|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
13.6.2006 13:00:45   
tina104
Jessy, Neja je ful važna, da ima tako lepo kolouser posted image . Tako ponosno se drži.

Glede kreme za sončenje je meni ravno farmacevtka rekla, da so za take otroke najboljši faktorji med 20 in 30.
Jaz imam trenutno 18 od Sundance od DM za otroke. Meni je fajn, ker imam občutljivo kožo na obrazu, pa mi odgovarja, pa poceni je. Sem tudi Aljaža že s tem namazala, pa ni bilo nič narobe, tako da verjetno bom kar to uporabljala tudi zanj.

Sistem uspavanja kot ga Maja ti uvajaš, bi rada tudi jaz, zdaj bi počasi lahko s tem začeli, ampak mi ni jasno, kako, če pa ko je siten, noče jest goste hrane (no, tudi drugače ne vedno) in potem mu dam zizo, pa zaspi.

Maja, ti si zadnjič napisala, da manj narediš med vikendom, pa še celi sistem se ti podre. Ja, se mi zdi, da tudi jaz več naredim po hiši med tednom. Pa med vikendi smo veliko od doma in je večinoma kar ritem drugačen. Predvsem večinoma se Aljaž med vikendi veliko manj doji, pa veliko več je goste hrane, spi pa nekje enako.

Mi smo imeli pestro noč. Ful je nemirno spal. Obračal se je po celi postelji, se vmes celo vsedel, pa lezel sem in tja. Jedel je 2x, ko se je drugič zbudil, je bil moker in sem ga previla, potem pa 1 uro ni nazaj zaspal. Malo se je pogovarjal in plazil, potem pa bil tečen, sem ga hotela na rokah uspavat, pa se je samo odrival stran. Ko sem pa ga dala na zizo, pa je bil tako dolgo priklopljen, da so me že bradavice bolele. Je pa zato zjutraj spal do 7.45. Tega ne pomnim. Vsaj to se izboljšuje, da zjutraj spi dalje. Glede na to, da smo včasih vstajali ob pol petih ali petih, je to res napredek!

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
13.6.2006 19:48:12   
Jessy
Tina, držim pesti, da je bilo Aljaževo spanje uvod v to obdobje, ko bodo več spali!!!

Natasa, tudi jaz ji dam kak jogurt iz hladilnika. Vedno se ne spomnim, da bi ga pol ure prej ven vzela, zato se ne sekiram, če ga poje hladnega. Zaenkrat se še ni pritoževala. Je pa imela neko obdobje, ko pa niti pod razno ni hotela pojesti jogurta, če ni bil direkt iz hladilnika. Zdaj ji je vseeno! Men se tudi zdi, da se morejo počasi tudi na kaj bolj hladnega navaditi. Tudi čaj je večkrat narejen kar s hladno vodo - prej sem dala za 5 sekund v mikrovalovko, zaj pa še to ne več.

Glede torte ti lahko povem, kakšna meni vedno uspe. Govorim za klasično, okroglo torto.
biskvit:
10 jajc (ločiš rumenjake od beljakov)
10 žlic sladkorja
10 žlic moke
postopek:
1. V rumenjake daš 5 žlic sladkorja in z mešalcem vsaj 10 minut stepaš, še bolje če kakšno minuto več. Med prsti ne smeš čutiti sladkorja.
2. Beljake stepeš v trd sneg, nato pa postopoma dodaš preostalih 5 žlic sladkorja in nato stepaš enako dolgo, kot rumenjake. Važćno je, da se med prsti ne čuti sladkorja.
3. Rumenjakovo zmes vliješ na beljak in s kuhalnico narahlo premešaš, nato pa dodaš 10 žlic presejane moke in še to s kuhalnico narahlo vmešaš.
4. Okrogel pekač dobro namaži z margarino in posuj s krušnimi drobtinami, kar se jih ne prime pekača, jih zavrzi.
5. Vliješ pripravljeno testo v pekač in pečeš cca 35 min na 180 st. C. To je čist odvisno od pečice do pečice in je najbolje, da preiskusiš z noževo konico.
6. Biskvit pustiš, da se delno ohladi, nato odstraniš obroč pekača in pustiš, da se tako ohladi do konca. Popolnoma ohlajen biskvit 2x prerežeš. (Jaz biskvit običajno spečem 1 večer preden delam torto, če vem, da me bo basal čas)

Za namakanje torte jaz pripravim cca 1l vode, ki jo zavrem in ji dodam cca 5 žlic sladkorja. Ko se ohladi, prilijem še nekaj ruma, za aromo, lahko bi pa dodala tudi kakšen kompot od sadja, ali pa kar direkt s kompotom namočila biskvite.

Za kremo se jaz vedno poslužujem rastlinske smetane Hullalla in jo porabim cca 7 dcl za eno tako torto s okrasitvijo vred.
Krema:
smetano stepem do trdega z mešalcem. Že stepeni smetani dodam cca 1,5 dcl hladnega mleka, ki ga vmešam s kuhalnico. Če smetana ni rahla, ji dodam še malo mleka. Če se mleka ne doda, je krema pusta in izsušena. Ko imaš smetano pripravljeno, pa lahko narediš dve varianti:
1. smetano namažeš na namočen biskvit, po njej pa posuješ koščke sadja ali pa
2. nekaj sadja zmiksaš in ga s kuhalnico vmešaš v smetano, ostale koščke pa potreseš povrhu

Jaz torto zlagam skupaj tako, da na krožnik, na katerem bo torta stala, položim obroč od pekača in ga stisnem skupaj, nato pa v ta obroč dam biskvit, nato kremo, nato biskvit in predno ga namočim, ga z rokama pritisnem dol, da se fino sprime s spodnjo smetano. S tem dosežeš, da ti torta ne razpade, ko jo režeš. Tako sestavim celo torto! Ne pozabi namočiti zgornjega biskvita.

Okrasiš jo lahko poljubno. Z malo truda jo lahko okrasiš tako, da jo okrog in okrog premažeš s smetano. V skodelico si vsuješ nekaj kokosove moke in ji dodaj obarvane sladkorčke (saj niti ne vem, kako se tistemu reče, ampak običajno se tiste sladkorčke posuva tudi po sadnih kupah in zgledajo kot mišji drekci), to skupaj zmešaš, da se enakomerno porazdeli med seboj, nato pa s kartonom ali drugim tršim papirjem to nanašaš na rob torte od spodaj navzgor. Fajn je, če je tist kartonček širok cca 5 cm, ker tako gre bolj hitro.
Če ti to ni všeč, lahko enostavno vzameš vrečko in nabrizgaš nek vzorček na rob torte.
Povrhu pa je spet prepuščeno iznajdljivosti, volji, izbiri materiala....Lahko okrasiš po robovih torte s kakšnim vzorcem, na sredo dodaš nekaj rožic in morda še napis, lahko pa enostavno čisto na rob nabrizgaš kakšne zvezdice iz smetane, eno zraven druge, nato v sredino naložiš koščke sadja (tud lahko s sadjem sestaviš tudi kak zanimiv vzorec), potem pa preliješ s prelivom za torte (to zgleda, kot želatina, sam je čisto enostavno za narediti).
Bom malce pobrskala po fotografijah, pa če najdem kakšno fotko kakšne torte, bom objavila, da boš lahko pogledala.
Upam, da sem ti kaj pomagala. To je res najbolj preprosto narejena sadna torta.

Pozabila sem še na najpomembnejše! TORTA MORA BITI NAREJENA 1 DAN PREJ, ker taka je najboljša!!! Torta se more prepojiti s sokovi in aromo!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 13.6.2006 19:52:01 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
13.6.2006 20:30:09   
nanka
Dober večer,

user posted image  Aljaž za spanje brez mamice. Jaz Zojo že od malega samo položim v posteljico in sama zaspi. Tako podnevi kot ponoči. V roke ji dam flaško čaja in čez nekaj časa zaspi. Njprej se sprehaja, nato sedi in se pogovarja, čez nekaj časa jo pa zmanka in zaspi. Problem imam samo sredi noči ko se zbudi in stoji čisto budna. Pa jo dajem ležat toliko časa, da nazaj zaspi. Ponoči se zbudi 2-4.

Jessy, tale torta je njami, samo kaj ko jaz nimam ne volje, ne smisla za sladke stvari. Oja jem jih pa rada, to pa.

Zoja že nekaj dni noče jesti hrane, ki jo skuham zanjo, je pa našo hrano, tako, da ji bom počasi nehala kuhati in bo jedla z nami. Ji dam že tenstan krompir, pa ga je zelo rada. Sicer ne veliko, ampak ko neha jesti smatram da je sita.

Počasi se bo začela tekma, tako, da se bom pridružila fantoma pri Tv-ju.
Lahko noč

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
13.6.2006 21:52:52   
Jessy
Natasa, sem zdaj pobrskala po mojem arhivu slik in sem našla 4 sličice, kjer boš morda našla kakšno idejo. Te pa opozarjam, da so slike slabe, saj so stare kot svet. Ogledaš si jih pa lahko na http://taia.moj-album.com v albumu Moji prvi začetki tort.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
14.6.2006 7:46:01   
natasaxy
Jutro. Naš se je danes zbudil že ob 6-ih, no pa je hvala bogu zaspal nazaj!! Sedaj ga bom pustila do malo čez osem, potem pa na plavanje. Danes lahko pride kdor želi, ker je 11 vaja.

Jessy ful ti hvala za recept in slikice, si vse tako podrobno opisala, da res upam da mi bo uspelo. Grem danes zvečer v akcijo, ko bodo vsi spali, da bom imela mir. Bom poročala kako bo uspela.

Danes bo pa spet dan za izkoristit kaj? Res je suupper zunaj. Meni že tako diši po morju. Zdej pa res že komaj čakam da gremo.

Pri nas je pa prvi zobek prebil dlesenuser posted image user posted image . Pa smo ga dočakali. Sedaj bomo šele z veseljem jedliuser posted image

Moram it se počasi pripravit,...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
14.6.2006 8:23:12   
tina104
Jutro!

Gašperju user posted image  za zobek.

Jessy, res si prava slaščičarkauser posted image . Torto delaš skoraj po identičnem receptu kot moja mama, ki pa je slaščičarka.

Včeraj sem se preveč hvalila, kako dolgo zadnje čase zjutraj spimo. Danes je Aljaž spal samo do pol petih, sem mu dala zizo in je še malo zadremal, že malo pred peto se je začel pogovarjat in noret po postelji. Saj bi ga še bila dalje pustila, ker je bil priden, ampak so začele do mene prihajat čudne vonjave, tako da smo mogli vstat. Se pa pozna, da je zgodaj vstal, ker je moral zdaj spet it spat.

Morje - jaz že tudi komaj čaka, čeprav me je tudi malo strah, kako bo kaj vožnja in nasploh nismo še bili na morju z malim otrokom. No, bo že.

Nanka, vi greste v Crikvenico. Ste že bili kdaj tam? Kako je, če kaj veš?

Jessy, vi pa greste na Rab, ne? Tam je bilo res meni najlepše do zdaj. Je pa  res, da sva se kopala tudi na kakih res oddaljenih plažah, kjer ni ravno dostopa z avtom, enkat vem, da sma preko nekih skal hodila. Pa ko smo šli na izlet z ladjico do Golega otoka, so nam iz ladjice kazali ene fuuuul lepe plaže, samo ne vem, kako je kaj z dostopom iz kopnega. Tam so se namreč kopali samo eni, ki so tja prišli s svojo jahto.

Če dam kaj mrzlega za jest. Fruchtzwerge vedno je direkt iz hladilnika, samo to so tako mali lončki, da se se mi zdi sproti greje, ko ga hranim. Tudi kak jogurt sem mu že dala iz hladilnika. Tudi sicer imam občutek, da ima raje hladno hrano kot toplo.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
14.6.2006 10:11:15   
nanka
Dober dan,

Gašper user posted image  za prvi zobek, pa ste ga dočakali. Še eden pa jih bo imel toliko kot Zoja.

Tina, mi še nismo bili v Crikvenici, jo pa zelo hvalijo tisti, ki so tam že bili. Mi smo bili tudi že na Rabu, na rajski plaži, pa mi ni bilo všeč. Bolj všeč so mi bile plaže, ki smi jih videli ko smo šli na izlet na Goli otok. Pa so se res kopali tam samo tisti, ki so pripluli z jahto v zaliv.

Mi imamo pa danes Valeto, tako da bo kar noro popoldne. Tjašo peljem še k frizerju, upam, da nama bo zneslo vse opravit do 17. Potem pa žur.

Do zdaj sem bila brez elektrike, tako da moram pohitet, da vse opravim, kar moram. ( sprazniti fotoaparat in kamer, glavo umit, likat..)

Lep dan vsem

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
14.6.2006 10:53:14   
MajaPRO
Lep sončen in vroč pozdrav!

Čeprav še danes nisem bila zunaj, vem, da mora biti zelo vroče. Ful sem vesela, ko lahko Vida oblečem v bodi s kratkimi rokavi, kratke hlače in da je bos. Ima že kar lepo rjave nogice, rokic pa (razen na hrbtni strani dlani) še ne. Jutri bo do 30 st., po mojem bi že lahko bazenček napihnili, pa malo tople vodice noter. Kak bi užival!

Jaz se izogibam jogurtov in pudingov iz hladilnika. Kaj pa vem, jaz imam bolj občutljivo grlo in me začne hitro bolet, če jem sadje ali kompot iz hladilnika (jogurte pa vedno iz hladilnika, pa ni nikdar težav user posted image ), tako da mu jogurt ali puding za 10 sek v mikrovalovni pogrejem. Je pa res, da s tem lahko tvegaš občutljivost grla.

Danes pa Vid praznuje 10 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Torte mu ne bom pekla, sem mu jo za pol leta, pa za 1. RD jo bo tudi dobil (vendar kupljeno, ker bo velika, pa še lepa mora bit).

Nanka, uživajte na valeti - to so tako lepi dogodki...no, nas še to vse čaka, samo kje je še to...

No, glede plaž in čudovitih zalivčkov...se strinjam z tem, da so dostopni le tistim s čolni. Mi smo vsa leta kampirali (prikolica + predšotor), pred nekaj leti pa sta starša vse skupaj prodala in kupila motorni čoln (8-metrski), s katerim zdaj plujeta po Jadranu. Tudi midva sva 3 leta preživela 1 teden na čolnu in je bilo super. Sidrali smo v zalivčkih, kjer smo bili sami in se ustavljali na različnih otokih. Mi je ful žal, ker letos ne bomo na čolnu (tudi lani, ko sem bila user posted image , nisva bila), saj je res lušno. Ko bo pa Vid malo večji, pa ga bomo vzeli na čoln za pokušnjo. Po mojem z malim otrokom ni lahko, saj mora med vožnjo pri miru sedet, lahko ga je strah zibanja na valovih (včasih zna biti kar strašljivo, ko so metrski valovi), nima svojega pravega prostora...prostor je v glavnem zelo omejen.

Gašperuser posted image za 1. zobek. Kmalu bo pokukal še drugi. Meni se zdi, da sta Vidova zgornja zobka zelo razmaknjena. Sicer še nista cela zunaj, ampak se mi zdi, da je med njima veliko prostora. Je to pri vaših tudi tako? Mogoče ju bodo dvojke potisnile skupaj...

Pa še malo o spanju... včeraj zvečer ni šlo tako lepo zaspat kot podnevi, tako da sem ga vzela malo v roke. Tudi ponoči se je ful zbujal in če bi ga pustila, sigurno ne bi nihče spal. Danes dopoldne pa sem ga ob 9.30 (zjutraj se je zbudil ob 6.15) položila v posteljico, dala dudo, malo je zastokal, se obrnil na trebuh (tako trenutno najraje spi) in v trenutku zaspal. Je bil pa res zelo utrujen. Popoldansko spanje pa ima navadno v vozičku (ob lepem vremenu).

Jessy, kotleti s stročjim fižolom:
v višjo ponev dam malo olivnega olja in kotlete na obeh straneh popečem (prej jih posolim in popopram). Potem jih vzamem ven in na olju prepražim nasekljano čebulo. Ko ovene, zalijem s čisto malo vode (da se ne zažge) in pomokam. Na to dam stročji fižol (če je zelo dolg, ga nerežem na četrtine), premešam in še malo pražim. Nato zalijem z vodo (da je fižol pokrit), malo posolim, stisnem 3 stroke česna in malo dušim. Potem dam zraven kotlete in dušim še kake pol ure. Proti koncu kuhanja dodam lovor in timijan. Zraven sem naredila pire krompir, Vidu sem dala pire in omko s fižolom, mesa pa ne. Je ful zmazal. Kako pa ti pripraviš stročji fižol?

Ok, bo dovolj zaenkrat, uživajte!

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
14.6.2006 13:41:16   
Jessy
Vid, vse naj naj za 10-mesečnico! user posted image user posted image user posted image

Mi smo pa danes spali kar do 8.45!!! Ja!!! Nisem mogla verjet in me je že skrbelo, zakaj je tako tiho in sem šla pogledat, takrat pa se je zbudila. Pol sva pojedli, se umili, oblekli in šli po opravkih. Sva šli tudi na zavarovalnico narediti izračun zavarovanja za avto, ker nama naslednji teden poteče in nama je naračunal kar celih 40 jurjev manj, kot na Slovenici! user posted image  Očitno bomo menjali zavarovalnico!
Sproti sva skočili še po češnje na tržnico. Spet so imeli same lepe hrustalke, tako da sem jih vzela kar 2 kili.

Zdaj mi Neja spi, sva ji pa ravnokar napihnila bazenček in ga postavila na sonce, tako da upam, da bo okrog 16h zadosti topla, da se bo šla za nekaj minutk poigrat notri. Me prav zanima, kako ji bo všeč! Maja, hvala za idejo, ker jaz sem na bazenček čisto pozabila!

Tina, ta recept mi je dala sestrična, ki je tudi slaščičarka! user posted image

Ja, mi gremo letos na Rab v naselje Barbat. Nimam pojma, kako bo tam, ker na Rabu pa res še nismo nikoli billi, upam samo, da je kaj sence na plaži! Sem se pa tudi že sprijaznila s tem, da kakšnih lepih zalivčkov ne bomo vidli vse dokler ne bomo imeli čolna! user posted image
Nanka, lepo se imejte popoldne na žuru! Vreme je že ta pravo! user posted image

Maja, ta recept je pa res dober in ga bom sprobala, ko bomo imeli kaj svežega stročjega fižola. Jaz sem ga kuhala le v kakšni zelenjavni mineštrci ali buranjo. Nekajkrat sem ga tudi samo na maslu prepražila, še prej pa skuhala v slani vodi. V bistvu s fižolom nikoli nisem kaj ekstra čarala, ampak ti kotleti so pa res zanimivi. mnjami!

Zdaj grem pa lahko naprej češnje zobat. Sem s tem namenom pojedla le pol kosila! user posted image  Češnje so zakon!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
14.6.2006 16:53:19   
tea01
Čao tetke. Vidim, da ste ful pridne in vaši zelo lepo napredujejo.

No jaz sem vmes naredila en izpit, tako, da so mi ostali še trije in diploma.

Naš Jure nima še nobenega zobka, vesela novica je pa ta, da je čez vikend shodil.

Zvečer nam zaspi od 21-22.00 ure in spi do 8.00 ure zjutraj, enkrat se vmes zbudi. Smo pa danes ponoči vsi slabo spali. Sem ga našla ob 4-ih v postelji v sedečem položaju.

Ne zna pa podajati stvari. Jih samo meče zraven se pa ful smeji.

Problem imamo s previjanjem, ker noče biti na hrbtu in se skoz obrača in dviga. Tu bo potrebno nekaj ukreniti.

No toliko od mene

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
14.6.2006 20:25:24   
violinski
Oj, živjo. Mene pa že kar nekaj časa ni bilo tu. Ničhudga user posted image

Tudi mi smo imeli pestro noč, še sedaj ne vem, zakaj. Aljoša je pred spanjem eno uro pel in plesal po posteljici (Lana je že zdavnaj smrčala) in tako zaspal šele ob pol desetih (ponavadi eno uro prej), zjutraj pa je zatečnaril že ob 4h in težil (napol v spanju) do 6h, ko sem mu dala zajtrk, čeprav ga ponavadi dobi med 7h in 8h. Obup. Potem se je vsaj toliko umiril, da je zaspal nazaj.

Drugače nič kaj novega, med vikendom smo krvavo pridelali še en zobek - dlesen se mu je pripravila na nov zob, potem je stal in mu je zdrsnilo, pa si je malo pregriznil ustnico in se je dlesen kar odprla. Malo je jokal, ko pa je dobil v usta mrzlo vodo, je nehal in se takoj začel smejat.

Jaz sem Aljoši tudi že sladoled dala, ampak hkrati ugotovila, da ga ne prenaša najbolje in da po njem še bolj poliva kot običajno. Skuto pa mu tudi dam kar iz hladilnika. Jogurtov mu ne dajem, ker imam čast, da jih potem kmalu vidim še enkrat, takrat pogrete user posted image , drugih stvari pa ne dam direkt iz hladilnika.

V ponedeljek sem ga tudi jaz malo pregrela, od doma sva namreč šla že zjutraj, ko še ni bilo preveč toplo, pa sem pozabila (glede na temperature prejšnjih dni), da se bo preko dneva precej segrelo in nisem imela kratkih rokavov s sabo. Sem mu sicer dala eno zelo tanko bombažno majico z dolgimi, ampak je bilo vseeno preveč in zvečer je imel vročino. Ampak je bilo samo, ker se je pregrel. Naslednji dan je bilo že vse dobro.

Grem zdej mal na Klik, je prišla porodniška, pa žihr plačam kak račun. user posted image

Še čestitam Gašperju za prvi zob in predvsem Juretu za hojo!!!! user posted image

< Sporočilo je popravil violinski -- 14.6.2006 20:27:44 >

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
15.6.2006 9:41:14   
MajaPRO
Ciao!

Čestitke Juretu za prve korake - to je pa zeloooo hitro user posted image user posted image user posted image - in Aljoši za 2. zobek user posted image !

Jessy, tudi mi imamo danes namen Vida malo namočit v bazenček - najbrž bomo napolnili tisto plastično školjko, ki lahko služi kot bazenček ali peskovnik. Pravega bazenčka (za napihnit) nimamo, za morje pa imamo čoln za napihnit, da se bomo lahko tudi po morju malo prevažali. Še 9 dni in gremo...jupiii!

Vid je zdaj že 3. dopoldan zapored sam zaspal v posteljici. Res ga dam spat takoooo utrujenega, da niti malice ne sfolga cele pojest, ker mu glava kar kinka. Popoldne navadno spi v vozičku na sprehodu, sem pa včeraj zvečer prvič sprobala to taktiko in je bilo grozno. Spat sem ga dala ob 20h, misleč da je že zelo zaspan, potem pa je zganjal cirkus do 21h. Jokal, vstajal, vmes zaspal in se čez 5 min spet zbudil in jokal, vstajal.... dokler ni iz spalnice prišel tak jok, da je joj. Mali sploh do sape ni več prišel user posted image . Ne vem, ali se je udaril z glavo v rešetke (samo to bi slišala) ali pa se je maksimalno razkuril. Takrat sem ga seveda vzela v naročje, da se je umiril, potem pa zaspal. Ponoči se je zbujal kot običajno, vendar je občutno hitreje zaspal nazaj (nisem ga rabila 15 min uspavat, kot je to potekalo zadnji čas user posted image ), ampak sem ga položila v posteljico, ko je še malo brcal in je zaspal sam). Če mi ga bo uspelo navaditi zaspati brez uspavanja zvečer, se po moji logiki ne bo ponoči več zbujal, saj se zbuja ravno zaradi tega, ker ve, da ga bom vzela v naročje. Imam upanje, da bom zadevo rešila, res pa je, da je to proces in rabi svoj čas. Najprej bom ga naučila zaspati čez dan, ker je zvečer težje.

Včeraj sem mu dala za kosilo zelenjavno juhico in testenine s polivko iz mletega mesa (jo je prvič jedel). V polivko sem dala malo paradižnikovega koncentrata in soli, nama sem na koncu še dodala. Mu pa zdaj že dajem začimbe: lovor, timijan, origano, peteršilj... izogibam se vegete, popra in jušnih kock. V zadnjem 7D piše, da lahko otroci med 9-12 meseci jedo že vse, vendar če se le da, brez soli. No, jaz mu zelenjavo solim, vendar precej manj kot nama.

Violinski, Miševi, Nanka, kakšen test morajo opraviti otroci v posvetovalnici pri 1 letu?  Kakšne so te vaje? Enkrat sem ujela malo tega testa, medtem ko sem čakala na zdravnico. Sestra je punčki dajala neka navodila (npr. daj žogico v lonček ali vrži žogico ipd.) in če punčka ni česa naredila, mama ni smela nič pomagat. Se mi zdi, da če se ravno teh vaj ne igraš z otrokom, jih ne more znati. Pa mamico je vprašala, če jo punčka kaj posnema pri gospodinjskih opravilih user posted image (npr. ko kuha, briše prah...). jaz si ne predstavljam, da bi me Vid pri tem posnemal. Če še poznate kaj  s tega testa, prosim opišite.

Lep dan!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
15.6.2006 11:07:41   
tina104
Maja, ti testi, ki si jih opisala so se mi zdi pri 18 mesecih.

Jure, bravo za hojo!user posted image  Sem ravno razmišljala, da zdaj pa bo sigurno v kratkem kateri avgustovček začel hodit.

Vidu malo z zamudo vse naj za 10 mesecevuser posted image user posted image .

Nam je pediater rekel, da zdaj pa že lahko vse je. Med. sestra je rekla, naj mu kar solim, pa predvsem uporabljam te začimbe, ki si jih naštela. Jaz mu vse nekje enako začinim in solim kot nama, saj v bistvu ima samo 1 obrok dnevno, ki je slan.

Glavna novica pri nas je, da sem včeraj dobila M. Prvič po porodu!!! 19 mesecev in pol je minilo od prejšnje M!!! Pred kakimi 4 dnevi me je nekaj bolelo v trebuo, potem pa nič več, nobene napetosti in nič, včeraj pa se je naenkrat vsipalo.

Pa še nekaj- ko sva z Aljažem zunaj na odejici, nikoli ne gre dol iz odeje, če sva na travi. Gre do roba, pa kake rožice in travo trga, dol pa ne greuser posted image user posted image  Če pa sva notri, pa mi plazi povsod, pa gor se vzpenja. Potem pa ljudje mislijo, kako mirnega otroka imamuser posted image . No, včeraj je hotel na roke, pa sem se mu umikala nazaj na travo in je šel, amak je bilo res smešno za videt, tako visoko je dvigoval kolena in ni vedel, če bi še šel naprej ali neuser posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4638
15.6.2006 11:18:05   
MajaPRO
O, Tina, čestitam za user posted imageuser posted image ! Ko sem jo jaz dobila prvič po porodu, je bila ful močna (samo se je vsipavalo). Jaz jo pričakujem okrog 20.6., tako da jo bom spet imela na morju (kot za prvomajske) user posted image .

Vid pa za razliko od Aljaža takoj s koce spleže in jo mašira po travi. Potem jo pa seveda trga - se mu fajn zdi.

Vid spi že od 9h user posted image ...mora nadoknadit nočno spanje, saj se je zjutraj zbudil že ob 5.30 user posted image .

Kuham špinačo in pire...njami...user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
15.6.2006 12:28:09   
Jessy
Ojla!

Se na hitro malo javim. Spet me čas baše! Jaz ne vem, kaj je to s tem časom, ker ga kar zmanjkuje! user posted image

Imamo že prvega "hodca"!!! user posted image user posted image user posted image  JUREEEEE!!!! Mami, zdaj pa akcija! user posted image  Jaz sem pa ravno danes razlagala teti, da raje vidim, da mi pozneje shodi, ker zdaj jo še uspem loviti, pol bo pa user posted image ! user posted image

Gašper, tebi pa čestitke za prvi zobek! user posted image user posted image user posted image

Violinski, Aljoša je imel pa res smolo s tem zobkom! Revež! Zagotovo ga je fajn bolelo! No, ampak zdaj je mimo!

Tina, saj ne vem, ali naj ti čestitam za prvo user posted image  M? Jaz vem, da je nisem bila vesela! Dolgo si bila brez! user posted image

Midve sva šli dopoldne malo zapravljat. Sem ji kupila dve kratki majčki in en kompletek. Sem mogla nekaj novega kupiti, da bo imela, če kam gremo, ker za okrog hiše in za v pesek ima vsega več kot zadosti.
Pol sva šli še na tržnico po češnje in jih danes dobila samo za 600 SIT. Jih je bilo kar enih 6 prodajalcev češenj, pol so si pa cene nižali! user posted image  Joj, pri nas požremo kar po 2 kili češenj na dan, pa sva samo 2 jedca! user posted image

Neja je danes tudi jedla pire krompir in špinačo za kosilo, midva bova pa pice jedla. Danes je dobila prav špinačo, zadnjič je bila pa blitva. Ni opazila razlike in je tako lepo jedla. Eno porcijo bo dobila pa še za večerjo, ker je špinača še ostala, pire ji bom pa na novo skuhala.

Popoldne greva pa spet k našim. Moja mama peče za eno poroko, pa me je prosila, če ji pridem pomagat peči piškote. Jaz in mami bova pekli, ata bo pa Nejo vozil naokrog! user posted image  Saj mi bo pasalo malo spremembe, morem priznati!

Šibam pice zamenjat, ker jih pečem v dveh "štukih", pa po desetih minutah zamenjam, da sta obe povsod enako zapečeni. user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
15.6.2006 19:27:33   
nanka
Dober dan,

Vid vse naj, naj za 10 m user posted image user posted image user posted image .

Aljoša user posted image  za zobek.

Jure je pa že pravi korenjak, mami zdaj pa v dir, da ga boš ujela user posted image user posted image user posted image .

Tako pa je valeta za nami. Sem dala v album dve sliki naše Tjaše, geslo ostaja isto.

Danes je bilo pa user posted image  vroče. Zoja je bila oblečena samo v bodi brez rokavov. Sem jo že okopala, zdaj pa jo počadi spravim še spat, jaz pa grem na balkon, da se malo ohladim.

Jessy, zdaj bom pa še jaz poslala možička v trgovino po češnje, pri vas jih že pridno jeste, se vam bom pridružila. Takoj jutri.

Tina dolgo si zdržala brez user posted image , pa je najbrž nisi nič pogrešala. Jaz jo imam že od prvega meseca, tako da sem že pozabila kako je brez.

Maja, žal se ne spomnem kakšen pregled je pri 1 letu, vem samo da so cepljeni.

Lep hladen večer vam želim 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
15.6.2006 20:36:46   
tina104
Ja, nisem še nič pogrešala M, ker še nič ne načrtujemo...

Aljaž je bil skoraj cel dan oblečen v bodi na naramnice, pa nekaj časa je imel gor še kratke hlače, večinoma pa je bil brez hlač, samo v plenički, pa mu je bilo kljub vsemu vroče. Ful se je potil.

Za kosilo je jedel to, kar midva in je bilo fuuuul dobro - pečen mladi krompir, melancani pečeni v pečici na žaru in štruca iz mletega mesa (svinjsko meso), zdaj je to drugič da sem mu dala svinjino.

Po rokah je pa dobil ful izpuščajev ob pregibih, zdaj pa ne vem, kaj je krivo za to. Najbolj verjetno je to, ker se je tako potil. Lahko pa bi bilo tudi od kreme za sončenje. Od hrane mislim, da ni.

Danes smo imeli informativni sestanek v vrtcu in so nam rekli, da se naj kar pripravimo na to, da jok bo, pa da bodo bolani, pa da bodo buške,... Same "lepe" stvari. 

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
15.6.2006 20:47:02   
MajaPRO
Večer!

Vid je že malo pred 20h med dojenjem zaspal, tako da danes ni bilo user posted image pred spanjem. Danes ima Vid god, vendar mi tega ne praznujemo, čeprav smo ga krstili.

Danes je bilo res vroče, zato smo Vidu pripravili bazenček in dali vanj kar nekaj igrač. Prej sem ga celega namazala z ZF, sebe pa samo po ramah in rokah, zato me je fajn ožgalo po vratu in hrbtu. Vid je ful užival, ni ne vem kako čofotal, je pa hitro ugotovil, da je najbolj fino plaziti ven in noter user posted image .

Danes bi morala priti frizerka na dom, da me pobarva in postriže ter postriže še moža in taščo. Vendar je klicala, da ima še eno stranko, tako da smo se zmenli za jutri dopoldne. Mogoče bo malo postrigla tudi Vida (okrog ušes in laske, ki mu silijo na čelo)...če bo sploh pustil.

Aja, pozabila sem povedati najpomembnejše . Vid je včeraj začel koooončno zlogovati BA BA BA BA BA BA BA, danes pa je pri kosilu govoril še AM AM AM AM user posted image user posted image user posted image . Ga je prav lušno poslušat. Upam, da bo kmalu na vrsti MAMA in ATA.

LEP VEČER ŠE NAPREJ!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
16.6.2006 8:58:32   
Jessy
Dobro jutro!

Mi smo danes pa super spali in to kar CELO noč, vse do 8.30. Spat je šla ob 20.30, po cca 1 uri se je zbudila v kričečem joku, potem pa je spala do jutra. Mi je prav všeč! user posted image

Zdaj sem pa jaz že pripravljena za na sprehod, le še Nejo morem naštimat. Vreme nam je ta teden več kot naklonjeno! Očitno bomo nekaj imeli tudi od poletja, čeprav je že slabo kazalo.

Prejšnji dan je Neja full uživala v bazenčku. Najprej je gledala kot en čuk, kaj je to za eno čudo, pol se je pa sprostila in jo je bilo po celem bazenčku. Se je igrala kakih 20 minut, potem je pa stegnila rokice proti meni, tako da sva se šli oblečt. Sem pa naravnost navdušena nad našim bazenčkom, saj je tista strehica, ki je zraven, res zelo fajn. Ravno prav je velika, da je senca čez cel bazenček.

Joj, kaj je bila včerej hecna, ko sva jo zvečer kopala v banji. Ji je moj user posted image  rekel, da kako Neja čofa po vodi, pa se je vrgla na trebuščka in z nogami brcala, kot v bazenu,k o je imela šlavf! user posted image  Ja, midva sva ji namesto ŽABA govorila ČOFA ČOFA in zgleda, da se je oprijelo! Ja, prav simpatična je bila v svojem početju!

Tina, naša je včerej imela tudi le kratke hlačke in kratko majčko, pa oboje zelo iz tankega materiala, ba še bosa je bila in je kljub temu bila prepotena. user posted image  Po moje jih špehec greje! user posted image

Tako, zdaj pa grem po Nejo ,da jo pripravim za sprehod!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
16.6.2006 9:15:25   
nanka
Dobro jutro,

naša j epa danes vstala tako zgodaj, da že spi. Ko se zbudi pa gremo Tjašo vpisat v srednjo šolo.

Drugače je pa pri nas že prav vroče.

Jaz ji še nisem kupila bazenčka, moram v akcijo in to tistega s strehico.

Počasi tudi že razmišljamo o kakšnem kopanju v toplicah, samo kaj ko se nam ne da. Se vsakič tako dolgo spravljamo, da mine tudi 14 dni preden gremo. Sem pa včeraj že kupila kopalne pleničke in kopalni obroček, tak z hlačkami. Počasi se bomo že spravili.

Lep dan

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
16.6.2006 12:19:22   
zoya24
Živjo,

se vam samo na hitro javim, smo prišli za en dan iz dopusta, ker ima moj podelitev magisterija. Na dopusti je krasno, Žiga in Luka (od Eve1) se pa ne marata najbolje, se skoz garbata, no Luka garba Žigo, on se pa samo joka user posted image SE pozna, da je Luka 5 mesecev starejši in ravno toliko že v vrtecu. Drugače je pa super, smo se že kar nakopali, pa še malo se bomo do nedelje. Glede spanja ni bilo problema, le drugo noč je težko zaspal, pa ponoči sta se izmeničmno z Lukom nekaj zbujala, drugače je pa vse noči lepo prespal, tudi po dnevi se muu ritem ni preveč zmešal. Se pa hodimo kopat med 10-11 uro in nato okoli 15.30-18. Hvala bogu imamo ful srečo z vremenom.

Kremico imamo od Niveje, faktor 50, pa mali ni nič opečen.

Kar se hrane tiče pa pri nas zdaj uvajamo samo pretlkačeno hrano, davi se ne, gre pa precej počasneje kot spasirana, pa tudi malo manj jo poje, ker se prej naveliča. Samo moramo, da bo v vrtecu kaj pojedel.

Nič se javim še ko pridemo domov, pa kakšno slikico objavim....

Nanka user posted image user posted image user posted image super za podaljšano porodniško....

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
16.6.2006 13:16:00   
Kety
Vau, prvi avgustovček je že shodil...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

No, jaz sem čist zaposlena, tko, da sploh zase nimam več časa. Zdele Timon spi in se nahtrco javim!

Zoya, super se imaste!! Upam, dagremo tudi mi kej kmalu, ampak po pravici povedano, sploh ne vem kaj bi dol delala. Kopat se še ne da, Izogibat se je treba soncu med 11-16 uro in tako bi bila večino časa notri, ker je na morju na terasi pasje vroče...ne vem!

Sva pa bila včeraj pri tašči v bazenu (je voda imela 32 stopinj) in je Timon tako užival, plaval, jaz sem se pa tudi naplavala, saj je bil mali v Fredovem obroču in je kar sam čofotal. Sva se namakala kar 40 minut, potem sva šla pa ven, ker sem se bala, da bi Timona opekel sonce. Šla sva pa v vodo ob 16:40.

Timonček bo dobil že 4 zobek in opazila sem da bodo ravnokar prišle ven tudi zgornje dvojkice. Joj, kar naenkrat bo dobil ful zob, prej pa do 9 meseca nobenega sledu od zobkov!

Jessy, sem pogledala tvoje slikice in je Neja vedno bolj cute! Se mi pa zdi, da je na avatarju ful očiju podobna.user posted image

Joj, pri nas so vedno bolj borbe, ko je treba it spat. Noče in noče zaspat in skoz vstaja. Če grem ven, se pa kmalu začne jokat, ker mu je dolgčas. Vedno mislim, sej bo omagal in bo padel dol in zaspal, pa še nisem uspela dočakat. sem prej popustila in ga šla spet dat ležat...in potem spet jovo na novo. Dokler ne sprejme flaše in se nacedi z vodo in ob tem se tako utrudi da potem, ko mu dam dudo zaspi. Kako je pa pri vas?

Jessy, bom poskusila tvoj recept za torto in sicer z vrtnimi jagodami!user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
16.6.2006 13:54:46   
Jessy
O, Zoya, kar malo fovš sem ti!user posted image Pa Tii tudi, ker se lepo praži na sončku in uživa v vodi...user posted image  Važno, da se maste super, pa da imate fajn vreme! Kar uživejte še naprej, očku pa čestitke za magisterij!

Joj, Kety, gozdne jagode praviš? A se lahko povabim? user posted image

Aha...nekdo se je zbudil...gremo v akcijoooo!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
16.6.2006 15:38:19   
MajaPRO
Pozdrav!

Danes je bila spet na obisku Tina z družino. Aljaž in Vid sta se lepo igrala, tako da sem kar morala kamero vklopit. Pri nas ni pogosto, da pride kak dojenček na obisk (imajo običajno starejše otroke ali pa jih še nimajo), tako da mi je ful všeč, da ima Vid družbo.

To noč se je Vid samo 1x zbudil user posted image , pa tudi, ko je ob 20h zaspal (med dojenjem), se do 1.30 ni nič zbudil (navadno se do 23h, ko grem jaz spat, vsaj 3x zbudi, preden trdno zaspi). Tako da sem bila zjutraj prav spočita. Tudi čez dan je sam zaspal (2x), vendar je vsakič sigurno pol ure ali več trajalo, da je omagal. Skozi vstaja in joka, tu in tam ga grem položit, pa se še bolj dere...včasih se tudi z glavo v rešetke udari (ko je že preveč utrujen in še kar hoče stati) in potem je še večji jok user posted image . Pa bo že, upam, da bo vedno lažje.

Ko se Vid zbudi, ga bomo mogoče spet malo v bazenček dali, da bo še ati imel kaj od tega, saj bo pravkar prišel iz službe.

Lep vikend!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
16.6.2006 17:10:25   
natasaxy
Dan. Evo mene. Tudi ena ki ji zmanjkuje časa. Skoz mam kaj za opravit. Danes sva bila v šopingu, pa tolarčke sva šla zmenat za na morje, pa še eno kremo za sončenje kupit, ker jo bo od Gašperja tud mami uporabljala.

Pri nas imamo pa probleme malo s spanjem ker je tako vroče. V sobi kjer spimo se ravno popoldne upre sonce, tako da je bil včeraj mali čisto premočen, ko je šel spat popoldne in sploh ni mogel spati, pa tudi danes popoldne ni skoraj nič spal. Zdej dam kar ventilator v sobo, pa imam skoz vklopljenega, pa okno zaprto, tako da je vsaj malo bolj hladno. Včeraj sem naredila napako, ko sem ga dala zvečer spat, sem ga dala v bodi in v žakelj, pa je čisto zakuhal, tako da sem ga slekla, se hvala bogu ni zbudil in je bilo dobro do jutra.

Sicer pa se že jutri napokamo in gremo zjutraj k meni domov, ker grem še na en piknik, v nedeljo zjutraj pa obala vabi.

Glavno pa sem pozabila povedati. Torta mi je za prvič kar super uspela. Skoraj celo smo včeraj zmazali. Jessy super recept. Jaz sem ga še malo priredila in med sadni nadev vmešala še puding, da je bilo vse skupaj bolj kompaktno, njami. Hvala še enkrat. Je bil moj zelo vesel, ker je po dolgem času za RD dobil torto!!

Sedaj pa kar moram šibat. Se še kaj na hitro oglasim predno odrinemo na dopust.

Imejte se fajn.!!!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Ko otrok riše
m_m

Ko moj otrok riše, jaz največkrat:

vprašam, da mi pove kaj je kje narisal (29%)

okaram, česa ni lepo narisal (2%)

svetujem kaj lahko popravi, da bo lepše (2%)

narišam sam/a, da vidi kako se kaj nariše (3%)

pohvalim, da se je zelo potrudil (64%)

ga spodbujam za drugačne dejavnosti (1%)

Število vseh glasov: 300

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!