziva se ne spomnim), da ima otrok to pravico (o tem so enkrat razpravljali na med.over.net.). No, tebi tudi zaradi Nike tudi taka ureditev ustreza, vendar povem za ostale, da si lahko sobivanje priborijo. Upamo, seveda, da tega nobeni ne bo treba. Blagor vam, Jessy in vsem ki greste lahko z otroki ven po 20. uri - pri nas je Lana zvečer tako utrujena, da gre okrog 20h samo še pod tuš in spat (divjanje v vrtcu terja svoj davek ), Aljoše ponavadi zmanjka še kako minuto prej. Glede službe - tudi jaz oddajam prijave kot po tekočem traku, zaenkrat sem bila celo na enem razgovoru, vendar je bil prvi krog in veliko prijavljenih. Želim pa tudi vam, da bi dobile službe po vašem okusu!! Še izkušnja, spet zate, natasaxy - posteljne aktivnosti v tej vročini še bolj pašejo, so bolj vroče, po njih se pa fino ohladiš, tako da se da odlično spati
|
|
|